Dolmalar Sarmalar Bumbar ve işkembe dolması

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.093
30.887
1.123
61
Konya

Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır

2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi
1/2 kg kuşbaşı et
kuyruk yağı
nane
tuz
2 su bardağı pirinç
karabiber
az yeni bahar
isteye bağlı nohut
yağ

İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır.
Bu arada az ufak doğranmış kuşbaşı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine nohut da konur, o zaman nohutlar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.
Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.

Bayılırım bu yemeğe 3 öğün verseler yerim ama biz bunun içine nohut yerine bulgur bırakıyoruz az birşey çok lezzetli bir yemek bir okadar da zor temizlemesi ellerine sağlık:61:

anaaaam ne ka güzel ne ka güzel.ben o hayvanın işkembesini bile yirim yirim

Zaten asla yemezdim, bir de eşimin annesi pişirirken kokusunu duydumya artık öldürseler de yemem...
Yiyenlere afiyet olsun...

elifciiimmm ellerine sağlık bayılırım
canım annecim de bi güzel yapar kiiii
:56:

işkembeyi çok severim ama dolmasını hiç yememiştim..deneyeblirim ama cok agır bi tarıf sankı hem et hem kçyagı...ellrınıze saglık

farklı bi lezzet memlekette yapılır hep ama bana biraz ağır geliyor yine de güzel :) az da olsa yerim yapılınca

ayyyyy hamileyim baştan beri canım çekiyor off olsada yesem :(:56:

Back
X