Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Çorum Olayları[1] veya Çorum Katliamı[2][3] Çorum'da 1980 Mayıs-Temmuz aylarında meydana gelen, siyasi ve dini temelli olarak ortaya çıkan kanlı olaylar. Ülkücülerin, Alevi mahallesi olarak bilinen Milönü Mahallesi'ne saldırması üzerine, çoğu Alevi olmak üzere resmî kaynaklarca 57 sol görüşlü yurttaşın ölümü ve yüzlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar. [4]

hımm buda chplilerin yaptığı bir şeymiş.

Siz kesinlikle aklınızı kaçırmışsınız. Bu katliamların hangi gruplarca yapıldığı herkesce bilinirken böyle saçma birşeyi paylaşmanızı başka birşeye yoramıyorum.
iktidardakiler önemli değil diyorsun yani..hani şu anda pkklılar ASKERİMİZİ öldürüyor Hükümet şuçlu değil yapan zümre belli diyorsun.. yada ankara katliamındada yapanlar belli ve hükümet suçsuz diyorsun..

diktatör derken kimi kastediyorsun, cicim? yazmamışın?
bak Kakao hangi sebeple yapıyorsan da yapma. insanların bam teline ısrarla basıyorsun. Doğrusuyla yanlışıyla Atatürk demokratik bir ülke kurmuş, öyle ya da böyle çok partili sisteme geçmeye çalışmış.
Atatürk bir siyasi liderdir, çok doğru yaptığı şeyler olduğu gibi, yanlış yaptığı şeyler de vardır.
o dönemde Atatürk demek Devlet demekti Devlet demek de Atatürk.
her devlet kuruluş aşamasında bunları yaşamıştır. Türkiye'ye özgü bir şey değil. bakılması gereken hedeflenendir. yanlış uygulamalar elbette olmuştur.
ama mevcut yanlışları hiç eleştirmeden, caps lock bir şekilde diktatör yazınca inandırıcı olmuyorsunuz.

Hükümet suçsuz demiyorum. O katliamlar o zaman yönetimde olanların da boynuna. Madımağa gelip hiçbir müdahalede bulunmadan giden teşkilatın da boynuna. En başta bu katliamı planlayıp, insanları kışkırtan dincilerin boynuna. Aziz nesin'i ilk sayfalarda boy boy hedef gösteren gazetecilerin boynuna.

Kaldı ki verdiğin bilgiler de yanlış. Copy paste yaparken kontrol edelim bari. Pes artık.

vay anasını madımağı yakanlarda chpliler oldu. yuh diyorum kusura bakmayın buna
Madımakla ilgili Lütfi kalelinin Sivas katliamı adlı kitabını tavsiye ederim arkadaşlara..bu arada o dönem katliam sanıklarının avukatının sonra AKP den milletvekili ve bakan olduğunu da yazıvereyim..Hayati Yazıcı!

Sen hem Atatürk'ü sevdğini iddia edip hem de devrimlerini mi yeriyorsun Kakao?

birde kalkıp Atatürkü ne çok sevdiğinden bahseder bazı konularda. şimdide diktatör diyor. bir insanın kendisiye bu kadar çeliştiğini şu
kkda başka hiçbir üyede görmedim ben

Bide bu İktidardaki partilere dikkat
Eki Görüntüle 1668640

bu capsi paylaştığına göre, yakın Zamanda gerçekleşen Ankara katliamı için Akp hükümetini suçlu bulmak fikri hakkında ne düşünüyorsun kakao?
Biz de Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak cellatımıza aşık olmayalım o Zaman?
Oy vermeyelim?

İskilipli'nin savunmasının kayıp bölümleri var mı bilemiyorum, İstiklal Mahkemeleriyle iligili okuduğum hiçbir kaynakta rastlamadım(kaynakların bir bölümü yabancı tarihçilerin) ama doğru da olabilir. fakat ben okuduğum kısımlarda İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesi olduğunu okudum. kitaplar şu an bu evde değil, kaynak bakınayım okumak istersen.
evet kendisine pek güvenmem siyasi görüşü yüzünden değil, Gazi Osman Paşa'yı Plevne Savaşında öldürdüğü an kendisini bir tarihçi olarak kabul etmemeye başladım, Osman Paşa'nın Plevne'de Gazi olduğu bu ülkede ortaokulda anlatılıyor.
ki kendisi Osmanlıca bilmediğine dair iddiaları asla yalanlamadı bildiğim kadarıyla. o yüzden Osmanlıca konusunda bilgi verebilecek en son kişi kendisi (eğer yalanlamadıysa)
ne yazık ki çevremiz istatistikleri değiştirmiyor, elimizde bizzat Osmanlı Arşivlerinden alınan mühürlü, onaylı oranlar var.
elbette Osmanlı'da kimse okur yazar bilmez değildi.
köy olan okullarda okuma yazma bilen insanlar vardı ama olmayan insan sayısı çok daha fazlaydı.
benim aldığım eğitim çok ciddi bir Sosyoloji içeriyordu. Ekonomi ve Sosyoloji ilişkisi bizim bölümde Osmanlı'dan itibaren alındığı için çok dikkatimi çekmiştir ve çok araştırmıştım bu konuyu. o yüzden bilgi sahibi olduğum konular vardır ama bilmediğim de çok şey var.
sizlerle yazışarak yeni şeyler öğreniyorum işte

Sen hem Atatürk'ü sevdğini iddia edip hem de devrimlerini mi yeriyorsun Kakao?

birde kalkıp Atatürkü ne çok sevdiğinden bahseder bazı konularda. şimdide diktatör diyor. bir insanın kendisiye bu kadar çeliştiğini şu
kkda başka hiçbir üyede görmedim ben

samimiyetsizsin deyincede kızarsın, sana cok mu yuklendım dıye düşünmüştüm ama yanılmısım gercekten haketmişsin(.)
ne kadar çabuk atarlandınız..marily yazısında yazmış
..
aklıma ne biçim bir diktatörlük müş demek geldi niye kızıyorsunuzki..

o konu burada açıldığı zaman hepiniz ağız birliği etmişcesine hükümeti katillikle suçladınız..şimdi ben iktidardakilere dikkat deyince o katliamları yapanlar belli diyorsunuz hükümeti suçlamak niye diyorsunuz.

elbette konuşarak anlatarak öğreneceğiz ben siyaseti burda kkda öğrendim bu konuyla ilgili herhangi bi eğitimim veya özel ilgim olmadı hiç son 2 seneye kadar
neyse inceliğin için telekküer ediyorum ve konudan keskin bir virah yapım sağa dönerek sen ndeden hep bilgisayar başındasın evin çoluğun çoğcuğun yokmu onu geçrim tuvalaete gittiğine dair şüphelerim var

birde kaç evin var bu evde değil demişsin

konudan yoruldum üst mesajımdada yazdığım gibi bir çok siteden bir çok bilgi belge getirebiliriz ama ne kadar doğru olur

I-ıh olmadı.
Ben sorumun cevabını alamadım.
Madem hükümetlerin o dediğin olaylarda suçlu olduğunu savunuyorsan Alevilere (ki ben Aleviyim) sol partilere oy vermeyin diyorsan, o Zaman Ankara olayında ölen insanların suçlusu akp hükümeti olmuyor mu?
Ona neden oy veriyoruz?
Vermeyelim. Öyle değil mi?

Orkd bence bu soruyu hem cemaate hem Akp'ye sorun yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmezken ne oldu da düşman oldunuz diye. Ama bana sormayın "her şey iyiyken rahat mı battı?" diye çünkü benim için hiçbir zaman her şey iyi olmadı zaten.

Arkadaş şu forumda da bi fetocu ilan edilmemiştim oh o da oldu. Seriyi tamamladım sanırım, rahatladım.

'Hükümeti suçlamak niye?' diye kimse yazmadı. Her yapılan katliamın tek faili dönemin hükümetiyse bugün yapılan katliamları ve hatta grup farketmiyormuş ya Pkk'nın öldürdüğü askerlerde de tek suçlu Akp mi? Bunu kabul ediyorsan tutarlı olduğunu kabul edicem. Öteki türlü niyetini çok açık anlıyor herkes. Kakao ve Ben

*maraş olayı tamamen halk arasında. Alevilik Sünnilik gerilimi ve Alevileri yok etme isteğiyle gelişen bir olay.

*çorum olayı, gene halk arasında çıkan bir durum.
Ülkücülerin, Alevi mahallesi olarak geçen bir mahalleye saldırması üzerine başlıyor.

*Sivas olayı, kendilerini inançlı ilan eden insanlar tarafından Madımak otelini yakmaları ve çoğunluğu Alevi olan insanları katletmeleri üstüne kurulu.

hımm hayyal gel anlaşalım o yayınladığım caps teki iktidar olanları sen anlat sonrada ben .. o zaman bunlar iktidardaydı ne düşünüyorsun..yorum yapın diye yayınladım o capsi..

cevap yazmışsın bile ankara olaylarındaki fikirlerinide merak ettim.. görüşünü bekliyorumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…