evet burda sordum konuştuk ne yalan söyleyim aleviler hakkında hiç hoş bilgilere sahip değildim kendisiyle konuşana kadarda
şimdi sende yakınen tanıyosun o üyeyi ancak ismini burada telaffuz etmemden rahatsız olabilir
kendisi çocuğunu kuran eğitimie gönderende bi insan
ha insanlıklarına gelince geçen sene velilerimin çoğunluğu aleviydi gayet iyi niyetli hoş insanlardı dini değerlere saygı duyan
ana alevi nedir özelden açıklarmısınız rica etsem
Bahsettiğin kişi alevi değil eşi alevi. Evet yakın arkadaşımdır.
Dini değerlere saygı duymazlar demedim ki. Gayet de saygılıdırlar. İnanışlarından gelen bir hoşgörü hepsinde vardır. İyi insanlardır.
Yarın hatırlatırsan özelden konuşuruz bu konuyu. Benim de daha yeni yeni kavramaya çalıştığım bir inanış alevilik. Eşimle çok konuşuyoruz bu konu hakkında. Kitaplar okuyorum, toplantılarına katılıyorum. Henüz üçüncü kitabımdayım ama okuduklarımı ve okuyacaklarımı tavsiye edebilirim okumak istersen.
Dediklerinize aynen katılıyorum. İki sene önce eşim işsiz kaldığında geçirdiğimiz çok kötü günlerde yanımda sadece alevi arkadaşlarım vardı. Maddi , manevi her türlü desteği verdiler . Hatta eski ev sahibim kirayı ödeyemeyiz korkusuyla evden çıkartırken ,alevi olan arkadaşım bir evinin olduğunu ve durumumuz düzelene kadar orada oturabilecegimizi kirayı hiç dert etmememizi söyledi. Herkesin imanı içindedir kimin kimden daha fazla inançlı olduğunu yalnızca Allah bilir.o ayrımcılığı kim yada kimler yapıyorsa ağzının ortasına,ortasına vuracaksın sephora velevki liderler bile olsa.. insanları sınıflandırarak ayrıştıran her kim olursa olsun sağdan ,soldan patlatacaksın ağzına , mükemmel insanlardır aleviler evlerine git evlerini açarlar, sofralarını açarlar,, ve o kadar güzel dostluklarımız vardırki . işyerimde birbirimizi bazen partilerden dolayı yeriz ama öğle yemeğine beraber çıkarız millet şokta sizin nasıl bir ilişkiniz var derler bize .. herkesin inancı ve ibadeti kendine aramıza sokulmaya çalışılan nifaklara engel olalım kızlarr lütfen çevremizde buna izin vermeyelimm..
İşte sizin gibi hazımsızlar yüzünden bu millet bir olamıyor
Bu benim fikrim dedim sanada saygı duymak düşer kabul edip etmemek sana kalmış
Siz benim fikrime saygı duymazsanız bende size bu böyle gider
Cahil insanlar anca muhalefet olur
Ben yıllarca dinsiz nesil yetiştirme hedefinde olan insanlara katlandımsa onlarda benim gibi dini ahlaki değerleri herşeyin üstünde tutan nesiller yetiştirme hedefinde olan insanlara katlanmak zorunda
Canım üzgünüm ama Atatürk'ün kurduğu bu ülkenin laik bir cumhuriyet olmasının hazımsızlığını yaşayan sizlersiniz, diğer bir hazımsızlığınız da hep laik kalacak olmamız. Baktınız olmuyor, başkalarını tahrik ederek rahatlamaya çalışıyorsunuz. Sen bu ülkenin kurucusuna, anayasasının ülkenin devamlılığı için konulmuş maddelerine saygı duymadan ütopik fikirlerine saygı bekliyorsun. Şeriat demeden önce bir sus mesela, hatta oy kullanmaya da gitme. Tutarlı ol madem. Hayal ettiğin düzen bunu gerektiriyor.İşte sizin gibi hazımsızlar yüzünden bu millet bir olamıyor
Bu benim fikrim dedim sanada saygı duymak düşer kabul edip etmemek sana kalmış
Siz benim fikrime saygı duymazsanız bende size bu böyle gider
Cahil insanlar anca muhalefet olur
Ben yıllarca dinsiz nesil yetiştirme hedefinde olan insanlara katlandımsa onlarda benim gibi dini ahlaki değerleri herşeyin üstünde tutan nesiller yetiştirme hedefinde olan insanlara katlanmak zorunda
işte bu senin istediğin ütopya. kurana göre yönetilmek mümkün değil. çünkü artık bütün yöneticiler baştakiler dini kuranı kişişesekl hesaplarına göre kendi istekleri ve düşüncelerine göre değiştirerek kullanıp orada yaşayan insanlara bilhassada kadınlara zulm ediyor.Yanlış anladınız
Ben Kuran'a göre yönetilmek istiyorum dedim
O dediğiniz ülkelerdeki gibi dini kullanıp insanlara zulm etmekten başka yaptıkları birşey değil tamamen sapıklık içindeler cahil toplumlar asla istemem Allah korusun
Kuran'da insanları asın kesin kadınları 10 yaşında evlendirin demiyorki ilk ayet oku bilirsin belki
Her ülke çoğunluğun istediği şekilde yönetilir
Artık bırakın şu hristiyanları taklit etmeyi bırakın avrupai tarzda çocuk yetiştirmeyi sonra vah benim evladım dinsiz oldu vah benim evladım hırsız oldu sapık oldu diyor millet
Dinin insana hiç bir zararı dokunmaz
Her zaman aşırıdan uzak durmak gerekiyor
Gelecekte ne idüğü belirsiz nesiller bu sapkınlıklardan aşırılıktan oluşur
Dinde dayatma yok zaten...dikte edemezsin...Kuran da ayeti bile var"leküm dinikum veliyedin",yani senin dinin sana benim dinim bana,diye göndermiş Allah ayeti...anlayamıyorum illa zorunlu olacak eğitim,şöyle böyle olacak...isteyen istediğini Yaşar...sana katılıyorum yani :)Bende bu dinsiz nesil yetiştirme olayını anlamıyorum. Ne cahil insanlar var. Hala bize dinin devlet tarafından aşılanması, öğretilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar. Din bireyseldir. Kur'an ın bile ilk inen ayeti OKU iken hala okumayıp, öğrenmeyip, araştırmayıp, dinsiz nesil yetiştirenler diye bahsediliyor ya cahillik seviyesi yerlerde. Herkesin inandığı kendine, her koyun kendi bacağından asılır. Herkes inanmak zorunda değil, inanmadığı için bir cezası olacaksa da bunu o çeker. Dinsiz nesil yetiştirme hedefinde olanlar dediğiniz kesim kötü de sözle Müslüman olup harama el uzatan, kul hakkı yiyen, kendi çıkarları uğruna insanların canını hiçe sayan kesim çok mu iyi ? Senin kalbinde imanın olduktan sonra kim engel olabilir kim dinden çıkartabilir seni ? İnsan yerine konulup seçme ve seçilme, eğitim öğretim hakkı, özgürce çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilme imkanı veriyor bu Cumhuriyet kadınlarımıza. Ama hala ikinci sınıf insan olabilme derdinde bazıları. Bu kadar mı değersiz hissediyorlar kendilerini anlamıyorum.
ama böyle kapak yapma egem olmuyor:)şöyle ara ara sayfalara göz gezdirdim de,ESMA yı biliyor musunuz kızlar.hani aylarca arkasından yas tuttuğumuz,rabia işaretini kullandığımız esma,biliyorsunuz o da hükümete karşı bir mitinde ölmüştü,değil mi(Allah rahmet eylesin.)
Devlet yönetiminde din konusu geçti de ondan şeeeettikdin konuşmak hala yasak değil mi yaw, toplu kıyım olmasın, insaniyet namına haberdar edeyim dedim
Bence oynamalarına gerek yok. TV'ye çıkıp iki açıklama yapsalar düşürdük diye, yeter. Nasılsa kendi seçmeninin TÜİK, hazine verilerini falan hayatında aşırmışlığı yok.Kişi başına düşen milli gelir bir günde 10.000 dolardan 19.000 dolara çıkarılıyor(hesap sistemini değiştirip akılları sıra bizi zenginleştiriyorlar ama halkın yarısı yoksulluk sınırı altında,ablama naptın o 9 bin doları araba al bari dedim :) ) bir günde işsiz sayısı 1 milyon eksiliveriyor...(işkura başvurularda iş bulunamazsa sistemden 3 ay sonra düşürülüyordu süreyi 4 haftaya indirdiler 1 milyon insan düşüverdi,güya işsizlik azaldı) icraat yapamadıkları için rakamlar üzerinde oynayıp akılları sıra halkı kandırmaya çalışıyorlar..
Devlet yönetiminde din konusu geçti de ondan şeeeettik
He valla...bi de geçen bi tanesi çıkıp borsa İslami kurallara göre düzenlensin demişti ya...zaytung yazarı gibi bunların hepsi..Bence oynamalarına gerek yok. TV'ye çıkıp iki açıklama yapsalar düşürdük diye, yeter. Nasılsa kendi seçmeninin TÜİK, hazine verilerini falan hayatında aşırmışlığı yok.
He valla...bi de geçen bi tanesi çıkıp borsa İslami kurallara göre düzenlensin demişti ya...zaytung yazarı gibi bunların hepsi..
Dedi valla..http://video.haber7.com/video-galeri/59182-sukuk-yetmez-tum-borsa-islami-olsunCidden öyle mi dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?