iktidardakiler önemli değil diyorsun yani..hani şu anda pkklılar ASKERİMİZİ öldürüyor Hükümet şuçlu değil yapan zümre belli diyorsun.. yada ankara katliamındada yapanlar belli ve hükümet suçsuz diyorsun..Siz kesinlikle aklınızı kaçırmışsınız. Bu katliamların hangi gruplarca yapıldığı herkesce bilinirken böyle saçma birşeyi paylaşmanızı başka birşeye yoramıyorum.
diktatör derken kimi kastediyorsun, cicim? yazmamışın?düşündümde o zaman ne biçim bir DİKTATÖRLÜK varmış...ee tabi kolay değil bir rejim kuruldu vede kanunlarla ,katı önlemlerle korunmayada alınacaktır.. mazallah ileriki yıllarda CUMHURİYETİ devirmek için bu tarz DİKTATÖRLER ve bu tarz ÖNLEMLER Alınıp asılmalar kesilmeler olursa nice olur bu ülkenin halii..
iktidardakiler önemli değil diyorsun yani..hani şu anda pkklılar ASKERİMİZİ öldürüyor Hükümet şuçlu değil yapan zümre belli diyorsun.. yada ankara katliamındada yapanlar belli ve hükümet suçsuz diyorsun..
Madımakla ilgili Lütfi kalelinin Sivas katliamı adlı kitabını tavsiye ederim arkadaşlara..bu arada o dönem katliam sanıklarının avukatının sonra AKP den milletvekili ve bakan olduğunu da yazıvereyim..Hayati Yazıcı!vay anasını madımağı yakanlarda chpliler oldu. yuh diyorum kusura bakmayın buna
Sen hem Atatürk'ü sevdğini iddia edip hem de devrimlerini mi yeriyorsun Kakao?düşündümde o zaman ne biçim bir DİKTATÖRLÜK varmış...ee tabi kolay değil bir rejim kuruldu vede kanunlarla ,katı önlemlerle korunmayada alınacaktır.. mazallah ileriki yıllarda CUMHURİYETİ devirmek için bu tarz DİKTATÖRLER ve bu tarz ÖNLEMLER Alınıp asılmalar kesilmeler olursa nice olur bu ülkenin halii..
birde kalkıp Atatürkü ne çok sevdiğinden bahseder bazı konularda. şimdide diktatör diyor. bir insanın kendisiye bu kadar çeliştiğini şudiktatör derken kimi kastediyorsun, cicim? yazmamışın?
bak Kakao hangi sebeple yapıyorsan da yapma. insanların bam teline ısrarla basıyorsun. Doğrusuyla yanlışıyla Atatürk demokratik bir ülke kurmuş, öyle ya da böyle çok partili sisteme geçmeye çalışmış.
Atatürk bir siyasi liderdir, çok doğru yaptığı şeyler olduğu gibi, yanlış yaptığı şeyler de vardır.
o dönemde Atatürk demek Devlet demekti Devlet demek de Atatürk.
her devlet kuruluş aşamasında bunları yaşamıştır. Türkiye'ye özgü bir şey değil. bakılması gereken hedeflenendir. yanlış uygulamalar elbette olmuştur.
ama mevcut yanlışları hiç eleştirmeden, caps lock bir şekilde diktatör yazınca inandırıcı olmuyorsunuz.
Bide bu İktidardaki partilere dikkat
Eki Görüntüle 1668640
İskilipli'nin savunmasının kayıp bölümleri var mı bilemiyorum, İstiklal Mahkemeleriyle iligili okuduğum hiçbir kaynakta rastlamadım(kaynakların bir bölümü yabancı tarihçilerin) ama doğru da olabilir. fakat ben okuduğum kısımlarda İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesi olduğunu okudum. kitaplar şu an bu evde değil, kaynak bakınayım okumak istersen.yaznın yarısına kadar katılıyorum ancak atıf hocanın savunmasının 10 sayfasının eksik olduğuna dair bir yazı okumuştum belgelerle gerçekler adlı bi siteydi sanırım
o yüzdende kabul etmişti diyemezdin
en basitinden benim babannem dün gecede yazmıştım osmanlıcayıda arapçayıda okuyabiliyordu elinde el yazması kitaplarıda vardı ve köyde yaşayan bi kadındı öyle şehirde falan değil
yani varsayalım halk bu yazıyo bilmiyordu ama kaynaklar osmanlıcaydı sonuçta yani yeni gelen nesiller bunu okuyamaz duruma geldimi geldi
osmanlı hakkında bildiklerimizin sence ne kadarı doğru peki?
evet kaynkalara ulaşmka gerek ahmet akgündüz hocanın dediğine göre çok çarpıtışdı ( bu hocayada güvenmiyosundur kesin :) )
ha birde evet günümüz demokrasisinde yeri yok ama katı önlemler alacağız derken bir çok alimin asıldığı göz ardı edilemez çok kesin çizgilerle konuşamıyorum çünkü bende okuduğum hiç bir kaynağa güvenmiyorum bunun için kapsamlı bir ders almak lazım orjinal kaynaklara ulaşmak lazım yani işkembneden sallarım tabi iki site okuyup zor değil bu
ama sen bu konuda bi kaç tık daha iyi durumdasın eğitimini almışsın sonuçta
diktatör derken kimi kastediyorsun, cicim? yazmamışın?
bak Kakao hangi sebeple yapıyorsan da yapma. insanların bam teline ısrarla basıyorsun. Doğrusuyla yanlışıyla Atatürk demokratik bir ülke kurmuş, öyle ya da böyle çok partili sisteme geçmeye çalışmış.
Atatürk bir siyasi liderdir, çok doğru yaptığı şeyler olduğu gibi, yanlış yaptığı şeyler de vardır.
o dönemde Atatürk demek Devlet demekti Devlet demek de Atatürk.
her devlet kuruluş aşamasında bunları yaşamıştır. Türkiye'ye özgü bir şey değil. bakılması gereken hedeflenendir. yanlış uygulamalar elbette olmuştur.
ama mevcut yanlışları hiç eleştirmeden, caps lock bir şekilde diktatör yazınca inandırıcı olmuyorsunuz.
Sen hem Atatürk'ü sevdğini iddia edip hem de devrimlerini mi yeriyorsun Kakao?
birde kalkıp Atatürkü ne çok sevdiğinden bahseder bazı konularda. şimdide diktatör diyor. bir insanın kendisiye bu kadar çeliştiğini şu
kkda başka hiçbir üyede görmedim ben
ne kadar çabuk atarlandınız..marily yazısında yazmışsamimiyetsizsin deyincede kızarsın, sana cok mu yuklendım dıye düşünmüştüm ama yanılmısım gercekten haketmişsin(.)
..o dönem Cumhuriyeti rejime karşı yükselen her yeni seste katı önlemler almıştır. zaten İstiklal Mahkemeleri olağanüstü yetkilerle donanmış bir mahkemedir. elbette günümüz demokrasisinde yeri yoktur.
o konu burada açıldığı zaman hepiniz ağız birliği etmişcesine hükümeti katillikle suçladınız..şimdi ben iktidardakilere dikkat deyince o katliamları yapanlar belli diyorsunuz hükümeti suçlamak niye diyorsunuz.bu capsi paylaştığına göre, yakın Zamanda gerçekleşen Ankara katliamı için Akp hükümetini suçlu bulmak fikri hakkında ne düşünüyorsun kakao?
Biz de Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak cellatımıza aşık olmayalım o Zaman?
Oy vermeyelim?
elbette konuşarak anlatarak öğreneceğiz ben siyaseti burda kkda öğrendim bu konuyla ilgili herhangi bi eğitimim veya özel ilgim olmadı hiç son 2 seneye kadarİskilipli'nin savunmasının kayıp bölümleri var mı bilemiyorum, İstiklal Mahkemeleriyle iligili okuduğum hiçbir kaynakta rastlamadım(kaynakların bir bölümü yabancı tarihçilerin) ama doğru da olabilir. fakat ben okuduğum kısımlarda İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesi olduğunu okudum. kitaplar şu an bu evde değil, kaynak bakınayım okumak istersen.
evet kendisine pek güvenmem siyasi görüşü yüzünden değil, Gazi Osman Paşa'yı Plevne Savaşında öldürdüğü an kendisini bir tarihçi olarak kabul etmemeye başladım, Osman Paşa'nın Plevne'de Gazi olduğu bu ülkede ortaokulda anlatılıyor.
ki kendisi Osmanlıca bilmediğine dair iddiaları asla yalanlamadı bildiğim kadarıyla. o yüzden Osmanlıca konusunda bilgi verebilecek en son kişi kendisi (eğer yalanlamadıysa)
ne yazık ki çevremiz istatistikleri değiştirmiyor, elimizde bizzat Osmanlı Arşivlerinden alınan mühürlü, onaylı oranlar var.
elbette Osmanlı'da kimse okur yazar bilmez değildi.
köy olan okullarda okuma yazma bilen insanlar vardı ama olmayan insan sayısı çok daha fazlaydı.
benim aldığım eğitim çok ciddi bir Sosyoloji içeriyordu. Ekonomi ve Sosyoloji ilişkisi bizim bölümde Osmanlı'dan itibaren alındığı için çok dikkatimi çekmiştir ve çok araştırmıştım bu konuyu. o yüzden bilgi sahibi olduğum konular vardır ama bilmediğim de çok şey var.
sizlerle yazışarak yeni şeyler öğreniyorum işte
o konu burada açıldığı zaman hepiniz ağız birliği etmişcesine hükümeti katillikle suçladınız..şimdi ben iktidardakilere dikkat deyince o katliamları yapanlar belli diyorsunuz hükümeti suçlamak niye diyorsunuz.
hımm hayyal gel anlaşalım o yayınladığım caps teki iktidar olanları sen anlat sonrada ben .. o zaman bunlar iktidardaydı ne düşünüyorsun..yorum yapın diye yayınladım o capsi..I-ıh olmadı.
Ben sorumun cevabını alamadım.
Madem hükümetlerin o dediğin olaylarda suçlu olduğunu savunuyorsan Alevilere (ki ben Aleviyim) sol partilere oy vermeyin diyorsan, o Zaman Ankara olayında ölen insanların suçlusu akp hükümeti olmuyor mu?
Ona neden oy veriyoruz?
Vermeyelim. Öyle değil mi?
cevap yazmışsın bile ankara olaylarındaki fikirlerinide merak ettim.. görüşünü bekliyorumm..*maraş olayı tamamen halk arasında. Alevilik Sünnilik gerilimi ve Alevileri yok etme isteğiyle gelişen bir olay.
*çorum olayı, gene halk arasında çıkan bir durum.
Ülkücülerin, Alevi mahallesi olarak geçen bir mahalleye saldırması üzerine başlıyor.
*Sivas olayı, kendilerini inançlı ilan eden insanlar tarafından Madımak otelini yakmaları ve çoğunluğu Alevi olan insanları katletmeleri üstüne kurulu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?