Ya bunu bende merak ettim sorması ayıp ne kadar borçlu size arsız kadınNe kadar tuttu onun masrafı
Masrafini ödese de tatilinizin icine etti bostan yere 6 saat gidip geldiniz soj guj kalmamissiniz bile. Gezdiginizden de anlamadınız...
Cumartesi niye yaninizdan gezdirdiniz
Arkadaşına falan gitmiyomus baya sizinle gelmek istemiş insan ne kadar terbiyesiz yüzsüz olur pesHaftasonu için program yaptık eşimle kızımızı da alıp cumadan kurumlarımız dan izin alıp bulunduğumuz ile 6 saat uzaklıkta bir yeri iki günlüğüne arabamız ile gezecekdik.Çalıştığım kurumda bir bayan arkadaş var yani hani kendisini severim ama son zamanlarda gerçekten bir çok bencil ve rahat hareketine şahit olup sinir olmuşluğum var kendisi bekar bu arada bir diğer arkadaş bana bu cuma mı gidiyorsun diye sordu evet dedim hemen bu bayan arkadaş şey dedi aaa benimde orada arkadaşım var sizle gelsem sonra beni dönüşte alsanız sizinle dönsem yani açıkçası ben bi afalladım ama hani yokta diyemedim eşime sordum sıkıntı olmayacağını söyledi tabi bu anlattıklarım gidişimizden tam üç gün önce oluyor sabah çıkacağız aradım aldık onu. Yola çıkmışız diyor bir anda işte abla arkadaşıma gece yazdım sana gelecem diye dönmedi bana şimdi yazmış işim var haftasonu orda değiliz bu arkadaşı da evli imiş eşiyle çocuklarıyla program yapmış demek e son gecemi haber verilir gelecem diye sonra diyor
bende kaldığınız misafirhanede kalsam ay zaten biz zor yer ayarladık.Gideceğimiz yer hafta sonu çok kişi tarafından gezilmek için tercih edilen bir yer bu yüzden yer bulmakta sıkıntı bir akrabam kendi kurumlarına ait bir misafir hanen ayarladı bize.Neyse Oraya vardık yer yok diyor çalışan başka oda yok diyor. Hiç tepki yok onda ben şok benimde kızım var sokakta bırakacak halim yok otele de giderim demiyor mecbur eşim siz odaya çıkın ben kendime bir yer bulacağım dedi ben çekirdek ailemle gezmeye gelmişim bu durumla karşılaştım.Allahtan sonra eşime kaldığımız yerde bir yer çıktı akşama oda akşam on gibi biri boşalttı. Nereye gitsek yanımız da götürdük hanim efendiyi ben böyle bir şey görmedim yemek yiyoruz eşim ödüyor müze gezecek eşim ödüyor ben sonra öderim felan demedi hiç misafir hanenin ödemesini önceden yaptık onu da biz ödedik yani yarın dönüyoruz döndüğüm gibi merhabayı da keseceğim umarım masraf ne diye sorar.Yani valla bu düştüğüm.durum ne anlamadım sanki dışardan izliyorum
Arıza işte. Ben yeteri kadar başınıza çöreklendim ayrı ayrı takılalım siz beni düşünmeyin diyeceğine bir de penguen gibi peşlerinden müzeydi şuydu buydu gezip elini cebine atmıyor. Hani baktı ki bunlar iyi niyetli ve suistimal edilmeye açıklar kullanayım bari dedi kadın. Vermeseydiniz, etmeseydiniz diyip parayı da vermeyebilir bu tarz insanlar.Yani biz mi fazla dusunceliyiz nasıl bir insan ailecek özel olarak gidilen tatilin içine girmek ister ben otobüsle giderim mis gibi teklif bile etmem ne alaka rahat edemem bir kere ve düşünürüm onlarda benim yanımda rahat edemez diye ben de çok çok yakınım olmadığı sürece kabul de etmezdim zaten zor ayarlanip gidiliyor tatile.
Arkadaşı sizin "asalak " kadını iyi taniyormuş. Baştan engellemiş.Valla ne deseniz haklısınız ama inanın insanın bir boşluğu olur ya o anımıza denk geldi .arkadaşı iki saat sonra yazdı.Bence arkadaşı onda kalmasını istemedi.
Diplomasiyle basta arkadaşımın teklifini kabul etmezdim. Yanlış anlama biz ailecek uzun zamandır vakit geçirmiyoruz bidaha ki sefere neden olmasın derdimHaftasonu için program yaptık eşimle kızımızı da alıp cumadan kurumlarımız dan izin alıp bulunduğumuz ile 6 saat uzaklıkta bir yeri iki günlüğüne arabamız ile gezecekdik.Çalıştığım kurumda bir bayan arkadaş var yani hani kendisini severim ama son zamanlarda gerçekten bir çok bencil ve rahat hareketine şahit olup sinir olmuşluğum var kendisi bekar bu arada bir diğer arkadaş bana bu cuma mı gidiyorsun diye sordu evet dedim hemen bu bayan arkadaş şey dedi aaa benimde orada arkadaşım var sizle gelsem sonra beni dönüşte alsanız sizinle dönsem yani açıkçası ben bi afalladım ama hani yokta diyemedim eşime sordum sıkıntı olmayacağını söyledi tabi bu anlattıklarım gidişimizden tam üç gün önce oluyor sabah çıkacağız aradım aldık onu. Yola çıkmışız diyor bir anda işte abla arkadaşıma gece yazdım sana gelecem diye dönmedi bana şimdi yazmış işim var haftasonu orda değiliz bu arkadaşı da evli imiş eşiyle çocuklarıyla program yapmış demek e son gecemi haber verilir gelecem diye sonra diyor
bende kaldığınız misafirhanede kalsam ay zaten biz zor yer ayarladık.Gideceğimiz yer hafta sonu çok kişi tarafından gezilmek için tercih edilen bir yer bu yüzden yer bulmakta sıkıntı bir akrabam kendi kurumlarına ait bir misafir hanen ayarladı bize.Neyse Oraya vardık yer yok diyor çalışan başka oda yok diyor. Hiç tepki yok onda ben şok benimde kızım var sokakta bırakacak halim yok otele de giderim demiyor mecbur eşim siz odaya çıkın ben kendime bir yer bulacağım dedi ben çekirdek ailemle gezmeye gelmişim bu durumla karşılaştım.Allahtan sonra eşime kaldığımız yerde bir yer çıktı akşama oda akşam on gibi biri boşalttı. Nereye gitsek yanımız da götürdük hanim efendiyi ben böyle bir şey görmedim yemek yiyoruz eşim ödüyor müze gezecek eşim ödüyor ben sonra öderim felan demedi hiç misafir hanenin ödemesini önceden yaptık onu da biz ödedik yani yarın dönüyoruz döndüğüm gibi merhabayı da keseceğim umarım masraf ne diye sorar.Yani valla bu düştüğüm.durum ne anlamadım sanki dışardan izliyorum
İnanın hepsini vermeyeceği için ne varse kar diye masrafları ödersin dedimNe kadar ödemesi gerekiyor?
Net olarak şu kadarı otel parası şu kadarı yemek parası dediniz mi? Yoksa masraflarını gönder gibi yuvarlak bir laf mı ettiniz?
Yolda gittik baya iki saat falan güya o zaman arkadaşı müsait değilim demiş eğer önceden dese herşeyi derdim yani baştan sona saçmalık çok hatam var kabulediyorumDiplomasiyle basta arkadaşımın teklifini kabul etmezdim. Yanlış anlama biz ailecek uzun zamandır vakit geçirmiyoruz bidaha ki sefere neden olmasın derdim
Hadi bunu yapmadım varsayalım. Arkadaşınızın gideceği kişi cvp vermemiş ozaman gelmeseymis. İşte bu fırsatı kaçırmaz canim bizim gideceğimiz yerde oda kalmamış hiç risk almayalım der konuyu kapatırım.
Sınırları çizmeyi bilmek gerek
Aynen kestim ama çok kızıyorum kendimeAra ara bakıyorum bu konuya.
Bizde böyle durumlar için söylenen bir söz vardır:
Yüz verdin deliye, geldi mıçtı halıya.
Selamı sabahı kesin bu yüzsüz kadınla.
Yani daha hiçbir şey atmadı mıİnanın hepsini vermeyeceği için ne varse kar diye masrafları ödersin dedim