Bale kültürel faaliyet değilse ne? Din mi? Baleistler mi var benim bilmediğim.
Okullarda zaten din kültürü ve ahlak bilgisi dersi çok uzun yıllardır var.
Daha fazlasını isteyen için seçmeli ders olarak konsun mesele değil. Buna kimse karşı çıkmıyor zaten. Yeterki o seçmeli adı altında getirilen ders "zorunlu seçmeli" olmasın... Öğretmen yok diye ben çocuğumun müzik dersi yerine kuran dersine girmesini istemem mesela.
iyide başınıza geldimi zorunlu olarak girecek diye adı üstünde seçmeli ders dimi
ben bale için bale için bana göre dedim ben çocuğum olsa kültürel faailiyetlerini başka alanda gerçekleştirsin isterim
hep bale üzerinden gidiyoruz ilk aklıma gelen oydu o yüzden onu yazdım baleye karşı özel bi hasımlığım yok yani :)
yooo ben öyle mi dedim?
benim ailem de Afrika ormanlarında kaybolmuş Ateist grubu değil, gayet inançlı insanlar, gayet de kültürel etkinliği takip ediyorlar.
inançlı insan sanatı takip etmez gibi bir şey mi dedim ben?
din ve sanat karşılaştırılmaz.
sanata karşı olan insan medeni değildir, özgürlükçü değildir dedim.
sanata karşı değilsen niçin alındın ki?
din gelişen bir şey mi? yorumlanan bir şey sadece. örneğin dinde (herhangi bir dinde) şu ayet pek olmamış, yeniden yazalım demek gibi bir imkanın var mı? Din (kutsal kitap) Allah Kelamı'dır, kutsaldır, ezel ve ebeddir.
değişenler zaten Batıldır.
değişenler batıl olmuyor hak din olarak iniyor onlara tahrif edilmiş diyoruz
hindu inancı batıldır
ama histiyanlık batıl değil tahrif edilmiş dindir
sanat üretmeyi, sorgulamayı gelişmeyi teşvik eder, din tam tersini emreder.
din üretmenin sorgulamanın tersini teşvik eder demişsin bu ..
evet karşılaştırmak olmamış olabilir ancak okulda verilen seçmeli derse karşı çıkılıyorsa biride çıkıp ben bale öğrenilmesini istemiyorum deme hakkına sahiprir ( olsa idi ve biri karşı çıksa idi yobaz gerci olurdu seni paylaştığın videodaki gibi dedide dedi :)
ben çocuğumun mesela ney öğrenmesini tezhip-hat sanatını öğrenmesini çeşitli spor dallarında kendisini geliştirmesini isterim ( hani karşı çıkmadığımı anla diye )
Avusturya:
Avusturya’da 1959 tarihli Anayasanın 2. maddesindeki, “
Devlet, eğitim ve ders konularında üzerine aldığı görevi ailenin kendi dinî inançlarını ve dünyaya bakış açılarını dikkate alarak ve haklarına riayet ederek yerine getirmelidir” hükmüne göre din eğitimi verilmektedir.
İlk ve orta dereceli okullarda öğrenci, din dersi ya da ahlâk derslerinden birisini okumak zorundadır. Haftada iki saat olarak uygulanan ve dinî cemaatlerin tayin ettiği görevlilerce verilen din derslerinin ücretlerini devlet öder. Dinî cemaatler din derslerinin haftalık ders sayısını artırabilirler. Ancak bu durumda, devlet ek ders ücreti ödemez.
Belçika:
Belçika’da çoğunluğu oluşturan Katolikler, kiliseleri, sendikaları, sigorta şirketleri, hastaneleri, yazılı ve sözlü basın kuruluşları, eğitim kurumları, sosyal ve yardım kurumları, kültürel ve ticari çalışmalarıyla ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında etkin bir rol oynamaktadır. Özellikle eğitim kurumlarının yarısından fazlasını elinde bulunduran Katolik Kilisesi kendi okullarında daima dinî havayı yaşatmaya çalışmaktadır. Dinî hava sadece Kiliseye bağlı okullarda değil hayatın her alanında etkisini göstermektedir. Bir krallık olan Belçika’da “millî bayram” vb. bazı devlet törenleri Katolik anlayışına uygun olarak kutlanmaktadır.
[12]
burada kimse din eğitimine karşı çıkmadı.
ikincisi tiyatro da bale de din değildir. sanattır. sanat muhaliftir, din dogmatir. sanat üretmeyi, sorgulamayı gelişmeyi teşvik eder, din tam tersini emreder. (şurayı açalım, din sabittir, gelişmez)
sanat ve din bambaşka mecralardır.
sanatla uğraşan bir insan dindar olabilir
ama sanata karşı olan bir insan medeni ya da özgürlükçü olamaz. kimse bunun aksini boşuna iddia etmesin.