• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu yaşayan var mı?

kaç yasindasiniz?
abimler 38 yas civarindalar ultrason goruntuleri yaslarina gore risk sinirinin cok cok altinda cikmasina ragmen dr yaptiralim isterseniz dediler istenen test net sonuc verir bazi dr lar riske atmak istemez
banada dr ikiliye girmeden harmoni yaptirmak istermisin dedi cunku tedaviyle hamile kalmistim isini saglama almak istedi
bunda dr un guvensizligiyle falan alakali bir durum yok bazi drlar isinde titiz sadece
Yani ticari mi yoksa kaygı veya garantiye mi almak istiyor anlayamadık. 26 yaşındayım şuanda. İnşallah bizimde bir sorun çıkmaz çok ihtiyacım var güzel bir haber almaya

pardon degerleriniz sinirda cikmis bu yuzden istemis yalniz sunuda soyleyim o degerler amerika standartlarina gore olculuyor bizim ense olculerimiz irk olarak onlara gore daha kalin buyuzden bazen ikilemde kalip emin olmak icin gonderiyorlar genelde de birsey cikmiyor eger var olsaydi biliyorlar zaten hemen drunuzunki sadece bir onlem

Kızlar 12 haftalık hamileyim. İkili tarama yapıldı. Doktorum aslında ona güvenirim ama bu sefer farklı oldu. Ultrason da her şey güzel dedi. Sağlıklı desi fakat tarama testi doktoruma göre sınırda çıktı. Değerler şu şekilde : ense kalınlığı 1,35 kombine test 1:1825 ikili test 1:374 yaş riski 1:860 şekilde çıktı. Beni araştırmaya gönderdi devlete. Fakat gitmeden '' özel bir test var kandan alınıyor fransaya gönderiliyor''dedi hatta bunu daha sonuç çıkmadan ultrason yaparken söyledi sonra böyle oldu. Araştırmaya gittim.' '' '' Doktor risk grubu bu değil dedi yani hiç yok mu risk var ama çok küçük olabilir demek bu'' dedi. Sonra başka bir doktora daha gittim özelde o da' 'bu değerler normal neden bu kadar tedirgin oldun' 'dedi sonra doktorumun kendisini garantye almak için test istediğini söyledi ama ben istemiyorum bir sorun görmedim dedi. O da ultrason ile baktı ense kalınlığı butun falan bir sorun görmedi. Ya ben çok üzüldüm. Yani böyle olan var mı merak ediyorum. Ciddi sıkıntıya girdim. Eşim tedirginlik gitsin diye bu testi yaptırmak istiyor. Euro üzerinden hesaplanan bir test. Bunu yaşayan var mı? Duyan bilen. Böyle olup sağlam sorunsuz doğumlar var mı
Benim yengem 36 yaşında hamile kaldı ve çocuk da zeka geriliği var dedi dr. Üstelik yengemin 2 kardeşinde de belirgin zeka geriliği vardı. Yengem aylarca ağladı. Kuzen bir doğdu ki ileri zekalı:) suan orta sona gidiyor ve herşey mükemmel. Onun için dert etme Allaha sığın

Boş yere telaş yapıyorsunuz. Bilmem öyle çiksa aldıracak misiniz? Aldirmayacaksaniz da neden bu anomali testlerini yaptrip kafanızı bulandırıyorsunuz ki. Tüm o testlerin doğruluk oranı zaten ortada. Hem maddi hem manevi insanı yıpratıyorlar. Sözünü ettiğin testi de yaptırmanı önermem. Yüzde 97 negatif çıksa yüzde 3luk ihtimal yok mu yani.?

Bu test için doktor dedi ki var veye yok diyecek %99,9 oranı varmış yani Amiosentez %100 bu böyle dedi ama içim durmuyor benşm ya sürekli bir kötü düşünce çok zor duruyorum dedim 13 haftaya girelim ama hemen yaptıracağım sanırım
O halde yaptırın hiç bir para sizin huzurunuzdan önemli değil. Eminim sonuç tertemiz çıkacak sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçireceksiniz. ❣️

pardon degerleriniz sinirda cikmis bu yuzden istemis yalniz sunuda soyleyim o degerler amerika standartlarina gore olculuyor bizim ense olculerimiz irk olarak onlara gore daha kalin buyuzden bazen ikilemde kalip emin olmak icin gonderiyorlar genelde de birsey cikmiyor eger var olsaydi biliyorlar zaten hemen drunuzunki sadece bir onlem
Ense ölçümüz normal aslında sınırda değil. Ölçüm nasıl oluyor ki anlamadım ben.

Boş yere telaş yapıyorsunuz. Bilmem öyle çiksa aldıracak misiniz? Aldirmayacaksaniz da neden bu anomali testlerini yaptrip kafanızı bulandırıyorsunuz ki. Tüm o testlerin doğruluk oranı zaten ortada. Hem maddi hem manevi insanı yıpratıyorlar. Sözünü ettiğin testi de yaptırmanı önermem. Yüzde 97 negatif çıksa yüzde 3luk ihtimal yok mu yani.?
Aslında hep bir ihtimal var test için 99,9 diyorlar ama 0,1 lik bir kısım var ve bizi bulamayacağınız bilemeyiz. Aldırma konusunda net bir düşüncem yok ama eşim aldırmaya yakın gibi yani ben kendimi yıpratırım mahbolurum ya ondna önce ölürsek diyor daha şimdiden. 1 saat önce kızımın parmağı kapıya sıkıştı eşim ağladı ben daha önce onu hiç öyle görmedim bilmiyorum nasıl olur ne olur şuan düşündüğüm tek sağlıklı olması

Benim yengem 36 yaşında hamile kaldı ve çocuk da zeka geriliği var dedi dr. Üstelik yengemin 2 kardeşinde de belirgin zeka geriliği vardı. Yengem aylarca ağladı. Kuzen bir doğdu ki ileri zekalı:) suan orta sona gidiyor ve herşey mükemmel. Onun için dert etme Allaha sığın
Öyle aslında doğru. Tek şey Allaha sığınmak başka yapacak bir şey yok

Aslında hep bir ihtimal var test için 99,9 diyorlar ama 0,1 lik bir kısım var ve bizi bulamayacağınız bilemeyiz. Aldırma konusunda net bir düşüncem yok ama eşim aldırmaya yakın gibi yani ben kendimi yıpratırım mahbolurum ya ondna önce ölürsek diyor daha şimdiden. 1 saat önce kızımın parmağı kapıya sıkıştı eşim ağladı ben daha önce onu hiç öyle görmedim bilmiyorum nasıl olur ne olur şuan düşündüğüm tek sağlıklı olması

Ortada bir şey yokken ne senaryo yazdınız arkadaşım ya. Şuraya yazıyorum sapasağlam o çocuk. Çocuk diyorum çünkü atan bir kalbi var. Sizi duyuyor hissediyor. O bir canlı. Öyle veya böyle o sizi seçti. Küçük bir parmağa ağlayan baba buna kiyacak öyle mi? Biraz tevekkül edin. İlk ilaç duadır.

Ortada bir şey yokken ne senaryo yazdınız arkadaşım ya. Şuraya yazıyorum sapasağlam o çocuk. Çocuk diyorum çünkü atan bir kalbi var. Sizi duyuyor hissediyor. O bir canlı. Öyle veya böyle o sizi seçti. Küçük bir parmağa ağlayan baba buna kiyacak öyle mi? Biraz tevekkül edin. İlk ilaç duadır.
Doğru eşimde bende ona kıyamayız biliyorum ama şuan cidden sağlıklu düşünemiyoruz. Yani eşimden öyle cümleler döküldü ki anlatamam he şuan şunu diyor bebeğimiz sağlıklı bir şeyi yok sadece bir tuzak bu bunu da söylüyor. İnşallah çok sağlıklı olacak

Ben doktoru pek anlayamadim uzman degilim ama konu ile ilgili daha once yaptigim arastirmalara gore degerleriniz cok guzel cikmis. Payda 250 ve daha buyuk bir sayi oldugunda dusuk risk grubu oluyor. Evet risk hala var ama 1/ 5 milyon olsaydi da o risk orda hala var olacakti. Bu degerlere amniyosentez yapmak bile istemezler dusuk risk grubundasiniz diye. Allahin izniyle sonuc temiz cikacak ama siz yine de sirf icinizin rahatlamasi icin yaptirin testi. Sonuc bence temiz cikacak bosuna kendinizi yipratmamaniz icin yaptirin diyorum sadece.

Back