- 26 Mayıs 2014
- 109
- 72
Buradan başörtülü kadınların çağdaş olmadığını mı çıkarmalıyız. Keşke kelimelerimizi daha düzgün seçsek. Evet Herkesin ameli kendine ve bence herkes başkasının tercihine saygı duymak zorunda.çağdaş olup da başörtülü kadınların haklarını savunan diğer kişilere de haksızlık olur bu...
Parantez içlerini neye göre dolduruyorsunuz?tesettürlüleri hazmedeyenlerin var olduğu bir gerçek ne yazıkki mağdur edebiyatı değil başına gelmeyen bilmez.
bir de başörtülüsün diye seçim ertesi sokulan laflar var sanki alnımızda yazıyor nereye oy verdiğimiz.
ben Allaha havale ediyorum, kalpleri evirip çeviren yalnız Allahtır.
o ayette gögüslerinizi örtün değil, Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.... şeklindedir.
Parantez içlerini neye göre dolduruyorsunuz?
bu mesajı yazıp;Arkadaşlar ya anlamak istemiyorsunuz, ya da bakış açısını değiştirmeniz lazim. Kadın zaten dolaylı yoldan tesettüre laf atmiyor. Ama yaptığı imalar, hal ve hareketleri bu kapıya çıkıyor. Kadın gelen müşterileri, kılık kıyafetine indirgeyerek hizmetini sunuyor belli ki. Ben kadında psikolojik problemler olduğunu düşünüyorum, sen de muhtemelen bunu farketigin, farkettigin gibi oradan uzaklaşacaktın orası ayrı.
Tesetturlu bir bayanım. Daha geçenlerde bir ilaç firmasına başvurdum staj için ve tesetturum sıkıntı olmuş onlar için (!). Acarsam alırlarmış falan filan. Vazgeçtim ordan. Bizzat 2015 Türkiyesi'nde basıma geldi. Yanı boyle olaylar oluyor. Açık bir kız da kapalı bir ortamda bazen baskıya ugrayabiliyor. İkisi de yanlış, ikisinin de sonuna kadar karşıyım. Empati empati empati.
Aslında açık ya da kapalı, onu bırakıp da insan oldugumuzu hatirlayabilsek, bütün problemler cozulcek..