Bunlar gerçek mi uydurma mı?

kombo

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
269
268
323
İstanbul
Bebeğimi sütten ayırdıktan 2 gün sonra pişman oldum emzirmeyi özledim.sütler de şakır şakır akınca iyice içime oturdu ve tekrar emzirmeye karar verdim.Annemi arayıp dayanamıyorum ben emziriveresim geliyo deyince annem 'olurmu öyle şey o süt hasta eder artık bebeği' dedi.Ve bide öyle ayırıp tekrar emzirmeye başlayınca çocuk yalancı olur derler dedi.bende korktum vermedim tekrar.şimdi ayıralı 8 gün oldu.kızım gelip em em deyince veriveresim geliyo ağzına.
Sizde duydunuz mu Göğüs de bekleyen süt hasta eder mi?
Ve tekrar verilirse çocuk yalancı olur mu?

Benim de çok oldu uzun süre vermeyip te sonra meme ucunu azıcık sıkıp birkaç damla akıttıktan sonra verdiğim.zehirlenmez,hiç bişey olmaz benim bildiğim.ama sıcaktan bozulabilip kusmaya yol açabilir çocukta,öyle diyor eskiler.kızınız 2buçuk yaştan küçükse annesütüne devam edebilirsiniz ancak faydası çok olmaz.

benim kızımda 19 aylık bende gündüz kestim gece veriyorum ve akşam uyuyacağı zaman emerek uyuyor geçen gün emzirin ce akşam sabahtan beri bekleyen süt kusmasına neden oldu ekşiye biliyor süt ama hasta olmadı ,küçücük çocuk yalanı nerden bilsin ben ona inanmadım eskilerin bazı uydurma şeyleri oluyor ,anneleri korkutmak için galiba

lütfen inanmayın sütünüz asla bozulmaz
LLL_Bilgi_sutten_kesme_zamani
bu siteden ben çok faydalanmıştım, umarım sizin de işinize yarar. Anne göğsünde süt buzdolabında ki gibi olmaz vücud onu korur. yani siz bi kaç ay dahi emzirmeseniz sonrasında rahatlıkla emzirebilirsiniz, hiç canını sıkma şekerim bol bol emzir hiç bişeycikler olmaz. sadece sağdan soldan yeter artık emzirme diyenleri duyarsın o kadar, ne bebeğe ne sana bi zararı olmaz

Fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.Tekrar vermedim artık.Hala içim gidiyo ama zaten 2 sene oğlumu emzirdim araya hamilelik girdi.17 ay da kızımı emzirdim.Yeter heralde.Hiç kesmeseydim iyi olurdu.10 gün oldu artık.göğsümün ağrıları da hafifledi.
Bi ver bi verme yaparsan tutarsız olur filan da dediler.Şaşırdım iyice.

benim kızımda 19 aylık bende gündüz kestim gece veriyorum ve akşam uyuyacağı zaman emerek uyuyor geçen gün emzirin ce akşam sabahtan beri bekleyen süt kusmasına neden oldu ekşiye biliyor süt ama hasta olmadı ,küçücük çocuk yalanı nerden bilsin ben ona inanmadım eskilerin bazı uydurma şeyleri oluyor ,anneleri korkutmak için galiba

Büyüdüğünde yalancı olurmuş dediler.ama çok hurafe var.bilemiyorum tabi.2 yaşını geçerse de çok şehvetli olur diyorlar.herkez bişeyler diyo ya.

Bence eğer sütünüz varsa 2 yıl emzirmek en güzeli.Memeden kestikten sonra tekrar başlamak çocuğun yalancı olmasına tabiki neden olmaz ancak bebeğiniz birşeyi çok direttiğinde sizi eninde sonunda ikna edebileceğine inanmaya baslar.

Bence eğer sütünüz varsa 2 yıl emzirmek en güzeli.Memeden kestikten sonra tekrar başlamak çocuğun yalancı olmasına tabiki neden olmaz ancak bebeğiniz birşeyi çok direttiğinde sizi eninde sonunda ikna edebileceğine inanmaya baslar.

Sütüm vardı ve zor kesildi.çok ağrısı oldu.Ama artık denemek için gel vereyim diyorum gelmiyor.İyide oldu.iştahı yerinde bi çocuk olmasına rağmen anne sütüne güvenip yemek yemiyordu.şimdi durmadan yiyo maşallah.uykusuda daha iyi.

bu yazılanları okudukça çok kötü oluyorum.
Kızım 15,5 aylık tabii ki henüz ayırmayı düşünmüyorum ama o günü geleceğini düşünmek bile beni çok kötü yapıyor.
Sanki memeyi bırakınca aramıza uçurumlar girecekmiş, aramızda ki aşk bitecekmiş gibi hissediyorum.
Kızımdan önce ben hazır olmalıyım buna sanırım.
Ben ki çok sıkıntı çektim, göğüslerim şakır şakır kanayarak emzirdim, vazgeçmedim.
Dişleri çıktı nasıl ısırıyor hemde bile bile oyun oynamak için ısırıyor ona bile göz yumuyorum.
Ne kadar canım yanarsa yansın emzirmekten asla vazgeçmiyorum ben nasıl bıraktıracağım hiç aklım almıyor.
Senelerce emziresim var düşünün artık durumun vahametini.

bu yazılanları okudukça çok kötü oluyorum.
Kızım 15,5 aylık tabii ki henüz ayırmayı düşünmüyorum ama o günü geleceğini düşünmek bile beni çok kötü yapıyor.
Sanki memeyi bırakınca aramıza uçurumlar girecekmiş, aramızda ki aşk bitecekmiş gibi hissediyorum.
Kızımdan önce ben hazır olmalıyım buna sanırım.
Ben ki çok sıkıntı çektim, göğüslerim şakır şakır kanayarak emzirdim, vazgeçmedim.
Dişleri çıktı nasıl ısırıyor hemde bile bile oyun oynamak için ısırıyor ona bile göz yumuyorum.
Ne kadar canım yanarsa yansın emzirmekten asla vazgeçmiyorum ben nasıl bıraktıracağım hiç aklım almıyor.
Senelerce emziresim var düşünün artık durumun vahametini.

Sorma canım ya gerçekten zor oluyo.Kızım kolay atlattı.Ben daha zorlandım.Bi anda karar verip kesmeseydim banada hiç ayrılamıcakmışım gibi geliyordu.Özledim ağladım hatta.Ama ben çok yorulmuştum artık.2 sene oğlumu emzirdim.9 ay hamilelikte ara verdim sadece hemen kızım oldu.17 ay da kızımı emzirdim.Yaşına girinceye kadar uyumadı zaten..araya mesafe girmiyo ama.üstümden inmiyo hala kızım.Yapışık ikiz gibi geziyoruz.ilk bebeğin se emzir bence de emzirebildiğin kadar.

Sorma canım ya gerçekten zor oluyo.Kızım kolay atlattı.Ben daha zorlandım.Bi anda karar verip kesmeseydim banada hiç ayrılamıcakmışım gibi geliyordu.Özledim ağladım hatta.Ama ben çok yorulmuştum artık.2 sene oğlumu emzirdim.9 ay hamilelikte ara verdim sadece hemen kızım oldu.17 ay da kızımı emzirdim.Yaşına girinceye kadar uyumadı zaten..araya mesafe girmiyo ama.üstümden inmiyo hala kızım.Yapışık ikiz gibi geziyoruz.ilk bebeğin se emzir bence de emzirebildiğin kadar.

29 yaşındayım ve evet ilk bebeğim, bende çok yoruluyorum.
Kızım emmeden uyumuyor ve hala gece 2 kez hatta bazen 3-4 kez uyandığı oluyor, meme sürekli ağzında olsun istiyor.
Son zamanlarda artık işe gelirken ben evden çıktığımda uyuyor oluyor ve emzirmeden çıktığım için kahroluyorum.
Bazen yatağıma alıp çıkmadan önce yanına yatarak emziriyorum.
Memeyi bıraktırırsam gece nasıl uyuyacak, çok ağlayacak diye düşünmeden edemiyorum.
onun gözünde yaş görmeye gücüm yok. Ben çok zor atlatıcam bu süreci.
Bilmiyorum belki çok abartılı gelebilir bu söylediklerim ama inanın böyle hissediyorum.

BU hesabım iptal edildi
!! silentgirl89 hesabım ve şuan kullandığım hesabım üzerinden yazdığım mesajlar üzerinden erişilen bağlantılarda inancıma aykırı olan paylaşımları reddediyorum!!

Back