Bulgaristan Göcmenleri Paylasim Alani

Bende shumenliyim 92 göçmeniyim nişanlımda kırcaalili :)

Bende bende muhacırım :) 89 göçmeni eski cuma- her yaz gidiyoruz ama ben nerdeee öğrenemiyorum bir türlü bulgarcayı.:)

ŞenizŞeniz:sm_cool::teytey::içelim:selaaaaamm.benm annem ve babamda bulgaristan göçmeni.o zamanlar bulgaristanın soyaklı ve karaağaç denilen bölgesinden.ayrıca deli ormanlı akrabalarımda var.sizleri bulmak beni çok memnun etti arkadaşlar.

bende osmanpazarı ve delıormanlıyım

Ben de burgazlıyım;anne baba ikisi de..1951 göçmeni.

Arkadaşlar bende muacırım.Ama kendime göçmen demiyorum..Çünkü göçmenlik farklı birşey.Dikkat edin iyi tarihçilerde bizden bahsederken göçmen diil muacır derler..
Çünkü göçmen Bulgar olup vatanını bırakmış insanlara denir.Biz has Türk olduğumuza göre muacır oluyoruz..:13:
Ayrıca kendine Bulgar göçmeni diyen hemsehrilerimi ağzım açık dinliyorum.Çünkü kendini iyi ifade edemeyen birine sen Bulgarmısın diye sorulmasında bir gariplik göremiyorum..
Ayrıca nabeysin tarzı konuşmalardan hoşnut değilim ve asla bu şekilde konuşmuyorum.Çünkü ben Türküm ve Türkçeyide en düzgün biçimde kullanmaya çalışıyorum..
Ben 89 muacırıyım 1.5 yaşında gelmişim Türkiyeye.Annem Haskovo babam ise Asenovgradlı..

Son düzenleme:
Bende muacırım kızlar.. Ama çok eskiden gelmiş bizimkiler ikinci rus harbi 1877-1878 zamanı. Çok akrabalarımız var tanımadığım Konya ve Eskişehirde..

Bende bende muhacırım :) 89 göçmeni eski cuma- her yaz gidiyoruz ama ben nerdeee öğrenemiyorum bir türlü bulgarcayı.:)

benim annem 1951 muhacirlerinden....rusçuktan gelmişler...biz kızkardeşimle gitmeye karar verdik önümüzdeki ay...nasipse...annemizin memleketini gidip görelim diyoruz..nasıldır oralar...nerede kalalım..nelere dikkat edelim...oradaki tanıdıklara ne götürelim...ve oradan ne getirelim ...kızlar fikriniz ve bilginiz varsa yazın lütfen...

biz balkan harbiyle göçmüşüz. ninemiz şumnu'dan dedemiz aydos'tanmış. belki bir çoğumuzun arasında uzak da olsa akrabalıklar var. nine dedelerimiz arasında yaşanmışlıklar var belki de..

biz balkan harbiyle göçmüşüz. ninemiz şumnu'dan dedemiz aydos'tanmış. belki bir çoğumuzun arasında uzak da olsa akrabalıklar var. nine dedelerimiz arasında yaşanmışlıklar var belki de..

Benim hem dedem hem babaannem Şumnu'dan göçmüşler. Oralar çok güzelmiş, dağ taş yeşillik çiçek böcek... Ama daha fazla kalamamışlar dayanamamışlar.

bende kırcaalıdenımm.. babam yaylacık dıe bır koyden annemde çalca dıe bır koy bulgarca olan ısımlerını ısmdı hatırlayaamadımm .. belkı akraba cıkarıs 89 yılında goc etmısızz..

benim annemde bulgaristanlı şumnu omranköy akrabalarımız var orada halaa gitmekte nasip olur inşallah.:KK55:

bende bg liyimmmm kırcaali

Anne tarafından BG liyim sofyadan..herkese slmlar..

ben istanbulda doğdum.. annem şumnu babam eski cumalı buraya 1979'da gelmişler...

arkadaşlar iyi pazarlar forumda bir konuda istanbul esenyurt-kıraçta bulgaristandan gelen ürünleri satan bi dükkandan bahsediliyordu.fakat mesajı yazan arkadaş adres belirtmemiş ve özel mesj yazamadığı için de soramadım kıraçta bulgaristan göçmenlerinin oturduğunu bildiğim için size sorayım dedim . o bölgede oturan veya o dükkan hakkında bilgisi olan var mı?

X