• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu en iyi ev hanımları cevaplar

Benim kayinvalidemde makinesini kullandirmaz elde yikatirdi ilk evlendigimde.tuttururdu elinde yıka. bende 1 yaptim 2 yaptim 3.üde olmaz böyle makineye atarsam olur yoksa olmaz dedim şimdi makineye attiriyor alıştı ama şimdide herşeyi bozulmuş tamir ettirmiyor o yüzdende birşey kullanılmıyor

Tabiki makine. Süs dıye mi almış hanımefendi. sırf seni deniyor. Ben bazen bakıyorum boşaltmamışım üşenip yer varsa bırıkı kirli koyup tekrar çalıştırıyorum temızlerle:KK48: Asla kv dınlemezdım. cogu seyde de ben boyle yapıyorum ben buyum dıyorum.

Benım bıldıgım elde bıle yıkıcaksam hemen elde bulaşık deterjanı yıkar durularım kenarda bırıktırmem mesela kahve fıncanı yıkıcam elde 4 tane . Ben hemen sabunluyorum duruluyorum kapatıyorum bak sana yapma diyorum hepsını sabunla kenara koy en son durula dıyor hemen düzeltiyorum el alışkanlığı pardon anne dıyorum

K.valideni hiç iyiniyetli göremedim. Herkesin her işi yapış şekli de farklı olabilir, bu Mete zoru neden ??
Küçük olmanı kullanıyor, çooook bunaltır seni ilerde, biraz mesafeli olmanı tavsiye ederim. Nasıl olacak peki bu dersen, her dediğini duyma, yapma.. çok bunaltırsa da hı hı der geçersin.

Elde yikadiktan sonra makinaya ne gerek var ?
Herşey makinada yıkanır bizde canına niye eziyet ediyorsun

Benım bıldıgım elde bıle yıkıcaksam hemen elde bulaşık deterjanı yıkar durularım kenarda bırıktırmem mesela kahve fıncanı yıkıcam elde 4 tane . Ben hemen sabunluyorum duruluyorum kapatıyorum bak sana yapma diyorum hepsını sabunla kenara koy en son durula dıyor hemen düzeltiyorum el alışkanlığı pardon anne dıyorum
Anacım sen git otur,keyfine bak ben hallederim desene canım..Bütün bulaşıkları temizle makineye at çalıştır .Sürekli talimat verdiğinde tatlılıkla salona yolla..

Sende kayinvalidene deki
Aaaa çamaşırları makinada mi yikiyorsun
Çamaşırlar önce legende sabunlu suda bekletilir sonra sabunla citilenir sonra durulanir yıkanır
Beyazlarda ayrıca sodalı suda tekrar kaynatılır de öğret elde yıkasin kayınvaliden çamaşırlarını

Kayınvalidenin canı çok sıkılıyor sanırım saçma sapan detaylar peşinde. Çok biliyosan sen yıka deyip atacaksın aslında boylelerine. Makina olduğu halde saygısızlık etmemek için elinde yıkıyorsun daha ne istiyo bu kadın ? her boyayı boyadık fıstık yeşili kaldı tövbe tövbe .

Tabiki makine. Süs dıye mi almış hanımefendi. sırf seni deniyor. Ben bazen bakıyorum boşaltmamışım üşenip yer varsa bırıkı kirli koyup tekrar çalıştırıyorum temızlerle:KK48: Asla kv dınlemezdım. cogu seyde de ben boyle yapıyorum ben buyum dıyorum.
Aa o tekrar çalıştırma olayı çok iyiymiş, hiç aklıma gelmemişti :D

ben elimle yıkamayı daha çok sevdiğimi belirteyim.
10 yaşimda annem yaz tatillerde her akşam yemeklerin bulaşklari bana yıkatirdi makine mi vardi... Hayır yoktu...
bende bununla pratik yıkamayı öğrendim.
tabi kendi kızımı da bunu öğretmek istiyorum her işi yaptırmak istiyorum inşallah banane deyip kenara çekilmez :D
bende banane demişim demeseydim annem her işi yaptırma peşindeydi öğrensin diye yapmadim inat ettim pişmanim valla...
keşke yapsaydim evlenice hiç zor gelmezdi..
eşim bende titiz yaptığım şeyi beğenmiyoo.
güzelce yap diyoo...
yapmadiğim kaldi bi.

Direk makinaya atıyorum.. tahta ,makinaya atılmayan plastik ve et - tavuk bıçağı bunları elde yıkıyorum

Ben yeni evlendigim de iki tane bardak çıktı bulasik dedim elimde yikayim iki bardak sonuçta kv geldi kızım ne yikiysun canına yazık makineye at dedi her gittiğim de bulasiklari makineye atarım. Sanırım gerçekten sansliyim:olamaz:ha öyle olmasaydı da kesin makineye atardim o orda süs değil

Çok tatlı bir dert ama cahillikle hiçbir ilgisi yok bunun yada bilmemekle herkesin kendine ait bir düzeni vardır.kimi sabunlayıp biriktirir sonra durular hepsini elde yıkayacaksa tabi (ben makinem bozuldu geçen oyle yaptım)kimi de annenin yaptığı gibi

Çok saçma geldi bana. İstediğin gibi yıkarsın. Madem sen yıkıyorsun daha ne diye karışıyor ki?! Bizim de kayınvalidemiz var ama çok şükür böyle saçmalamıyor. Bu tarz insanların art niyetli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bulaşık makinesi varsa, kirini suda akıtıp makineye koyarsın. Makine yoksa da elinde nasıl kolayına geliyorsa öyle yıkarsın.

Makina da yikamayacaksan niye aldın o makinayı. Ayrıca hazır yıkayan makina varken niye kendimi yorayim.

Makinaya atiyorum. Sadece sicaga giremeyecek olan plastik kapaklari elde yikarim.

Buarada sadece kiziniz olursa degil oglunuz olursa da evde ev islerinde sorumluluk almayi ogretmenizi tavsiye ederim.

Back
X