- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
yooo ben öyle mi dedim?ya işte bunu yapma yapma bunu ne yani ben inanıyorum diye evde oturup sosyal bi hayat yaşamıyormuyum çeşitli kurslara gidemiyor muyum meral sen dini anlamışsında yanlış anlamışsın
din gelişmez derken nası yani daha açman gerekecek
aaa diyen olmadımı hiç yakışmadı şimdi daha 3-5 mesaj üstte rica edicem
Bale kültürel faaliyet değilse ne? Din mi? Baleistler mi var benim bilmediğim.işte siz baleyi kültürel faaliyet olarak görürken ben öyle görmüyorum sorunda burda
ben daha farklı alanlarda çocuğumun gelişmesini istiyorum
ha okulda bunlarda verilsin tabi bu arada yukarda verilmesin dememin sebebi nasıl hissettiriyoruydu
ancak bırakın okullarda din eğitimi verilsin ülkenin %99 müslüman demeyeceğim değil çünkü ancak din eğitimini verilmesini isteyen kişi sayısı çok diyelim
velhasıl bırakın isteyen din eğitimini aldırsın istemeyen aldırmasın
ki zaten ben evde verilen eğitimin mayasını vermişsem ve devam ettiriyorsam kalıcı olacak
yoksa zaten olmayacak
Allah aşkına kaç tane ateist tanıyorsunuz da kabullenmeyenler kimliklerinden çıkartıyor diyorsunuz. benim tanıdığım hiçbir Ateist nüfusundaki din hanesini önemsemiyor.İslamiyette müslümanlara has olduğu için haliyle müslüman bir ülke oluyoruz bunu ksbullenmeyenler zaten kimliklerinden İslamiyeti çıkarttırıyo
İslamiyette müslümanlara has olduğu için haliyle müslüman bir ülke oluyoruz bunu ksbullenmeyenler zaten kimliklerinden İslamiyeti çıkarttırıyo
Laf cambazlığına girmeyelim ülkemiz müslüman bir ülke başka dinden başka inanıştan insanlar yaşıyor olabilirÜlkenin müslümanı olmaz, insanın olur.
Alevide müslüman canım alevilik veya sünnilik mesheptir karıştırmaKaç alevi gördün kimliğinden islam ibaresini çıkaran? Sadece alevi dedim bak diğerlerini katmadım bile.
Alevide müslüman canım alevilik veya sünnilik mesheptir karıştırma
Laf cambazlığına girmeyelim ülkemiz müslüman bir ülke başka dinden başka inanıştan insanlar yaşıyor olabilir
Yanmıycakları ne malum gidip geldilerde yanmadılarmı ateistim diyende sildirsin benceAllah aşkına kaç tane ateist tanıyorsunuz da kabullenmeyenler kimliklerinden çıkartıyor diyorsunuz. benim tanıdığım hiçbir Ateist nüfusundaki din hanesini önemsemiyor.
Devlet bir kurumdur, ülke bir coğrafi terimdir, ikisinin de bir yaratıcıya inanmak gibi iradeleri yok, Dine inanmayan bir devlet mesela Sovyet Rusya bu mantıkla cehennemde yanmalıydı, mantığınızın uygunsuzluğunu bu abuk örnekten anlayabilirsiniz.
ablacım iyi misin? kara parçası olan Rusya'dan bahsediyorum, onun üzerinde yaşayan insandan değil yahu. sen ciddi ciddi kara parçalarının cennete ya da cehenneme gidebileceğine mi inanıyorsun.Yanmıycakları ne malum gidip geldilerde yanmadılarmı ateistim diyende sildirsin bence
Bale kültürel faaliyet değilse ne? Din mi? Baleistler mi var benim bilmediğim.
Okullarda zaten din kültürü ve ahlak bilgisi dersi çok uzun yıllardır var.
Daha fazlasını isteyen için seçmeli ders olarak konsun mesele değil. Buna kimse karşı çıkmıyor zaten. Yeterki o seçmeli adı altında getirilen ders "zorunlu seçmeli" olmasın... Öğretmen yok diye ben çocuğumun müzik dersi yerine kuran dersine girmesini istemem mesela.
yooo ben öyle mi dedim?
benim ailem de Afrika ormanlarında kaybolmuş Ateist grubu değil, gayet inançlı insanlar, gayet de kültürel etkinliği takip ediyorlar.
inançlı insan sanatı takip etmez gibi bir şey mi dedim ben?
din ve sanat karşılaştırılmaz.
sanata karşı olan insan medeni değildir, özgürlükçü değildir dedim.
sanata karşı değilsen niçin alındın ki?
din gelişen bir şey mi? yorumlanan bir şey sadece. örneğin dinde (herhangi bir dinde) şu ayet pek olmamış, yeniden yazalım demek gibi bir imkanın var mı? Din (kutsal kitap) Allah Kelamı'dır, kutsaldır, ezel ve ebeddir.
değişenler zaten Batıldır.
burada kimse din eğitimine karşı çıkmadı.
ikincisi tiyatro da bale de din değildir. sanattır. sanat muhaliftir, din dogmatir. sanat üretmeyi, sorgulamayı gelişmeyi teşvik eder, din tam tersini emreder. (şurayı açalım, din sabittir, gelişmez)
sanat ve din bambaşka mecralardır.
sanatla uğraşan bir insan dindar olabilir
ama sanata karşı olan bir insan medeni ya da özgürlükçü olamaz. kimse bunun aksini boşuna iddia etmesin.
Senin beyin bilirkişimi :))))) ülke derken kara parçasınımı kastediyoruz offfff taşlarımı konuşuyoruz gidin dış ülkelere sorun bakalım Türkiyeyi ilk söyledikleri Müslüman Ülke olucaktırGel sen benim beyime sor bakalım ne anlatacak sana alevilik hakkında. Hadi onlar müslüman diyelim ateistler deistler ne olacak?
Biraz yukarda marilyn'in örneği var rusya hakkında. Onu oku bi zahmet beni uğraştırma. Ülke dediğimiz şey kara parçasıdır. Düşünemediği gibi inanamaz da.
aleviler müslüman değil mi ?Kaç alevi gördün kimliğinden islam ibaresini çıkaran? Sadece alevi dedim bak diğerlerini katmadım bile.
Dilek ornegini ben vermedim..veredebilirdim...ironi yapmadim kelime ironik dedim..sorun su itirazimiz su.tekrar anlatayim.bir hukuk devletinde kolluk kuvveti savcinin onune gidene kadar yargilanmamis sucu sabit gorulmemis her bireyin yasam hakkindan sorumludur.birey mahkemeye cikar karari yargi verir..orta da catisma yokken kimse oldurulemez..bunun adi cinayettir..medya her zaman dogruyu soylemez.manuple eder.algi yaratir..
Senin beyin bilirkişimi :))))) ülke derken kara parçasınımı kastediyoruz offfff taşlarımı konuşuyoruz gidin dış ülkelere sorun bakalım Türkiyeyi ilk söyledikleri Müslüman Ülke olucaktır
aleviler müslüman değil mi ?
Sen iyimisin arkadaşım şimdi durduk yere kara parçasını niye konuşalım lafı alıp istediğiniz yere çekmesini iyi beceriyosunuz ülke derken insanlarımızdan bahsettiğimizi anlamıyomusunuz bunudamı açık açık yazalım çok okumaktan sulandınmı naptın yani bişeyide açıkca yazmadan anlayın yawablacım iyi misin? kara parçası olan Rusya'dan bahsediyorum, onun üzerinde yaşayan insandan değil yahu. sen ciddi ciddi kara parçalarının cennete ya da cehenneme gidebileceğine mi inanıyorsun.
inanıyorsan söyle boşa yormayayım kendimi.
oldu derim "gidin layn sildirin o din hanesini, kızdırmayın yaprak'ı"
Komikmisin ne :))))Yaprak error verdi.
Biz de bir insanı daha düşünmeye sevk etmenin huzuruyla uykuya gidelim.
evet burda sordum konuştuk ne yalan söyleyim aleviler hakkında hiç hoş bilgilere sahip değildim kendisiyle konuşana kadardaBir aleviye sorarsan daha net bilgi alırsın. Ben karıştırmayayım şimdi ortalığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?