• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugünden itibaren bu konuda ileriye dönük planlar yapmıyorum artık..

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
8
0
35
Kütahya
Diğer açtığım konudan da bazı arkadaşlar bilir hala annemin sevgilimi tam anlamıyla bilmediğini,oturup dertleşemediğimi vs.Ben normalde annemle babamın yaptığı gibi geç evlenmek isterdim hep ama sevgilim 17 yaşımda karşıma çıktı ki o zaman bile hiç erken evlilik düşüncesi yoktu soranlaraa sallardım hep:1rolleyes:

Yaş 20 olunca (tamam çok büyük değilim) ama en azından bu yaş bana uygun diyebiliyordum 25 yaş benim için ideal bir yaştı.Allah nasip ederse,bu yaşta olabilir diyordukk sevgilim benden çok ister evlenmeyi bu arada 2 yıllık okuyor bu sene son bitince önce askerlik planlıyordu uzun dönem olacaktı mecburen 1-2 sene sonrada evlilik düşünüyordukk.

Ama bugün abisiyle konuşmuş abiside ne yapıcan askere gidip açıköğretimden devam edersin,sonra gidersin demiş tamam avantajı var kısa dönem askerlik gibi ama şunlarda var

En az 3 yılda bitirse okulu 7 ayda askerlik var.yaş 25 oluyor
Gelicek abisiyle büro açacaklar çalışacaklar 1-2 yıl 27 oluyor sonra biz evlenecekmişiz..Düşünceleri mantıklı ona diyecek lafım yokk

Ama birşey uzadıkça sakız misaliii moku çıkıyor bence..mirmirmirmir
Bana zor gbi geldi valla arkadaşlar şimdiden 4 yıl oldu üzerine birde 7 yıl ekleyiin bakalım 11 yıllık bir flörttt düşünmesi bile yorucu bazı şeyler erken tükenir,tükeniyor bilee..Kişisine göre değişir tabikiakannehir

Benim duygularım ve düşüncelerim bunlar yaşayıp göreceğiz bakalım neler olacakkkaydirigubbakcemile4

cnm moralini bozmak istemem ama iki senelik üniversite okuyunca kısa dönem askerlik yapılmıyoo
4 sene okuyunca kısa dönem askerlik yapılıyo kısa dönem askerlik yapmak için 4 sene okuyacaksa ve bu da açıköğretim olacaksa 4 senede bitirmesi çok zor birincii sınıfı 3 senede veren arkadaşlarım var benim

Canım başta Allah sabır versin diğer konunuda okumuştum ordan biraz biliyorum..
Belirsizlik insanı yiyip bitirir feci bi duygudur..
Fakat 2010 ocakta artık kısa dönem uzun dönem askerlik kalkacak diye bi yasa giricek tek düze askerlik olcak diye konuşuluyor bu konuda bilgin warmı bilmiyorum ama sevgilinin abisi bunu bilmiyor heralde?
2 yıllık okudu diyelim 4 yıllığada çıkrdı kısa dönem askerlik yapmak için ama bu yasa sayesnde zaten 12 ay yanlış bilmiorsam askerlik yapacak..
Bence bu konuda iyice bilgilensin ona göre karar versin kısa dönem askerlik yapmak için okumasın..
Sen uzun dönem yapsa bile beklemeyi göze almışsın bide okuyup kısa dönem yapamazsa iyice yıpranırsın..
İnşallah hakkınızda hayırlsıı olur opuyorumnanaktan

seydaferat haklısın cnm ben bunu unutmuştum evet artık askerlik tek tip olcaktı ama o karar onaylandımı bilmiyorum okuyanda okumayanda 12 ay yapacakk nil su sen gönder seninkini askere bi an önce o kdr beklenmez ya
yada bana görücü fln gelcekmş diye aklını karıştır biraz

seydaferat haklısın cnm ben bunu unutmuştum evet artık askerlik tek tip olcaktı ama o karar onaylandımı bilmiyorum okuyanda okumayanda 12 ay yapacakk nil su sen gönder seninkini askere bi an önce o kdr beklenmez ya
yada bana görücü fln gelcekmş diye aklını karıştır biraz

kaydirigubbakcemile3
Allah iyiliğini versin kız öle demesin görücü gelcek fln die ee gelcekse gelcek geldiği gbi gider onumu istiosun der oda bunun üzerine..
Bende kuzenim sayesinde ve asker yolu bekleyen arkdşlarım sayesnde bu askerlik konusunda baya bilgili oldm :lepi:
Ordan biliorum tek tip olcanı o yzden bencede uzatmasın beklenmez o kdr çok yıpranılır ne kdr uzarsa o kdr laçkalaşıo ilişkiler,hırçınlaşıo çiftler..

kaydirigubbakcemile3
Allah iyiliğini versin kız öle demesin görücü gelcek fln die ee gelcekse gelcek geldiği gbi gider onumu istiosun der oda bunun üzerine..
Bende kuzenim sayesinde ve asker yolu bekleyen arkdşlarım sayesnde bu askerlik konusunda baya bilgili oldm :lepi:
Ordan biliorum tek tip olcanı o yzden bencede uzatmasın beklenmez o kdr çok yıpranılır ne kdr uzarsa o kdr laçkalaşıo ilişkiler,hırçınlaşıo çiftler..

ewet ne kdr çok uzarsa kişi o kdr çok yıpranıyo

ee ama açık açık da hadi evlenelim diyemez o yüzden dedim görücü gelcek desin diye biraz paçalarını tutuştursun

yoksa okul 4 sene 1 yıl askerlik 2 yıl iş kurma (okulun dört yılda bitmesi en iyi ihtimal)

7 sene :1shok:

ewet ne kdr çok uzarsa kişi o kdr çok yıpranıyo

ee ama açık açık da hadi evlenelim diyemez o yüzden dedim görücü gelcek desin diye biraz paçalarını tutuştursun

yoksa okul 4 sene 1 yıl askerlik 2 yıl iş kurma (okulun dört yılda bitmesi en iyi ihtimal)

7 sene :1shok:

Valla canım havalar soğuk malum her buluştuklarında pehh havaya bak buz gbi evli olsak evimizde miss gbi sıcacık yuvamızda oturrduk..
Uff yaz gelsede tatile olsa artık denize girmeyi özledim ahh askm yaa birlikte gidebilsek keşke tatile ne güzel olurdu dmii ( evli olmadığmz için gidemioruz ama )
Evde film izliorm yanında olmak birlikte izlemek vardı şmdi...
Rüyamda seni gördüm evlenioduk askm ne güzeldi yaa ama bize biraz uzak galiba (evlenme teklifi etmedyse) sen daha evlenme teklfi bile etmedn
Gibi cümlelerle uyarabilr çokmu fenayım yaa :roflol: sırnaşık şey

Bu arada cnm zaten erkek arkdşı evlenmeyi çok istiyormuş bunları hızlandırsın diye söyledim iyice dokunur ayrı olmak..
Bide 2 yıllık okuomş şuan eğer uzatırsa 2 yıl askerliği 1 sene etti 3 ee işi gücü fln 2 senede öle de 5 sene oluo..
Az buz zaman değilki 5 senede..
Gerçi nilsuda 25 de evlenmek istio o zmn sorun yok şmdilik..
Çözdük konuyu sırnaşık şey

oyy 5 sene ne demek ya biz tanışalı daha 3 sene olmadı 1,5 senede nişanlandık 1,5 sene sonra evleniyoruz Allah nasip ederse

walla Allah nile sabır versin

ama ben ztn askerlik bittikten sonra evlenilmesinden yanayım

koca evde tek başına kalcak kız o zmn eşinden ayrı kalmak daha da zor gelir ona

oyy 5 sene ne demek ya biz tanışalı daha 3 sene olmadı 1,5 senede nişanlandık 1,5 sene sonra evleniyoruz Allah nasip ederse

walla Allah nile sabır versin

ama ben ztn askerlik bittikten sonra evlenilmesinden yanayım

koca evde tek başına kalcak kız o zmn eşinden ayrı kalmak daha da zor gelir ona

Tabikide kesinlikle askerden snra evlenilmeli çok zor oluo evliyken asker yolu beklemek bnm kuzenm beklio sevgililik,sözlülük,nişanlılık gbi fln deil alışıosun aynı ewde yaşamaya fln daha çok koyuyo dio..
5 yıl fazla evet ama 20 yaşnda ve 25 yaşında evlenmek istio nilsu zaten ben öle biliorum yanlşmı biliorum.. CADIARZU

yaşı ztn daha küçükmüş

25 normal olanı

ama inş bu 5 yıl içinde birbirlerini yıpratmazlar

bzm nişanlılık dönemi uzadı biraz kavga eder olduk sürekli şimdi iyiyiz ama Allaha şükür

bu arada sen evlimisin cnm

Bence de uzadıkça uzar gider 4 yıl zaten yeterince fazla
ÜNv oku git askerlk falan çok uzar gibi geldi yinede hayırlısı olsun

yaşı ztn daha küçükmüş

25 normal olanı

ama inş bu 5 yıl içinde birbirlerini yıpratmazlar

bzm nişanlılık dönemi uzadı biraz kavga eder olduk sürekli şimdi iyiyiz ama Allaha şükür

bu arada sen evlimisin cnm

ıı ıı ben evli deilim 2010 yaz gelinleri topicnde takılıorum genelde Allah nasp kısmet ederse 2010'da evlencem..
Bu arada bende 89 luyum
Ama 3 yıldır birlikteym biraz dha yaşım büyüsün die ilişkimi mahfedemezdim..
Beklemek çok yoruo insanı..
Konuyu dağtmayalımda bu arada kaydirigubbakcemile3

cnm moralini bozmak istemem ama iki senelik üniversite okuyunca kısa dönem askerlik yapılmıyoo
4 sene okuyunca kısa dönem askerlik yapılıyo kısa dönem askerlik yapmak için 4 sene okuyacaksa ve bu da açıköğretim olacaksa 4 senede bitirmesi çok zor birincii sınıfı 3 senede veren arkadaşlarım var benim

Canım bende biliyorum 2 seneden kısa dönem askerlik olmadığını 2 seneden sonra açık öğretimden 2 yıla tamamlayacak şuan yüksekokulda son sınıfta zaten canımm:1closedeyes:

Kızlar bugün konuştum sevgilimle dediki nasılsa kısa dönem olacak bu sene sanırım bir kerede biterecek okulu zayıfı yok şuanlıkk inşallah olmaz..Hem okuyacak hem çalışacak 1 sene sonrada adını koyarız diyo..Ama babam kısa-uzun anlamaz askerliğini yapması lazım tabii genede bilmiyorum ama..

Tabii ben hemen bu askerlik mevzusunu söyledim bişey demedi planlar azda olsa değişecek tabiki..

Ben şimdiden bunaldım kızlar gerçekten oda ne farkedicek evlenince nasıl dayanıcan falan diyoo ama aynı şey değil evli olmak farklı birşeyy hem evlenince bile değişen bazı şeyleri şimdiden değiştirmeye ne gerek var..Ay kimseye tavsiye etmiyorum böyle uuuuzzzzuuuuun flörtleri valla

Canım başta Allah sabır versin diğer konunuda okumuştum ordan biraz biliyorum..
Belirsizlik insanı yiyip bitirir feci bi duygudur..
Fakat 2010 ocakta artık kısa dönem uzun dönem askerlik kalkacak diye bi yasa giricek tek düze askerlik olcak diye konuşuluyor bu konuda bilgin warmı bilmiyorum ama sevgilinin abisi bunu bilmiyor heralde?
2 yıllık okudu diyelim 4 yıllığada çıkrdı kısa dönem askerlik yapmak için ama bu yasa sayesnde zaten 12 ay yanlış bilmiorsam askerlik yapacak..
Bence bu konuda iyice bilgilensin ona göre karar versin kısa dönem askerlik yapmak için okumasın..
Sen uzun dönem yapsa bile beklemeyi göze almışsın bide okuyup kısa dönem yapamazsa iyice yıpranırsın..
İnşallah hakkınızda hayırlsıı olur opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim canımopuyorumnanaktan hemen askerlik olayını anlattım o zaman 2 yıl açıktan okumanın bir anlamı olmayacak askerlik konusunda dedi.Direkt askere giderim,nasılsa açıköğretimden her türlü okunur dedi..:1closedeyes:

Tek sorunum ailemi nasıl ikna edeceğim o kolay olmayacak biliyorum arkadaşlar anne tarafımızla pek bir samimiyiz sadece (dayı teyze)ilk torun da olunca karışan,görüşen çok olucak aslında ikna etmem gereken baya bir insan var :delphin:

Çok teşekkür ederim canımopuyorumnanaktan hemen askerlik olayını anlattım o zaman 2 yıl açıktan okumanın bir anlamı olmayacak askerlik konusunda dedi.Direkt askere giderim,nasılsa açıköğretimden her türlü okunur dedi..:1closedeyes:

Tek sorunum ailemi nasıl ikna edeceğim o kolay olmayacak biliyorum arkadaşlar anne tarafımızla pek bir samimiyiz sadece (dayı teyze)ilk torun da olunca karışan,görüşen çok olucak aslında ikna etmem gereken baya bir insan var :delphin:

Canım bu sene okulu bitiyor nasılsa direk askere gitsin askerden geldikden snra sözdü nişandı nikahtı düşünün bnce aynı hesap oluo zaten..
Hem babanda bişey demez askerliğinide yapmş olur sizin bu sözlülük nişanlılık döneminizdede işlerini oturtturur..
İkna etmen gereken insanlara gelince anne baba tmm dedikden snra kimseye bişe demek düşmez.. ki demezlerde zaten sadece kimmiş neyin nesiymiş işi neymiş yaşı neymiş gbi sorular olur ve bunu gören herkes sorcak sna zaten kaydirigubbakcemile3

Canım bu sene okulu bitiyor nasılsa direk askere gitsin askerden geldikden snra sözdü nişandı nikahtı düşünün bnce aynı hesap oluo zaten..
Hem babanda bişey demez askerliğinide yapmş olur sizin bu sözlülük nişanlılık döneminizdede işlerini oturtturur..
İkna etmen gereken insanlara gelince anne baba tmm dedikden snra kimseye bişe demek düşmez.. ki demezlerde zaten sadece kimmiş neyin nesiymiş işi neymiş yaşı neymiş gbi sorular olur ve bunu gören herkes sorcak sna zaten kaydirigubbakcemile3

Acaba 22 yaşındayken ailem uygun görür müü?Ben hemen evlenmek istemiyorum tabiki gelirler aileler tanışır ,isterler herşeyi zamana yayarak rahat rahat yaparız , kaçak buluşmaktan ooff biri görürmü korkusuyla dolaşmaktan bıktımm.
Annemle konuşabilsem zaten şu olur mu? bu olur mu ? diye kararsızlığa düşmem.Sömestrda eve gidince artık karşıma alıp konuşucam tepkisi ne olursa olsun! CADIARZU

Back