- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
- Konu Sahibi Love_your_life
Hayır bir de sizin değerleriniz normal. Neden göndermiş anlamadım?Kızlar 12 haftalık hamileyim. İkili tarama yapıldı. Doktorum aslında ona güvenirim ama bu sefer farklı oldu. Ultrason da her şey güzel dedi. Sağlıklı desi fakat tarama testi doktoruma göre sınırda çıktı. Değerler şu şekilde : ense kalınlığı 1,35 kombine test 1:1825 ikili test 1:374 yaş riski 1:860 şekilde çıktı. Beni araştırmaya gönderdi devlete. Fakat gitmeden '' özel bir test var kandan alınıyor fransaya gönderiliyor''dedi hatta bunu daha sonuç çıkmadan ultrason yaparken söyledi sonra böyle oldu. Araştırmaya gittim.' '' '' Doktor risk grubu bu değil dedi yani hiç yok mu risk var ama çok küçük olabilir demek bu'' dedi. Sonra başka bir doktora daha gittim özelde o da' 'bu değerler normal neden bu kadar tedirgin oldun' 'dedi sonra doktorumun kendisini garantye almak için test istediğini söyledi ama ben istemiyorum bir sorun görmedim dedi. O da ultrason ile baktı ense kalınlığı butun falan bir sorun görmedi. Ya ben çok üzüldüm. Yani böyle olan var mı merak ediyorum. Ciddi sıkıntıya girdim. Eşim tedirginlik gitsin diye bu testi yaptırmak istiyor. Euro üzerinden hesaplanan bir test. Bunu yaşayan var mı? Duyan bilen. Böyle olup sağlam sorunsuz doğumlar var mı
Benim kızıma hamileyken ikili testte ense kalınlığı 2.76 çıktı. Sınır 3. 3 olsa amniyosentez önerirdim ama yine de kandan bakılan bu testi bana da önerdiler. Down sendromu riski var dediler. 1 hafta dünyamız başımıza yıkıldı. Test yapıldı İspanya’ya gönderildi. Sonuç temiz çıktı. Sonra ne öğrendim? Bu test doktorumun olduğu hastanenin bir başka şubesinde yarı yarıya indirimli yapılıyormuş ama doktorum bizi dışardan bir laboratuvara gönderdi. Benim anladığım bunlar tamamen birbirine çalışıyor kimse kusura bakmasın. O testi hastanede de yaptırabilirdim. Ama o şokla hiç bi şey soramadık zaten. Size tavsiyem iyi bir devlet hastanesine gidin onlar risk görürse yönlendirir göndermezlerse sıkıntı yoktur. Ben doktorumu değiştirdim en son. İkinciye hamileyim yaptırmadım ikili test.