- 22 Temmuz 2009
- 2.372
- 601
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim:)Ellerinize saglik.yarismada basarilar
beklediğim tarif gelmiş elinize sağlık döktürmüşsünüz resmen olsa da yesekMerhaba arkadaşlar
Ilk defa katılıyorum yarışmaya. Heyecanliyim biraz Katilmam konusunda beni cesaretlendiren arkadaşım beni ye teşekkür ediyorum
Yöresel yemek deyince aklima ilk gelenlerden biri oldu memleketim afyonun meşhur bükmesi. Cok bilinen bisey degil ama yiyen herkes cok begeniyor. İnşallah siz de beğenirsiniz:) tarife geçeyim;
Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 su bardağı kadar su
1 tatli kaşığı tuz
Sosu için;
125 gram tereyağı
Yarim su bardağı sıvı yağ
2-3 kaşık haşhaş
İç malzemesi;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber
Eki Görüntüle 1455001
Yapılışı
Öncelikle mercimegi yıkayıp pisiriyoruz. Iyice pistikten sonra suyu kalirsa süzüyoruz. Tuz ve karabiberini katiyoruz. (Mercimek haricinde patates peynir ıspanakta koyabilirsiniz.ama en güzeli mercimek oluyor)
Sonra sivi yag ve tereyağını bi tavaya alip tereyağını eritiyoruz.
Eki Görüntüle 1455015
Eki Görüntüle 1455019
Bu arada hamurumuzu yoğurup 4 bezeye ayırıyoruz.
Eki Görüntüle 1455020
Bir bezeyi alip çay tepsisi büyüklüğünde açıyoruz.
Eki Görüntüle 1455024
Annem görmesin bu yufkayi
Açtığımız yufkayi kenara alip diğer bezeyi de ayni büyüklükte açıyoruz. Önce erittigimiz yağdan sürüyoruz.
Eki Görüntüle 1455032
Sonrada yarim kaşık kadar haşhaş sürüyoruz.( haşhaş miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sevmiyorsaniz hic kullanmasaniz da olur)
Eki Görüntüle 1455034
Kenara koydugumuz yufkayi alip bu yufkanin üzerine koyuyoruz
Eki Görüntüle 1455039
Yağ ve haşhaşı ayni sekilde bu yufkaya da sürüyoruz.
Eki Görüntüle 1455044
Bu aşamada püf noktasina geldik. Cekistirerek yirtmadan sündürüp büyütüyoruz:)
Eki Görüntüle 1455059
Ve rulo şeklinde sariyoruz.
Eki Görüntüle 1455062
Eki Görüntüle 1455067
Yaklaşık 3 parmak kalınlığında parçalara kesiyoruz
Eki Görüntüle 1455071
Her bir parçayı oklavayla açıp içine mercimek koyup kapatiyoruz
Eki Görüntüle 1455074
Eki Görüntüle 1455077
Eki Görüntüle 1455080
Eki Görüntüle 1455083
Kapattigimiz taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Eki Görüntüle 1455086
Üzerine erittigimiz yagdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 200 derecede yarim saat kadar pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 1455088
Eki Görüntüle 1455092
Eki Görüntüle 1455093
Afiyet olsun
Ayrıntılı anlatmaya çalıştım fotograflar da anlaşılır olmuştur inşallah. Biraz uğraştırıcı ama çıtır çıtır harika bi lezzet. Herkese tavsiye ediyorum.
Sponsorum olan minnak kızıma teşekkür ediyorum:) öğleden sonra deliksiz uyuduğu icin:) yoksa sponsorum eşim olacaktı. Buralarda bana haşhaş bulduğu için:)
Teşekkür ederim. Yiyip de begenmeyen olmadi simdiye kadaryeşil mercimekle nasıl olur bilemedim ama haşhaşlı şeyleri severim
yarışmada başarılar
Teşekkür ederim:)eline sağlık canım başarılar
Teşekkür ederim. Size de başarılarBu börekten yemişliğim vardır..ve lezzetlidir ellerine sağlık yarışmada başarılarr..
Teşekkür ederim. İkram etmek isterdim:)beklediğim tarif gelmiş elinize sağlık döktürmüşsünüz resmen olsa da yesek
valla ben afyondayım kaldıysa alırım bi dalTeşekkür ederim. İkram etmek isterdim:)
Aaa öyle mi. Ama ben afyonda degilim malesef :) memleketime selamlar sevgilervalla ben afyondayım kaldıysa alırım bi dal
Canim kapim her zaman açık. Sen gel ben sana özel yaparım. Sorma ben de özledim afyonuKatree ac kapıyı hazırla bükmeleri ben geliyorun harika olmuslar arkadaşım afyonu ozledim ananemi özledim
Sağolun teşekkür ederimKardeşimin kayınvalidesi yapar çok nefis bir şey bu.
Eline sağlık başarılar
hadi ya neyse ben sizin yerinize yiyeyim buradaAaa öyle mi. Ama ben afyonda degilim malesef :) memleketime selamlar sevgiler
Yiyin yiyin afiyet olsun:))hadi ya neyse ben sizin yerinize yiyeyim burada
Teşekkür ederim:)Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,başarılar.