Bunu yaşayan var mı?

Nipty mi nifty mi diye bi test var onu yaptirmak istemis olabilir doktorun bizkm grupta bi kac arkadas yaptirdi bundada sorun olirsa amniyosentez yapiliyor bildigim ama yasin 30 uzeri ise bu testler hep boyle cikiyor
Yaşım 26. O testi güvenli bulmadığı için yeni çıkan bir testi istedi. Umarım bizde de çıkmaz bir sorun olmaz

Aldırma konusunu düşünmedim tam özel eğitim öğretmeniyim korkularım var. Belki bundan çok hassasım. Umarım sağlıklı okur sonuçlar ve sağlıklı doğar. İnşallah yoktur sağolasın
Aldirmayi dusunmuyirsaniz keske ikili test yaptirmasaydiniz. Bizede soylediler istemedim aldirma dusunmedigim icin hamileligimi uzulerek gecirmek istemedim. Insallah sizde de hicbir sorun yoktur birtek ense kalinligi hakkinda bilgim var galiba 3 ve uzeri olursa risk varmis

Risk yuksek degil normal. O dedigi test cok pahali en az 3-4 bindir. Ben 2 sene once 2500 tlye yaptirmistim ama bizim risk 120de 1 cikmisti. Ultrasonda bir bulgu yoksa onemsemeyin

Yerinizde olsam yaptırmam testleri. Risk grubunda değilsiniz zAten. İnsanları korkutup korkutup sonra şu testte var deyip dünyanın parasını alıyorlar

Bişey çıkarsa çocuğu aldıracak mısın ?? Teyzeme yapıldı bu ensesi kalın %98 sorunlu bebek dediler 3 doktor teyzem aldırmadı stresten erken doğum yapti bebeğimiz biraz kalın enseli ama oda dedesinden olan genetik dedesine çekmiş engel özür değil yani gayet sağlıklı aklı başında bir çocuk 5 yaşında çok şükür

Bana değerleriniz gayet normal geldi diğer Dr küçük de olsa risk vardır derken bu test zaten risk ölçüyor . Ben de yaptırdım eğer riskli çıkarsa özel testler var sizinde bahsettiğiniz gibi yurtdışına gönderiliyor 2600 TL fiyat aldım ama sonucum normal çıktı geçen hafta bir tarama testi daha yaptırdım henüz sonuç çıkmadı normal çıkar inşallah eğer risk çıkarsa dediğim testten yaptiricaz. Zaten yakın zamanda bir de detaylı ultrason randevum var .siz içinizi ferah tutun

Detaylı usg daha güvenilir. Bekleyin perinatolog bi sorun görürse o testi önerir zaten. Yaptırmanızı sadece bi sebeple öneririm. O da küçük de olsa şüphenizi gidermeniz ve kafanızın rahatlaması için. Onu da perinatolog da aynı durumu görürse öneririm yoksa şu anda hiç gerek yok gibi.

Bnm de dörtlü testim sorunlu çıkmıştı büyük ilde bi hastaneye gittim profa bunlar tarama testi kesin bir tanı koymaz bişey çıkacağını tahmin etmiyorum
İçiniz rahat olsun

İkili testte yuksek risk cikip saglikli bebek dunyaya getirenler oldugu gibi dusuk risk cikip dunyaya gelen bebekte anomali de olabiliyor. Ne gelirse Allah’tan kabulumuz derseniz akisina birakin. Ancak anomali olmasi kararinizi etkileyecekse kandan bakilan genetik testten bile en iyisi amniyosentez aslinda.

Rutin bir işlem olduğu için yaptırdık fakat şuan bir tuzağın mı içindeyim bilmiyorum. Yine de sanırım yapışması gereken neyse yaptıracağım hamilleiğim boyunca rahatlamak istiyorum

Çok şükür inşallah benim bebeği de sağlıkla doğar. Aslında testi temiz çıkacağını düşünerek yaptırdık sanırım ya genel bir tarama gibi rutin bişi yani. Doktorum zaten bir sorun yok dedi ama sonra test ters çıktı

Rutin bir işlem olduğu için yaptırdık fakat şuan bir tuzağın mı içindeyim bilmiyorum. Yine de sanırım yapışması gereken neyse yaptıracağım hamilleiğim boyunca rahatlamak istiyorum
Uzulmeyin insallah hicbirsey yoktur kac haftalik hamilesiniz? Artik icinize kurt dustu bu sekilde uzulerek hamileligi geciremezsiniz zaten artik ne gerekiyorsa yapin iciniz rahatlasin

Risk yuksek degil normal. O dedigi test cok pahali en az 3-4 bindir. Ben 2 sene once 2500 tlye yaptirmistim ama bizim risk 120de 1 cikmisti. Ultrasonda bir bulgu yoksa onemsemeyin
Ultrason da bir sorun yok şükür. Şuan 2750 tl dediler teste. Eşim yaptırmak konusunda ısrar ediyor aslında o yüzden yaptıracağız içimiz rahatlasın dşye ama bakalım

Ben varım test yaptırdım bence sizde yaptırın. Hamilelikte stres çekmeyin. Ben sırf bu stresi yaşamamak için yaptırdım.

Ultrason da bir sorun yok şükür. Şuan 2750 tl dediler teste. Eşim yaptırmak konusunda ısrar ediyor aslında o yüzden yaptıracağız içimiz rahatlasın dşye ama bakalım
Risk zaten düşük çıkmış, sıfır risk diye bir şey olmaz risk her zaman vardır. Hep para tuzağı. Paranızı çöpe atacak kadar zenginseniz yaptırın. Ya da olası bir olumsuz sonuçta evladınızdan vazgeçecekseniz. Bu testleri zaten içinize kurt düşürüp tekrar tekrar başka testlere para dökmeniz için yaptırıyorlar. Yoksa sizin çocuğunuz down sendromlu olmuş olmamış doktorların ne kadar umrumda sizce? Kendileri bana 3 düşük olmadan genetik test yapamayız maliyetli dediler. Yani 3 kez çocuğumu kaybetmemin doktorlar nezdinde bir önemi yok parası devletten çıkacağı için. Özele gitsem tek seferde aaa çok gerekli deyip yaparlardı para almak için. Biz gözümüzü açmazsak daha çoook uyuturlar. Doktorlar bizi Allahın öyle olmasını takdir ettiği down sendromlu ya da engelli bir canla korkutuyorlar. Biz de yiyoruz ne acı..

Nifty yaptırmak istiyor sanırım
Eğer paranız varsa ve sorun olması halinde gebeliği sonlandırmayı seçenek olarak düşünüyorsanız yaptırılabilir.
Değerleri tam bilemiyorum doktorlar pek sorun görmemiş anlaşılan

Biz yeni yaptirdik o testi bizimki ispanyara gitti.Hatta sonucum dun geldi. Ama benim ikiz gebeligim.Ikili test ikiz gebeliklerde saglikli sonuc vermryecegini soyledigi icin yaptirdik.Tek gebeliklerde ikili teste guvenin.Basja doktora gorunmussunuz.Icinuz rahat olsun.

Benim ilk gebeligimde 1/63 Down olasiligi vardı ...O zamanlar kan ile yapılan tarama Türkiyede yoktu.Universite hastahanesind e Amniyosentez yaptırdım .İkincide 37 yaşında olmam dolayısı ile doktor bu testi bilgilendirme şeklinde önerdi.Bu test down ,trizomi 13 ve trizomi 18 genleri açısından risk var mı bunu tariyor yani tüm genetik hastalıkları taramiyor.Amniyosentezde bile bebegin amniyotik sıvısı dortbin kusur genetik hastalık açısından taranıyor fakat doğada bulunan genetik hastalık sayısı bunun kat ve kat fazlasi.İlk gebeligimden sonra konuya bakış açım değişmişti "hayatta herşey benim kontrolum altında değil" diyerek bu testi istemedim.Tabi bu cok kisisel bir karar siz istiyorsaniz yaptirirsiniz ama bunun sonucu cok cabul gelmiyor diye biliyorum.İki yıl önce 2.500 TL idi testin fiyatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…