• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu en iyi ev hanımları cevaplar

Anlat anlatta,sen bal gibi dalga geçiyorsun söyleyeyim:)))Bu kadar saf ve temiz nasıl kaldın sen KK okuyabilirken,yıka,o birşey değil de,acaba kötü niyetli mi filan:işsiz:
Tabi ki dalga geçiyor :kahve: ya da evinin adresini 2 ayda ezberleyebilen bir kızcağız.

Kayınpeder 12 yaşındaki kızla evlenmiş,13 yaşındayken çocuğu olmuş,o kadar merhametliyse.eşine gösterseymiş bunu,çekilsin otursun bir köşede,sesini de kessin gıcık şey:sopa:
Ben oraları okumadım,öyle miymiş.
Ne denirki.
İki kuşak önceki çoğu evlilik böyle erken yaşta olmamış mı,kırsalda özellikle.
Eşimin babaannesi de 13 yaşındaymış,dede de 14.
Bizim köyde bi kadın evlendikten sonra regl olmuş hatta.
Tabi bunlar 90küsur yaşında şimdi.
Yanlış şeyler evet ama memleketin hali buymuş eskiden.
Ne denirki.

Insanın ıcınde kalanlar nefrete dönüşür yazmış ama tabı hıc sorun yok suan aramız normal arıyorum konuşuyoruz gıdıyoruz sadece byle seyler yapıyor ama ben olumsuzu konusmuyorum
Sen neden üstüne alındın,kadının zor hayatında o kadar küçük bir ayrıntısın ki...

Benim kv de elinde yokar ve inatla bunun daha temiz olduğunu savunur. Makinedeki su dönüp dönüp tekrar yıkıyomuş :/ “Anne makinenin yıkadığı sıcağa senin elinmi dayanır? Milropmu dayanır?” diyoruz ama dinlemiyo. Kendi evinde istediğini yapsın ama benim evim için senin kv nin kurduğu cümleleri kuramaz. Ayrıca normalde de seninkide öyle yapmıyomuş bildiğin sana eziyet için yapıyo sinsi fesat.

Tencereleri elde yıkarim bazen makinaya koyuyorum ama diger türlü elde yıkamam cok sacma degil mi:) elde yıkamak

Dokum tencere ve plastik olanr disinda olan herseyi sudan gecirip makinaya atiyorum, bitti gitti iste.
Ne gerek var isi uzatmaya.
Kv aklinca temizlik ogretiyor, yersen :)

Kızlar 23 yaşındayım sorum saçma gelırse cahıllıme versin lütfen . Evın en küçüğü olarak büyüdüm annem hıc ev işi yaptırmazdı ama bu doğru degılmıs bence kendı kızım olursa ona evde bana yardım etmesini öğreticem herşeyi bilsin . Benim annem herşeyi makınaya atar tencere yıkayacaksa hemen elınde bulaşık deterjanı kullanır anında durular kenara koyar . Ama kayınvalıdemın evıne gıttıgımde o rahatına düşkün 40 yasında bir anne . 4 kışı yemek yıyoruz bana kalsa anında hızlıca çalkalar bulaşık makınasına koyarım . Ama illa elimde yıkamamı istiyor önce leğen içine sıcak su koyuyoruz bütün tabakları önce köpükleyıp Kenarda bırıktırıyorum en son hepsını duruluyorum . Kayınpederım geçen dedı tabı sen normalde böyle yıkamazsın niye kıza böyle yıkatıyorsun diye . Kesınlıkle kötü nıyetı var demıyorum kızlar belkı de bu benım cahıllıgım ama anneme söylüyorum eskı zamanda kaldı köpükle bırıktır ne atsana makınaya neyse dendiğini yap tabı bosver dıyor . Doğrusu neyse de ben zaten onun ıstedıgı gıbı herşeyi yıne yapmaya devam edıcem . Büyükle inatlaşmam . Ama kendı evimde bu sekıl yapmıyorum bana konuk gelıyor eskıden makına yokken yapılırmış bu gibime gelıyor evdede böyle yapcan dıyor kendı bıldıgını şakın yapma dıyor tamam dıyorum ama evde yapmıyorum kendı bıldıgımı yapıyorum . Yanı merak ettıgım su sizlerde bulaşığı sıcak su leğende köpükle bırıktır durula mı yapıyorsunuz yoksa makınaya mı atıyorsunuz
Evinde makinaya at niye elde yikican benimde kv elde yikattirir kendi evinde ben makinaya atarım buraya geliyo bulaşık çok olunca yardıma kalkiyo bakıyorum elde yikiyo
Diyorum ben elde yıkamam atarım makinaya diye oda alişiyo bi zaman sonra sen hiç inatlaşma boşver dediği gibi yap bi süre sonra makinaya at diyolar

Ben oraları okumadım,öyle miymiş.
Ne denirki.
İki kuşak önceki çoğu evlilik böyle erken yaşta olmamış mı,kırsalda özellikle.
Eşimin babaannesi de 13 yaşındaymış,dede de 14.
Bizim köyde bi kadın evlendikten sonra regl olmuş hatta.
Tabi bunlar 90küsur yaşında şimdi.
Yanlış şeyler evet ama memleketin hali buymuş eskiden.
Ne denirki.
Konu sahibi kvnin 40 yaşında,eşinin 27 yaşında olduğunu yazdı,annennelerimzin günü olsa tasvip etmesem de anlarım da, kadının evliliği 90larda yani...

Kızlar 23 yaşındayım sorum saçma gelırse cahıllıme versin lütfen . Evın en küçüğü olarak büyüdüm annem hıc ev işi yaptırmazdı ama bu doğru degılmıs bence kendı kızım olursa ona evde bana yardım etmesini öğreticem herşeyi bilsin . Benim annem herşeyi makınaya atar tencere yıkayacaksa hemen elınde bulaşık deterjanı kullanır anında durular kenara koyar . Ama kayınvalıdemın evıne gıttıgımde o rahatına düşkün 40 yasında bir anne . 4 kışı yemek yıyoruz bana kalsa anında hızlıca çalkalar bulaşık makınasına koyarım . Ama illa elimde yıkamamı istiyor önce leğen içine sıcak su koyuyoruz bütün tabakları önce köpükleyıp Kenarda bırıktırıyorum en son hepsını duruluyorum . Kayınpederım geçen dedı tabı sen normalde böyle yıkamazsın niye kıza böyle yıkatıyorsun diye . Kesınlıkle kötü nıyetı var demıyorum kızlar belkı de bu benım cahıllıgım ama anneme söylüyorum eskı zamanda kaldı köpükle bırıktır ne atsana makınaya neyse dendiğini yap tabı bosver dıyor . Doğrusu neyse de ben zaten onun ıstedıgı gıbı herşeyi yıne yapmaya devam edıcem . Büyükle inatlaşmam . Ama kendı evimde bu sekıl yapmıyorum bana konuk gelıyor eskıden makına yokken yapılırmış bu gibime gelıyor evdede böyle yapcan dıyor kendı bıldıgını şakın yapma dıyor tamam dıyorum ama evde yapmıyorum kendı bıldıgımı yapıyorum . Yanı merak ettıgım su sizlerde bulaşığı sıcak su leğende köpükle bırıktır durula mı yapıyorsunuz yoksa makınaya mı atıyorsunuz
tencerelerimi ve tahta kaşıklarımı asla makinaya atmıyorum onları elimde yıkıyorum onun dışında hep makinaya atarım .Sen kendi evinde bildiğini yap boşver gerisini :D:D

O öyle alısmıs ,Hele misafir birsürü insan olunca niye makine ye atmıyacağım ..Elimde yikamam.Yüksek sıcaklık hijyendir .

Elimde yıkayacaksam makine neden var diye sorsanıza ?

Tencereler ve hemen kullanılacak şeyleri elde yıkarım , kalan herşeyi suya tutup makineye dizerim.

Kaynananız gelin değil hizmetçi almak istiyormuş bence. Bu ne canım ne kadar ayıp.

Ayy babaannem böyle yıkatır bize. Eğer fazla bulaşık varsa makineye (10 kişi gibi bir fazlalıktan bahsediyorum bu arada) ama 4-5 kişinin bulaşığı varsa elde yıkatır. Kuzenler olarak kura çekip yıkıyoruz, bana sıra gelmesin diye dua ederim hep ellerim haşır haşır oluyor. :KK70:Tabi kayınvaliden sana gıcıklığına da yapıyor olabilir babaannemin torunlarına bile isteye eziyet çektireceğini sanmam. Makine tam dolu çalışmadıkça rahat edemez o.

kendi teyzem dahil ( ki öğretmen yani çalışan biri ) kv'dem de öyle, kendi evimde dizerim, onlarda durum öyle oldugundan paşa paşa yıkarım :kızgın:

Benım bıldıgım elde bıle yıkıcaksam hemen elde bulaşık deterjanı yıkar durularım kenarda bırıktırmem mesela kahve fıncanı yıkıcam elde 4 tane . Ben hemen sabunluyorum duruluyorum kapatıyorum bak sana yapma diyorum hepsını sabunla kenara koy en son durula dıyor hemen düzeltiyorum el alışkanlığı pardon anne dıyorum
Ben anladım sizin ne sormak istediğinizi makinaya atıp atmamak değil sorduğunuz yıkama şekliniz. Şu doğrudur bu yanlıştır diyemem ama benim annemden de gördüğüm ve daha rahat gelen kayınvalidenizin sitili yani bir leğen sıcak su köpürtülür önce bardak çatal kaşık gibi yağsız şeyler sonra tabaklar su kirlenirse yenilenir en son tencere tava ve en yağlılar tabi önce suda akıtıyoruz hepsini kenara köpüklü bir şekilde alıyoruz en son hepsini akan suyun altında duruluyoruz. Sizin yaptığınız daha zor gelmiyor mu ya bir tane yıka durula koy kenara duruladıkça o yandaki su da soğuyor bi zaman sonra ama tabi herkesin alışkanlığı başka. Siz de ben böyle alıştım anne deyin ama ne güzel kırmıyorsunuz bravo

Plastikleri ve tahtaları makineye atan arkadaşların cesaretine hayranım
Bu tahtalar makinede sıcakta deterjanı emer yemeğin içine salar
Plastik zaten yüksek ısıda kanserojen maddeleri çıkarır o makinede yıkanan herşeyi kaplar
Yakın değilde uzun vade de bunların verebileceği zararı düşünemiyorum

Konu sahibi kvnin 40 yaşında,eşinin 27 yaşında olduğunu yazdı,annennelerimzin günü olsa tasvip etmesem de anlarım da, kadının evliliği 90larda yani...
Onlar da geri kalmış demekki.
Tasvip edilecek yanı yok zaten.
Neyse, bu konu dalgalanmış,fazla konuşmamak en iyisi
:KK54:

Back
X