• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunalımın dibi bu olsa gerek..

Sincera34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2011
306
0
96
41
Ankara
kendi kendime yetmiyorum artık farkındayım..ne oldu bana nasıl gececek bilmem ama bazen nefes alamadığımı hissediyorum. 2009 yılında evlenip ankaraya yerleştim öncesinde hep istanbuldaydım sanırım biraz fazla aileciyim temmuzda evlendim eylüle kadar özledim diye ağladım ve hop ek atama ile bitlisin bir köyüne öğretmen olarak atandım daha2 aylık evliyken. gitsen bir dert gitmesen bir dert ve eşimi evimi arkamda bırakıp gittim..eşim ankarada ben bitlisteydim.2 seneye yakın ayrı yaşadık mecburen.

2011 şubat ayında eş durumu ile belki bana kızacakasınız ama ankara denilen ömür törpüsü yere geldim..sil baştan başladım yani evliliğime. evet cok şükür artık evimdeydim eşimin yanındaydım ama içimdeki bunalım hiç bitmiyordu. yeni okuluma uyum sürecim ki hala alışamadım evlilik okul ev yemek temizlik derken iyice monotonlaştığımı hissettim evlilik bu değildi biliyordum cunku dillere destan biir aşkla evlenen ve eilvlikleri parmakla gösterilen iki insanın kızıydım ben.. istanbulda zamanım yetmezdi arkadas çevreme eşe dosta şimdi burda kapımı apartman görevlisinden başka kimse çalmıyor :((( o monotonluğa da alışırım belkı ama bu yalnızlık sanki beni çürütüyor hayattan soğuyorum...

geçen hafta annem ve babam geldi gittiler hala ağlıyorum arkalarından.eşimle bir sorunum yok çok şükür ama ev kuşu gibi işten eve. zaten çıksakta avmlerden başka birşey yok ankarada yapacakibr şey bulamıyoruz yada. okulumda herkes yaşça benden çok büyük apartmanımdakiler deseniz selam sabah verdikleri yok. asosyal gibi oldum hatta gibisi fazla asosyalim artık. kendimi işe yaramaz boş hissediyorum. bazen alışverişe çıkıyorum istanbuldayken yalnız cıkmazdım hiç mutlaka bir arkadaşımla giderdim fikir alırdım burda alışveriş yapmaktan nefret eder oldum...

okulum yarım gün 9-3 çalışıyorum sonra eve gelip kendimi işe veriyorum ve artık bunalımın depresyonun dibine vurdum. kendimi nasıl mutlu hissedebilirim ne yapibalirim bu süreç geçer mi.. bana yardım edin... :(

Anlamadığım şey, Ankara Bitlis'ten çok daha büyük ve sosyal hayatı daha canlı bir yer..Orada sıkılmayıp burada nasıl sıkılıyorsunuz ?

Merak etme cnm yalniz deilsin..cogunluk ole..kimse kapi calmio artik..yalniz herkes ama iste kimse kimseyi ole gormuo sadece kensisini ole zannedio..bnde ogretmenim 9/3 benimde.okulum kucuk 3ogretmenli.oncesi mustaydim 4yil kaldim ve orda meslek cevresi arkds cevresi olistrdum.memlekee geldim evlenerek vee tataaaammm yalnizim.annem ablam akrabalarim var ama ben arkds istiorum..alisversi yapmak istiorum..falan filan...ilk yillar ole olo..simdi ole deilim.hamileyim allaha sukur ve kndimi hic yalniz hissetmiorum..karnimda bi biciirik var ve arkadsim oldu bnmm..ama bnm en buyuk sansim ailemin burda olmasi.allahim sabir versin umarim cabuk atlatirsin

Anlamadığım şey, Ankara Bitlis'ten çok daha büyük ve sosyal hayatı daha canlı bir yer..Orada sıkılmayıp burada nasıl sıkılıyorsunuz ?

Bitliste sıkılmadığımı da nerden çıkardınız bende onu anlamayamadım? uzun uzun yazıp konuyu uzatmak istemedim bitlis hayatım bitti gitti onu burda yazmamın ne anlamı var? o geçici bir süreçti ama artık burası kalıcı ve ben belkıde son nefesime kadar bu şehirde yaşayacağım. ama cok merak ettiysen yazayım bitliste elektriği olmayan bir köydeydim öğretmen devlet düşmanı olan insanlarla yaşıyordum sadece bir arkadaşım vardı doğru düzgün. defalarca öldürülmeklede tehdit edildim cunku adam beni haraca bağlamak istedi. her gece mum ışığında oturmaktan televizyona hasret kalmıstım.sürekli terör örgütünün düzenlediği eylemlerin arasında kalıyorduk. nerdeydin dersen daha 2 hafta once polislere düzenlenen mayınlı saldırının oldugu yer bitlis güroymakın bir köyüydü.

eğer ki ben bitlisten ankaraya gelin gelmiş olsaydım bunu anlayamamanı bende anlardım ama ben orada sadece 2 yıla yakın zaman geçirdim ve bitti gitti. bir derdim vara konu acarkende geçmişi değil şu an yaşadığım sıkınıtıdan dolayı belkı içim biraz rahatlar diye yazdım.

Merak etme cnm yalniz deilsin..cogunluk ole..kimse kapi calmio artik..yalniz herkes ama iste kimse kimseyi ole gormuo sadece kensisini ole zannedio..bnde ogretmenim 9/3 benimde.okulum kucuk 3ogretmenli.oncesi mustaydim 4yil kaldim ve orda meslek cevresi arkds cevresi olistrdum.memlekee geldim evlenerek vee tataaaammm yalnizim.annem ablam akrabalarim var ama ben arkds istiorum..alisversi yapmak istiorum..falan filan...ilk yillar ole olo..simdi ole deilim.hamileyim allaha sukur ve kndimi hic yalniz hissetmiorum..karnimda bi biciirik var ve arkadsim oldu bnmm..ama bnm en buyuk sansim ailemin burda olmasi.allahim sabir versin umarim cabuk atlatirsin

Hakılısın canım ailenin yakınında olması büyük şans senin için.. Amin çok teşekkür ederim..

zamanla arkadaş edinirsiniz birden olmaz, herkesin fikri farklı olabilir ama bence ankaraya alışırsanız vazgeçmek zor olur ankara yaşanılacak yerdir :23:

Bitlis'te bu sıkıntıları çektikten sonra Ankara'da neden bu kadar darlandınız ben de o noktayı anlayamadım
eşiniz,işiniz yuvanız var,sağlıgınız yerinde..

altından kalkamayacağınız bir derdiniz,sıkıntınız yok çok şükür
herkes bir şekilde ailesinden,sevdiklerinden ayrı kalıyor
hasret ya da gurbet tahammül edilemeyecek bir durum değil..
bir şekilde bunlara katlanmaya çalışıyor insanlar..

aileni özlemeni ve bulunduğun yerde sıkılmanı anlayabilirim
ama bu kadar yoğun bir depresyona girecek kadar bir neden göremedim anlattıklarında

milli eğitim bakanlığı pek çok hizmet içi eğitim kursları düzenliyor öğretmenler için
neden bunlardan istediğin bir faaliyete katılmayı denemiyorsun ya da başka aktiviteler yapmayı...

herkesin derdi kendine ağır ama bu forumda o kadar ağır ve içinden çıkılamaz durumları
yaşayan insanların dertlerine,depresyonlarına şahid oldum ki...

senin durumun altından kalkılamayacak bir sorun değil bana göre...
bir de sana yazılan yorumlara hesaplaşır gbi değil de, daha sakin cevaplar verirsen,burada daha faydalı
iştişareler yapılabilir.sin..

bulunduğu şehre ısınmanı temenni ederim,daha huzurlu olursun inş
sevgiler..

evet bir derdim var konu başlığında bir kaç konuya denk geldim elbette bu forumda paylaşılan ve bu hayatta yaşanan çok daha ciddi sorunlar var bu hayatta, fakat bu böyle diye beni hiç bir şey üzemeyecek mi sizce ben benim durumumdan çok çok kötü halde katlanılmayacak kadar büyük dertleri olan insanların varlığının farkında değilmiyim?

benimde anlamadığım bu tepkiler niye? bu şekilde telkin ettiğinizi mi zannediyorsunuz yada burda sorunlar böylemı çözülüyor? 2009da evlenmem daha evliliğin yeni bir hayatın düzenine alışmaya çalışırken hiç bilmediğim uzak bir yere atanmam orada yaşadığım sıkıntılar sonra tekrar aaknraya gelıp büyük bir yalnızlığın içine düşmem bir bunalım sebebi olamaz mı? neden bir anda nankör şükürsüz olayları abartan biriymiş gibi adledildim onu hiç anlayamadım...

bu siteyi tesadüfen buldum bir kaç günlük üyeyim ve üye olduğum ilk gün eşime burda herkes kaynaşmış artık benımde arkadaşlarım olacak 20 kasımda mayıs anneleri bulusuyor ankarada bende giderim diye gömü bulmus gibi seviniyordum. dertlerini yazanları gördüm ama kücük ama büyük herkes kendince yardımcı olmaya calısmıstı heves ettim gece kendimce çok yaymadan uzatmadan yazdım ve bir hevesle uyudum sabah heyecanla açtım bilgisayarı, ama içim rahatlayacağına daha cok stres oldum neden yazdım ki diye. ben bunları anneme babama abime anlatamam cunku onlar ıstanbulda elleri kolları yetmıyor bana bilirlerse kafaya takacaklar üzülecekler ama bir şey yapamayacaklar onları üzmek istemediğim için içimde tuttum hep şimdi burda yazdım ama sıkıntım basite alındı. olsun...

bende zaten dünyadaki en büyük dert bende dememiştim, sadece yardım fikir istemiştim..

çeşitli kurslara gidebilirsin tatlım çevre ednmek bakımından
okulundan sonra kalan vakittte bikaç saatliğine
gitar kursu çeşitli dans kursları vs..
hem hobi edinmiş hem çevre edinmiş olabilirsin
bu dediğimi denemende fayda var diye düşünüyorum
süre sonra bunaltını eşine yansıtmış olursun durum daha da
vahim olabilir

verilen cevplara da takılma cnm kendin için ışık tutalanları al
gerisini salla kimene herkes serbest konu açmada
senin derdin az sen açma seninki çok sen aç diye bi durum söz
konusu değil millet eleştirmeye yer arıyo resmen !!!!

çeşitli kurslara gidebilirsin tatlım çevre ednmek bakımından
okulundan sonra kalan vakittte bikaç saatliğine
gitar kursu çeşitli dans kursları vs..
hem hobi edinmiş hem çevre edinmiş olabilirsin
bu dediğimi denemende fayda var diye düşünüyorum
süre sonra bunaltını eşine yansıtmış olursun durum daha da
vahim olabilir

Sağol arkadaşım pozitif bakış açın resmen içime işledi, eksik olma... Aslında bende tatil dönüşü keman kursu düşünüyordum ama olmadı.. sanırım dediğin gibi bu konunun üzerinde durmalıyım dil kursu veya keman olabilir. Çoook teşekkür ederim...

Bencede bu konuda yanlız değilsin..Haftanın 6 günü 8-18 arası çalışıyorum eve gitmem 19:30 buluyor..Ev iş yetişemiyorum. 16 katlı bir sitede oturuyorum bir gördüğüü birdaha görmüyorum zaten..Yakınımda bir akrabam bile yok..İşten eve evde işee.Hiçbir sosyal faliyetimiz bile olamıyorr..Yorgun düştüğüm için evden çıkasım kalmıyor bir günümde..Hayat böyleymiş demekki..Herkes istediği hayatı yaşayabilse ama imkanlar ancak buna yetiyor..

Bencede bu konuda yanlız değilsin..Haftanın 6 günü 8-18 arası çalışıyorum eve gitmem 19:30 buluyor..Ev iş yetişemiyorum. 16 katlı bir sitede oturuyorum bir gördüğüü birdaha görmüyorum zaten..Yakınımda bir akrabam bile yok..İşten eve evde işee.Hiçbir sosyal faliyetimiz bile olamıyorr..Yorgun düştüğüm için evden çıkasım kalmıyor bir günümde..Hayat böyleymiş demekki..Herkes istediği hayatı yaşayabilse ama imkanlar ancak buna yetiyor..

haklısın, sen daha yoğun çalışıyormuşsun işin çok daha zor.. En azından ben saat 3te çıkıyorum okuldan ama benimde okulum görme engelliler ve zihinsel engelliler olduğu için eve döndüğümde çok yorgun olmus oluyorum benimde bir şey yapasım pek gelmıyor belkıde mutfaga gir yemek hazırla evi toparla temizle derken eşim gelıyor sonra hergün birbirinin aynısı.. insan bir zaman sonra daralıyor.. Allah başka dert vermesin..

zamanla arkadaş edinirsiniz birden olmaz, herkesin fikri farklı olabilir ama bence ankaraya alışırsanız vazgeçmek zor olur ankara yaşanılacak yerdir :23:

herkes Ankara için öyle diyor ama bakalım ben gerçekten vazgeçemeyecek kadar cok sevecekmiyim :) İnsan özlüyor iş çıkışı bir arkadaşı ile oturup iki lafın belini kırıp kahve içmeyi... Dilerim dediğin gibi olur ve alışırım bende :)

Suan seni en iyi anlayanlardan biride benimdir canim..
Hemde suan o kadar derinden ailemin ozlemini yasarken senin konunda buldum kendimi..
Bende evlenip Ingiltere ye geldim Turkiye sinirlari bile degil..
Nasil ozluyorum ailemi anlatamam, soyledigin gibi aileme bisey soyleyemiyorum cunku ulasmazlar ellerinden bisey gelmez uzulurler, kiyamam ki onlara..
Bazilari neden acimasizca yorumlar yapiyorlar, herkesin derdi kendince buyuk..
Allah yardimcimiz olsun insallah canim ama sukret bak senin ailenin yanina gelmesi beinimkiler kadar zor degil..
Bi disari ciktigin zaman tanidigin simalari goruyosun yani ayni dili konustugun ayni milleten insanlari...
Ozlem cok zor hemde cok..Insanin taa en derinde yasadigi yakip kavurdugu ama kimselere soyleyemedigi mahremi..
Dua edelim birbirimize..

ne güzel bir işin var büyük bir şehirdesin..bardağa dolu tarafından bakmaya çalışmalısın..

Suan seni en iyi anlayanlardan biride benimdir canim..
Hemde suan o kadar derinden ailemin ozlemini yasarken senin konunda buldum kendimi..
Bende evlenip Ingiltere ye geldim Turkiye sinirlari bile degil..
Nasil ozluyorum ailemi anlatamam, soyledigin gibi aileme bisey soyleyemiyorum cunku ulasmazlar ellerinden bisey gelmez uzulurler, kiyamam ki onlara..
Bazilari neden acimasizca yorumlar yapiyorlar, herkesin derdi kendince buyuk..
Allah yardimcimiz olsun insallah canim ama sukret bak senin ailenin yanina gelmesi beinimkiler kadar zor degil..
Bi disari ciktigin zaman tanidigin simalari goruyosun yani ayni dili konustugun ayni milleten insanlari...
Ozlem cok zor hemde cok..Insanin taa en derinde yasadigi yakip kavurdugu ama kimselere soyleyemedigi mahremi..
Dua edelim birbirimize..

Allah yardımcın olsun hasret gurbet ne zor şey bilirim ama senin ve senin durumunda olanlar çok daha zor durumda benimde kuzenim öyle yurt dışında öğretmen ve her istediğinde gelemiyor göremiyor bilmediği bir kültürde yaşıyor bazen çok daraldığımda onun durumunu düşünüp hemen şükrediyorum ama bazende yetmiyorum işte kendi kendime özelliklede hafta sonları daha bir hüzünlü oluyorum dört duvar arasında.. Rabbim seninde yüreğine ferahlık versin canım benim senin için dua edeceğim..

ben de 12 yıl önce istanbuldan ankaraya gelin geldim.seni çok iyi anlıyorum.ben 2 yıl kalın perdelerimi bile açmıyordum ankarada olduğumu anlamıyım diye.çevre zamanla oluyor .okulda kafana göre meslektaşın yokmu .biraz zaman ve sabır canım.. bu arada kurslara gidebilirsin.birde haftasonları eşinle göksu parkına gidebilirsin çok hoş bir yer.aracınız varsa gölbaşına gidebilirsiniz.hamamönünü görmediysen oraya gidebilirsiniz.çok güzel mekanlar var orda.umarım en kısa zamanda alışırsın.Rabbim başka keder vermesin canım.

ben de 12 yıl önce istanbuldan ankaraya gelin geldim.seni çok iyi anlıyorum.ben 2 yıl kalın perdelerimi bile açmıyordum ankarada olduğumu anlamıyım diye.çevre zamanla oluyor .okulda kafana göre meslektaşın yokmu .biraz zaman ve sabır canım.. bu arada kurslara gidebilirsin.birde haftasonları eşinle göksu parkına gidebilirsin çok hoş bir yer.aracınız varsa gölbaşına gidebilirsiniz.hamamönünü görmediysen oraya gidebilirsiniz.çok güzel mekanlar var orda.umarım en kısa zamanda alışırsın.Rabbim başka keder vermesin canım.

Bende 12 yılı devirebilecek miyim acaba :( Haberlerde bile Ankara dedikleri zaman sinirlendiğimi hissediyorum.. Maalesef okulum çok merkezi olduğu için yaş gurubu olarak benden çok büyükler göksu parkı hariç bahsettiğin diğer yerlere gittim hatta ankarada en çok Gölbaşını beğendim belkide göl bana denizi çağrıştırdığı içindir.. Amin canım dediğin gibi Allah başka dert vermesin

merhaba öğretmeniimmm :)
ben de ankara da oturuyorum. neresinde oturuyorsunuz? ne öğretmenisiniz?
bence canınız sıkılınca papazın bağına falan gidin, içiniz açılır eğlenceli yerler var :)

Back