• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunalımdayım... ne yapmalıyım ya da ne yapmamalıyım ???

kaynının nişandan sonra seni aramaması erkeklerin genel özelliği,bu tür şeylere önem vermezler bizim gibi,içerinden ay ne güzel nişan yaptı derler belki ama biçok şeyi kızlar gibi dillendirmezler.

ama sizin yokluğunuzu farketmişte soruyosa bu sizi umursadığı anlamına gelir.

bunun dışında,o kendi ailesine bakacaksa,sizde kendi ailenize elinizden geldiği kadar bakacağınızı söyleyin,bunun dışında ikinizin maaşlarından artanları eve harcayacağınızı söyleyin,eğer yetişebilirse bunlara sorun yok,yetişemezse bir erkek olarak o çaresine baksın

söyledim canım bırakmam orda düğün sonunda sakın olaki çıkmasın kimse ver bileziklerini diye dedim...
bankaya kasaya vercem dursun lazım oldukça kullanırız dedim verdiği cevap kasanında garantisi yok banka soyulursa yıkılırsa bi teminat verilmiyomuş
var mı böyle bişey kasa kiralamanın bedeli nedir beni bilgilendirir misin canım

Nasıl ya! Banka soyulursa sen ne kadar beyan edersen o kadar ödemek zorundalar. Geçen sene İstanbul'da bankanın kasa dairesine tünel açıp soydular, koskoca banka müdürü açıklama yaptı müşterilerimizin vicdanına sığınıyoruz diye. İçinde 1 trilyonum var desen bile ödemek zorundalar. Kasa kirası yıllık 60 tl falan.

Bence sizin işiniz baştan yanlış olmuş arkadaşım. Bu adam bir ömür boyu seni ikinci plana atacak gibi görünüyor. Daha şimdiden senin altınlarına göz koymuşlar. Aç okut anayasayı nişanda ve düğünde takılan altınların tamamı geline aittir. Daha şimdiden pintilik yapıp düğününü bile isteğine göre yapmıyorlar. Verdikçe daha fazlasını isterler benden söylemesi.

Öncelikle sunu söylemek istiyorum....

Cok akli basinda bir kizsin cigdemcim, gercekten taktir ettim seni.....iki gönül bir olunca masalini coktan kafandan silip atmis birisin, ayaklarin yere basiyor, yasayacaklarini az cok tahmin edebiliyorsun......bos bos hayallerle baliklama atlamiyorsun olaya....

Suan bunu bir desavantaj gibi görsende yarin öbür gün inanki böyle mantikli ve gercekci olmanin senin icin ne kadar faydali oldugnu anlayacaksin.
Hayal kirikligi yasama olasiligin oldukca az, cünkü beklentilerinde öyle.

Evet, gercektende isin zor gibi gözüküyor, anlattiklarina göre biraz SIKINTI yasayacaksiniz, lakin haticeye degil neticeye bakmak lazim güzelim.....göster bana hangi kiz evlendikten sonra ailevi maddi manevi sorunlar yasamadi? Ya esinden cekersin, ya kendi ailenden, ya esin ailesinden, istesende istemesende bu böyle gelmis böyle gidiyor.

Sen nisanlinla arani iyi tutuktan sonra, onunla iyi anlasip gecindikten sonra gerisi inanki faso fiso.....lakin annesini ve kardesini sahiplenmesi seni rahatsiz etmemeli, cünkü baslarinda baba yok, nisanlin kendini evin erkegi statüsüne koymus ev halkida onu öyle görüyor, biranda bu bakislarinin degismesini bekleyemezsin canim....

Hersey zamanla yerine oturur insallah, siz yeterki birbirnizi kirmayin üzmeyin, her zaman güzellikle iyilikle konusun, dertlerinizi paylasin, kimseyi araniza sokmayin....

Hem kimbilir bazen görünen köy kilvauz istemez desekte basimiza gelecekleri az cok tahim etsekte hicbirimiz müneccim degiliz, belkide hicte korktugun gibi kötü seyler olmicak.....biraz oluruna biraz herseyi, cok fazla irdelemekte iyi degil...en cokta kendin icin.

Hakkinda hayirlisi olsun

haklısın canım iyi temennilerin için çok teşekkür ederim...
inşallah ben haksız çıkarımda ben utanırım bu düşüncelerimden başka bi isteğim yok...
çok saol yinede içimi rahatlattın :)

Nasıl ya! Banka soyulursa sen ne kadar beyan edersen o kadar ödemek zorundalar. Geçen sene İstanbul'da bankanın kasa dairesine tünel açıp soydular, koskoca banka müdürü açıklama yaptı müşterilerimizin vicdanına sığınıyoruz diye. İçinde 1 trilyonum var desen bile ödemek zorundalar. Kasa kirası yıllık 60 tl falan.

valla şu zamana kadar ne banka kasasıyla ne de altın saklamayla işim olmadı bacım bilmiyorum nedir ne değildir araştıracağım ama bir iki bankayı ...
bilgilendirmen için saolasın araştırmak lazım detaylıca

kaynının nişandan sonra seni aramaması erkeklerin genel özelliği,bu tür şeylere önem vermezler bizim gibi,içerinden ay ne güzel nişan yaptı derler belki ama biçok şeyi kızlar gibi dillendirmezler.

ama sizin yokluğunuzu farketmişte soruyosa bu sizi umursadığı anlamına gelir.

bunun dışında,o kendi ailesine bakacaksa,sizde kendi ailenize elinizden geldiği kadar bakacağınızı söyleyin,bunun dışında ikinizin maaşlarından artanları eve harcayacağınızı söyleyin,eğer yetişebilirse bunlara sorun yok,yetişemezse bir erkek olarak o çaresine baksın

haklısın canım huyları böyle ama insan bekliyor yinede ..
umursar tabi her konuda yardımcı olmaya çalışıyodum ben çünkü ne zaman abisinin iyi niyetini bilerek ya da bilmeyerek suistimal ettiğini hissettiğimde uzaklaşmaya başladım oda sormuş zaten yengem gelmedi diye...

yetişebildiğimiz kadar yetişiriz aileler sonuçta yabancı değil ama ailelerde sıkıntıya sokmasın

söyledim canım bırakmam orda düğün sonunda sakın olaki çıkmasın kimse ver bileziklerini diye dedim...
bankaya kasaya vercem dursun lazım oldukça kullanırız dedim verdiği cevap kasanında garantisi yok banka soyulursa yıkılırsa bi teminat verilmiyomuş
var mı böyle bişey kasa kiralamanın bedeli nedir beni bilgilendirir misin canım

Seniin nşanlının emanet edeceği kuyumcu nişanlına garanti veriyormuymuş ki bankanın garantisini sorguluyor...
Hemen hemen her hafta 1-2 kuyumcu soyuluyor ama banka soygunu ya bir dir ya iki o da 40 ta yılda bir benim bildiğim.. Bankada soygun olsa bile veznedeki paraları soyuyorlar, sonra yakalanıyorlar...
Dahabanka kasalarına girip o kasaları soyacak babayiğit çıkmadı memlekette...
Sanırım nişanlın fazla amerikan filmi seyrediyor....

Gerekiyorsa altınlarıbozup nakite çevirip bankaya öyle yatırın vadeli hesaplar devlet güvencesi altında banka batsa da soyulsa da paranı geri alıyorsun...
Ama o komşu kuyumcı yarın sırra kadem bassa altınların üstüne birer bardak soğuk su içersin....

Nişanlın çok akıllı.... Banka işi güvenli tabii her istediğinde gidip bankadan alamayacak ama kuyumcuya ahmet abi bizim bileziklerden 2 tanesini ver borcumu kapayaym dediği anda alacak, senin de o isterse haberin olacak, istemezse ruhun bile duymayacak....

Nişanlın niyetini açıkça belli etmş bence unut o altınları sen....

ıi gücü olmadan, askere bile gitmeden kız kaçırıp evlenmeyi bilen kardeşinin evini kurup karnını doyurmak da hiç de görevi falan değil.....
Ne akla hizmet daha kendine bakamazken bir de evlenmeye kalkmış.... Evlenmeseymiş, ne yani o sorumsuzca evlendi diye cefasını sen mi çekicen... Bu abilik görevi değil enayiliktir bence....

bankada tutsam eşim benden habersiz açtırıp kullanabilir mi kasadakileri? eğer öyle bişey varsa benim kasayada koymama gerek yokki illaki onlar isteyince açar gönderir...

Kasayı ortak adınıza açtırırsanız, sadece ve sadece ikiniz birliktegdip açtırabilirsiniz...
Ne o senden ne sen ondan habersiz açıp içinden bişey alamazsınız....

kaynım askerden dün geldi onlarında evleri yok eşi annesinin yanında askere gitmeden kayınvalide ile yaşıyorlardı kız duramadı başta kabul etmesine rağmen şimdi mümkün değil tekrar aynı evin içinde yaşamaları çünkü kötü ayrıldılar...
kayınvalidem genç inşallah dediğin gibi olur herkes çabaladıktan sonra bende yardımcı olurum ama bir yere kadar bende ev kuruyorumm yarın çocuk olunca ben ne yapayım elimden geldiğince anlayışlı sabırlıyım tabiki... ne yapayım onların tuzu kurusun diye eşimin düzenli maaşı var diye cefayı ben mi çekeyim zaten memur düzenli bir evimiz olmayacak kirada ya da lojmanda olacağız
onlara cephe almak istemiyorum çünkü eşim olacak arada kötü olmak istemem...
bak fedakarlık yapıp eşyayı minimumda tutuyorum nişanda insan gelinine bir başörtüsü bile getirmezmi benim nişan bohçam gelmedi bileziğinden takısından geçtim sadece yüzüğüm takıldı...
neymiş nişanda bizde kıza bişey verilmezmişşş.. adettir dediler iyi dedik kendi ailem bişey demedi
gelin gideceğim evde kaınvalidemle nişanlımın oturudğu ev olacak 3 senedir orda otruyyolar ev sahibi güvenilirmiş artık bildiğimiz öğrendiğimiz yer olacakmış eşya boşaldıktan sonra boya bile yapılmayacak niye 3-5 kuruş fazla verilmesin diyeymiş sen olsan ne dersin gelin gideceğim evin temiz olması elbetteki hakkım değil mi?
balayına gidemiyoruz niye annesine ev yapıldı borcumuz harcımız olacakmış
nişanda fotoğraf çektirelim istiyodum çektirmedi niye para yokmuş herkes çektirmek zorundamıymış
düğün fotoğrafçısı istediğim gibi olmadı sırf formalite diye anlaşıldı bi yerle bakalım nasıl olacak
gelin saçımı kayınvalidem ucuz bi yer bulmuş 50 liraya yaptırmak varken niye fazla verelim diyo
halı bakmaya gittik iki gün önce bana diyoki sen yatak odasının halılarını aldın mı aldım anne dedim kaç parça aldın halıyı dedi 3 parça bi uzunu iki kısası var dedim diyoki bana iyi uzunu yolluk olarak kullanırsın o odaya bi küçük parça yetiyo zaten iki parça halı alsak yetiyo demekki diyo sesimi çıkarmadım niye nişanlım üzülmesin diye
herkes bilir çirkeflik yapıp istediğini yaptırmayı ama ben ne kadar alttan aldıkça canım sıkacak ne varsa yapılıyo...
onun yerine alsa kızım durum bu sende el değilsin artık bizi biz anlarız batacaksak beraber çıkacaksak beraber dese ben vicdansız değilim yanlarında olurum ama bana burnum havada gezipte ondan sonra üçün beşin hesabını yapınca kızıyorum..
nişanlıma demedim annen böyle böyle dedi diye bu halı meselesinde duymadı dediklerini annesini gönderdikten sonra ben dedim halılarımla yolluklarım aynı olsun istiyorum sonra başka başka iş çıkmasın dedim oda tamam hallederiz dedi
ben desemki annen böyle dedi bende istemiyorum böyle olmasını oda diyecek evde madem senin aldığın var daha niye verelim fazladan dese inada binecekti iş
fedakarlıkta bir yere kadar bunlar ufak tefek şeyler ama düşünüyosun bi zorunluluğun yok derler ya dul gitmiyosun kız gidiyosun diye düşününce benim mi kıymetim yokta bunları yaşamaya mecburum diyorum
seviyoruz ama illaki sevgi bişeyleri hep kaybedeceksin demek değil.....

ne kadar sınır bozucu
insan kac kere nısanlanır ya da evlenır bunlar ozel gunlerdır .keske her seyı ıcıne atmasaydn ..nısanlına asalak olmus bunlar ,annesı amenna ama kardesıne noluyor gırsın adam gıbı bır ıse ,onun yuvasını gecındırmek senın nısanlına mı kalmıs,cok fazla tavız vermıssın,her seyı dort dortluk ıste bak bakalım ne oluyor ..ne demek 50 tye yaptıralım ne demek yenı gelın evı hıc olmazsa bır boyanır yaa..aılen nasıl kabul ettı ben anlamadım ..bence artık tavız verme senyuz göz olmussun nasılsa sesı cıkmaz garıban gelın gıbı gıdersın bak sonra cok üzülürsün benim degerım bunlar mıydı dersın ..biraz ağırdan al kıymetii belli et

Soruma cevap alamadığım için benim için olay şu yönde, size bir ev yapılmş ise, ev olmasa bile ev dışında da size diğer şeyler için düğün eşya vs vs. masraflar yapılacaksa, bunu da eşinizin ailesi karşılayacak durumda değilse (karşılamak zorunda da değil), bu durumda pekala bunu göze alıp, elinizdekileri bozdurup borcunuzu karşılayacaksınız, böyle bir lüks yok. O zaman bende benimkileri ayırıp aileme vereyim deme hakkınız yok bana göre. Zaten başkasına değil, kendi masraflarınız için bozuduruyorsunuz sonuçta.

Onun dışında eşiniz olacak insan size en başta açık davranmış, ailesine destek çıkacağını söylemiş, bu durumun elbette bazı sıkıntıları olacak, bu sıkıntı yaşama olasılığınıda göz önüne alarak bu işe girmek ve zamanı gelincede kaldırmak gerekli. Tam aksi herşeyin bu kadar sıkıntılı olmama olasılığıda var.Şimdiden bilemezseniz.

Onun dışında insan tabi ki bazı şeyleri garanti altına almalı ama şimdiden o kasaya koyarsam çeker, yine verir, diye bir güvensizliğe ve para ayrımına girmeye gerek yok bence, insan evleneceği kişiye güvenmeli, yeri geldiğinde herşeyini emanet edebilmeli, buna rağmen bakalım gidip dağıtıyor mu, bunu yapmadan dağıtıp dağıtmayacağını bilemezseniz. Güvenmeden ve acabalarla yaşanmaz.

banka soyulma konusu doğru , bizde evlendiğimizde altınları banka kasasına koymayı düşündük , 2-3 banka dolaştık hepsi aynı şeyi söyledi garanti vermiyoruz banka soyulur yanar yıkılır bir garantisi yok edemişlerdi o zamanda kirası 60-100 arası fiyat vermişlerdi .. biz de vazgeçmiştik .. ama bankalarla tekrar konuşmak lazım belki başka alternatif çıkarmışardır ..

ya canım altınları ailelere verme mevzun konusu şu an için bir çözüm olabilir ama evlendiğinde bir gelinin içinin cız ettiği nokta oluyor zaman geçince içinin sızısını duyarsın o altınlar gelinin hakkı.. bir bayanın ömründe bir kere oluyor ve aklına geldikçe insanın içine oturuyor :(

Soruma cevap alamadığım için benim için olay şu yönde, size bir ev yapılmş ise, ev olmasa bile ev dışında da size diğer şeyler için düğün eşya vs vs. masraflar yapılacaksa, bunu da eşinizin ailesi karşılayacak durumda değilse (karşılamak zorunda da değil), bu durumda pekala bunu göze alıp, elinizdekileri bozdurup borcunuzu karşılayacaksınız, böyle bir lüks yok. O zaman bende benimkileri ayırıp aileme vereyim deme hakkınız yok bana göre. Zaten başkasına değil, kendi masraflarınız için bozuduruyorsunuz sonuçta.

Onun dışında eşiniz olacak insan size en başta açık davranmış, ailesine destek çıkacağını söylemiş, bu durumun elbette bazı sıkıntıları olacak, bu sıkıntı yaşama olasılığınıda göz önüne alarak bu işe girmek ve zamanı gelincede kaldırmak gerekli. Tam aksi herşeyin bu kadar sıkıntılı olmama olasılığıda var.Şimdiden bilemezseniz.

Onun dışında insan tabi ki bazı şeyleri garanti altına almalı ama şimdiden o kasaya koyarsam çeker, yine verir, diye bir güvensizliğe ve para ayrımına girmeye gerek yok bence, insan evleneceği kişiye güvenmeli, yeri geldiğinde herşeyini emanet edebilmeli, buna rağmen bakalım gidip dağıtıyor mu, bunu yapmadan dağıtıp dağıtmayacağını bilemezseniz. Güvenmeden ve acabalarla yaşanmaz.

Canım kusura bakma cevap konusunda..
yapılan ev sıfırdan yapılmadı tatlım kirada oturacağız ben alltının paranın derdinde değilim ama nişanlımın ailesini öne sürüp onların alması için zemin hazırlaması canımı sıkmıştı bende doğal olarak babam memur adam anam 40ından sonra başladı çalışmaya iki üniveristede okuyan kardeşim var... benimde kendi ailemi öne sürmem gayet doğal değil mi ???

Canım kusura bakma cevap konusunda..
yapılan ev sıfırdan yapılmadı tatlım kirada oturacağız ben alltının paranın derdinde değilim ama nişanlımın ailesini öne sürüp onların alması için zemin hazırlaması canımı sıkmıştı bende doğal olarak babam memur adam anam 40ından sonra başladı çalışmaya iki üniveristede okuyan kardeşim var... benimde kendi ailemi öne sürmem gayet doğal değil mi ???

Ortada sizin masraflarınız dışında, takılarınızı kendi ailesine vermeye kalıyorsa tabi ki haklısın. Ama söz konusu sizin masraflarınız içinse o zaman takılardan fedakarlık yapmak gerekecek mecburen.

Ama tamamen güvensizlik başlamış daha evliliğin içine girmeden, kenara koyacağınız birşey varsa, bu konuda mutlaka güven olmalı, eşin olacak insanda kafasına göre alıp, istediği kişiye senin rızan olmadan veremez. Bunu da denemeden , yaşamadan göremezsin. Bu güveni, seni hayal kırıklığına uğratmadığı zamana kadar hakediyor. O yüzden ortak karar verebilecek bir yerde durması bana göre daha iyi. Eğer sana haber vermeden, oraya buraya ailesine verirse, işte o zaman bazı şeyleri, tedbirleri, kendi üstüne yatırmanı filan haketmiş oluyor. Bütün bunlar olmadan ,insanın eşine karşı para konusundaki güvensizliği bile yorar insanı.

Cok olgun annesine kardesine karsi baba rolünü üstlenmis
bir nisanlin var...
ne kadar güzel sorumsuz banane onlardan diyen biri degil
böyle bir es koca onlarada bakar sanada...

kaldiki düzenlerini oturtsunlar
bende yardimimi üstlerinden cekerim demis
maasallah kardesime esasinda sevinmen lazim...

evet cok iyi bir insanmis esiniz ne kadar imANLI OLDUGU ORTADA KIYMETINI BILIN BENCE annesine sirtini donenden korkun dul kadin yazik benim kaynanamda dul esimden cok mmnun duasi yeter

Ortada sizin masraflarınız dışında, takılarınızı kendi ailesine vermeye kalıyorsa tabi ki haklısın. Ama söz konusu sizin masraflarınız içinse o zaman takılardan fedakarlık yapmak gerekecek mecburen.

Ama tamamen güvensizlik başlamış daha evliliğin içine girmeden, kenara koyacağınız birşey varsa, bu konuda mutlaka güven olmalı, eşin olacak insanda kafasına göre alıp, istediği kişiye senin rızan olmadan veremez. Bunu da denemeden , yaşamadan göremezsin. Bu güveni, seni hayal kırıklığına uğratmadığı zamana kadar hakediyor. O yüzden ortak karar verebilecek bir yerde durması bana göre daha iyi. Eğer sana haber vermeden, oraya buraya ailesine verirse, işte o zaman bazı şeyleri, tedbirleri, kendi üstüne yatırmanı filan haketmiş oluyor. Bütün bunlar olmadan ,insanın eşine karşı para konusundaki güvensizliği bile yorar insanı.
hanimefendinin ailesini duskunlugu guzel ama misilleme yapmasi kotu senin erkek kardesinde annesine yapsin tabiki kotu durumdaysa baska

ciğdemelcim benim altınlar da banka kasasında yıllık 150 ödedim kasayı kiraladığımda kampanya vardı 37 lira depozito almışlardı

ama ben kasayı kiraladıktan 1 ay sonra evime hırsız girdi eğer evde olsalar hepsi gitmişti o yüzden çok içim rahat kasa konusunda elbette banka da soyulabilir ama cidden çok nadir böyle bişi

kasayı kendi adına tut o zaman eşin habersiz giremez ama ikiniz adına olursa eşin tek başına girebilir kasaya ben sormuştum ben burda olmadığımda kasaya girmek gerekirse nasıl olur diye onlar da ikinizin adına tutun eşiniz ancak o zaman girebilir demişti yani birlikte kiralarsanız ikinizden biri girer

eğer o altınlar kısmet değilse banka da soyulur gider elbet ama evde veya kuyumcunun birinde tutmaktan çok daha mantıklı

bence kalan altınlar için kendi adına kasa kirala direk oraya koy hatta eğer ailen altınları almak istemezse onlara verdim de gene kendi kasana koy ileride mutlaka sıkışacaksınız bu insanlar yüzünden ve onlar size çok gerekecek ben babamdan biliyorum kardeşine yardım edebilmek için hem evini hem arabasını sattı emekli olmasına 4 yıl var ve nasıl ev alırım diye kara kara düşünüyor şimdi benim babamın da iyi bir maaşı vardı ailesinin üyeleri sömürdü hep babamı bizimkiler hiç bişi sahibi olamadılar onlar yüzünden olan ev de gitti işte kardeşi geri ev yapacakmış sözde ne zaman yapacaksa Allah tan annem emekli ikramiyesi ile aldığı yazlığı kendi üstüne yapmıştı da bir dikili ağaçları var

şimdi biz düğün masrafları için kredi çekeceğiz bunu taksitle biz ödeyeceğiz..
para ve çeyrekleri önemsemiyorum ama koluma takılan bilezikleri yok istanbulda hırsız girer çalınır bilmem ne olur diye oraya kuyumcuya bırakmak doğru değil...
ki yeni gelinsin insanın zoruna gider hiç bişeyi yanına getirememek
para sıkıntımız olmasın diye bi tatilede gitmeyeceğiz...
sen bizim paramız yok diye sürekli bizden kısıp annem kardeşim dersen canım sıkılır tabiki
benimde en güzel günlerim dönüp baktığımda güzel hatırlamayı istiyorum...

dediğimde napalım demekki bizimde sınandığımız buymuş birbirimize destek olacak diyo..
tamam destek olalımda insanlar neden hep köstek modunda onu sindiremiyorum..
ben anneme daha demedim burdaki düğünde takılan altındı paraydı borcunuzu kapatın diye desem kadın olmaz diye kabul etmeyecek kızım tatsızlık çıkmasın sizin hakkınız diye
kaldı ki burdaki düğün salonunu biz tuttuk ... takılan paralarla salonun parasını vercem bana yapılan düğün borçlarını vericem ...
ben evlendikten sonra öyle de böylede bir sene sıkıntı çekicem ordaki düğündeki paradan altından bana hayır gelmeyecek onlar borç için alma hakkına sahipse çekilen krediyide yine ben ödeyeceğim halde )) bende ailemin yaptıklarını düğün için borçlarını kapatsınlar diye veriyorum...
inat değil bu kızlar haktır hukuktur mantıktır...neticede ailemde sıkıntı çekiyor erkek tarafının yaptığı kadar kız tarafıda yapıyor...

sıkıntılı bi durum
ben okurken daraldım gerçekten
tamam ailesine destek olmak istemesi iyi
ama kendi de bi aile olacak sonuçta
hep veren taraf olmak da sıkıcı
nişanlınız kendince haklı bu durumu değişrebileceğinizi
sanmıyorum ya idare ediceksiniz ya da vazgeçeceksiniz
ben sürekli sinir harbi yaşamaktansa
vazgeçerdim kişisel kararım bu.
iki tarafında kendince haklı grekçeleri olduğu konulardaki sorunlar
malesef çözülemiyo

Back