"bunu dert ettim" demeyi kendime hiç yakıştıramıyorum ama...

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Gece gece bu da benim derdim. Aslında "bunu dert ettim" demeyi kendime hiç yakıştıramıyorum ama ister istemez canımı sıkıyor.

Ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim, ortalama bir öğrenciyim. Ailemle birlikte yaşıyorum aslında ama okumak için evimden ayrıldım, batıda küçük bir şehirde okuyorum. Devlet yurdunda kalıyorum, imkanlar eskisine göre oldukça iyi sayılır ama yaşama şartları ne kadar iyi olursa olsun insanlar bir şekilde bunu bozuyor, insanın olduğu her yerde muhakkak bir anlaşmazlık, bir mutsuzluk oluyor. Malum sömestr vardı, bu sene uzun bir tatil yaptık, bu süre boyunca evimde ailemle birlikteydim her yıl olduğu gibi ve salı günü okuduğum şehre, yurda geri döneceğim. Yurtta kalanlar bilir, 4 kişilik odadayım, bunlardan biri benim 3 yıllık oda arkadaşım, onunla aramız iyi ama diğer ikisiyle anlaşamıyoruz. Odada resmen ikişerli gruplaşma var. İdarenin rasgele kararıyla sene başında biz bunlarla aynı odaya düştük. Bu iki arkadaş çok uyumsuz, hep kendi istedikleri olsun istiyorlar, kendi kurallarına bizi uydurmak istiyorlar, oldukça bencil tavırları var ve en ufak bişeyde bile tartışma çıkarıp kendilerini haklı göstermeye bayılıyorlar. Biz kavga insanı değiliz, tatsızlık çıksın istemiyoruz ama onlar bir şekilde çıkarıyorlar. Kızlarla sene başındaki ilk tartışmamızdan sonra biraz araştırdım ve bunların yurtta resmen adının çıktığını (olumsuz anlamda) öğrendim... Biz 3 yıllık oda arkadaşımla bıktık artık, okuldan da yurttan da soğuduk resmen. Ve şimdi yeni bir dönem başlıyor, bir dönem daha bunlarla aynı yerde yaşamak zorundayız. Oda değişikliği için idareye başvurduk ama pek oralı olmadılar. Dert ettim olayını kendime yakıştıramıyorum ama onları görmek bile istemiyorum. Gideceğimi düşündükçe moralim bozuluyor, normalde canımı sıkan bir insan değilim ama bu hale geldim. 3 yıldır yurttayım ama en zor yılım bu yılım oldu resmen. Lütfen beni rahatlatacak bişeyler söyleyin, oraya gidince nasıl davranmalıyım, kendimi huzursuz etmemenin bir yolu var mı? Belki başından buna benzer bişeyler geçen arkadaşlarım vardır KK'da, birazcık olsun moralimi yükseltebilecek yorumlar bekliyorum sizlerden... Sorularınızı da cevaplarım ayrıca...

SONUÇ: Konumu okuyan, zaman ayırıp yorum yapan yapmayan herkese çok teşekkür ederim. Arkadaşımla konuştuk, düşündük, taşındık, önümüzdeki seçenekleri falan filan ve birbirimizden ayrılıp farklı odalara gitmektense mevcut odada kalmaya devam etme kararı aldık. Bunda biraz da etkili olan şey, kızların gerçek niyetini öğrenmiş olmamız oldu. Tam emin değilim ama onlar ikimizin veya sadece birimizin odadan gitmesini sağlayıp yerimize kendi arkadaşlarından birini almak niyetindeler, muhtemelen bu yüzden insanca iletişim kurmak yerine sağa sola saldırıp bize sürekli sorun çıkarıp kendi isteğimizle odayı bırakıp gitmemiz için uğraşıyorlar. Oda değişikliği kolay birşey değil yurtta, senenin ortasında yeni bir ortama girmek, tanımadığın insanlarla aynı odada yaşayıp düzenlerine ya da düzensizliklerine ayak uydurmak çok yıpratıcı. Ayrıca biz 3 yıldır aynı katta kalıyoruz ve (şu an kaldığımız odanın yer aldığı kat oluyor burası) burada da bir sürü arkadaşımız var. Yani bir başka deyişle üç yıldır, geldiğimiz günden beri kurmuş olduğumuz, alışmış olduğumuz düzeni iki tane kız bizi istemiyor, başkasını istiyor diye bozmayacağımıza karar verdik. Arkadaşımın sinir sistemi benden daha hassas aslında ama bu durumu öğrenince kendisi işi inada bindirdi. Aslında ben de inatçı biri değilimdir ama ben de hem arkadaşımdan ayrılmamak, hem düzenimi bozmamak vs. için odamı değiştirmemeye karar verdim. Kızlardan biri kendi kendine tehditler yağdırmaya devam ediyor, kendince bir savaş başlatmış ama biz onunla muhatap olmayı çoktan bıraktık. Devletin yurdu, devletin öğrencisi; kimse kimseyi yerinden edemez. Çıkardığı en ufak huzursuzlukta yurt yönetimine şikayet etmeye devam edeceğiz kendisini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun bi cozumu yok yalniz.rahatsiz oldugunuz ortamdan kavinneden o yilinizi zehir edeceksiniz ki.
Gündüzleri dersler oluyor, akşamları da arkadaşımla dışarı çıkıyoruz tabi ama her akşam her akşam bunu yapamıyoruz. Takıyorum kulaklığımı, bilgisayarımda takılıyorum, özellikle soyutlanmaya çaba gösteriyorum ama bir yerden bişey çıkarıp huzursuzluk, gerginlik yaratıyorlar.

Ben 5 Kişilik bi evdeydim öğrenciyken Doğu Batı ayrımı yapan bi kız yüzünden 1 yılım berbat olmuştu. Arkadaşınla Gülün eğlenin görmezden gelin . Bazı insanlar kendileriyle birlikte çevrelerini zehirliyorlar. O yüzden takılma üniversite yıllarını bi daha bulamazsın üç maymunu oyna onlar için. Onları soran olursa bile bilmiyorum de geç inan değmiyor. Ki en iyi bunu sen bilirsin.

Canım benim gerek yurtta gerek evde kalmış birisi olarak kesinlikle haklısın. Orası senin yaşam alanın elbette uyumsuzluklardan rahatsızlık duyabilirsin.

İmkanın varsa iyi anlaştığın arkadaşınla eve çıkabilirsiniz. Odanızı değiştirme imkanının yoksa mecbur katlanacaksınız. Üzülme bugünler gelecekte güzel anılar olarak kalacak aklında. Kötü günlerini hatırlamayacaksın. O arkadaşlarını bile özleyeceksin biliyor musun? Bu günlerin tadını çıkartmaya bak...

Ben 5 Kişilik bi evdeydim öğrenciyken Doğu Batı ayrımı yapan bi kız yüzünden 1 yılım berbat olmuştu. Arkadaşınla Gülün eğlenin görmezden gelin . Bazı insanlar kendileriyle birlikte çevrelerini zehirliyorlar. O yüzden takılma üniversite yıllarını bi daha bulamazsın üç maymunu oyna onlar için. Onları soran olursa bile bilmiyorum de geç inan değmiyor. Ki en iyi bunu sen bilirsin.
Elimden geldiğince görmezden geliyorum, eğer yaptıkları her şeye bakacak olsaydım kafayı yerdim. Bu kadar çok arkadan konuşma, dedikodu, yalancılık, terbiyesizlik hayatımda hiç görmüş değilim. Bunu sadece bize yapsalar hadi neyse ama odaya çay kahve içmeye çağırdıkları kızlar gittikten sonra onların dedikodusunu yapmaları, yüzlerine gülüp arkalarından dalga geçmeleri gerçekten berbat bir enerji yayıyor.

Yurtta kalıp da sorun yaşamayan yoktur, yalnız değilsin yani. Özellikle kızlar arasında bu tarz problemler hep oluyor. Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok, takmayacaksınız. Orta yolu bulmanıza imkan vermiyorlarsa, herkes birbirinin çizgisine uymak zorunda. Allah'tan yalnız değilsiniz anlaşabildiğiniz bir arkadaşınız varmış yanınızda. Her şey geçiyor çok fazla dert etmeyin kendinize, öğrenciliğin en tatlı zamanları, havalar filan düzelecek ne güzel, bahar şenlikleri filan geliyor. takmayın kafanıza. Ama yıl sonu mutlaka belirtin ayrılmak istediğinizi yurt yönetimine.

Canım öğrencilik hali, hemen hemen hepimizin yaşadığı sıkıntılar. Görmezden gelmekten başka caren yok şu an. Bir de şöyle bir şey var: o kızlar sizin onlardan rahatsız olduğunuzu anladılarsa sırf sizi daha da kızdırmak için çaba gösteriyor olabilir. Hani bağıra bağıra konuşmalar, abartılı kahkahalar falan. Yok sayın onları, Allahtan anlaşabildiğin bir arkadaşın da varmış. Sene sonuna doğru eve çıkanlar, mezun olanlardan dolayı yurt boşalırsa odanızı değiştirirler bence.

Hem öğrencilik böyle dertlere rağmen güzeldir. İki kıza takıp da zehir etme, tadını çıkar :)

Başarılar dilerim, sevgiler :)

Iyyy evet benim de ilk sene kaldığım odamda vardı bi tip.Kesinlikle hazetmediğim biriydi ve saçma sapan hareketleri vardı..Bardağı taşıran nokta ise benim bulaşık süngerimle ayakkabısını silmesi oldu.Tabi içimdeki canavar ortaya çıktı ve o sarı çıyan saçlarına yapışmamak için çok zor tuttum kendimi.Hemen ertesi gün odamı değiştirdim.Eğer ki o şahıs şuanda kk üyesiyse ve bu yazdığımı okuyorsa buradan söylüyorum: hala sevmiyorum seni sarı çiyan! :KK70:

Ailenize söyleyin, onlar gelsinler idareyle kouşsuunlar. Olmaz mı? Sert olsunlar biraz ve şikayet etsinler. "Biz çocuklarımızı okusun diye gönderiyoruz. Kavgacı öğrencilerle gürültü patırtı yaşamaya mecbur mu bunlar, okuldan, yurttan soğudular. Çocuklarımızın psikolokisi bozuldu" filan desinler. Elalemin sorunlu kızları yüzünden bu şekilde yaşamak zorunda değilsiniz. Sabret diyemeyeceğim. Sabır gerektiren bir şey yok. Hemen çözülmesi gereken bir sorun var. Hakkınızı arayın.

Uyumsuz yurt arkadaşı büyük problem.Yani bunu dert etmenizde sakınca yok.
Tavsiyem yeni dönemde belirli kurallar belirleyerek ortak paydada buluşun.
Sıkıntınız olduğu konularda siz A onlar C mi diyor.Byi uygulayın.Ki herkesin başına buyruk davranması bir lüks geliyor bana.

Canım benim gerek yurtta gerek evde kalmış birisi olarak kesinlikle haklısın. Orası senin yaşam alanın elbette uyumsuzluklardan rahatsızlık duyabilirsin.

İmkanın varsa iyi anlaştığın arkadaşınla eve çıkabilirsiniz. Odanızı değiştirme imkanının yoksa mecbur katlanacaksınız. Üzülme bugünler gelecekte güzel anılar olarak kalacak aklında. Kötü günlerini hatırlamayacaksın. O arkadaşlarını bile özleyeceksin biliyor musun? Bu günlerin tadını çıkartmaya bak...

Yurtta kalıp da sorun yaşamayan yoktur, yalnız değilsin yani. Özellikle kızlar arasında bu tarz problemler hep oluyor. Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok, takmayacaksınız. Orta yolu bulmanıza imkan vermiyorlarsa, herkes birbirinin çizgisine uymak zorunda. Allah'tan yalnız değilsiniz anlaşabildiğiniz bir arkadaşınız varmış yanınızda. Her şey geçiyor çok fazla dert etmeyin kendinize, öğrenciliğin en tatlı zamanları, havalar filan düzelecek ne güzel, bahar şenlikleri filan geliyor. takmayın kafanıza. Ama yıl sonu mutlaka belirtin ayrılmak istediğinizi yurt yönetimine.
Geçeceğini biliyorum, ben de arkadaşımla bol bol gezeriz, hiçbir şey yapmasak bile birlikte yurdun bahçesinde otururuz, iyi havalarda zaten içerilerde durulmuyor. Şanslıyım ki önümüz bahar... Olumlu yorumlarınız için sağolun. :)

Canım öğrencilik hali, hemen hemen hepimizin yaşadığı sıkıntılar. Görmezden gelmekten başka caren yok şu an. Bir de şöyle bir şey var: o kızlar sizin onlardan rahatsız olduğunuzu anladılarsa sırf sizi daha da kızdırmak için çaba gösteriyor olabilir. Hani bağıra bağıra konuşmalar, abartılı kahkahalar falan. Yok sayın onları, Allahtan anlaşabildiğin bir arkadaşın da varmış. Sene sonuna doğru eve çıkanlar, mezun olanlardan dolayı yurt boşalırsa odanızı değiştirirler bence.

Hem öğrencilik böyle dertlere rağmen güzeldir. İki kıza takıp da zehir etme, tadını çıkar :)

Başarılar dilerim, sevgiler :)
Kısmen yoksayıyoruz, kendilerini ilk bir ay içinde belli etmişlerdi. Her ikisiyle de ayrı ayrı tatsızlık yaşayınca arkadaşımla birlikte onlara laf anlatıp kendimizi yormama kararı aldık hatta. Defalarca laf soktular en ufak birşeyde bile, ne ben ne de arkadaşım oralı olduk. Cevap vermedik. O ikisinin kendi muhabbeti var, bizim kendi muhabbetimiz. İlk günlerde ağzımdan çıkan bir merhabaya bile soğukça cevap verdikleri günden beri hal hatır bile sormayız birbirimize.

Iyyy evet benim de ilk sene kaldığım odamda vardı bi tip.Kesinlikle hazetmediğim biriydi ve saçma sapan hareketleri vardı..Bardağı taşıran nokta ise benim bulaşık süngerimle ayakkabısını silmesi oldu.Tabi içimdeki canavar ortaya çıktı ve o sarı çıyan saçlarına yapışmamak için çok zor tuttum kendimi.Hemen ertesi gün odamı değiştirdim.Eğer ki o şahıs şuanda kk üyesiyse ve bu yazdığımı okuyorsa buradan söylüyorum: hala sevmiyorum seni sarı çiyan! :KK70:
Umarım benim de içimdeki canavarı ortaya çıkartacak hareketler yapmazlar, bazen kendimi frenliyorum sırf kavgaya karışmış olmamak için, sonuçta bunun ucunda disiplin suçu var ve kimsenin seviyesine inip kavga etmek istemiyorum.

Ailenize söyleyin, onlar gelsinler idareyle kouşsuunlar. Olmaz mı? Sert olsunlar biraz ve şikayet etsinler. "Biz çocuklarımızı okusun diye gönderiyoruz. Kavgacı öğrencilerle gürültü patırtı yaşamaya mecbur mu bunlar, okuldan, yurttan soğudular. Çocuklarımızın psikolokisi bozuldu" filan desinler. Elalemin sorunlu kızları yüzünden bu şekilde yaşamak zorunda değilsiniz. Sabret diyemeyeceğim. Sabır gerektiren bir şey yok. Hemen çözülmesi gereken bir sorun var. Hakkınızı arayın.
Ailelerin yapacağı birşey yok ne yazık ki.

Canım hiç değilse arkadaşın yanında, katlanmak zorundasın..
En azından yaşadığım ortamda anlaşabildiğim, şakalaşabildiğim, sohbet edebildiğim biri var, evet.

Oda degisikligi yapacaginiz kisileri ayarlayip idareye oyle bildirirseniz daha iyi olur.
İkinci dönem bu işe asılacağız, net...

Uyumsuz yurt arkadaşı büyük problem.Yani bunu dert etmenizde sakınca yok.
Tavsiyem yeni dönemde belirli kurallar belirleyerek ortak paydada buluşun.
Sıkıntınız olduğu konularda siz A onlar C mi diyor.Byi uygulayın.Ki herkesin başına buyruk davranması bir lüks geliyor bana.
Kesinlikle haklısınız. Ya zaten sıkıntı onların kendi kurallarına uydurmak istemelerinden ve bizim de buna uymak istememizden çıkıyor. "Burası bizim odamız, sizin değil" kafasındalar. Sabah dolap gıcırtısına uyanıp sıkıntı çıkarınca dikkat etmesi gereken biziz onlara göre, tamam üzerimize düşeni yaparız sonuçta neden bilerek gürültü yapalım... Ama onlar sabah biz uyurken gürültü yapınca ve biz onları uyarınca, bunu dile getirince "gürültü yapmadıklarını, gayet sessiz olduklarını" söyleyip bize karşı bir tavır alıyorlar. Siz de bizi uyarın rahatsız olursanız diyorlar, uyardığımız zaman da sert tepki veriyorlar. Hata kabul etme durumu yok yani ortada. Ama bundan sonra ben de kafama göre takılacağım, ufak ufak başladım zaten buna. Sabah bir iki kez istemeden gürültü yaptım, bir tanesi uyardı ve kesinlikle özür dilemedim, hiç açıklama yapmadım. Söylendi söylendi sonra uyumaya devam etti. Bu zamana kadar hatalı olduğumuz durumda "kusura bakmayın" dedik de ne oldu?

Gece gece bu da benim derdim. Aslında "bunu dert ettim" demeyi kendime hiç yakıştıramıyorum ama ister istemez canımı sıkıyor.

Ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim, ortalama bir öğrenciyim. Ailemle birlikte yaşıyorum aslında ama okumak için evimden ayrıldım, batıda küçük bir şehirde okuyorum. Devlet yurdunda kalıyorum, imkanlar eskisine göre oldukça iyi sayılır ama yaşama şartları ne kadar iyi olursa olsun insanlar bir şekilde bunu bozuyor, insanın olduğu her yerde muhakkak bir anlaşmazlık, bir mutsuzluk oluyor. Malum sömestr vardı, bu sene uzun bir tatil yaptık, bu süre boyunca evimde ailemle birlikteydim her yıl olduğu gibi ve salı günü okuduğum şehre, yurda geri döneceğim. Yurtta kalanlar bilir, 4 kişilik odadayım, bunlardan biri benim 3 yıllık oda arkadaşım, onunla aramız iyi ama diğer ikisiyle anlaşamıyoruz. Odada resmen ikişerli gruplaşma var. İdarenin rasgele kararıyla sene başında biz bunlarla aynı odaya düştük. Bu iki arkadaş çok uyumsuz, hep kendi istedikleri olsun istiyorlar, kendi kurallarına bizi uydurmak istiyorlar, oldukça bencil tavırları var ve en ufak bişeyde bile tartışma çıkarıp kendilerini haklı göstermeye bayılıyorlar. Biz kavga insanı değiliz, tatsızlık çıksın istemiyoruz ama onlar bir şekilde çıkarıyorlar. Kızlarla sene başındaki ilk tartışmamızdan sonra biraz araştırdım ve bunların yurtta resmen adının çıktığını (olumsuz anlamda) öğrendim... Biz 3 yıllık oda arkadaşımla bıktık artık, okuldan da yurttan da soğuduk resmen. Ve şimdi yeni bir dönem başlıyor, bir dönem daha bunlarla aynı yerde yaşamak zorundayız. Oda değişikliği için idareye başvurduk ama pek oralı olmadılar. Dert ettim olayını kendime yakıştıramıyorum ama onları görmek bile istemiyorum. Gideceğimi düşündükçe moralim bozuluyor, normalde canımı sıkan bir insan değilim ama bu hale geldim. 3 yıldır yurttayım ama en zor yılım bu yılım oldu resmen. Lütfen beni rahatlatacak bişeyler söyleyin, oraya gidince nasıl davranmalıyım, kendimi huzursuz etmemenin bir yolu var mı? Belki başından buna benzer bişeyler geçen arkadaşlarım vardır KK'da, birazcık olsun moralimi yükseltebilecek yorumlar bekliyorum sizlerden... Sorularınızı da cevaplarım ayrıca...
idareye yakın olun ve kavgalarınızı bildirin.bende çok sakin biriydim yurt hayatına kadar.bizim ilde 2 yurt vardı biri iyi biri çok kötü.12 kişilik odalar falan.odadaki bi arkadaşı o kötü yurda postalamıştık.idareyle aranızın iyi olması ve derdinizi iyi anlatmanız işe yarar.ve onlar sizden üst sınıfmı??

eve çıkma seçeneğiniz yok mu ev daha rahat oluyor ya
Evin tek rahatlığı ayrı bir odanın olması. Ev kiraları çok yüksek, ayrıca ben o konuda sıkıntılıyım yani kime güvenip çıkacağım, kirayı, faturaları zamanında ödeyebileceğinin garantisi olan biri yok maalesef. Ev ihtimali yok, yurda mecburuz kötü şansımızla birlikte...

Biz bir odada 8-9 kisi kalirdik pek bir problemimiz olmazdi. En azindan iyi anlastiginiz bir arkadasiniz var digerlerini problem etmeyiverin.

idareye yakın olun ve kavgalarınızı bildirin.bende çok sakin biriydim yurt hayatına kadar.bizim ilde 2 yurt vardı biri iyi biri çok kötü.12 kişilik odalar falan.odadaki bi arkadaşı o kötü yurda postalamıştık.idareyle aranızın iyi olması ve derdinizi iyi anlatmanız işe yarar.ve onlar sizden üst sınıfmı??
Evet onlar 4 biz 3. sınıfız. Onlar çok çirkef, idare bile bıkmış onlardan. Biz idareye ne zaman derdimizi anlattıysak saygıda kusur etmedik ve 3 yıldır ilk kez idareye bir sorunla gittik. İlk kez...

Evet onlar 4 biz 3. sınıfız. Onlar çok çirkef, idare bile bıkmış onlardan. Biz idareye ne zaman derdimizi anlattıysak saygıda kusur etmedik ve 3 yıldır ilk kez idareye bir sorunla gittik. İlk kez...
buyılmı aynı odadasınız.eğer bölümleriniz ağırsa ondan bahsedin.bazen 2. öğrtm 1. öğretm bir aarada oluyor ve sıkıntı yaşanıyor

X