Bunalımdayım psikolojik destek almam gerekir mi?

turuncubnm

Bırak Mücadele ruhunu ele geçirsin
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
125
20
118
31
Merhaba Sorunlarımın bu boyuta geleceğini tahminh edemedm . Ortaokulda pısırık denilen kendisiyle dalga geçilmeye izin verilen kısa boylu kilolu biriydim hala da öyleym . Sürekli çevremdeki insanlar özel okulda okuduğumdan beni dışladı öyle kaliteli bir dostluk kuramadım gerek çevremdeki insanlarla gerek ailemle .Lisede ailemin isteklerine rağmen liseyi dışarıda bir Fen lisesinde okudum.Ve yine ben sınıfta dikkat çekmeyen kimse ile konuşmayan bir tiptim Dini olarak orada öğrenmem gereknleri öğrendm ve kapandım eve geldiğimde aşırı şiddet ve baskı gördüm ve açılmak zorunda kaldım sorunlar aslında burada başlıyor kimse benle ilgilenmemeye başladı sanki dinden çıkmıştım dışlamalar vs çevrem çok değişti destek bulamayınca bende dozumu aştım eskiden sıcak bakmadığım erkek arkadaş meseleleri vs. daha birçok şey işte .sonra yen, arkadaşlıklar edindim 4lü gruptuk süperdi herşey sonra o grupta yıkıldı herkes ayrı şehirlerde zaten ve ben gene yalnız kaldım
Nerede bir kapalı görsem özenirim. Daha 18 yaşndayım fakat çok kötüyüm sorunlarım nereye gidecek bilmiyorum . Dışarıda okuduğum okul bana ters etki yaptı Öss sınavında istediğim başarıyı elde edemedm . bende 2. kez hazırlandım evde bu böyle daha da kötü olacaktı sürekli kavga evde anlayışsızlıklar ama ben sürekli çalıştım çevre dahi edinmedm bir ara çevrem çok genişti sonra bir mesele (prensip diyelim)yüzünden sildim attım ve sonuç yalnız kaldım Tıp kazanacak sevideyken şuan puanım beslenme diyetetiğe yetiyor( öyle gelecek) istemediğim bir meslek
kısacası hedeflerime ulaşamadım herşeyi yaktım yıktım herkesi sildim ne olsa ben gidecektm yeni bir çevre kuracaktım ama olmadı
Dayanamıyorum şuanda kazanan arkadaşlarımı görünce kahroluyorum
Evde bu sürekli yüzüme vuruluyor okul yüzünden diye diretiliyor . Şuan inanın hayatımın gidişatına dahi devam edemiyorum Evdeyim fazla büyük bir şehirde yaşamıyorum imkanlarım kısıtlı yürüyüş vs. iyi gelecek ama olmuyor .hayatıma bir yön vermeliyim gerek ilaç tedavisi gerek psikolog bazen heryeri yıkıyorum bağırıyorum istemsiz kendime engel olamıyorum ne oldum hiç anlayamıyorum bunlar sınavı kendime göre kazanamama nedenlerimden dolayı

biri bana kilolusun dese acayip canım sıkılıyor mağazada 44 beden giyerken adeta kendmi kötü hissediyorum alışverişlerde moral bozukluğu ile dönüyorum annem teselli ediyor kalıbı dar vs. sıkma canını diye ama olmuyor hala berbatım ve sanki 30larımdayım kimse benimle ilgilenmiyor arkadaşlık kurmak istemiyor

Ve ben biliyorum bunalımdayım ne yapmam gerekli çok uzun oldu yazım ama okuyup cevap verrseniz tanı koyarsanız mutlu olacağım iyi geceler .

Şimdiden çok teşekkürler

Sevgili turuncubnm, biliyorum, oturduğumuz yerden şikayetlerimizi dile getirip tanı konması çok pratik, çok istiyoruz bunu, ama tanı yazdıklarınızı okuyarak internet üzerinden konmaz. Böyle bir seçenek maalesef yok. Şimdi yapmanız gereken yakınınızda bulunan bir psikiyatra başvurarak gerekli tanının konması ve ilaç tedavinizin başlatmanız ve akabinde de bir psikologa başvurarak bir süre düzenli psikoterapi görmeniz. Bu şekilde sıkıntılarınızı aşar, hayatı doğru, sağlıklı ve keyifli yaşamayı öğrenirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…