• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Ağzından çıkanlara bakılınca mahalle karısı dediklerinden çok bi fark göremedim ben esnaflar evet genelde Ak Partiye oy veriyolar hiç görmedikleri refahı huzuru onlarda gördüler çünkü 13 yıldır batıramdınız gitti Ülkeyi şükür hastanede rehin kalanlar yok kira öder gibi ev alanlar her şehirde üniversiteler hastaneler havaalanları yollar köprüler barajlar metrolar çocuğunu kitap alamayıp okula yollayamayanlar şimdi özel okullarda okutuyo daha hangi birini sayayım bir tek hükümet gösterin geçmişten ülkeyi bir adım ileri götüren daha dün okullarda tebeşir için para toplayan öğretmenler akıllı tahtalarda eğitim veriyorlar daha böyle gider liste

Ekonomik olarak ne yapıldı dedim?

Bu dönemdeki önemli gelişmelerden biri, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkilerde yaşandı. Hükümet, 2008'de, Türkiye'nin ilk olarak 1961 yılında borç aldığı, 19 stand-by anlaşması yaptığı ve toplamda 56,5 milyar dolarlık borç ilişkisi kurduğu IMF ile yeni stand-by anlaşması yapmama kararı aldı. Türkiye, geçen yılın mayıs ayında kredi borcunun son taksidini ödeyerek Fon'a olan borcunu sıfırladı.

Türk Lirası'ndan 6 sıfırın atılması, ekonomide dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçti. Liradan 6 sıfır atılarak önce 2005 yılında Yeni Türk Lirası (YTL) kullanılmaya başlandı. Türk Lirası'ndaki "yeni" ibaresi de 2009'da kaldırılarak bugünkü paraların kullanılmasının önü açıldı.

BÜYÜMEDE DÜNYA İKİNCİLİĞİ

Türkiye ekonomisi, Erdoğan'ın başbakanlığında yıllık ortalama yüzde 5 büyüme gösterdi. Ekonomik krizin yaşandığı 2001 yılında yüzde 5,7 daralan Türkiye, Erdoğan'ın başbakanlık koltuğuna ilk oturduğu 2003'te yüzde 5,3, 2004'te yüzde 9,4, 2005'te yüzde 8,4, 2006'da yüzde 6,9, 2007'de yüzde 4,7 büyüdü. Böyle işde bumudur yani biyerlerden alıyım buraya koyayım

Bu yapılanlar neyle alakalı ekonomi ne demek sözlük anlamını yazma bana sence ne demek onu yaz
Uretim demek, issizlik durumu demek GMSH demek Turk lirasinon degeri demek enflasyon alim gucu demek . Sordugum bu? Balon mu sisirdik sadece 13 sene de naptik?

Gözlerim seni arıyordu zaten hep sizi yemeyemi çalıştılar bugüne dek ağzınızda aynı laflar cumhuriyetin ilk yıllarında açılan fabrikalar öyle güzel işliyodu Canım Ülkemi bir adım ileri götüremediler hep yerimizde saydık senelerce siz burda siyasetle ilgilenmekten dersinize çalışmayı unuttunuz heralde atanmaya bakın bian öncede etrafta neler oluyor neler bitiyor gözlemleyin halkın arasına karışın biraz hep kitaptan kaynaktan almayla olmuyo
ben çalıştım ve 84 aldım şekerim. sen beni düşünme. benim babam işçi emeklisi,8 yaşından beri yıllarca çalıştı. bazılarının çocuğu gibi ağzımda altın kaşıkla doğup Amerikada zengin iş adamlarının parasıyla okumadım.
evet canınız ülkenizi o kadar bir yere götüremedi ki ananız babanız hala Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş Ziraat Bankasından maaş alıyor, faiz oranı daha düşük olduğu için oradan kredi çekiyor.
o kadar yerimizde saydık ki padişahın maliyeyi İngilize devrettiği topraklarda bağımsız Merkez Bankası kuruldu, koca bir devlet yaratıldı.
yalan söylerken diliniz de kararıp düşmüyor ya ben en çok ona şaşıyorum.

ben çalıştım ve 84 aldım şekerim. sen beni düşünme. benim babam işçi emeklisi,8 yaşından beri yıllarca çalıştı. bazılarının çocuğu gibi ağzımda altın kaşıkla doğup Amerikada zengin iş adamlarının parasıyla okumadım.
evet canınız ülkenizi o kadar bir yere götüremedi ki ananız babanız hala Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş Ziraat Bankasından maaş alıyor, faiz oranı daha düşük olduğu için oradan kredi çekiyor.
o kadar yerimizde saydık ki padişahın maliyeyi İngilize devrettiği topraklarda bağımsız Merkez Bankası kuruldu, koca bir devlet yaratıldı.
yalan söylerken diliniz de kararıp düşmüyor ya ben en çok ona şaşıyorum.
Bumu yani hala ziraattan maaş alıyor bu hümet geldiğinde bankaların halini bi araştır koca bir devlet nerdeydi bu hükümetden önce ne yapıldı birazda siz onları yazsanız ne yalan söyledik olmayan bişeye oldumu dedik niye bukadar kin nefret dolu hep konuşmalarınız

Bumu yani hala ziraattan maaş alıyor bu hümet geldiğinde bankaların halini bi araştır koca bir devlet nerdeydi bu hükümetden önce ne yapıldı birazda siz onları yazsanız ne yalan söyledik olmayan bişeye oldumu dedik niye bukadar kin nefret dolu hep konuşmalarınız
ha sen o yazıdan onu çıkardın yani?
bak bakalım Türk Telekom özelleştirmesinden ne kadar zarar edilmiş:
yaklaşık 100 milyar lira.
http://www.radikal.com.tr/ekonomi/turk-telekom-ozellestirmesinde-zarar-97-8-milyar-lira-1460940/
bizim paramız bu. bize dağıtılması gerekirken Arap şeyhlerinin cebine giren paralar.
bizi çıldırttığın için olabilir mi?
ekonomi batakta ablacım, batakta.
eğer 3. seçim diye diretirse Erdoğan, 2016 kriz yılı olacak haberin var mı?
ekonomi daha iyi falan değil. Kemal Dervişin ekonomi paketi bittiğinden beri ekonomi iyi halde değil. aç bak Tuik'in sitesini kaç tane fabrika kapanmış.
gerçeği siz kendiniz görmediğiniz gibi, görene de hain, Türkiye'nin yükselmesini çekemeyen haris insan muamelesi yapıyorsunuz.
Türkiye uçmuyor, düşüyor, sadece sizin haberiniz yok.

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/turk-telekom-ozellestirmesinde-zarar-97-8-milyar-lira-1460940/
bizim paramız bu. bize dağıtılması gerekirken Arap şeyhlerinin cebine giren paralar.
ekonomi daha iyi falan değil. Kemal Dervişin ekonomi paketi bittiğinden beri ekonomi iyi halde değil. aç bak Tuik'in sitesini kaç tane fabrika kapanmış.
gerçeği siz kendiniz görmediğiniz gibi, görene de hain, Türkiye'nin yükselmesini çekemeyen haris insan muamelesi yapıyorsunuz.
Ben aynı şeyi yapıp sorunuza cvp vermeyince yorum yapınca çatt bişey bilmiyor diye hemen eleştiriyosunuz siz neden benim soruma cvp vermiyorsunuz Tekrar sorayım Atatürk'ten sonra 13 yıl öncesine kadar başa gelen hükümetlerden hangisi Ülkemizi bir adım ileri götürdü ben önceki msj da yazmıştım zaten tek başına bir parti gelemesse ekonomiyi siz düşünün artık ne olur diye benim ağzımdan hiç hain lafını duydunuzmu sizlere karşı kaç gündür yazıyorum tek bir kişiye hakaretim yada yaftalamam olmamıştır birkerede muhaliften biri çıkıp şu icraad iyi ama şöyle olmalıydı bu iyi ama böyle olmalıydı demedi bu adamların size göre hiçmi iyi yaptığı bişey olmadı ya böyle yaparak hep muhalefet de kalırsınız hiçç ikdidar olamassınız

bu özelleştirme konusu hep merakım oldu özellikle tüpraş

bak ne buldum bana bunu açıklarsan sevinirim

Stratejik olarak belirlenen kuruluşlarda özelleştirme sonrasında, gerekli görülmesi halinde, devletin etkinliğini sağlamak için "altın hisse" uygulaması var. Bu sayede devlet, ilgili kuruluşun yönetimine el koyabiliyor. Özelleştirme sebebiyle güvenliğin tehlikeye düşeceğini iddia edenler, altın hissenin sağladığı imtiyazı görmezden geliyor. THY, Telekom, Tüpraş, Petkim ve Erdemir'in satış sözleşmelerine özel hükümler konulmuş. Ayrıca bu kuruluşlar belli bir süreliğine özelleştiği için verilen süre sonunda yeniden devlete geçiyor.

Petlas kapatılacaktı, bugün F-16'lara lastik üretiyor

Yazımızın ilk günkü kısmında kamu iktisadi teşekküllerini (KİT) çökerten fasit daireyi sizinle paylaşmıştık. Örneğin Kardemir ve Petlas, 1994 krizinde tümüyle kapatılacaktı. Tek kuruş alınmadan. Bu yörede yaşayan halkın infialinden korkanlar bunları satamadı. Petlas sürekli yatırımları sayesinde büyüdü, rekabetçi oldu ve geldiğimiz aşamada şimdi hem daha çok işçi çalıştırıyor hem de F-16'lara lastik üretiyor, artanı da dünyaya satmaya çalışıyor. Petlas'ın araba lastikleri artık 'yok satıyor', büyük kısmı ihraç ediliyor. Krizde bile Türkiye'de büyümesine ara vermedi. Kardemir kapanma noktasından, çalışanlarına devredilmek suretiyle özelleştirilmiş, bugün İSO-500 şirketi içinde ilk 50'ye giren bir dev şirkete dönüşmüştür. Kapsam içi ve dışı dahil olmak üzere 3.000 kişinin istihdam edildiği işletme, 2010 yılında 20 milyon TL'den fazla kâr açıklamıştır.

GÜNEY Kore Hava Kuvvetleri F-16 uçaklarının lastiklerini iki yıl boyunca Petlas Lastik Sanayi’den karşılayacak.
MERKEZİ Dışkapı'da, fabrikası Kırşehir'de bulunan Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, 2009 yılında görüşmelere başladıklarını uzun ve yorucu maratonu büyük bir başarı ile sonuçlandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bilindiği üzere sektörümüzde çok ciddi uluslararası markalar yer almakta. Bizler, yüzde yüz yerli sermayeli bir Türk markası olarak, bu uluslararası anlaşmaya imza attık. Görüşmelerin başladığı 2009 yılından itibaren teknik açıdan detaylı gerekli tüm incelemeler yapılmış ve PETLAS uçak lastiklerinin yeterlilikleri bir çok test raporları ile de ispatlanmıştır.”

http://www.hurriyet.com.tr/guney-kore-nin-f-16-lastigi-petlas-tan-21396801

Ben aynı şeyi yapıp sorunuza cvp vermeyince yorum yapınca çatt bişey bilmiyor diye hemen eleştiriyosunuz siz neden benim soruma cvp vermiyorsunuz Tekrar sorayım Atatürk'ten sonra 13 yıl öncesine kadar başa gelen hükümetlerden hangisi Ülkemizi bir adım ileri götürdü ben önceki msj da yazmıştım zaten tek başına bir parti gelemesse ekonomiyi siz düşünün artık ne olur diye benim ağzımdan hiç hain lafını duydunuzmu sizlere karşı kaç gündür yazıyorum tek bir kişiye hakaretim yada yaftalamam olmamıştır birkerede muhaliften biri çıkıp şu icraad iyi ama şöyle olmalıydı bu iyi ama böyle olmalıydı demedi bu adamların size göre hiçmi iyi yaptığı bişey olmadı ya böyle yaparak hep muhalefet de kalırsınız hiçç ikdidar olamassınız
arkadaşım CHP 1950'den beri iktidar değil, hep sizin avane var başta, kalkındıramadıysa onlar kalkındıramadı, bize ne? Menderes ne yaptı? Özal Demirel kanun çıkardı SSK gırtlağına kadar borçlandı. Tansu Gümrük Birliğine giriyoruz diye havai fişek arttırdı Avrupa'nın pazarı olduk.
sayayım mı daha?
dünyanın bütün refah ekonomileri Koalisyonla yönetilir. korkutmayın insanları koalisyon öcü diye. Türkiyede koalisyonların yürümemesinin tek nedeni partili cumhurbaşkanlarıdır.
ne Özal müdahale etmeden durabildi, ne Demirel, ne Sezer. merak ediyorsan söyleyeyim Erdoğan da duramayacak.
ellerini bir partilerin üzerinden çekseler, görevlerinin sınırlarında kalsalar, Merkez Bankasını rahat bıraksalar yürür koalisyon, neden yürümesin.
bütün herkeste yürüyor da bir bizi mi enayi bulup düdüklüyor?

oyumu kesinlikle HDP ye vereceğim.bölücü müyüm HAYIR!vatan haini mi HAYIR!terörist miyim HAYIR!sadece yandaş medyayı takip etmek yerine tarafsız haber yapan medya yayın gruplarını takip ederek aklını ve vicdanını sorgulamış bir anneyim.ve o doğuda terörist avlıyoruz palavralarıyla halkın gözünü boyayarak ve özgür medyayı susturarak sokağa çıkma yasağı olan o bölgelerde ölen yavruların,anaların.dedelerin,nenelerin hesabının verilmesi ve işin içinde parmağı olan susan göz yuman herkesin yargılanması için bu saltanatın son bulması gerektiği inancındayım.Cizre de polis kurşunu ile vurulan ve cenazelerin dahi taşınmasına müsade edilmediği için ailesinin cesedini derin dondurucuda beklettiği 12 yaşında ki o yavrunun hesabını verecekler adalet karşısında.artık çalıp çırptıklarından geçtik,yakıp yıktıklarının hesabını vereceklr.tek başına iktidar olma hayallerini bir kez daha suya düşüreceğiz.

arkadaşım CHP 1950'den beri iktidar değil, hep sizin avane var başta, kalkındıramadıysa onlar kalkındıramadı, bize ne? Menderes ne yaptı? Özal Demirel kanun çıkardı SSK gırtlağına kadar borçlandı. Tansu Gümrük Birliğine giriyoruz diye havai fişek arttırdı Avrupa'nın pazarı olduk.
sayayım mı daha?
dünyanın bütün refah ekonomileri Koalisyonla yönetilir. korkutmayın insanları koalisyon öcü diye. Türkiyede koalisyonların yürümemesinin tek nedeni partili cumhurbaşkanlarıdır.
ne Özal müdahale etmeden durabildi, ne Demirel, ne Sezer. merak ediyorsan söyleyeyim Erdoğan da duramayacak.
ellerini bir partilerin üzerinden çekseler, görevlerinin sınırlarında kalsalar, Merkez Bankasını rahat bıraksalar yürür koalisyon, neden yürümesin.
bütün herkeste yürüyor da bir bizi mi enayi bulup düdüklüyor?
Yüreyenleri gördük çokk örneği var denenmemiş bişey olsada hadi desek olabilir en fazla gideceği 2 sene sonra yine seçim

oyumu kesinlikle HDP ye vereceğim.bölücü müyüm HAYIR!vatan haini mi HAYIR!terörist miyim HAYIR!sadece yandaş medyayı takip etmek yerine tarafsız haber yapan medya yayın gruplarını takip ederek aklını ve vicdanını sorgulamış bir anneyim.ve o doğuda terörist avlıyoruz palavralarıyla halkın gözünü boyayarak ve özgür medyayı susturarak sokağa çıkma yasağı olan o bölgelerde ölen yavruların,anaların.dedelerin,nenelerin hesabının verilmesi ve işin içinde parmağı olan susan göz yuman herkesin yargılanması için bu saltanatın son bulması gerektiği inancındayım.Cizre de polis kurşunu ile vurulan ve cenazelerin dahi taşınmasına müsade edilmediği için ailesinin cesedini derin dondurucuda beklettiği 12 yaşında ki o yavrunun hesabını verecekler adalet karşısında.artık çalıp çırptıklarından geçtik,yakıp yıktıklarının hesabını vereceklr.tek başına iktidar olma hayallerini bir kez daha suya düşüreceğiz.
yandaş olmayan hangi kanalı izlediğinizi paylaşırsanız sevinirim

O bölgede elektrik de yoktu derin dondurucunun fişini nereye taktılar çokk merak ettim duygu sömürüsüyle yalanla dolanla biyere varılmaz kendinize göre hain değilsiniz bana göre hain ve bölücüsünüz demirtaş dağdan inmedimi o suratsız kadınların kocaları hala dağda olan yokmu ölen polislerin askerlerin siz hesabını verebilecekmisiniz olmayan vicdanınızı böylemi rahatlatıyosunuz rahmetli Erbakanın dediği gibi Hadi Ordannn

bu özelleştirme konusu hep merakım oldu özellikle tüpraş

bak ne buldum bana bunu açıklarsan sevinirim

Stratejik olarak belirlenen kuruluşlarda özelleştirme sonrasında, gerekli görülmesi halinde, devletin etkinliğini sağlamak için "altın hisse" uygulaması var. Bu sayede devlet, ilgili kuruluşun yönetimine el koyabiliyor. Özelleştirme sebebiyle güvenliğin tehlikeye düşeceğini iddia edenler, altın hissenin sağladığı imtiyazı görmezden geliyor. THY, Telekom, Tüpraş, Petkim ve Erdemir'in satış sözleşmelerine özel hükümler konulmuş. Ayrıca bu kuruluşlar belli bir süreliğine özelleştiği için verilen süre sonunda yeniden devlete geçiyor.

Petlas kapatılacaktı, bugün F-16'lara lastik üretiyor

Yazımızın ilk günkü kısmında kamu iktisadi teşekküllerini (KİT) çökerten fasit daireyi sizinle paylaşmıştık. Örneğin Kardemir ve Petlas, 1994 krizinde tümüyle kapatılacaktı. Tek kuruş alınmadan. Bu yörede yaşayan halkın infialinden korkanlar bunları satamadı. Petlas sürekli yatırımları sayesinde büyüdü, rekabetçi oldu ve geldiğimiz aşamada şimdi hem daha çok işçi çalıştırıyor hem de F-16'lara lastik üretiyor, artanı da dünyaya satmaya çalışıyor. Petlas'ın araba lastikleri artık 'yok satıyor', büyük kısmı ihraç ediliyor. Krizde bile Türkiye'de büyümesine ara vermedi. Kardemir kapanma noktasından, çalışanlarına devredilmek suretiyle özelleştirilmiş, bugün İSO-500 şirketi içinde ilk 50'ye giren bir dev şirkete dönüşmüştür. Kapsam içi ve dışı dahil olmak üzere 3.000 kişinin istihdam edildiği işletme, 2010 yılında 20 milyon TL'den fazla kâr açıklamıştır.

GÜNEY Kore Hava Kuvvetleri F-16 uçaklarının lastiklerini iki yıl boyunca Petlas Lastik Sanayi’den karşılayacak.
MERKEZİ Dışkapı'da, fabrikası Kırşehir'de bulunan Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, 2009 yılında görüşmelere başladıklarını uzun ve yorucu maratonu büyük bir başarı ile sonuçlandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bilindiği üzere sektörümüzde çok ciddi uluslararası markalar yer almakta. Bizler, yüzde yüz yerli sermayeli bir Türk markası olarak, bu uluslararası anlaşmaya imza attık. Görüşmelerin başladığı 2009 yılından itibaren teknik açıdan detaylı gerekli tüm incelemeler yapılmış ve PETLAS uçak lastiklerinin yeterlilikleri bir çok test raporları ile de ispatlanmıştır.”

http://www.hurriyet.com.tr/guney-kore-nin-f-16-lastigi-petlas-tan-21396801
konumuz petlas mı yoksa genel olara özelleştirmeler mi?
altın hisse, standart bir uygulamadır, zaten genel olarak işletme hakkı devredilir.
sorunumuz zaten özeleştirme değil.
eğer Sosyalist bir rejimde değilseniz, ki değiliz, özelleştirme zaten eşyanın tabiatı gereğidir. önemli olan o kurumlardan zarar etmemektir.
eğer özelleştirirken yani firmayı satarken 10 liralık bir şeyi 5 liraya satyorsanız bunun adı kamu zararıdır, Telekomda da olan budur.
mesele Telekomun özelleşmesi değil, zararına satılmasıdır.
Petlas ve Kardemir ise farklı konular.
Petlas'ın bu kadar zarar etmesi ve atıl kalmasının nedeni aradan geçen 16 yılda darbe vs gibi meselerin girmesi ve Sovyet yardımlarının hiç olmasıdır. burada teşekkürü darbeci amcalara yapacağız.
Kardemir ise başaşağı gitmeye Demokrat Parti döneminde başladı ve devamı geldi. sonra da 1 liraya Karabüklülere satıldı zaten.

O bölgede elektrik de toktu derin dondurucunun fişini nereye taktılar çokk merak ettim duygu sömürüsüyle yalanla dolanla biyere varılmaz kendinize göre hain değilsiniz bana göre hain ve bölücüsünüz demirtaş dağdan inmedimi o suratsız kadınların kocaları hala dağda olan yokmu ölen polislerin askerlerin siz hesabını verebilecekmisiniz olmayan vicdanınızı böylemi rahatlatıyosunuz rahmetli Erbakanın dediği gibi Hadi Ordannn

Yine yeni yeniden vicdan sorgulayicilari türedi.

Yüreyenleri gördük çokk örneği var denenmemiş bişey olsada hadi desek olabilir en fazla gideceği 2 sene sonra yine seçim

koalisyon.jpg

demek ki yürüyen yerler varmış hatta bu ülkeler en refah ilk 50 ülke arasında toplamda 30 tane imiş.
http://www.diken.com.tr/en-zengin-50-ulkenin-30u-koalisyonla-yonetiliyor/

yandaş olmayan hangi kanalı izlediğinizi paylaşırsanız sevinirim
bugün tv yi ve cnn türk ü takip edebilirsiniz.tarafsız haberler sunuluyor.yada
1 http://t24.com.tr/haber/12-yasinda-oldurulen-ceylan-caninin-bedeli-28-bin-208-lira-85-kurus,282918
2 http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/10/151025_dilek_dogan
3 http://www.radikal.com.tr/turkiye/cizrede-vurulan-cemile-evindeki-dondurucuda-saklandi-1430038/
4 http://t24.com.tr/haber/cizrede-mer...cunun-soguk-hava-deposunda-bekletilmis,309212
bunları paylaşarak yüreklerinizi dağlamak istemezdim ama hala yakınlarımda bile aaa hadi ya.öyle mi olmuş diyenler var.evet bizler evlendirme programları susturulmuş yasaklanmış medyalar ile uyutulurken bu acılar yaşandı malesef.

Back