Benim yaşım yetmez ama bazı insanlar "Türkiye eskiden güzeldi" dediklerine inanmıyorum. Küçük köylerde, büyük şehirlerde kim bilir neler neler olmuşta duyulmamıştır. Türkiye hep böyle bir ülkeydi bence. Adalet ve eğitimden yoksun.
Belki bana kızacaksınız ama ben erkek cocuklarinin yetiştirilme tarzını bu ülke de doğru bulmuyorum. Mafyatik diziler, savaşlı oyunlar, vur oğlum aferim oğlum.... Merhametten yoksun erkek çocukları yetiştirmişler. Bisiklet, sanat vs aktiviteleri varken neden bizlere çocuklarımıza savaşlı şiddetli oyunlar diziler dayatildi.
Ben artık ruh sağlığımı korumak için haber izlemeyi bıraktım. Çünkü her gün haberlere baksanız her yeni bir cinayet.
Bir de ülkenin psikolojisi hiç hiç normal değil. Sürekli gergin insanlar, sürekli silahli ve kadına şiddet dizileri, yediğimiz içtiğimiz psikolojimizi etkileyen çöp gıdalar, gelecek ve geçim kaygısı. Eğitim yok adalet yok... Bu ülke de şiddet o kadar normalleşmiş ki dizilerde görüyoruz, günlük hayatta kullandiğimiz iletişim dilimiz bile şiddete dayalı. Trafikte olsun aile içinde olsun sürekli bir kavga halindeyiz.
Bu ülkedeki erkek çocuklarına dayatıldı savaş oyunları, mafya dizileri, araba futbol
Birine vurduğunda aferim oğlum denildi. Kimsenin canını acıtma oğlum demediler, demezler vurmak bir güç gösterisi sanki bu ülkede. Erkek çocuğu mutfağa girip annesine yardım ettiğin de "sen erkeksin gel paşam sadece kadınlar mutfağa girer" algisiyla büyütüldüler.
Hanımın sözünü dinleyen iyi aile babasi olan erkekler bile hâlâ bu ülkede "erkek adam karısının sözünü dinlemez kılıbık" gibi sığ bir zihniyetle zorbalık yapılıyorsa gençlerin de hayli hayli psikolojisi bozulur
Bu ülke de çocukların yetiştirilme tarzı olsun insana verdiğimiz değer olsun, hayvan doğa her konuda sığ kötücül bir düşünce yapısı var ve bunun değişeceğini düşünmüyorum kolay kolay