• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu yaşayan var mı?

Diğer iki doktorda pek sorun görmedi yani şöyle birtanesi bursada bilinen bir hastanenin sabihi bayan ve kadın dedi ki'' bu bebek sağlıklı ama bazı doktorlar kendini garantiye almak için paralı test istiyorlar' dedi kendisi istemez iş varsa risk söylerim ama risk hep var sadece şuan içinn değil dedi 10 binde de risk vardır ve olacaksa gelir seni bulur dedi. Diğeri perinatoloji uzmanı oda dedi ki bir sorun görmedim ama çok sorun yapersan paralı test yaptır veya 20. haftada gel ayrıntılı bakalım dedi ben anlayamadım. Ne yapsam ama bu teste verecek bol param yok sırf bu kuşku gitsin diye bu parayı bulup vereceğiz

Birde şey soracağım bu testi yaptıracağım ama beklemeli miyim yani 12 haftalık olacak pazartesi günü doğru sonuç verr herhalde dimi erken gebelik hatasıyla ilgisi olmaz dimi sen yaptırdığında kaç haftalık tın
Benim ikili test yaptırdığımda 11-12 haftalardaydım Canım aynı gün yaptırdım ikisini de

Ben de aynı durumu yaşadım lütfen kendini üzme ben de çok iyi bir profa gidiyorum hamile iken 2.60 çıktı ense kalınlığı bebeğimin sınır 3 olduğu halde bana sınır 2.50 dedi ve test yaptırmamızı tavsiye etti. 2018 de 2100 tl ödeyip harmony testi yaptırdık. Şimdi olsam asla yaptırmam diğer arkadaşlar da söylemiş katılıyorum doktor ismi alıyorlar testi yapan kurum ve eminim prim alıyor doktorlar şirketlerden. Ben 12 haftada 2li testi yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam 13.-14. Hafta gibi kan verdim harmony için 20. Haftada da perinatolog gördü başka bir hastanede 2.60 dediğimde ilgilenmedi bile harmony yaptırmama da şaşırdı gerek yokmuş dedi.

Ben de aynı durumu yaşadım lütfen kendini üzme ben de çok iyi bir profa gidiyorum hamile iken 2.60 çıktı ense kalınlığı bebeğimin sınır 3 olduğu halde bana sınır 2.50 dedi ve test yaptırmamızı tavsiye etti. 2018 de 2100 tl ödeyip harmony testi yaptırdık. Şimdi olsam asla yaptırmam diğer arkadaşlar da söylemiş katılıyorum doktor ismi alıyorlar testi yapan kurum ve eminim prim alıyor doktorlar şirketlerden. Ben 12 haftada 2li testi yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam 13.-14. Hafta gibi kan verdim harmony için 20. Haftada da perinatolog gördü başka bir hastanede 2.60 dediğimde ilgilenmedi bile harmony yaptırmama da şaşırdı gerek yokmuş dedi.
Çok şükür güzel bir sonuç almışsınız. Ben testş yaptırayım bu düşünceden kurtulayım diyorum ama test bizi ciddi zorlayacak ne yapsam bilemedim hiç. Perimtolog bana bekle 20. Haftada bakalım dedi ama içim durmuyor

Çok şükür güzel bir sonuç almışsınız. Ben testş yaptırayım bu düşünceden kurtulayım diyorum ama test bizi ciddi zorlayacak ne yapsam bilemedim hiç. Perimtolog bana bekle 20. Haftada bakalım dedi ama içim durmuyor

Teşekkür ediyorum İnan senin bebeğin de çok sağlıklı. Testi yaptırdım sonuç normal çıktı ama Ben de çok ağladım o kadar psikolojimi bozdu ki bebeğim doğdu geceleri herkes uyurken bakıp bakıp acaba hastalığı var da testte çıkmadı mı diyordum. Tabi ki karar sizin ama maddi olarak sizi sıkıştıracaksa bence 20. Haftayı bekleyin perinatolog görsün gerek görür ise yaptırın. Bir de İzmir de bir devlet hastanesi nifty olan markayı ücretsiz yapıyor vaktiniz var ise bir araştırıp gidebilirsiniz belki muayene randevu falan bir kaç hafta daha geçer ama ücretsiz yaptırırsınız.

Sizin nasıl çıkmıştı ikili test ne demişti doktor. Testş yaptıracağım en azından durum ne öğreneyim yoksa acaba lar gidip gelecek
Çok düşük risk çıkmıştı harmony test yatırdık 3 sene once 2 300 e 15 gün sonra sonuç gelmişti. Geçmiş mesajlarımda çıkar belki. Riski rakamsal hatırlamıyorum.

Teşekkür ediyorum İnan senin bebeğin de çok sağlıklı. Testi yaptırdım sonuç normal çıktı ama Ben de çok ağladım o kadar psikolojimi bozdu ki bebeğim doğdu geceleri herkes uyurken bakıp bakıp acaba hastalığı var da testte çıkmadı mı diyordum. Tabi ki karar sizin ama maddi olarak sizi sıkıştıracaksa bence 20. Haftayı bekleyin perinatolog görsün gerek görür ise yaptırın. Bir de İzmir de bir devlet hastanesi nifty olan markayı ücretsiz yapıyor vaktiniz var ise bir araştırıp gidebilirsiniz belki muayene randevu falan bir kaç hafta daha geçer ama ücretsiz yaptırırsınız.

Bende aynı fikirdeyim sizinle

Birde şey soracağım bu testi yaptıracağım ama beklemeli miyim yani 12 haftalık olacak pazartesi günü doğru sonuç verr herhalde dimi erken gebelik hatasıyla ilgisi olmaz dimi sen yaptırdığında kaç haftalık tın
Bende oldu hata tam 12 haftaydim12+4 tum hatta o gun..Ilk kan verdigimde 1 hafta sonra geri arandim. Kanimda yeterli dna bulunamamis.Ya erken oldu ya da cok mu kilolusunuz dedi ki alakasi yok kilolu degilim.O gun ne agladim acaba sorun mu var diye.Cok nadir de olsa olabiliyormus geri donebiliyirmus dediler.

kaç yasindasiniz?
abimler 38 yas civarindalar ultrason goruntuleri yaslarina gore risk sinirinin cok cok altinda cikmasina ragmen dr yaptiralim isterseniz dediler istenen test net sonuc verir bazi dr lar riske atmak istemez
banada dr ikiliye girmeden harmoni yaptirmak istermisin dedi cunku tedaviyle hamile kalmistim isini saglama almak istedi
bunda dr un guvensizligiyle falan alakali bir durum yok bazi drlar isinde titiz sadece

Aslında zorlayacak test bizzi ama eşim beklemek istemiyor iyice değiştik bu iki günde biraz daha böyle devam edebilir mi bilmiyorum o yüzden yaptıralım diyoruz.

Çok düşük risk çıkmıştı harmony test yatırdık 3 sene once 2 300 e 15 gün sonra sonuç gelmişti. Geçmiş mesajlarımda çıkar belki. Riski rakamsal hatırlamıyorum.
Anladım. Yeni çıkan bir test dedi doktorum euro üzerindenmiş 2750 şuan için ama bilmiyorum net ne olacak.

Aslında evet netlik düşünüyorum. Bu test doğru sonuç vermez mi acaba ki
Testin adı ne bilmiyorum ama kanla yapılan genetik tarama testleri yüzde doksan yedi doğru sonucu veriyor. O konuda şüpheniz olmasın bana da sonuç 1<999 gibi bir şey çıkmıştı yani ihtimal 999da 1 den daha düşük direk var ya da yok demiyor rakamsal sonuç veriyor.

Kızlar 12 haftalık hamileyim. İkili tarama yapıldı. Doktorum aslında ona güvenirim ama bu sefer farklı oldu. Ultrason da her şey güzel dedi. Sağlıklı desi fakat tarama testi doktoruma göre sınırda çıktı. Değerler şu şekilde : ense kalınlığı 1,35 kombine test 1:1825 ikili test 1:374 yaş riski 1:860 şekilde çıktı. Beni araştırmaya gönderdi devlete. Fakat gitmeden '' özel bir test var kandan alınıyor fransaya gönderiliyor''dedi hatta bunu daha sonuç çıkmadan ultrason yaparken söyledi sonra böyle oldu. Araştırmaya gittim.' '' '' Doktor risk grubu bu değil dedi yani hiç yok mu risk var ama çok küçük olabilir demek bu'' dedi. Sonra başka bir doktora daha gittim özelde o da' 'bu değerler normal neden bu kadar tedirgin oldun' 'dedi sonra doktorumun kendisini garantye almak için test istediğini söyledi ama ben istemiyorum bir sorun görmedim dedi. O da ultrason ile baktı ense kalınlığı butun falan bir sorun görmedi. Ya ben çok üzüldüm. Yani böyle olan var mı merak ediyorum. Ciddi sıkıntıya girdim. Eşim tedirginlik gitsin diye bu testi yaptırmak istiyor. Euro üzerinden hesaplanan bir test. Bunu yaşayan var mı? Duyan bilen. Böyle olup sağlam sorunsuz doğumlar var mı
Bizim de ultrasonda sıkıntı çıkmazdı
Herşey normaldi
Fetal DNA testi istedi dr içimiz rahat etsin diye
Eşim de yaptırdı
2600 tl ödedik birşey cıkmadi
Sende de çıkmaz

Bana kalsa yaptırmaZdım ama eşim içimiz rahat etsin diye istedi

Aslında evet netlik düşünüyorum. Bu test doğru sonuç vermez mi acaba ki
Bu tabi ki %99 net. Başka genetik hastalıklar var mı ona bakılıyor. Ama bende baktılar %99 sağlıklı dediler ama 20. Haftada detaylı ultrasonda kalpte delik çıktı. Yani genetik hastalık çıkmıyor ama böyle bir şey çıkabiliyor. Bu testlerde sadece genetiğe bakılıyor

Bizim de ultrasonda sıkıntı çıkmazdı
Herşey normaldi
Fetal DNA testi istedi dr içimiz rahat etsin diye
Eşim de yaptırdı
2600 tl ödedik birşey cıkmadi
Sende de çıkmaz

Bana kalsa yaptırmaZdım ama eşim içimiz rahat etsin diye istedi
Bizde o şekilde istiyoruz yan rahat edelim şu 3 gün içinde mahvolduk biran önce olsun bitsin ve güzel sonuçlansın inşallah artık bu soruyu kafamdan atmak istiyprum

Testin adı ne bilmiyorum ama kanla yapılan genetik tarama testleri yüzde doksan yedi doğru sonucu veriyor. O konuda şüpheniz olmasın bana da sonuç 1<999 gibi bir şey çıkmıştı yani ihtimal 999da 1 den daha düşük direk var ya da yok demiyor rakamsal sonuç veriyor.
Bu test için doktor dedi ki var veye yok diyecek %99,9 oranı varmış yani Amiosentez %100 bu böyle dedi ama içim durmuyor benşm ya sürekli bir kötü düşünce çok zor duruyorum dedim 13 haftaya girelim ama hemen yaptıracağım sanırım

Back