Bunlar doğum öncesi belirtisimi ?

Gunnes1927

18.01.2018 Bal oğlum iyiki hayatımızdasın ♡
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.212
1.375
53
Iyi ve musmutlu geceler...

Biliyorum yeri burası değil ama hamilelik bölümü şu sıralar pek aktif değil, konuya hiç cevap gelmiyor :( bir süre lütfen taşınmasa annelerden bilgi almak istiyorum..

3 gündür bebek hep biyerde toplanıyor o an karnım yırtılacak gibi oluyor.
Bugün daha da sıklaştı, 10-15 dakika arası karnımın biyeri koskocaman oluyor ve rahmim çıkacakmış gibi ağrı oluyor sonra geçiyor.
Şişlik şuan göbek tarafında..

Ve genel anlamda çok hareketli bir bebek araştırıyorum bu dönemde genelde uyuyarak geçirirmis günün çoğunu ama abartmıyorum hissetmedigim süre en fazla 10 dakikadır sonra pat tekme yada kasılma.

( doktorum amerika'da şuanda o sebeple burdan annişlerden bilgi almak istiyorum. Çok aşırı bir ağrım yok belim hariç kasılma olmadığı zaman rahatım,)

Bi yerde toplanması normal büyüdüğü için hareket alanı azalıyor. Günde 10 kez tekme atması lazım doktorum bu aylarda bana say demişti. .

Ben Erken doğum yaptım gerçi. Anne hissediyor ama bi terslik olduğunu. Iciniz rahat etmiyorsa başka bir doktora gidin baksınlar bi sorun varsa söylerler.

Canım öncelikle zamanı gelince insallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Benimde 31.haftadan sonra böyle olmustu ağırlığı arttıkca baskı yapması normal. Kasılmaların var mı böyle adet sancısı/sökülmesi gibi değişik bi ağrı.

Bi yerde toplanması normal büyüdüğü için hareket alanı azalıyor. Günde 10 kez tekme atması lazım doktorum bu aylarda bana say demişti. .

Ben Erken doğum yaptım gerçi. Anne hissediyor ama bi terslik olduğunu. Iciniz rahat etmiyorsa başka bir doktora gidin baksınlar bi sorun varsa söylerler.

Sizinde hep biyerde toplanıyormuydu sürekli ? Doğum bu şekilde başlamaz dimi

Canım öncelikle zamanı gelince insallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Benimde 31.haftadan sonra böyle olmustu ağırlığı arttıkca baskı yapması normal. Kasılmaların var mı böyle adet sancısı/sökülmesi gibi değişik bi ağrı.

Amiin canım benimm. Hani baskı değilde sanki tüm vücudunu karnıma yapıştırıyor o zamanda rahmime ağrı vuruyor af edersin altıma kaçıracak gibi

Evet toplaniyordu ama benim daha küçük haftalarda toplanmaya başlamıştı. 29 30 du sanırım. Ben doğum sancısı bilmiyorum acil sezaryen yapıldı çünkü. Bebeğimin boynuna kordon dolanmisti ve ben anlamistim doğum cantami alıp doktorumu cagirtmistim. Zaten o da acil doğuma aldı.

Amiin canım benimm. Hani baskı değilde sanki tüm vücudunu karnıma yapıştırıyor o zamanda rahmime ağrı vuruyor af edersin altıma kaçıracak gibi

Mesanenize baskı yapıyor bebeğiniz. Muhtemelen altiniza kaciracak hissi de o yüzden. Biraz uzanıp rahatlamaya çalışın bebeğinizi de rahatlatin. Zamanında gelir inşallah bebisiniz. Aklınıza kötü birsey getirmeyin. Doğum sancısı öyle hafif bi sancı değil diye duymuştum arkadaşlarımdan ben yaşamadım bilmiyorum.

Yok sanmıyorum. Dediğiniz haftalarda aynen böyle oluyordu bana da. Top gibi yığılıp kalıyordu bir tarafta. Su gelmesi gibi bir belirti veya az da olsa kan gelmişti bende. Aynı gün doğuma girdim. Ama içiniz rahat etsin isterseniz doktora görünün.
Sağlıkla alın kucağınıza.
Ha bir de benim kız da çok hareketliydi karnımda. O yüzden hiç durmazdı yer değiştirirdi

Sezeryanla doğum yaptım zaten gün almışmıştık 15 gün kala aynı sorunla karşılaştım çocuk artık kilosunu tamaladıgı için anne karnı dar gelmeye başlıyor haliyle ayagı poposu çıkıyor karnından sanki.
Gayet normal dogum belirtisi değil.Nişan derler yani kanama vey su gelmesi 5 dk da bir sancı olursa dogum belirtisidir.

Toplanma olan yere elinizle biraz baskı uygulayın. Eğer yer değiştirme ya da tekme şeklinde bir tepki alırsanız bebekten kaynaklı bir toplanmadır. Toplanma ya da kasılma ile birlikte bel ve kasıklarda da ağrı olursa, pozisyon değiştirdiğiniz halde ağrı ben kasılmalar geçmezse ve sıklaşırsa doktora gitmenizde fayda var. İnşallah hepimiz sağlıkla ve kolaylıkla kavuşuruz yavrularımıza

Sezeryanla doğum yaptım zaten gün almışmıştık 15 gün kala aynı sorunla karşılaştım çocuk artık kilosunu tamaladıgı için anne karnı dar gelmeye başlıyor haliyle ayagı poposu çıkıyor karnından sanki.
Gayet normal dogum belirtisi değil.Nişan derler yani kanama vey su gelmesi 5 dk da bir sancı olursa dogum belirtisidir.

Kan yada su gelmedi şükür dayanılmayacak bir sancıda yok hafif ağrılarım dışında.
Pazartesi doktora gidicemde ilk hamilelik olunca çok ķorkuyorum...

Evet toplaniyordu ama benim daha küçük haftalarda toplanmaya başlamıştı. 29 30 du sanırım. Ben doğum sancısı bilmiyorum acil sezaryen yapıldı çünkü. Bebeğimin boynuna kordon dolanmisti ve ben anlamistim doğum cantami alıp doktorumu cagirtmistim. Zaten o da acil doğuma aldı.

Gerçektenmi ? Peki nasıl anladınız sorun olduğunu?

Toplanma olan yere elinizle biraz baskı uygulayın. Eğer yer değiştirme ya da tekme şeklinde bir tepki alırsanız bebekten kaynaklı bir toplanmadır. Toplanma ya da kasılma ile birlikte bel ve kasıklarda da ağrı olursa, pozisyon değiştirdiğiniz halde ağrı ben kasılmalar geçmezse ve sıklaşırsa doktora gitmenizde fayda var. İnşallah hepimiz sağlıkla ve kolaylıkla kavuşuruz yavrularımıza

Amin canım inşallah..
Elimle dokununca bir süre sonra iniyor şişlik ama sadece 5 10 dakika sonra yine aynı durum.
Dokununca tekme tepkisi yok genelde hareketli olduğu için durmuyor zaten sıpa.

Gerçektenmi ? Peki nasıl anladınız sorun olduğunu?

Şöyle ki 34. Haftamdaydim. Bigün kalktım Afedersiniz alt tarafımdan sanki biri bişey çekiyor. 3 5 saniye sürüyor ama bu bebeğim de hareket ediyor ama takip ediyorum. Aksama kadar bu böyle sürdü 10 dakika da bir 3 5 saniye her bebek hareketinde olunca. Bu çekistiren kordon sanırım diye. Akşam 8 de doğum cantami alıp hastaneye gittik. Cihaza bağladılar kalp atislarina bakmak için bebegimin kalp atışları çok yavasti. Doktorumu aradılar Hemen geldi o gelene kadar ameliyathane hazırlandı. Doğuma girdim doğumum 3 saat sürmüş. Kordondan kurtarmasi zor olmuş Bebeğimi. 45 dakika sonra bebeğim çıkmış 2 saat kadar da ben kalmışım dogumhanede. Ama bebeğim hiç kuvezde kalmadı çünkü ciğer geliştirici iğne yaptılar doğuma girmeden. 3.600 kg da bebeğim doğdu. 2 gün içinde taburcu olduk. Dedigim gibi hissediyor anne yani ben hissettim. Gitmeseydim belki de bebeğim bogulacakti Allah korusun. Benim Hikayem biraz ürkütücü olabilir. Ama içinizde şüphe varsa mutlaka bir hekime gidin.

Amin canım inşallah..
Elimle dokununca bir süre sonra iniyor şişlik ama sadece 5 10 dakika sonra yine aynı durum.
Dokununca tekme tepkisi yok genelde hareketli olduğu için durmuyor zaten sıpa.
O zaman normaldir canım. Bende de o haftalarda başladı sertleşmeler ve toplanmalar. Hala devam ediyor. Doktora sordum sana söylediğimi söyledi. Benim de ilk bebeğim. İnsan her anormal durumda bi tedirgin oluyor. Her Doğum nişan ya da kanama belirtileri ile başlamıyor. Sancı sıklığı ve şiddeti de önemli. Bel ve kasık ağrıları bu kasılmalara eşlik etmediği sürece korkma.

Şöyle ki 34. Haftamdaydim. Bigün kalktım Afedersiniz alt tarafımdan sanki biri bişey çekiyor. 3 5 saniye sürüyor ama bu bebeğim de hareket ediyor ama takip ediyorum. Aksama kadar bu böyle sürdü 10 dakika da bir 3 5 saniye her bebek hareketinde olunca. Bu çekistiren kordon sanırım diye. Akşam 8 de doğum cantami alıp hastaneye gittik. Cihaza bağladılar kalp atislarina bakmak için bebegimin kalp atışları çok yavasti. Doktorumu aradılar Hemen geldi o gelene kadar ameliyathane hazırlandı. Doğuma girdim doğumum 3 saat sürmüş. Kordondan kurtarmasi zor olmuş Bebeğimi. 45 dakika sonra bebeğim çıkmış 2 saat kadar da ben kalmışım dogumhanede. Ama bebeğim hiç kuvezde kalmadı çünkü ciğer geliştirici iğne yaptılar doğuma girmeden. 3.600 kg da bebeğim doğdu. 2 gün içinde taburcu olduk. Dedigim gibi hissediyor anne yani ben hissettim. Gitmeseydim belki de bebeğim bogulacakti Allah korusun. Benim Hikayem biraz ürkütücü olabilir. Ama içinizde şüphe varsa mutlaka bir hekime gidin.

Allahım esirgemiş yavruyu bu mucize birşey resmen..
Seni tebrik ederimm..
Bu arada maşallah tosuncuğa annesi gelişimi de harikaymış...

O zaman normaldir canım. Bende de o haftalarda başladı sertleşmeler ve toplanmalar. Hala devam ediyor. Doktora sordum sana söylediğimi söyledi. Benim de ilk bebeğim. İnsan her anormal durumda bi tedirgin oluyor. Her Doğum nişan ya da kanama belirtileri ile başlamıyor. Sancı sıklığı ve şiddeti de önemli. Bel ve kasık ağrıları bu kasılmalara eşlik etmediği sürece korkma.

Senin doğuma cok az kalmış rabbim kucağına almayı nasip etsin sağlıkla evinize gelin ikinizde inşallah.
Bende senin haftaları görürsem ne mutlu haftalar ilerledikce korku oluyo valla..

Canim cok mu yoruyosun acaba kendini.cunku biraz erken gibi.ama yanlizca bebegin biyere toplanmasi dogum belirtisi degil korkma.suyun gelmesi ya da nisan gelmesi asil belirti.ama icin rahat etsin diyosan yine de dr a git.
Benim suan cok fazla olmaya basladi ama hic dinlenemiyorum ben.2 cocugum var biri zaten 1 yasina yeni girdi .
Eger dedigim gibi yoruyosan kendini biraz da ondan.tabi bebekte buyuyo artik yeri de daraliyo.ondandir buyuk bi ihtimal.
insallah vaktinde sag saglim alirsin bebisini kucagina

Allahım esirgemiş yavruyu bu mucize birşey resmen..
Seni tebrik ederimm..
Bu arada maşallah tosuncuğa annesi gelişimi de harikaymış...

Evet bir mucize yaşadık Allaha şükürler olsun ki sorunsuz aldık kucagimiza. Kilosu fazlaydı haftasına göre evet :) zaten doktorumda sen normal doğum yapamazsin 4 kiloyu da geçer diyordu. Gerçi 4 kiloyu goremedik ama olsun :)

Back
X