Bunu yaşayan var mı?

Hayır bir de sizin değerleriniz normal. Neden göndermiş anlamadım?
Benim kızıma hamileyken ikili testte ense kalınlığı 2.76 çıktı. Sınır 3. 3 olsa amniyosentez önerirdim ama yine de kandan bakılan bu testi bana da önerdiler. Down sendromu riski var dediler. 1 hafta dünyamız başımıza yıkıldı. Test yapıldı İspanya’ya gönderildi. Sonuç temiz çıktı. Sonra ne öğrendim? Bu test doktorumun olduğu hastanenin bir başka şubesinde yarı yarıya indirimli yapılıyormuş ama doktorum bizi dışardan bir laboratuvara gönderdi. Benim anladığım bunlar tamamen birbirine çalışıyor kimse kusura bakmasın. O testi hastanede de yaptırabilirdim. Ama o şokla hiç bi şey soramadık zaten. Size tavsiyem iyi bir devlet hastanesine gidin onlar risk görürse yönlendirir göndermezlerse sıkıntı yoktur. Ben doktorumu değiştirdim en son. İkinciye hamileyim yaptırmadım ikili test.

Doktorunuz size o testi satmaya çalışıyor, çok belli. Aklınıza böyle bir şüphe düşürdü mü sizin de bunu yaptıracağınızda emin olduğu için şansını denemiş... Bazı doktorların sık sık yaptığı birşey çok duyuyoruz.

Değerleriniz gayet normal. Başka doktora gidin bence bundan sonra. 3-5 kazanacağım diye size bunu yapmasına izin vermeyin.

Doktorlar bu test üzerinden prim kazanıyor
Bizim Eylül anneleri baslıgımızdada isteyenler yaptırdı hic birindede sorun cıkmadı
Eger aldırma niyetiniz yoksa bosu bosuna doktora para kazandırmayın
Diğer doktorun dedigi gibi risk her zaman var down olmaz baska bişey olur hayat sonucta

Bende risk 1:133 cikti. Ense sinirda burun normaldi. Yasim 39 oldugu icin risk almak istemedim ve o kan testini yaptirdim. Zaten arkadaslarimdan bilgim vardi bu durumlarla ilgili. Aklimda soru isareti kalmasin istedim. Olumsuz ciksaydi aldirmaya karar vermistim cunku.

Aslında öyle yani biz doktorum bir anda ilk kez gittiğimizde de bunu gösterince bi endişe duyduk yani acaba para kaygısı mı diye ama aklımı ciddi kurcaladı. Şuan engelli bir bireyin bakımının ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat bunun bir sınırı yok diyprum bir andan da doğduktan sonra da hastalanmayacağının bir garantisi yok sonuçta sadece bu bile isteye olur bir problem varsa eşim biraz çekiniyor bu yüzden onu fark ettim ama bilmiyprum ve doğru para kazanmak için bizi bu şekilde kullanıyorlar

Dediğim gibi bu testi özel hastaneler de yapıyor ama bizi doktor kendi ayrı bir laboratuvara yönlendirdi. 3.500 ödedik 1,5 yıl önce. İkinciye hamileyim. Kadın Doğum doktorum ultrasonla ense kalınlığını kendi ölçtü. 1.10 çıktı. Kan vermedim ikili test istemedim. Detaylı ultrason yaptıracağım

Diğer iki doktorda pek sorun görmedi yani şöyle birtanesi bursada bilinen bir hastanenin sabihi bayan ve kadın dedi ki'' bu bebek sağlıklı ama bazı doktorlar kendini garantiye almak için paralı test istiyorlar' dedi kendisi istemez iş varsa risk söylerim ama risk hep var sadece şuan içinn değil dedi 10 binde de risk vardır ve olacaksa gelir seni bulur dedi. Diğeri perinatoloji uzmanı oda dedi ki bir sorun görmedim ama çok sorun yapersan paralı test yaptır veya 20. haftada gel ayrıntılı bakalım dedi ben anlayamadım. Ne yapsam ama bu teste verecek bol param yok sırf bu kuşku gitsin diye bu parayı bulup vereceğiz

Yani 3 doktor gördü 2 olumlu 1 olumsuz. Yine de içimiz rahat olmuyor bir türlü

Bizimde başka bir polikinlikte yapılacak test. Oradan Fransaya gidecek%99,9 oranında doğruymuş. Keşke bende bu sefer istemeseydim belki boşu boşuna çocuklarımın rıskında kısıp vereceğim sırf bu şüphe kalksın diye. Bizimde ultrason normal ama algılayamadım. Ense kalınlığı normal pop ense mesafe normal burnu var anlam veremedim doktorum neden böyle endişe yaptırdı bize

Dediğim gibi benim kızımın ense kalınlığı 2.76 çıkmıştı sınır 3.00 ben o kadar strese girmiştim ki. Sizin yine ense kalınlığı iyi. Diğer değerler de iyi.
Detaylı ultrasonda kalbinde leke Yani küçük bir delik çıktı ama doğana kadar kapandı. Şu an herşey yolunda olsa bile gelişim devam ettiği için başka sorunlar çıkabiliyor. Ben o stresle bebeğimi düşürebilirdim 11 haftalıktı. Çok üzülmüştüm. İçiniz rahat olsun 2 doktora daha gitmişsiniz. Ben gitmemiştim. Bariz bir sorun olsa, diğer doktorların gözünden kaçacağını sanmıyorum

Ya aslında haklısın aklım hep bunu kurcalayıp duruyor şuanda yani bir ticari kumpas mı var acaba en başından beri düşündüğüm bu. Bursa araştırma hastanesine gittik oraya sevketti önce oradaki doktor sorun yok herkese Amiosentez nasıl yapayım bile dedi bana güzelce açıkladı risk hep var ama sınır değil bu dedi neden ama bilmiyorum içim durmuyor. Sürekli korku geliyor acabalar ama o parayı verip yaptırırsam ben rıskımdan kesip vereceğim

Tabiki haklısın o ladae üzüyor ki insanı hemde çokkk o duyduğum günden beri içim içimi yiyor benimde mahvetti beni resmen mahvetti ağlamaktan gözlerim şişti kaç gündür belki kızımda boşuna geriyorum karnımda. Neden bir doktorun dediğine bu kadar takılıyorum acaba

Rızık kısmını da geçtim eğer gerçekten sorun varsa para feda olsun önemli değil ama 3 doktorun 2 si böyle diyorsa çoğunluğu dinlemek lazım. Ben kadar böyle söylesemde başına gelince insanın her ihtimali düşünüyor

ben yaptrıma deyip seni etklemek istemem yarın bi gnü bişey çıkarsa sorumlu hissederim kendimi ama ben olsam bulur buluşturur yaptırırım risk için değil içimin rahatlaması için para kazanılır ama bebeğinle geçireceğin 9 ay geri gelmez ve bu zamanı sıkıntı sitres altında geçirme bence. Sitresten bi zarar görür Allah korusun ozaman kendini suçlarsın.
Elbette Allah bilir ama biz üzerimize düşeni yapalım tevekkül Allahtan

Aslında öyle o iyi olsun hiç önemli değil ama doktorum durumu bildiği halde yönlendirme yapınca acabaad oluyor bizi kullanıyor çünkü hassas olduğumuzu biliyor diyorum bilmiyprum ya insan çok korkuyormuş cidden ya çokk

Öyle sırf içimiz rahatlasın dşye o para bulup verilecek yeter ki bebeğimle geçecek güzel zamanlar mahvolmasın diye. Yoksa hep acaba acaba acaba ve ağlamalar devam edecek

Birde şey soracağım bu testi yaptıracağım ama beklemeli miyim yani 12 haftalık olacak pazartesi günü doğru sonuç verr herhalde dimi erken gebelik hatasıyla ilgisi olmaz dimi sen yaptırdığında kaç haftalık tın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…