• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu yaşayan var mı?

Ben ayrıntılı ultrason dışında bu tarz tarama testlerini yaptırmadım çünkü verilen değerler sadece risk hesaplaması kesinlik bildiren bişey yok birçok gebe insanı bu testler yüzünden stresli hala getiriyorlar buradaki kaç tane topikte riskli denilen bebekler sağlıklı doğdu şayet o testlere göre bebeği aldırsalardı şuan bir evlatları yoktu hatta bazısının eşleri aldırmasını istemişti karşı çıkmışlardı ve bebekler sağlıklı doğdu iyi ki yaptırmamışım bu 2li ve 3lü tarama testlerini hiç pişman değilim dr unuza güvenin ultrasonda zaten herşey gözüküyor niye endişeleniyorsunuz o Fransaya gönderilecek test parası yerine bebeğinize bişeyler alın hiç gerek yok

Benim doktorumda NİFTY Testi önermişti direk hiç 2li 3 lü stresi yaşamanı istemem deyip, mantıklı gelmişti çünkü zaten gittiğim doktor özel hastane Prof. bir kan tahlili bile hastanede 1000 lirayı buluyordu, 12 haftalık iken aradım 2.700 fiyat aldım yaptırdım sonucum 7 günde temiz geldi. Sıkıntı arkadaşlarımı yönlendirmem ile başladı, ben direk doktor referansı ile aramıştım ama hamile arkadaşlarım bağımsız olarak arayıp 2000 lira fiyat alınca açıkçası kendimi enayi gibi hissettim ve doktorumdan da soğumaya başladım. 20 haftalık kontrole gittiğimde hastalarını detaylı usg için dışarıya Prof bir arkadaşına gönderdiğini benimde 2 hafta içinde detaylıya girmem gerektiğini belirtti, yine tmm dedim 21 hafta randevumu aldım ve gittim sorunlar sorunlar sorunlar... bebekte sağ aortik ark, kordondaki 3 damardan birinde direnç, plasentada hematom ile dolu dolu bir raporla çıktım usg den. Ve duyduğum ilk şey bebekte genetik anomali olabilir ama olmayabilir de, eeee ben nifty yaptırdım dedim, benim için hiç bir anlam ifade etmiyor dedi sevgili perinatolog ve direk amniyosentez yapmalıyıza bağladı. Nift yaptırdığım Merkezi aradım ve olanları söylediğimde hangi sendromdan şüpheleniyor dediler 22q11 dedim aaaa biz 22.kromozoma bakmıyoruza bağladılar ve amniyosentez olmak zorunda kaldım, 22.kromozom detayı, array cgh istendi sonuç bekliyorum. Eğer sazan gibi doktorumu dinlemeyip bende biraz araştırmış olsaydım bu test dünyasını NİFTY değilde 22.delesyonlarınada bakan NİPTY yaptırır ve yaptıracaksamda Türkiye şartlarında Ankara DÜZEN LABORATUVAR’ından şaşmazdım, sadece detaylıya 1000 lira, amniyosentez için sıvı alımına 3000 lira, sıvıyı verdiğim genetik tanı merkezine 6000 lira ödedim aynı gün, keşke sonucum temiz çıksada giden param olsa ama tamamen medikal bir pazarlama ağının içine düşmüşüm bunu yaşayınca anladım. İnşallah bu mübarek günlerde Allah’ın izni ile sonuçlarım iyi gelecek ve ben o merkezide onları öneren doktorlarıda sadece Allah’a havale etmekle kalmayacağım.

Kızlar 12 haftalık hamileyim. İkili tarama yapıldı. Doktorum aslında ona güvenirim ama bu sefer farklı oldu. Ultrason da her şey güzel dedi. Sağlıklı desi fakat tarama testi doktoruma göre sınırda çıktı. Değerler şu şekilde : ense kalınlığı 1,35 kombine test 1:1825 ikili test 1:374 yaş riski 1:860 şekilde çıktı. Beni araştırmaya gönderdi devlete. Fakat gitmeden '' özel bir test var kandan alınıyor fransaya gönderiliyor''dedi hatta bunu daha sonuç çıkmadan ultrason yaparken söyledi sonra böyle oldu. Araştırmaya gittim.' '' '' Doktor risk grubu bu değil dedi yani hiç yok mu risk var ama çok küçük olabilir demek bu'' dedi. Sonra başka bir doktora daha gittim özelde o da' 'bu değerler normal neden bu kadar tedirgin oldun' 'dedi sonra doktorumun kendisini garantye almak için test istediğini söyledi ama ben istemiyorum bir sorun görmedim dedi. O da ultrason ile baktı ense kalınlığı butun falan bir sorun görmedi. Ya ben çok üzüldüm. Yani böyle olan var mı merak ediyorum. Ciddi sıkıntıya girdim. Eşim tedirginlik gitsin diye bu testi yaptırmak istiyor. Euro üzerinden hesaplanan bir test. Bunu yaşayan var mı? Duyan bilen. Böyle olup sağlam sorunsuz doğumlar var mı
Down sendromu riski var dendiği halde gayet sağlıklı doğan bebekler tanıyorum. Genetik harikası dendiği halde (bu tv de çıkmıştı) sendromlu doğan bebek de gördük malesef. Yüreğinizi ferah tutun. Hayırla sağlıkla kucağınıza alın inşaallah bebeğinizi

Ben izmir genetikte akın beyle görüştüm 18 Haziran’da kan aldılar 10 gün sonra sonucun elime ulaşacağını söylediler bugün 17. Gün saçma sebeplerle sonucumun çıktığını ama raporlanmadığını söylüyorlar laboratuvar ile iletişim kurmamı engelliyorlar ücret talebimi redediyorlar en önemlisi bebeğimin sağlığı ile ilgili endişeliyim bana yardım etmenizi istiyorum teşekkürler

Back