bunalımdayım... ne yapmalıyım ya da ne yapmamalıyım ???

söyledim canım bırakmam orda düğün sonunda sakın olaki çıkmasın kimse ver bileziklerini diye dedim...
bankaya kasaya vercem dursun lazım oldukça kullanırız dedim verdiği cevap kasanında garantisi yok banka soyulursa yıkılırsa bi teminat verilmiyomuş
var mı böyle bişey kasa kiralamanın bedeli nedir beni bilgilendirir misin canım

Vala Allah kolaylık versin ne deyim...
Kadın kocasından ayrılmış, kocasının görevini oğluna yüklemiş belli ki...
Boşanırken oğluna güvenmiş demekki, bunlardanda anlaşılıyor ki kadın bencil birisi... ve analık hakkını kullanarak sömürecek sizi... bana da bile bile lades gibi geldi... hakkınızda hayırlısı ne diyelim...

vala canım çok kasıosa hepsini nakite çevirip hesabına yatır... Bana hiç güvenilir gelmedi söylediği bahaneler...
Annesi ah oğlum dediği an unut sen o bilezikleri...

tavrını beğendim ama o kendi ailesini nekada rkıymetli tutarsa sende okadar el üstünde tutuyorsun, en doğrusu...

sız evlenınce nerede yasayacaksınız?
aılelerınız nerede tam olarak anlayamadım
bır de aılenın yanındakı dugun ıcın takıları sorup surat asan nısanlın mı aılesı mı

Kadin cocuklarini büyütmüs simdi elindeki imkanlarla
evlendirmeye calisiyor...

Her anne isterki cocuguna herseyin iyisini alsin güzelini alsin
evlendirsin, ancak herkesin maddi durumu buna müsaid degildir...

Kimse bosanirken cocuklarina güvenmez
ama dertlerini sorunlarini cekipte
evlendirirken gelinindende anlayis bekleyebilir...

gelinde bilir bunlarin durumu cok iyi degil
ona göre isteklerimi cogaltmiyim diye degilmi...

Kisacasi herkes durumuna göre evleniyor...

Benim bu konuda anlamadigim su
madem cocugun babasi var neden yardimci olmuyor
olmakmi istemiyor , onunda maddi imkani yokmu
buraya biraz aciklama getirebilirsen belki yazmak isteyecegimiz
seyler olabilir...

şöyle bir okudum ama senden çok nişanlının işi daha zor ikinizin arasında kalmış ailesinden ayrı oturmayı kabul etmiş buda iyi bir şey senin için
kardeşi yoruma açık olabilir evlenecek kadar kendine güveniyorsa kendi ihtiyaçlarını da kendi karşılamalı buda zamanla olur heralde şutarafagitti
annesi için birşey söyleyemeyeceğim çünkü anne hakkı ödenmez ne olursa olsun evlat anneye ne kadar hizmet ederse etsin bırak onu büyüttüğü için sırf karnında taşımanın hakkını bile ödeyemez evlat ne olursa olsun mecburdur anneye her bakımdan hizmet etmeye.. ...sevinmelisin maneviyata önem veriyor diye... anasına bakmayan karısına hiç bakmaz benim görüşüm bu herşeyde dört dörtlük olmaz birazda fedakarlık gerektirir evlilik vereliniortak

calısacagın bankaya ve kasa buyukluklerıne gore degısır fıyatlar
ılk kıralama anında bır yıllık kıralama ucretını depozıto olarak alırlar ama kasayı tamamen bos teslım ederken ıade edıyorlar
kıralık kasalar kucuk boy ama oldukca buyuk yanı kutularıyla bıle koyabılırsın takılarını yıllık ucretı en fazla 100,00 tl su an

ayrıca yaklasımını hıc begenmedım nısanlının
evet bankaların temınatı yok garantısı yok ama elınde resmı belge var teslım ettıgıne daır
yıne de hak ıddıa edebılırsın
ayrıca sımdıye kadar hıc bır yerde kıralık kasa soygunu sebebıyle magdur olana rastladın mı
ya kuyumcunun ne gıbı bır garantısı var kı
sımdıye kadar kuyumcuya guvenıp veren bır gecede ortadan kaybolan haberlerı cok takıp ettık

tatlım işin çok zor sizin aile düzeni şuanda daha karışmış.ailesi konusunda sonuna kadar haklısın ama tabiki anneside haklı.yanlızsa bakılmak zorunda.ama sizede pek rahat vermicek gibi gözüküyor.siz şimdide altın derdinede düşmüşsünüz.benim eşim annemler alıcak dedi bende anneme bıraktım ha annem benim için saklıyor o ayrı konu ama.tabiki sende takıları kesinlikle kasaya bırakma en azından kendi aileninkileri bu konuda kesinlikle diren derim.ama anne konusunda bişey diyemicem o tercih meselesi ama yanında olursa rahat olamazsın.biz kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz kayın validemde iyi biri biz sorun yaşamıyoruz ama ne kadar iyi olursada aynı ev zor.çok iyi düşün derim ben

evlenince tayin durumuna göre istanbulda ya da doğuda bi yer olacak...
annesi kendi memleketine gidecek..
erkek kardeşinin belli değil belki babasının yanına alanyaya ya da annesinin olduğu yere gidecek...

babası alanyada evlenmiş çocuğu var... adam ne ölçüde yardımcı olabilirki.. Kaldıki nişanlım demez ihtiyacım var diye babasına almaz ondan bişey.. annesi kırılmasın diye (!)
ben arayıp hatırını soruyorum haftada bir bazen iki haftada bir öbür kardeşinin ne kız istemesinde bulundu ne düğününde ne nişanında ... çocuk buna rağmen neye güvenip askere giderken karısını oraya bıraktı gitti muallak !!! neyse kız ordada duramadı kendi ailesinin yanına gitti... şimdi askerlik bitti ne yapacaklar bilmiyorum...
benim isteneceğim zamanda ben dedim nişanlıma babanında hakkı var yinede sen bilirsin ama istersen bi teklif et kardeşininkindede bulunamadı dedim adam üzülür oda ister yanınızda olmayı dedim.
nişanlımın hoşuna gitti bu. çağırdı Allah razı olsun adam geldi istedi babamdan bunun hatrına ne maddi ne manevi bi fayda ya da zararı yoktur bana ama arar hatrını sorarım.. diyo bana kızım bi ihtiyacın var mı diye Allah razı olsun canınızın sağlığı diyip kapatıyorz teli
düğünede dedim istersen teklif et diye bu kadar düşünme sen dedi tamam dedim kapattık konuyu muhakkak vardır bi bildiği dedim...

Az cok anlasildi kadin babadan yardim istemiyor
nisanlinda annesinin kirilmasini istemedigine göre
kendi imkanlariyla birseyler yapmaya calisiyorlar ...

cocuklarini büyütmüs
40 yasinda genc bir bayan
ve elinden geleni yapiyor...
oglunu kendi haline birakmamis...

Eger bu kisitli durumlari kabul edebiliyorsan
ic aleminde
sorun olusmuyorsa kabul edip
evlenicen...Allah c.c büyüktür kardesim
bismillah de kuvvet al
insaallah hersey istedigin gibi olur...

Son düzenleme:
O'ndan başka sığınacak sabır dilenecek yok ki ...
övgü istesem kendi tarafıma anlatırım yergi istesem onun tarafına anlatırım ..
burda anlatıyorumki hani tarafsız bakın olaya diye varsa yaşayan bilir bunları.. paylaştıkça rahatlıyo insan..
annesinin oturması için ev yapıldı zaten onun için bekledik biz oluşsun bişeyler diye...

Muhtemelen bu bahsettiğiniz sıkıntıları yaşayacaksınız evliliğinizde, yani aklınıza gelenler hayal mahsülü değil, elbette başınıza gelecek.. Ama bunları idare etmeyi, yönetmeyi bildiğiniz müddetçe mutsuz olacağınızı sanmıyorum.

Öncelikle düğün takılarını (bilezikleri ve annesine gönderemeyeceği hangi takılar varsa tamamını) bankadan kasa kiralayarak orada tutmanızı öneririm.

Nişanlınızın annesi size ev,eşya gibi yardımlarda bulundu ise ve bunun için borç da yaptıysa elbette o borcu ödemeniz gerek, lamı cimi yok, yapmak zorunda değil.

Ama onun dışındaki herşeyi bir bankada tutmalısınız diye düşünüyorum.

maşallah şimdiden altınların paraların yerleri dahi konuşulmuş.mal paylaşımı yapılıyor sandım biranda.bence ileride büyük sorunlar sizi bekliyor.atacağınız imzayla büyük sorumluluk alacaksınız eğer bu sorumluluğu kaldırabilecekseniz bence o imzayı atın yoksa burda çok arkadaşın severek evlendim ama ayrılıyorum diye yazısını okudum.ben evlenirken değil para altın nere konacak diye dahi konuşmadık.bankada kasada saklıyabilirsiniz en mantıklısıda anahtarının sizde olması

canım bir ay var düğünüme ben bunları düşünmeyi tabiki istemiyorum korkularımda bundan dolayı zaten... bende isterim ayy balayına şuraya gidicez kocamla çok mutlu olacağız yatak odam çok güzel koltuğum çok güzel falan edasında dolanmayı...
ama önümdekileri yaşayacaklarımı düşündükçe bunlar başıma gelecek olanlar.. pembe hayaller kurupta sonraa vayy ben böyle hayal etmiyodum demek daha kötü...
o altınını bileziğini kaynanaya sağa sola kaptıranlara bi sor bakalım bunları düşünerek mi evlenmişler elbette herkes mutlu olmak için evleniyo ama çocuk değiliz hiç birimiz pembe hayaller kurmayada gerek yok...
başıma gelecekleri biliyorum sevmiyomusun diyeceksin seviyorum tabiki sevmesem ne mecburiyetim bu kadar sıkıntıyı daha evlenmeden dert edineyim kendime seviyorum herşey güzel olsun istiyorum neticede kimse mutsuz olmak için evlenmiyor ...

Öncelikle sunu söylemek istiyorum....

Cok akli basinda bir kizsin cigdemcim, gercekten taktir ettim seni.....iki gönül bir olunca masalini coktan kafandan silip atmis birisin, ayaklarin yere basiyor, yasayacaklarini az cok tahmin edebiliyorsun......bos bos hayallerle baliklama atlamiyorsun olaya....

Suan bunu bir desavantaj gibi görsende yarin öbür gün inanki böyle mantikli ve gercekci olmanin senin icin ne kadar faydali oldugnu anlayacaksin.
Hayal kirikligi yasama olasiligin oldukca az, cünkü beklentilerinde öyle.

Evet, gercektende isin zor gibi gözüküyor, anlattiklarina göre biraz SIKINTI yasayacaksiniz, lakin haticeye degil neticeye bakmak lazim güzelim.....göster bana hangi kiz evlendikten sonra ailevi maddi manevi sorunlar yasamadi? Ya esinden cekersin, ya kendi ailenden, ya esin ailesinden, istesende istemesende bu böyle gelmis böyle gidiyor.

Sen nisanlinla arani iyi tutuktan sonra, onunla iyi anlasip gecindikten sonra gerisi inanki faso fiso.....lakin annesini ve kardesini sahiplenmesi seni rahatsiz etmemeli, cünkü baslarinda baba yok, nisanlin kendini evin erkegi statüsüne koymus ev halkida onu öyle görüyor, biranda bu bakislarinin degismesini bekleyemezsin canim....

Hersey zamanla yerine oturur insallah, siz yeterki birbirnizi kirmayin üzmeyin, her zaman güzellikle iyilikle konusun, dertlerinizi paylasin, kimseyi araniza sokmayin....

Hem kimbilir bazen görünen köy kilvauz istemez desekte basimiza gelecekleri az cok tahim etsekte hicbirimiz müneccim degiliz, belkide hicte korktugun gibi kötü seyler olmicak.....biraz oluruna biraz herseyi, cok fazla irdelemekte iyi degil...en cokta kendin icin.

Hakkinda hayirlisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…