• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunalımdayım... ne yapmalıyım ya da ne yapmamalıyım ???

birkedigordumsanki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
899
10
0
İstanbul
Merhabalar,

Çok uzun oldu umarım sıkmam sizi de yardımcı olmanızı bekliyorum...

Ben 1 Şubat'ta sevdiğim insanla nişanlandım. Nişandan öncede 3 senedir beraberdik.
Neyse konuya gireyim; ilk zamanlarımızda anlatmıştı annesiyle babasının ayrı olduğunu bir erkek kardeşinin olduğunu annesiyle kardeşinin sorumluluğunun onda olduğunu. Bunları duyduğumda hoşuma gitmişti sorumluluk sahibi, Allah korkusu olan biri diye...
Sonrasında annesi ve kardeşine olan sahiplenmesi korumacılığı beni rahatsız etmeye başladı.. Bir ara evlenince annesi ve kardeşiyle beraber yaşayalım dedi... Ben istemediğimi belirttim sonra kendimizce karar verdik herkesin düzeni kurulsun biz bekleyelim madem beraber yola çıktık biz başbaşa yaşamak istiyorsak birşeylerden fedakarlık yapacağız oldu. Neyse bu kararı verişimizden 2 hafta kadar sonra kardeşi ben kız kaçıracam diye zıplamaya başladı. Doğal olarakta annesi dedesi annannesi olaya el koydular kaçırma olmaz Allahın emriyle isteyelim diye.. Kıza baştan şartları sunmuşlar evde 4 kişi yaşayacaklar annesi, kocası,kendi ve benim nişanlımla aynı evde yaşayacaktı. (o zamanlar nişanlı değildik) Neyse kız kabul etti evlendiler, beraber yaşamaya başladılar benim rahatsızlığım bir yana nişanlımda içten içten rahatsız olmaya başladı rahat rahat yatıp kalkamıyorum falan diye bunları çok dile getirmedi ama bir şekilde anlıyordum sözlerinden..
Sonrasında kardeşi askere gitti kızda ben burda duramam sen yokken beni kendi annemlerin yanına bırak diye kocasıyla konuşuyormuş.. Oğlanda tuttu annesiyle boşanan başka bir şehirde yaşayan öz babasının askerden önce elini öpmeye gitti bunlar tezgahı kurmuşlar kızı orda bırakacakmış askerlik bitene kadar.. Evden çıktılar bunlar gittiler kayınvalidem günlerce ağladı sızladı kendisi 40 yaşında falan daha çok genç işte elalem demez mi bi geline bakamadılarda biz ne yaptıkta evden gittinizde falan diye...
sonrasında bu kız oğlanın babasının yanındada fazla duramadı askerdeki kocasına her gün gel beni burdan al kendi anneme götür diye telefon açıyomuş.. neyse çocuk aldı kızı kendi anasına götürdü.. Orda şimdi... ne kayınvalidem şimdi konuşmuyor kızla sen beni ezip geçtin diye... (((Burnumuzda azcık havalıdır. Toz kondurmaz kendisine )))

Haziran sonunda düğünüm var burda düğün yapılacak birde memleketlerinde düğün yapılacak... annesiyle oturmak istemediğim için orada ev yapıldı kadına kendi annesi babası bacısıda orda oturuyor...
nişanlım polis tayin durumu olduğu için eşyayı minimumda tutuyoruz ben yatak odamı mutfağımı hallettim süpürgemi bulaşık makinamı fırın ve ocağımıda hallettim . oda diğer büyükleri halledecek

ben istiyorumki sevdiğim insanla cefayada sefayada razıyım ama kendimiz için yapalım ben ne onun ailesinin ne de benim ailemin bizi huzursuz etmesini istemiyorum bundan doğal daha ne isteyebilirim sevdiğim insanla mutlu olma istiyorum...bir kaç gündür ailesi nedeniyle tartışmalarımız sürüyodu dün buluştuk yine konuştuk ailemi atamam onlara bakmak benim boynumun borcu kardeşimin evini kurmam lazım annemede biz sıkıntıda olmadıktan sonra para göndermek boynumun borcu diyo

bende evleniyorum kocamla kendi hayatımı kurmak istiyorum onun ikiye bölünmesini istemiyroum hem onlara babalık yapacak hem kendi evine babalık yapacak bu adamın mesleği polis zaten zor şartlarda çalışıyo gecesi gündüzü belli değil... sorumlulukları oldukça fazla...

ordaki düğünde takılan para ve çeyrekleri oraya bırakacağız niye çünkü ev yapıldı annesine bu borç onun borcuymuş illaki ödenecekmiş.
bende burada takılan çeyrek ve paraları aileme bırakıcam bizde iki kardeşimi üniversitede okutuyoruz ev geçindiriyoruz bana yapılanlarda borçla yapılıyo ben öylede böylede sıkıntı çekeceksem onunki aile ise benimkide aile ... ben niye ardımdan borç bırakayım anama babama.. henüz bu fikrimden annemin haberi yok olsa kesinlikle istemiyorum der ama ben bırakıcam çünkü inatlaştık.. daha bide bunu soruyo bana nişanlım söyledim açıkça ordakiler orada kalıyosa buradakilerde burada kalacak diye ...

Şimdi bileziklerin derdine düştük İstanbul'da bişey olur sen evde değilsin ben evde değilim hırsız girer elindekilerdende olursun diyo orda bir kuyumcu var bunların çok yakın tanıdığıymış kasasına koyuyomuş lazım olunca ordan isteriz diyo bende takılanı orda bırakıyorum zaten diye bileziklerimi bırakmak istemiyorum bide kendi ailemin bizim tarafın taktıklarını hiç bırakmak istemiyorum...

seviyoruz biz birbirimizi ama mutsuz olacakmışız gibi ailesi yüzünden çok takıyorum ya olumlu düşünmeye çalışıyorum zorluk çıkmasın sıkıntıya düşmeyelim diye oda bir şekilde bişeyler yapmaya çalışıyo bende fedakarlık yapıyorum ... ama bigün sevgi bitince tahammül edebilecek miyim diye korkuyorum

annesi ordaki eve yerleşince hergün annem yemeğini yedimi üşüdü mü başına bişey geldi mi diye muhabbetini yapacak başına bişey gelse eminim benim başımın etini yiyecek sen istemedin kadını oraya gönderdikte başına ne geldi diye...

nişanlıyız bir buçuk ay sonra düğün var ben ne yapayım mutlu olmaya çalışıyorum düşünmemeye çalışıyorum ama hep ailesi mi önde olacak diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi ... kapımı kapatıp kendimiz mutlu olalım istiyorum...

bile bile lades diyorum başıma gelecekleri biliyorum susup oturamam ben haksızlığa gelemem ben konuştukça o daha çok sahiplenecek onları... kadir kıymet bilinse içim acımayacak kardeşi sorumsuz annesi bi tek oğlum bu baksa baksa bize o sahip çıkar diyerek habire evin babalığını aşılamış buna.. buda biliyo kıymetinin bilinmeyeceini ama annemdir kardeşimdir yapmak boynumun borcu herkes kursun düzenini sonrasına karışmam diyo...
o düzen kurulana kadar bu çekecek cefayı doğal olarak bende çekecem...

Bana bişeyler söyleyin nolur, kafamın içinde kura kura deli olcam mutsuz olur muyuz diye o kadar göz yaşı döküyorumki...
insan annesine babasınada bu kadar detaylı anlatamıyor anlatsam biliyorum onlar benden daha çok üzülecek... işin içinden çıkamıyorum..

işin zor

hadi annesi yalnız yaşasa anlarım yardımda bulunmasını gerekirse sizde de kalacak.eşinizin annesi yalnız kalacak değil ya

ama kardeşi var. eşiniz polis maaşıyla iki evin geçimini üstlenmeye mi çalışacak. ben böyle anladım. eğer böyle bir şey olursa sizin boğazınızdan kısılan kardeşinin boğazına gidecek...

gerekirse düğün ertelensin ama böyle iş olmaz

Pufffffss :S:S:S:S Rabbim kolaylık versin sabır versin arkadaşım.. insanın başına ne geliyor ise malesef kayınvalidelerden geliyor..Etkilemek istemem ama ciddi anlamda işin çok zor..Bazen çok çoook sevmek hiç birşey ifade etmiyor ne yazık ki..Ben elalem için yaşayan insandan korkarım çünkü yok laf ederler çıkma yok böyle yap böyle otur böyle giy e kadar gider bu..Cidden büyük sabır ve emek vermen gerekiyor eğer ki birlikte olmak istiyor isen..Eğer nişanlında sana destek olacak ışığı görüyor isen pek ala ama görmüyor isen hayat ne yazık ki bizim düşündüğümüz gibi , çizdiğimiz yolda gitmiyor arkadaşım :(

gecim SIKINTISINA girince bunlar gözüne dahada batacak
yani ne desem bilemedim,diyeceklerimiz seni etkiler diye cekiniyorum
ben bile illallah diyorum daha ne diyim sana canim ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Diğer gelin gayet doğal, evde bekar biri varken, o evde kalmak istememiş, kendi ailesinde kalmak istemiş, evdekilerde rahat etsin diye de düşünmüş olabilir, bunun bakıp bakamamakla alakası yok bence. Gayet doğal geldi bana.

Sizin nişanlınızın kendini ailesine sorumlu hissetmesi de gayet doğal tabi ama biryere kadar. Zor gerçekten, 2 aile gibi birşey olacak. Karşı tarafın maddi durumu iyi ise, maddi anlamda devamlı destek çıkmasını istemem ben, ama durumları cidden kötüyse, yardım edebilir. Kardeşide kendi ayakları üstünde durabilecek yaşa gelmiş, bu anlamda herşeyini yüklenmesine gerek yok. ıhtiyaç meselesi ne bu durumda o önemli, gerçekten muhtaçlar mı? Öyleyse, belirli şekilde , bizi de zor duruma sokmayacak şekilde, yardım da bulunabilir. Bunun sınırları kaçarsa da, evini ihmal edip, hep kendi ailem derse, sizi ezer geçerse, o zaman işler değişir işte. Netice olarak , 2 yere sorumluluk olması, biraz zor olacaktır.

Takı meselesine gelince, eğer borca girilip, size ev yapılmış ise, ev sizin ise, bana göre takılardan feragat edilebilir. Aynı şekilde, o zaman bizimkilerde bizimkilerde kalsın kıyasına gerek yok. O ev sizin ve verdiğiniz takılarda sizin. Kendinize vermiş oluyorsunuz yani, kimseye değil ki.

Normal şartlarda, takılar her iki tarafıda ilgilendirmez. Durup dururken, bizimkiler masraf yaptı, takılardan onları karşılayacağız diyorsa, evet herkes masraf yapıyor, siz de yapmışsınızdır, bu durumda haksız olabilirdi. Ama ortada size yapılmış bir ev varsa ve sizinse, o zaman durum sizi ilgilendiriyor, vermekte de bana göre sakınca yok.

Bu işe girerken, en azından şunu göze alıyor olmanız lazım, kimse ailesini bırakmaz istemez tabi bu doğal, onun dışında maddi olarakta sorumluyum demiş size ve açık konuşmuş, bunun da zorlukları olacağını, belki de manevi açıdan da zaman zaman sıkıntı olacağını kabul etmek lazım. Ama sizi sıkan maddi açıdan çok başka şeyler var sanırım.

polislerin kaderi böyledir güzelim üzülme
millet onları 5 10 bin maaşla çalışan milletveliki falan sanıyolar
anneside gençmiş aslında ama sende evliliğinin ilk günlerini rahat keyifli geçirmek istersin
tmm annesini anladım nişanlın ne güzel arkalarında da kardeşi evlenmeyi bilmiş ev geçindirmeyide bilsin polis abisi olmasa napçakmış acaba tmm yardım edilir ama herşeyide abisinin üzerine yıkması ama bu böyledir bi ailede altın yumurtlayan tavuk varsa hep beklenir 10 sene sonrada beklenir 30 sene sonrada

ben çalışıyorum şuan işim iyi maaşımda iyi ... istanbulda olduğumuz sürece sıkıntı yok ama zaten kredi çekecek düğün için bu krediyide biz ödeyeceğiz tayini çıkmazsa sıkıntı yok benden uzak oldukları sürece ben razıyım iki başımıza sıkıntı çekmeye ama hem kendimden kısıp hem sinir harpleri yaşayıp hemde güllük gülistanlık olamam olmak istemiyorum...
kardeşine kızıyorum aslında benimkine daha çok kızıyorum.. bi insana balık tutmayı öğretmezde sürekli balığı önüne verirsen o insan nasıl olsa balığım geliyo ne uğraşcam der...
düğüne az kaldı ben şimdi mutluluğumu düşünmekten ziyade acaba mutlu olabilecek miyiz diye düşünüyorum..
bunları düşünmek istemiyorum kızlar ya nasıl vurdumduymaz umursamaz olcam
kardeşi istanbulda askerllik yaptı ben gitmedim hiç yanına soğuk duruyorum zaten daha 21 yaşında çocuk.. karısıda aynı...
geçen yengem gelmedi hiç beni görmeye demiş abisine bende dedim nişan yaptık benide arayan olmadı Allah mutlu etsin demek için dedim...
aksi inatçı bi insan değilim aksine sıcak kanlı güler yüzlüyümdür ama söz konusu bunlar olunca biliyorum ya hayra geçmeyeceğini Allah affetsin ama hiç kılımı kıpırdatasım gelmiyo... ne kardeşine ne annesine bi saygısızlığım olmamıştır şimdiye kadar.. ama çare arıyorum değişmeye başlıyorum daha sabırsız anlayışsız bi hale gelmeye başlıyorum..

Cok olgun annesine kardesine karsi baba rolünü üstlenmis
bir nisanlin var...
ne kadar güzel sorumsuz banane onlardan diyen biri degil
böyle bir es koca onlarada bakar sanada...

kaldiki düzenlerini oturtsunlar
bende yardimimi üstlerinden cekerim demis
maasallah kardesime esasinda sevinmen lazim...

Çok haklısın canım..Benden minimincık tavsiye ya da tecrübe diyelim..Seni saymayanı sende sayma değer verme..Bu nişanlının annesi için geçerli değil tabi ki ister severe ister zorunlu olarak ne yazık ki saygı gösterilmeli hak etseler de etmeseler de eşinin annesi die düşünüp saygı göstermelisin..Ki sorun yok diyorsun bu konuda bu çok iyi ellerine koz verme sakın ;)

canım ALLAH yardımcın olsun , şuan bu sıkıntıları çekiyorsun , evlenince bir de evlilik sorumluluğu var bir de bu sıkıntılar olunca işin içiinden nasıl çıkacaksın bilmiyorum , nişanlın sürekli ailesini tutuyorsa bu çok kötü .. evlenince masraflar çoğalacak , hep kirada oturmak insana zor gelecek ev alalım desen eşin oraya da para yardımında bulunursa nasıl olacak .. kayınvalidenin hiç mi geliri yok .. hadi parayıda geçtim eşinin seni tutması çok önemli .. hakkında hayırlısı olsun canım .. sana tavsiyem istiare namazı kıl duasını oku kimseyle konuşmadan bolca dua oku niyetini et (hayırlı mı hayırsız mı diye) uyu .. yeşil ya da beyaz görürsen hayırlı , kırmızı ya da siyah görürsen hayırsız .. ilkinde görmezse görene kadar tekrarla .. ALLAH yardımcın olsun ..

ben çalışıyorum şuan işim iyi maaşımda iyi ... istanbulda olduğumuz sürece sıkıntı yok ama zaten kredi çekecek düğün için bu krediyide biz ödeyeceğiz tayini çıkmazsa sıkıntı yok benden uzak oldukları sürece ben razıyım iki başımıza sıkıntı çekmeye ama hem kendimden kısıp hem sinir harpleri yaşayıp hemde güllük gülistanlık olamam olmak istemiyorum...
kardeşine kızıyorum aslında benimkine daha çok kızıyorum.. bi insana balık tutmayı öğretmezde sürekli balığı önüne verirsen o insan nasıl olsa balığım geliyo ne uğraşcam der...
düğüne az kaldı ben şimdi mutluluğumu düşünmekten ziyade acaba mutlu olabilecek miyiz diye düşünüyorum..
bunları düşünmek istemiyorum kızlar ya nasıl vurdumduymaz umursamaz olcam
kardeşi istanbulda askerllik yaptı ben gitmedim hiç yanına soğuk duruyorum zaten daha 21 yaşında çocuk.. karısıda aynı...
geçen yengem gelmedi hiç beni görmeye demiş abisine bende dedim nişan yaptık benide arayan olmadı Allah mutlu etsin demek için dedim...
aksi inatçı bi insan değilim aksine sıcak kanlı güler yüzlüyümdür ama söz konusu bunlar olunca biliyorum ya hayra geçmeyeceğini Allah affetsin ama hiç kılımı kıpırdatasım gelmiyo... ne kardeşine ne annesine bi saygısızlığım olmamıştır şimdiye kadar.. ama çare arıyorum değişmeye başlıyorum daha sabırsız anlayışsız bi hale gelmeye başlıyorum..

çocuğun olduğu zamanda bunu diyebilecek misin?

ömür boyu sürekli veren taraf olamazsın. eninde sonunda bıkacaksın.. çocukların olduğunda onların boğazından kısıp eltinin karnını doyurmaya gönderdiğin paralar gözüne batacak-tatlicadiarzu-

kardeşi çalışıyor mu

bir nisanlin var...

Aslında Haklısınız ama bazen bu sorumluluk yüzünden çok ciddi sorunlar da çıkabiliyor..bu kişiden kişiye değiş tabi ki..Mesela kendi ailesinden bir çok şeyi kısıp artıracak ki yardımda bulunsun demi karşı taraf da rast gele harcama yapıyor ise insanın gözüne ciddi anlamda batıyor..Bu ne yazık ki böyle arkadaşlar..

canım ALLAH yardımcın olsun , şuan bu sıkıntıları çekiyorsun , evlenince bir de evlilik sorumluluğu var bir de bu sıkıntılar olunca işin içiinden nasıl çıkacaksın bilmiyorum , nişanlın sürekli ailesini tutuyorsa bu çok kötü .. evlenince masraflar çoğalacak , hep kirada oturmak insana zor gelecek ev alalım desen eşin oraya da para yardımında bulunursa nasıl olacak .. kayınvalidenin hiç mi geliri yok .. hadi parayıda geçtim eşinin seni tutması çok önemli .. hakkında hayırlısı olsun canım .. sana tavsiyem istiare namazı kıl duasını oku kimseyle konuşmadan bolca dua oku niyetini et (hayırlı mı hayırsız mı diye) uyu .. yeşil ya da beyaz görürsen hayırlı , kırmızı ya da siyah görürsen hayırsız .. ilkinde görmezse görene kadar tekrarla .. ALLAH yardımcın olsun ..

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

valla şu durumda işin çok zor görünüyor canım ....
benim eşimde evlenmeden önce hep parasını anasına yolluyormuş (babası öldü) ama anasıda doymak bilmiyo... evlendik yine aynı evde bi ton eşya eksik ama annesi gereksiz gereksiz para ister baktı eşim yetişemiyo koydu tavrını benden bu kadar dedi bakın başınızın çaresine abim var o çalışsın ben ömrümün sonuna kadar besleyemem benim ailem yuvam sorumluluklarım var artık dedi ve bitirdi...
sende yol yakınken bu durumu hallet yoksa ilerd gençliğine yazık olur çok üzülürsün çok saçma bi ikilemin arasında kalırsın .. allah yardımcın olsun

bir nisanlin var...

haklısın bacımda böyle düşününce Allah için sabır gösterebilirim.. karşındaki iyi niyetini suistimal etmedikçe kimse kimsenin hakkını yemedikçe eyvallah diyorum zaten elinde olduğunda paylaşması tabiki güzeldir ama elinde yoksa sen sıkıntı çekiyosan kimsenin hayrının dokunmayacağını diliyosan nasıl neyi paylaşacaksın...
insanoğlunun yaradılışında var bencillik ben mutlu olayım derdindeyim kimseye kimseyi kötülemek değil niyetim yarın bir gün evlenince benimde derdim sıkıntım olacak herkesin evi yuvası ayrı olsun...herkes lüzumlu lüzümsuz istekleriyle bizi bulurda biz mutsuz olursak çileden çıkarım diye korkuyorum..

çocuk memlekette ev yaptırdı zaten 3 katlı evi bir katı anasının oturacağı evi bitirdi az bi uğraşı kaldı içerde diğer katlar zamanla yapılacak kardeşi askerden geldi ona ev kurulacak bide tayini çıkınca doğuya ben iş bulamazsam tek kalacak işte bu dertlerle uğraşırken kıymet bilinmezse ki öyle gözüküyor ben naparım günaha girmekten korkuyorum hep sus hep susta ağırıma gidiyo
kadın 40 yaşında sigortası ekstra bişeyi yok çalışırsa parası var çalışması parası yok erkek kardeşi berber günlük 10-20 lira kazansa sigarası yol parası zaten gidiyo onunda sigoratsı bişeyi yok bu çocuk nasıl ev geçindirecek hadi evini kurdun annesine para gönderdik bide kardeşine nasıl bakacaz elinde olunca paylaşması kolay olmayınca... açlık bi bacadan girince sevgi kapıdan çıkar diye laf var...
nişanlım anlıyo beni kendide biliyor herşeyi ama annesidir kardeşidir diye kimseye başını eğmek istemiyor anlıyorum onuda erkek neticede... öz babasına bile demez ihtiyacım var diye...
biz beraber olduktan sonra herşeyi halledebiliriz diyo ben tabiki yanında olacam ama sende bana yardımcı ol atsam atamam satsam satamam diyo .. bakıyorum etrafıma istanbulda büyü oku işin iyi maaşın iyi çevre iyi herşeyi bırakıp sevdiğin insanın peşine takılacaksın alıştığın herşey geride kalacak...
o kadar insanın çenesini çektimki napacaskın kızım daha iyisine layıksın diye ama güzel günlerimiz var bizim 4 sene oldu ayrı evlerde olsak bile küs kırgın yatmamışızdır gönül almayı biliyoruz ikimizde...
vazgeçsem seviyorum sevdiğin için bişeye katlanmadıktan sonra ne anlamı var
vazgeçmesem biliyorum ki çok sabırlı olmam lazım yorulacağım, sabrımın tükenmesinden korkuyorum şimdi tartışsanda babanın evine gelip dağıtabiliyosun kafayı evlenince aynı evin içindesin hadi ben gidiyorum diyemezsin..

sabır çekiyorum Rabbim ne olur korktuklarım olmasında mutlu olalım beraber diye...

haklısın bacımda böyle düşününce Allah için sabır gösterebilirim.. karşındaki iyi niyetini suistimal etmedikçe kimse kimsenin hakkını yemedikçe eyvallah diyorum zaten elinde olduğunda paylaşması tabiki güzeldir ama elinde yoksa sen sıkıntı çekiyosan kimsenin hayrının dokunmayacağını diliyosan nasıl neyi paylaşacaksın...
insanoğlunun yaradılışında var bencillik ben mutlu olayım derdindeyim kimseye kimseyi kötülemek değil niyetim yarın bir gün evlenince benimde derdim sıkıntım olacak herkesin evi yuvası ayrı olsun...herkes lüzumlu lüzümsuz istekleriyle bizi bulurda biz mutsuz olursak çileden çıkarım diye korkuyorum..

çocuk memlekette ev yaptırdı zaten 3 katlı evi bir katı anasının oturacağı evi bitirdi az bi uğraşı kaldı içerde diğer katlar zamanla yapılacak kardeşi askerden geldi ona ev kurulacak bide tayini çıkınca doğuya ben iş bulamazsam tek kalacak işte bu dertlerle uğraşırken kıymet bilinmezse ki öyle gözüküyor ben naparım günaha girmekten korkuyorum hep sus hep susta ağırıma gidiyo
kadın 40 yaşında sigortası ekstra bişeyi yok çalışırsa parası var çalışması parası yok erkek kardeşi berber günlük 10-20 lira kazansa sigarası yol parası zaten gidiyo onunda sigoratsı bişeyi yok bu çocuk nasıl ev geçindirecek hadi evini kurdun annesine para gönderdik bide kardeşine nasıl bakacaz elinde olunca paylaşması kolay olmayınca... açlık bi bacadan girince sevgi kapıdan çıkar diye laf var...
nişanlım anlıyo beni kendide biliyor herşeyi ama annesidir kardeşidir diye kimseye başını eğmek istemiyor anlıyorum onuda erkek neticede... öz babasına bile demez ihtiyacım var diye...
biz beraber olduktan sonra herşeyi halledebiliriz diyo ben tabiki yanında olacam ama sende bana yardımcı ol atsam atamam satsam satamam diyo .. bakıyorum etrafıma istanbulda büyü oku işin iyi maaşın iyi çevre iyi herşeyi bırakıp sevdiğin insanın peşine takılacaksın alıştığın herşey geride kalacak...
o kadar insanın çenesini çektimki napacaskın kızım daha iyisine layıksın diye ama güzel günlerimiz var bizim 4 sene oldu ayrı evlerde olsak bile küs kırgın yatmamışızdır gönül almayı biliyoruz ikimizde...
vazgeçsem seviyorum sevdiğin için bişeye katlanmadıktan sonra ne anlamı var
vazgeçmesem biliyorum ki çok sabırlı olmam lazım yorulacağım, sabrımın tükenmesinden korkuyorum şimdi tartışsanda babanın evine gelip dağıtabiliyosun kafayı evlenince aynı evin içindesin hadi ben gidiyorum diyemezsin..
sabır çekiyorum Rabbim ne olur korktuklarım olmasında mutlu olalım beraber diye...

Bu yazdiklarini kafanda kurma dahada cok bunalirsin...

kayinvaliden 40 yasinda daha genc mutlaka calisicaktir
kayninda su an askerde oldugu icin hersey karisik gibi gözüküyor
fakat düzelir...

neticede kayinvaliden genc yasinda kocasindan ayrilmis
cocuklarini büyütmüs ne yaptigini bilen bir kadina benziyor korkma
o kadar oda cocuklarinin huzurunu mutlulugunu ister...

kaynım askerden dün geldi onlarında evleri yok eşi annesinin yanında askere gitmeden kayınvalide ile yaşıyorlardı kız duramadı başta kabul etmesine rağmen şimdi mümkün değil tekrar aynı evin içinde yaşamaları çünkü kötü ayrıldılar...
kayınvalidem genç inşallah dediğin gibi olur herkes çabaladıktan sonra bende yardımcı olurum ama bir yere kadar bende ev kuruyorumm yarın çocuk olunca ben ne yapayım elimden geldiğince anlayışlı sabırlıyım tabiki... ne yapayım onların tuzu kurusun diye eşimin düzenli maaşı var diye cefayı ben mi çekeyim zaten memur düzenli bir evimiz olmayacak kirada ya da lojmanda olacağız
onlara cephe almak istemiyorum çünkü eşim olacak arada kötü olmak istemem...
bak fedakarlık yapıp eşyayı minimumda tutuyorum nişanda insan gelinine bir başörtüsü bile getirmezmi benim nişan bohçam gelmedi bileziğinden takısından geçtim sadece yüzüğüm takıldı...
neymiş nişanda bizde kıza bişey verilmezmişşş.. adettir dediler iyi dedik kendi ailem bişey demedi
gelin gideceğim evde kaınvalidemle nişanlımın oturudğu ev olacak 3 senedir orda otruyyolar ev sahibi güvenilirmiş artık bildiğimiz öğrendiğimiz yer olacakmış eşya boşaldıktan sonra boya bile yapılmayacak niye 3-5 kuruş fazla verilmesin diyeymiş sen olsan ne dersin gelin gideceğim evin temiz olması elbetteki hakkım değil mi?
balayına gidemiyoruz niye annesine ev yapıldı borcumuz harcımız olacakmış
nişanda fotoğraf çektirelim istiyodum çektirmedi niye para yokmuş herkes çektirmek zorundamıymış
düğün fotoğrafçısı istediğim gibi olmadı sırf formalite diye anlaşıldı bi yerle bakalım nasıl olacak
gelin saçımı kayınvalidem ucuz bi yer bulmuş 50 liraya yaptırmak varken niye fazla verelim diyo
halı bakmaya gittik iki gün önce bana diyoki sen yatak odasının halılarını aldın mı aldım anne dedim kaç parça aldın halıyı dedi 3 parça bi uzunu iki kısası var dedim diyoki bana iyi uzunu yolluk olarak kullanırsın o odaya bi küçük parça yetiyo zaten iki parça halı alsak yetiyo demekki diyo sesimi çıkarmadım niye nişanlım üzülmesin diye
herkes bilir çirkeflik yapıp istediğini yaptırmayı ama ben ne kadar alttan aldıkça canım sıkacak ne varsa yapılıyo...
onun yerine alsa kızım durum bu sende el değilsin artık bizi biz anlarız batacaksak beraber çıkacaksak beraber dese ben vicdansız değilim yanlarında olurum ama bana burnum havada gezipte ondan sonra üçün beşin hesabını yapınca kızıyorum..
nişanlıma demedim annen böyle böyle dedi diye bu halı meselesinde duymadı dediklerini annesini gönderdikten sonra ben dedim halılarımla yolluklarım aynı olsun istiyorum sonra başka başka iş çıkmasın dedim oda tamam hallederiz dedi
ben desemki annen böyle dedi bende istemiyorum böyle olmasını oda diyecek evde madem senin aldığın var daha niye verelim fazladan dese inada binecekti iş
fedakarlıkta bir yere kadar bunlar ufak tefek şeyler ama düşünüyosun bi zorunluluğun yok derler ya dul gitmiyosun kız gidiyosun diye düşününce benim mi kıymetim yokta bunları yaşamaya mecburum diyorum
seviyoruz ama illaki sevgi bişeyleri hep kaybedeceksin demek değil.....

aşağı yukarı benzer durumu bende yaşadım canım.işin zor kolay diyemem
sabırlı ve sakin olman gerek ama nişanlın sana değer veren bir insansa zamanla herşey yoluna girer canım
en azından böyle düşün.kardeşi herzaman berber kalacak değil ya.belki ilerde iyi bir işe girer sizde desteğinizi çekersiniz
kaynananda daha gençmiş bir işe girebilir yada el işi vs yapabilir sizde bir miktar destek çıkarsınız sadece
olumlu düşünmeye çalış canım mutluluklar diliyorum sana

endıselerınızı anlıyorum
ama esınıze dısarıdan verılen dırektıfler pek etkı etmez gıbı gelıyor bana
karakterı babacan bence

evet ılk zamanlarda bu konular yuzunden sıkıntı yasayabılırsınız
ama zamanlar esınız de kendını en azından kardesınden cekecektır
ama bu zamanı sorunsuz atalabılırmısınız onemlı olan o

bır de bılezık mevzuusuna takıldı
senın koruyamayacagını dusundugu altınları memleketındekı kuyumcuya emanet edecek olaması
banka kasaları ne gune duruyor anlamadım

bızımde altınlarımız korkulu ruyamızdı
ama hemen banka kasası kıralayıp koyduk ıstedıgımız zaman ıcınden ıstedıgımızı de aldık
ısı saglama baglamak lazım her zaman

daha bide burdaki düğünüde biz yapıyoruz ... başta burda düğün olmayacaktı kınamla nikahım olacaktı burdan babam dedi sonra burdan gideceklere araba ayarlayın o zaman dediler onlarda paramız yok diye çıktılar işin içinden benim babamda 30 senedir istanbulda dostu var düşmanı var adam ilk defa kız çıkaracak evden niye boynu bükük çıkarsın ne mecburiyeti var burdada yapacaz bişeyler dedim salonu tuttum...
burada yapılacak düğündeki takıları soruyolar bana ne olacak diye baba evimdeki borcumu harcımı kapatıcam dedim surat asılıyo daha bunu dedim diye herkesin ailesi kendine kıymetli ben öbür taraf için sıkıntı çekecem hemde benim için ailem sıkıntı çekecek kim mutlu bu işte ....

Back