bunu en iyi ev hanımları cevaplar

Evde makina varken elde yıkamak çok saçma KV senin üstünde otorite kurma çabasında gibi görünüyor

Keske buyumeden evlenmeseymissin cocugum
Bende 40 yasindayim , elde bulasik yikanmaz , cok kirliyse suyla akitir makinaya konulur
Lutfen dik dur , kendi istedigin gibi yap
Ayrica kizini da hizmetci olarak yetistirme , is ogrenmesi farkli birsey senin ruh haline burunmesi farkli birsey
Kizin icin en buyuk idealin kendine guvenen , guclu , basarili , iyi egitimli bir kadin yetistirmek olsun

[QUOTE=" Kayınpederım geçen dedı tabı sen normalde böyle yıkamazsın niye kıza böyle yıkatıyorsun diye . [/QUOTE]

şu cümleyi duydunuz ve kötü niyet aramıyosunuz öyle mi?
fazla iyi niyetli olmayın bence..yoksa bu kv size daha ne işler yaptırır saçmasapan..

Makineye atmalisin hic iyi niyetli bir istek degil bence ustelik sadece sen gelince sana bu sekilde yikatmasi ayip bu kayinvalideler neden hizmetci yerine koyuyor gelinlerini anlamıyorum... kendileri de zamaninda gelinlerdi ...

Sadece tencerekelrı elımde yıkarım oda hemen dolmasın dıye .
Yazık elde yıkarkan akan suya .

Ev hanımı değilim:KK52:Pisliğini çalkalarım makineye sıkıntı vermeyecek şekilde atarım. Elimde yıkayacaklarımı elimde yıkarım. Plastik, Silikon, desenli makinede yıkanmayacak bardaklar, tahta kaşıklar, teflonlar, düdüklü hep elimde yıkadıklarım:KK45:

Ev hanımı değilim:KK52:Pisliğini çalkalarım makineye sıkıntı vermeyecek şekilde atarım. Elimde yıkayacaklarımı elimde yıkarım. Plastik, Silikon, desenli makinede yıkanmayacak bardaklar, tahta kaşıklar, teflonlar, düdüklü hep elimde yıkadıklarım:KK45:
geriye pek bir şey kalmadı :KK48: ben sadece tahta tahtaları atmıyorum makinaya..onun haricinde bütün mutfak :KK53:

geriye pek bir şey kalmadı :KK48: ben sadece tahta tahtaları atmıyorum makinaya..onun haricinde bütün mutfak :KK53:
Bir an düşündüm gerçekten öyle :KK45: 2 günde doluyor ama 2 kişi olduğumuz halde :KK53: bütün tabaklar tencereler yıkanacak bardaklar çatal kaşık falan derken yine var var yıkanacak şeyler :KK70:

23 yaşında evlenince böyle olunuyor heralde. ya da huy mu desem bilemedim. yani 40 yaşında kaynanın evinde yeemk yiycem de üstüne bulaşık benim vazifem olacak bi de üstüne yıkama biçimi konusunda emir alcam. vay be. hayat gerçekten çok garip.

Bir an düşündüm gerçekten öyle :KK45: 2 günde doluyor ama 2 kişi olduğumuz halde :KK53: bütün tabaklar tencereler yıkanacak bardaklar çatal kaşık falan derken yine var var yıkanacak şeyler :KK70:
biz de 2 kişiyiz ama ben her şeyi makinaya teptiğimden doluyo hemen :KK48: elde yıkamak vakit kaybı gibi geliyo bana..su israfı da cabası zaten..

biz de 2 kişiyiz ama ben her şeyi makinaya teptiğimden doluyo hemen :KK48: elde yıkamak vakit kaybı gibi geliyo bana..su israfı da cabası zaten..

Bazı ürünlerin atılmaması gibi bir düşünceye sahip oldum öyle de devam ettim herhalde içimden gelmiyor onları atmak :KK45:Annemden öyle görmüştüm şimdi annem plastiği falan baktım hep atıyor ben hala devam ediyorum işin tuhafı :KK70:

Ben böyle saçmalık görgedim sende yapıyorsun aferin sana biz evlenirken KV ler bulaşık Mak. Aldı yıkıyor parlıyor öyle koyuyor kızım Mak . Bozulacaktır anne diyorum ben mutfaktayken bildiğim gibi yapayım da ben gittikten sonra istediğini yap diyorum

Bazı ürünlerin atılmaması gibi bir düşünceye sahip oldum öyle de devam ettim herhalde içimden gelmiyor onları atmak :KK45:Annemden öyle görmüştüm şimdi annem plastiği falan baktım hep atıyor ben hala devam ediyorum işin tuhafı :KK70:

Ay dimi plastik tahta kaşık bende son 2 aydır alıştım bu illete illa elimde yıkıyorum acil isim isi ise

Kızlar 23 yaşındayım sorum saçma gelırse cahıllıme versin lütfen . Evın en küçüğü olarak büyüdüm annem hıc ev işi yaptırmazdı ama bu doğru degılmıs bence kendı kızım olursa ona evde bana yardım etmesini öğreticem herşeyi bilsin . Benim annem herşeyi makınaya atar tencere yıkayacaksa hemen elınde bulaşık deterjanı kullanır anında durular kenara koyar . Ama kayınvalıdemın evıne gıttıgımde o rahatına düşkün 40 yasında bir anne . 4 kışı yemek yıyoruz bana kalsa anında hızlıca çalkalar bulaşık makınasına koyarım . Ama illa elimde yıkamamı istiyor önce leğen içine sıcak su koyuyoruz bütün tabakları önce köpükleyıp Kenarda bırıktırıyorum en son hepsını duruluyorum . Kayınpederım geçen dedı tabı sen normalde böyle yıkamazsın niye kıza böyle yıkatıyorsun diye . Kesınlıkle kötü nıyetı var demıyorum kızlar belkı de bu benım cahıllıgım ama anneme söylüyorum eskı zamanda kaldı köpükle bırıktır ne atsana makınaya neyse dendiğini yap tabı bosver dıyor . Doğrusu neyse de ben zaten onun ıstedıgı gıbı herşeyi yıne yapmaya devam edıcem . Büyükle inatlaşmam . Ama kendı evimde bu sekıl yapmıyorum bana konuk gelıyor eskıden makına yokken yapılırmış bu gibime gelıyor evdede böyle yapcan dıyor kendı bıldıgını şakın yapma dıyor tamam dıyorum ama evde yapmıyorum kendı bıldıgımı yapıyorum . Yanı merak ettıgım su sizlerde bulaşığı sıcak su leğende köpükle bırıktır durula mı yapıyorsunuz yoksa makınaya mı atıyorsunuz
Annenizin dediği gibi köpüklemek eskide kaldı.Hem kayınpederiniz bile demiş sen böyle yıkamıyosun kıza neden böyle yıkatıyosun diye.Kaynanamda yada kendi evimde bende makineye atıyorum ama büyük tencere tava tarzı şeyleri elde yıkıyorum.

Benım bıldıgım elde bıle yıkıcaksam hemen elde bulaşık deterjanı yıkar durularım kenarda bırıktırmem mesela kahve fıncanı yıkıcam elde 4 tane . Ben hemen sabunluyorum duruluyorum kapatıyorum bak sana yapma diyorum hepsını sabunla kenara koy en son durula dıyor hemen düzeltiyorum el alışkanlığı pardon anne dıyorum
Oyle her dedigine tamam dersen sonun hic iyi gorunmuyor. Yani amac temiz olmasi degil mi ha tek tek yapmissin ha biriktirmissi bi farki yok. Ben sana oyle demedim dediginde anne biyle de temiz oyle de temiz ne farki var demelisin bence. Ayrica makine varken o kadar bulasigi elfe yikattirmak bence resmen ezmek ve esiyet etmektir yani.

Bence eviniz ayrı ise onun düzeni neyse ona göre yapmak daha iyi..sen evinde istediğin gibi takılır benim tarzım böyle dersin.anladigim kadarıyla elinde yikatiyor.gencecikte kadınmis.insanlar onun yaşında yeni evleniyor.yani o elde yıkama işini genelde anneanneler yapior.mesela anneannem öyle benim.kadin sevmiyor makinayı.bizde orada elimizde yıkıyoruz içi rahat etsin diye:)

Yahu bu elde bulasik olayini anlamiyorum, bukadar mi vakitleri cok bizim kadinlarimizin. Sonrada yorgunluktan kendilerine gelemiyorlar, e isiniz kolaylassin diye bi ton sey uretilmis, kullansaniza, degil mi ama.

Tatli bi geline benziyosun, sen diklesme. Ama esine soyle, siz tam bulasik olayina gectiginizde mutfaga gelip 'makineye atin da iki dakika yuzunuzu gorelim mutfaktan cikmiyosunuz elde yikama mi kalmis bu devirde canim!' tarzinda bi yorum yapsin, sizde makineye atin. oglu diyince kiyamaz.

Back
X