• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalım ,evlenme

Parolterafarvele

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2023
184
182
23
33
Bir haftaya evleniyorum.esyalar yarım yamalak, perde ve halılar yok ,oturma grubu yatak odası alındı.daha evi yeni tuttuk.tenizligi yerleşmesi yetişecek mi ,surekli stres halindeyim,geceleri uyuyamıyorum.gun içinde sürekli ağzım Kuru çarpıntı var surekli kötü olacak hissi. Aldıklarımı daha eve dizmeden beğenmemek başladım.kotu bulmaya başladım. Gerçekten zaten maddiyat zorluyorken birde bu evin düzeni vs stresi yaşıyorum. Kalan eksikleri eve geçince beraber alırız artık diye düşünüyorum.dugunu gelinliği gerçekten bunalttı.acaba sade bir nikah mi yapsaydım dedirtti.oyle olsaydı daha sonra pişman olurdum. Kesin o kararından da vazgeçerdim
Aşırı kararsizim ve çok begnesem bile gözüme artık kotüu görünüyor .beyninin içi yandı bu süreçte.alev alev beynim.
Siz neler yaptınız bu stresle başa çıkan bu hisleri yaşayan var miydi

Bunların hepsi hallolacak şeyler. Benim düğünüm geçen sene ramazan sonrasıydı, karşı tarafın ailesi de Ramazan'da zor olur diyip ramazan öncesi çeyiz götürme için ısrar etmişti. Dolayısıyla da evin daha eksikleri tam bitmeden, tadilat tamamlanmadan eve genel temizlik yapıldı ve ramazan sonrası ne evi toparlayabildik ne de temizleyebildik. Eksiklerimiz de vardı.

Düğün gecesi eve girdiğimde inanın her yer dağınıktı:)
Balayı dönüşü eşimle bir giriştik, her şeyi hallettik. İlerleyen aylarda da eksiklerimizi ufak ufak tamamladık.

Anın tadını çıkarın, keyfini sürün, hepsi halloluyor. Ben o zamanlar hep "aamaaaan boşver" moduna almıştım. Yoksa benim de evim hiç yeni gelinlerin evi gibi baştan aşağı pırıl pırıl dizili değildi, taksam takardım😊

Şimdi 1 yılımızı bitirdik ve çok şükür evimden de eşimden de çok memnunum. Sizin de öyle olacak inşallah, eşinize, sevginize, bu tatlı heyecanların tadına odaklanın.

Buarada hiç tarzı olmayan ve hiç düğün istememiş olan ben hala oturup düğün günümüzü düşünüyorum. Videolara bakıyorum ve aşırı mutlu oluyorum. Zihninizi ne kadar temiz tutar, ne kadar aksaklıkları dert etmezseniz kendinize o kadar keyif alırsınız.

Hayırlı olsun, yuvanızdan huzur eksik olmasın inşallah 😊

Evi tutmakta biraz geç kalmışsınız ama olsun yavaş yavaş olur her şey. İnan ev eşyasından çok daha önemli şeyler var. Sağlığın, mutluluğun, huzurun yerinde olsun dayalı döşeli eve girmekten daha önemli.
Mutluluklar diliyorum

Bir haftaya evleniyorum.esyalar yarım yamalak, perde ve halılar yok ,oturma grubu yatak odası alındı.daha evi yeni tuttuk.tenizligi yerleşmesi yetişecek mi ,surekli stres halindeyim,geceleri uyuyamıyorum.gun içinde sürekli ağzım Kuru çarpıntı var surekli kötü olacak hissi. Aldıklarımı daha eve dizmeden beğenmemek başladım.kotu bulmaya başladım. Gerçekten zaten maddiyat zorluyorken birde bu evin düzeni vs stresi yaşıyorum. Kalan eksikleri eve geçince beraber alırız artık diye düşünüyorum.dugunu gelinliği gerçekten bunalttı.acaba sade bir nikah mi yapsaydım dedirtti.oyle olsaydı daha sonra pişman olurdum. Kesin o kararından da vazgeçerdim
Aşırı kararsizim ve çok begnesem bile gözüme artık kotüu görünüyor .beyninin içi yandı bu süreçte.alev alev beynim.
Siz neler yaptınız bu stresle başa çıkan bu hisleri yaşayan var miydi
Sakin ollll, düğün stresi bunlar hepimiz yaşadık, kına gecemden sonra beni bir kalp çarpıntısı tuttu öyle böyle değil, tamemen psikolojik, sakın ol ve işler için çevrenden yardım işte, herşeyi tek başına yapma

Eminim yaşamışımdır ama aradan on sene geçmiş hatırlamıyorum bile 🤣 hatırladığım tek şey düğün gününün heyecanı ve güzelliği sonrasında tadını doya doya çıkarıp bebekler gibi dinlendiğim balayı
Sadece güzellikler kalıyor geriye inanın birkaç sene sonra hatırlamayacağınız şeylere kafa takıyorsunuz şu an

Düğünlerde,düğünün sahibi dışında herkes eğlenir.
Sadece düğünün sahibi eglenemez.
Sizde biraz panik De var sanki.
Bana normal geldi ama bilemedim.
Materyal olarak değerlendirmeyin,mutluluğunuza odaklanmaya çalışın derim.
Panik ,stres beyin agrisi ,beynimde bisey akma hissi, çarpıntı, ölme isteği....bana bunu yaşatanlar aile baskisi ev kurma telaşı, annemin dugun olsun takı olsun diye karşı tarafa baskisi

Evi tutmakta biraz geç kalmışsınız ama olsun yavaş yavaş olur her şey. İnan ev eşyasından çok daha önemli şeyler var. Sağlığın, mutluluğun, huzurun yerinde olsun dayalı döşeli eve girmekten daha önemli.
Mutluluklar diliyorum
Çok doğru, hepinize çok teşekkür ederim.
Şuan annemle bir tartışma sonrası beyin içi agrisi ve tansiyon yaşıyorum.
O bunu yapmadı sana ne yaptılar, bedavaya gidiyorsun, altin aldılar bilezik vs ,set zorladı annem, nikah yaptılar dugun için ısrar etti, begbemedi laf etti,dugun için de yemekli olmadıktan sonra öyle dugun mu olur diyor, sen parayı yediryirsun diyor,çoğu eşyayı aldılar.evimizin kirasını ödediler. Onlara hiç karışmadım. Yatak odası aldım. Annem böyle kız alma mi olur böyle adet mi olur diye diye rezil ediyor günlerimi

Hepsi hallolur, bu hallerinizi gülerek anarsınız. Ev tutmayı niye bu kadar geç vakte bıraktınız ki?

7 aylık evliyim evin hala eksiği var. Tvyi 1 ay sonra aldık. Halı ve perdeler evlendikten sonra oldu. Mutfağı hala tamamlıyorum biter mi anam biter miiğğğ

Çok doğru, hepinize çok teşekkür ederim.
Şuan annemle bir tartışma sonrası beyin içi agrisi ve tansiyon yaşıyorum.
O bunu yapmadı sana ne yaptılar, bedavaya gidiyorsun, altin aldılar bilezik vs ,set zorladı annem, nikah yaptılar dugun için ısrar etti, begbemedi laf etti,dugun için de yemekli olmadıktan sonra öyle dugun mu olur diyor, sen parayı yediryirsun diyor,çoğu eşyayı aldılar.evimizin kirasını ödediler. Onlara hiç karışmadım. Yatak odası aldım. Annem böyle kız alma mi olur böyle adet mi olur diye diye rezil ediyor günlerimi
Annen çok toksik. Araya mesafe koy.

Mide yanmasının ne oldugunu evlenirken öğrenmştim. Gastrit ilacı içmeye baslamıştım
Evde yasamaya baslayınca gerçek eksiklerini görüyorsun o daha güzel bence

Evlendikden sonra evimin tamamlanması aylarımı aldı, missifr gelmek istiyordu evimde daha sehpa ünitem yoktu.
Emin olun herkes en başta dört dörtlül bi eve geçmiyo.
Listeler yapmıştım eksikler, hep aklıma gelmeyen şeyler çıkmıştı listede, evde ihtiyacım oldığınu anlaya anaşaya gittim aldım.
Ki ben pandemi zamanı evlendim. Hep yasaklar vardı zor eşyalar gelmişti.
Hiç stres yapma takmaaa senin eve yerleşmen en az 6ayını alır

Back