Bunu yaşayan var mı?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Kızlar 12 haftalık hamileyim. İkili tarama yapıldı. Doktorum aslında ona güvenirim ama bu sefer farklı oldu. Ultrason da her şey güzel dedi. Sağlıklı desi fakat tarama testi doktoruma göre sınırda çıktı. Değerler şu şekilde : ense kalınlığı 1,35 kombine test 1:1825 ikili test 1:374 yaş riski 1:860 şekilde çıktı. Beni araştırmaya gönderdi devlete. Fakat gitmeden '' özel bir test var kandan alınıyor fransaya gönderiliyor''dedi hatta bunu daha sonuç çıkmadan ultrason yaparken söyledi sonra böyle oldu. Araştırmaya gittim.' '' '' Doktor risk grubu bu değil dedi yani hiç yok mu risk var ama çok küçük olabilir demek bu'' dedi. Sonra başka bir doktora daha gittim özelde o da' 'bu değerler normal neden bu kadar tedirgin oldun' 'dedi sonra doktorumun kendisini garantye almak için test istediğini söyledi ama ben istemiyorum bir sorun görmedim dedi. O da ultrason ile baktı ense kalınlığı butun falan bir sorun görmedi. Ya ben çok üzüldüm. Yani böyle olan var mı merak ediyorum. Ciddi sıkıntıya girdim. Eşim tedirginlik gitsin diye bu testi yaptırmak istiyor. Euro üzerinden hesaplanan bir test. Bunu yaşayan var mı? Duyan bilen. Böyle olup sağlam sorunsuz doğumlar var mı

İstersen bir perinotoloğa git tatlım...

Hamilelik tamamen kapalı bir kutudur.Ultrasonda taramalarda hiçbi bulgusu olmayıp kolu bacağı olmadan doğan, down sendromlu doğan çok bebek var.Bu bulgular sadece risk olasılıklarını göstermekten başka bir işe yaramaz.Paranız varsa bu testi kesin yaptırın koca hamilelik bu şüphelerle geçmez hasta olursunuz psikolojinize yazık.

Aslında o yüzden yaptıralım diyoruz. Şüphe gitsin dşye ama bazı arkadaşlarım yüksek risk dendi ama Amiosentez sonucu bir sorun çıkmadı rahat ol diyorlar ama bilemiyorum iki doktor da sorun etmedi ama anlamadık

Aldırma konusunu düşünmedim tam özel eğitim öğretmeniyim korkularım var. Belki bundan çok hassasım. Umarım sağlıklı okur sonuçlar ve sağlıklı doğar. İnşallah yoktur sağolasın

Sorun çıkarsa aldıracak mısınız? Biraz tuhaf bir soru gibi gelebilir. Ama asla öyle bir şey yapmam diye düşünüyorsaniz gönlünüzü ferah tutun. Bunlar sadece oran hesabı. Gebelikte kesin sonuç diye bir şeyden bahsedilemez. Kendinizi sıkıntıya sokup bebeği de üzmeyin.

İstersen bir perinotoloğa git tatlım...
Araştırma hastanesindeki doktor perinatoloji uzmanıydı o baktı ve sorun yok ama risk hep vardır dedi 20 haftayı bekle herkese Amiosentez yapamam yapılmaz dedi kalbine bakarız bakarız ama şuan olabilir ihtimali var ama bu heo var herkes için dedi sorun görmedi.

Yani bu sorunun cevabını bilmiyorum aslında sadece tedirginim yani içim içimi yiyor. Birileri sorun yok diyor birisi var olabilir sınırda vs korktum sadece bunu biliyorum

Aldırma konusunu düşünmedim tam özel eğitim öğretmeniyim korkularım var. Belki bundan çok hassasım. Umarım sağlıklı okur sonuçlar ve sağlıklı doğar. İnşallah yoktur sağolasın
Hamilelik baştan sona deli işi ilk baştan düşmesin diye korkuyorsun sonra kalp atışı yok. Testler iyimi tekme hissedecekmiyim ay kilo alıyormu ki normal mi sezaryen mi derken hep diken üstünde geçiyor endişeni anlıyorum baştan sona rahat hamilelik geçiren görmedim

Yani bu sorunun cevabını bilmiyorum aslında sadece tedirginim yani içim içimi yiyor. Birileri sorun yok diyor birisi var olabilir sınırda vs korktum sadece bunu biliyorum
Kesin iç rahatlamasi yaşayamazsınız üzgünüm. Tıp işleri biraz enteresandır. En kesin sonuç için bile %99 derler mesela. Kesin öyledir demezler. Siz önce bu soruyu cevaplayın. Eğer sıkıntı olursa gebeliği sonlandırır mısınız?

Sanırım doğru haklısın. İlk gebeliğim de de düşecek ay kalbi ay boğuldu ay dolandı de de mahvolduk şimdide bu nasıl olacak bikemm iyice kötü oldum

Şuan o durumu düşünemiyorum ki hiç yani bilmiyorum hiç

Nipty mi nifty mi diye bi test var onu yaptirmak istemis olabilir doktorun bizkm grupta bi kac arkadas yaptirdi bundada sorun olirsa amniyosentez yapiliyor bildigim ama yasin 30 uzeri ise bu testler hep boyle cikiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…