Herkese merhaba. Ben ve eşimin ikinci evliligi . Eşimin ,eski eşi vefat etti . Biz evleneli de dört yıl oldu .evlendiğimiz günden beri eşimin eski eşinin ailesinin her türlü saygısız , seviyesiz , ithamlarina maruz kaldık bı süre boyunca . Bu yaz tatilinde ben kendi ailemle birlikte memlekete gittim . Eşim işlerinden dolayı gelemedi . Eşim ile aynı memleketliyiz bu arada . Eşimin babasının kuzeninin oğlunun düğünü vardı . O günün sabahi kayınvalidemlerle karşılaştık akşam düğün için hazırlanacağimi söyledim öyle ayrıldık . Evden çıkmadan önce telefonum çaldı . Kayınvalidem arıyor . Benden bişey rica edeceğini söyledi bende tabi dedim . Başladı iğrenç ricasını söylemeye . Akşamki düğüne kendisinin katılmayacağını , mira nin beni çok sevdiğini orda bana gelmek isteyeceğini ( eşimin diğer eşinden kızı yaz tatilinde anneannesindeydi) problem çıkmasını istemediğini hep senden anlayış bekliyorum ama bu kez de anla gibi sonrasında benim dinlesem de anlamayı bıraktığım bir sürü şey saydı . Ben cikistim o konuşmasına devam ederken . Derdi ne tam olarak dedim. Kızının acısını anladim yıllardır söylediği hiç bir hakarete hiç bir koru söze karşılık vermedim , kızına mı yabiyo damadına mı o önce onu bı kararlastirsin içinde ben ona göre cevap vericem dedim . Kısacası aslında bu o günden kalmış daha taze olan onur kırıcı davranışlarından biriydi . Dört yıldır bu tavırla mücadele ediyorum . Düğüne geldi mi kayinvalidem geldi bana gelme diyemedigi için bu şekilde konuşup benim gelmeyecegimi düşündü . Bende gittim. Düğüne girer girmez kayinvalidemi gördüm tanimiyormus gibi ,görmezden geldi . Sonra yanındakiler gidince beni davet etti çok kiyametli yanına bende gelemem dedim . Eşimi aramis " karın bana böyle böyle yaptı diye "
Eşim de ona "doğrusu neyse onu yapmış , sen gözükmek istemediğin kişiler varken tanımayacak iki türlü yanar döner davranacaksin o da onursuz gurursuz mu da gelsin yanına "demiş . Hal böyle olunca ben içimde o an söyleyebildigim kadarını kustum ama hâlâ beni zehirleyen bişey var . Canım bu konudan ötürü çok yandı . Dediğim gibi bu son olaydı yakın olan bunun gibi benzeri bir sürü şey . Onun da canı yansın istiyorum ama ne yaparım bilemiyorum