Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .

Dedikoducular

şöyle ara ara sayfalara göz gezdirdim de,ESMA yı biliyor musunuz kızlar.hani aylarca arkasından yas tuttuğumuz,rabia işaretini kullandığımız esma,biliyorsunuz o da hükümete karşı bir mitinde ölmüştü,değil mi(Allah rahmet eylesin.)

Dediklerinize aynen katılıyorum. İki sene önce eşim işsiz kaldığında geçirdiğimiz çok kötü günlerde yanımda sadece alevi arkadaşlarım vardı. Maddi , manevi her türlü desteği verdiler . Hatta eski ev sahibim kirayı ödeyemeyiz korkusuyla evden çıkartırken ,alevi olan arkadaşım bir evinin olduğunu ve durumumuz düzelene kadar orada oturabilecegimizi kirayı hiç dert etmememizi söyledi. Herkesin imanı içindedir kimin kimden daha fazla inançlı olduğunu yalnızca Allah bilir.

Dinsiz nesil yetiştirmek..
Nereden biliyorsunuz bunu hanımefendi,çocuk yetiştirirken siz bizimi takip ediyordunuz yoksa..
Biraz insaf diyorum size...

Afganistan,Pakistan gibi ülkelerde zulüm gören insanlara hangi ülkeye gitmek istersiniz diye sorulduğunda hiçbiri başka bir müslüman ülkenin adını vermiyorlar..hangi ülke çıkıyor biliyor musunuz ençok? Kanada...şu yaşadığımız dönemde müslüman ülkelerdeki kaos,çatışma hiçbir Avrupa ülkesinde yok..NEDEN? Oku emriyle başlayan bir kitabı anlamaya çalışmadığımız için,hurafelere, batıl inançlara,şekilciliğe saplanıp kaldığımız için...bundan 2-3 yıl önce sokaklarda yapılan bir ropörtajda insanlara ilk ve son Peygamber kimdir? Diye soru soruyordu,spiker...sorulan insanların yarıdan çoğu orta yaş üstü kapalı kadınlardı...(internetten bulabilirsem eklerim)ve inanın Hz.Muhammed'i bilemediler...NEDEN? Çünkü bizde din kadın günlerinde okunan Yasin,tebarekeleri okuyorsan sonra aaa benim namaz kaçtı diyip kalkıp kılıyorsan çevren "maşallah ne dindar kadın"desin olarak algılanıyor...çoğu o Yasin'de ,surelerde Allah ne diyor'a takılmıyor tabiri caizse umursamıyor...hadi madem bir konu üzerinden sohbet yapalım dersen ,okuduk işte duaları oturup 2 laf edelime dönüyor konu...bunu hepiniz yaşıyorsunuz dimi?kutsal kitabını satır satır özümsemiş kaç kişi var çevrenizde?Devlet din kurallarına göre yönetilemez,insanlar kuralları kendi hayatlarına uygular isterlerse...
Ayrıca merak ediyorum..ülkede dindar sayısı 13 yıl önceden fazla mı şimdi?çocukken camiye gitmek istediniz de üzerinize gaz mı sıkıldı,camiler kapalı mıydı?teravih namazları şimdiki gibi kılınmıyor muydu?kuran okuyan insan yok muydu?şu 13 yıldır dinimizi yaşıyoruz safsatalarını bırakın...40 yaşındayım kendimi bildim bileli herkes dinini istediği gibi yaşıyor...demagojiden başka bişey değil bu söylenenler...

Canım üzgünüm ama Atatürk'ün kurduğu bu ülkenin laik bir cumhuriyet olmasının hazımsızlığını yaşayan sizlersiniz, diğer bir hazımsızlığınız da hep laik kalacak olmamız. Baktınız olmuyor, başkalarını tahrik ederek rahatlamaya çalışıyorsunuz. Sen bu ülkenin kurucusuna, anayasasının ülkenin devamlılığı için konulmuş maddelerine saygı duymadan ütopik fikirlerine saygı bekliyorsun. Şeriat demeden önce bir sus mesela, hatta oy kullanmaya da gitme. Tutarlı ol madem. Hayal ettiğin düzen bunu gerektiriyor.
Başkalarının dininden sana ne? Başkalarının sırtında mı geçeceksin köprüden? Sizinki inanç değil başka bir şey.

işte bu senin istediğin ütopya. kurana göre yönetilmek mümkün değil. çünkü artık bütün yöneticiler baştakiler dini kuranı kişişesekl hesaplarına göre kendi istekleri ve düşüncelerine göre değiştirerek kullanıp orada yaşayan insanlara bilhassada kadınlara zulm ediyor.
bir ttane üke yokki insanların özgür iradesiyle kendi inancına izin verrdirerek ,kuranı değiştirmeden sadece müslümanlaara yönelik bir şeriat yaşatan ükesinde.
yanii dünyada insanlarda ego,çıkar oldukça o olmaz.
bir kere oldu odA Hz Muhammedin döneminde.

Kişi başına düşen milli gelir bir günde 10.000 dolardan 19.000 dolara çıkarılıyor(hesap sistemini değiştirip akılları sıra bizi zenginleştiriyorlar ama halkın yarısı yoksulluk sınırı altında,ablama naptın o 9 bin doları araba al bari dedim :) ) bir günde işsiz sayısı 1 milyon eksiliveriyor...(işkura başvurularda iş bulunamazsa sistemden 3 ay sonra düşürülüyordu süreyi 4 haftaya indirdiler 1 milyon insan düşüverdi,güya işsizlik azaldı) icraat yapamadıkları için rakamlar üzerinde oynayıp akılları sıra halkı kandırmaya çalışıyorlar..

Bende bu dinsiz nesil yetiştirme olayını anlamıyorum. Ne cahil insanlar var. Hala bize dinin devlet tarafından aşılanması, öğretilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar. Din bireyseldir. Kur'an ın bile ilk inen ayeti OKU iken hala okumayıp, öğrenmeyip, araştırmayıp, dinsiz nesil yetiştirenler diye bahsediliyor ya cahillik seviyesi yerlerde. Herkesin inandığı kendine, her koyun kendi bacağından asılır. Herkes inanmak zorunda değil, inanmadığı için bir cezası olacaksa da bunu o çeker. Dinsiz nesil yetiştirme hedefinde olanlar dediğiniz kesim kötü de sözle Müslüman olup harama el uzatan, kul hakkı yiyen, kendi çıkarları uğruna insanların canını hiçe sayan kesim çok mu iyi ? Senin kalbinde imanın olduktan sonra kim engel olabilir kim dinden çıkartabilir seni ? İnsan yerine konulup seçme ve seçilme, eğitim öğretim hakkı, özgürce çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilme imkanı veriyor bu Cumhuriyet kadınlarımıza. Ama hala ikinci sınıf insan olabilme derdinde bazıları. Bu kadar mı değersiz hissediyorlar kendilerini anlamıyorum.

Dinde dayatma yok zaten...dikte edemezsin...Kuran da ayeti bile var"leküm dinikum veliyedin",yani senin dinin sana benim dinim bana,diye göndermiş Allah ayeti...anlayamıyorum illa zorunlu olacak eğitim,şöyle böyle olacak...isteyen istediğini Yaşar...sana katılıyorum yani :)

ama böyle kapak yapma egem olmuyor:)

Bence oynamalarına gerek yok. TV'ye çıkıp iki açıklama yapsalar düşürdük diye, yeter. Nasılsa kendi seçmeninin TÜİK, hazine verilerini falan hayatında aşırmışlığı yok.

Bence oynamalarına gerek yok. TV'ye çıkıp iki açıklama yapsalar düşürdük diye, yeter. Nasılsa kendi seçmeninin TÜİK, hazine verilerini falan hayatında aşırmışlığı yok.
He valla...bi de geçen bi tanesi çıkıp borsa İslami kurallara göre düzenlensin demişti ya...zaytung yazarı gibi bunların hepsi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…