• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Bide bu İktidardaki partilere dikkat
12141545_10205277964215387_3876787730677003881_n.jpg

öncelikle adı geçen kanun ne için çıkarılmış bilmeyen arkadaşlara onu bir anlatalım:
bu Kanun İstiklal Savaşı sırasında işgal kuvvetlerinin istilası yüzünden zarar görmüş, yıkılmış harap haldeki camileri belirlemek için çıkarılmış.
http://blog.milliyet.com.tr/ataturk-ve-inonu-doneminde-camiler/Blog/?BlogNo=360502
böyle bir kaynağa bir blog yazısı yeterli kalacaktır diye düşünüyorum.
özellikle yazıda şu kısmı çekmek istiyorum:

"Taksim’deki Kâtip Mustafa Çelebi Camii Meyhaneye Dönüştürülmüş
Taksim’deki Ağa Camii ile aynı yıllarda yaptırılan Katip Mustafa Camii kadro dışı bırakıldığı ve ödenek ayrılmadığı için 1931’den itibaren kapalı tutulmuş daha 1941’de satılarak cami daha sonra yıkılmış yerine üç katlı bir bina yapılmış ve binanın giriş katı meyhane olarak kullanılmıştır."
bu olay neredeyse 40 yıl sonra olmuştur. Camileri meyhane yaptılar demek için fazla meşakkatli bir yol.
gelelim 1935 sonrasına...
ülke 2. Dünya Savaşına girmezken, Almanya Rusya ülkenin burnunun dibine kadar gelmişken, Peygamber Sancağı, Kutsal Emanetler, Askerlerin gıdaları, Saray Emanetleri, Hırka-i Şerif, halkın buğdayları nereye saklanmıştır biliyor musunuz?
camilerin içine.
çünkü İsmet Paşa Almanların camileri vurmayacaklarını düşünmüştür. işte İsmet Paşa camileri ahır böyle yapmıştır.
satılan camilerin tamamı yıkılmış halde olan, kullanılmayan, camilerdir. insanların ibadet ettikleri camileri satıp insanları camisiz bırakmak gibi bir durum söz konusu değildir.
atıl halde, uzun süren savaşlar boyunca tahribata uğramış camilerdir.

madem cami yıkımına bu kadar hassasınız buyrun bunlar da Menderes tarafından bizzat çoğu aynı kanundan faydalanarak yıkılan camilerimiz:
http://www.halkinhabercisi.com/iste-menderesin-yiktirdigi-camilerimiz
Yazınızı okuduktan sonra cehaletin bilmeden atıp tutmanın ne kadar komik olmasının yanında korkunç boyutlara ulaştığını da gördüm.Şu dünyada Allah hariç hiçbir gücün insanların ibadetlerini engelleyecek gücü yoktur.Arzu eden göz'ü ile namaz kılabilir.Arzu eden içinden zikir eder.Din'i yaşamak hiçbir suretle engellenemez,inananlar için.Fakat bunu siyasi hale getirmek,görmediğin bilmediğin zamanlara atıp tutmak gerçekten çok çirkin.Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

ha konuya genel yorumum, o solcu dinsiz bu sağcı yobaz diye genellemeyin insanları.. o onun amcasının oğluymuş, yok bilmemkimle bilmemkim kardeşmiş falan diye akla uymayan kıyaslamalarda yapmayın lütfen
bi ablam solcu, gayet inançlı, ama tesettürsüz biri (CHP)
ben sağcı, gayet inançlı, ama tesettürsüz biri (AKP)
diğer ablam ülkücü,gayet inançlı ve tesettürlü biri.(MHP)
hepimizi yetiştiren aynı anne-baba.

şimdi atıf hocayı örnek vermemin sebebi iskilipliyim ben :)

bu yaşa geldim net bilgilere sahipmiydim hayır çünkü ne dayatıldı ise onu öğrendik biz kitaplarda kara çarşaflı kadın öcü gibi gösterildiği günler hani

bu arada cumhuriyet karşıtı olmadığımı belirtmekte fayda görüyorum çünkü bi kendini bilmez sen o zaman oy kullanma atatürkü sevmiyorsan diyor ( hayda gelde çık işin içinden ) :)

cumhuriyet ile demokrasi ile ilgili bi sorunum yok haa laiklik ile car o ayrı :)

neyse atıf hocaya gelecek olursak kitabı zaten şapka kanununda 1.5 sene önce basılıyor bu sebeble asılmasın bi zahmet
şimdi bi çok siteye girdim sitelerden birinde istiklal mahkemelerinin usulsüzlüğünden haksızlıklarında bahsederken
diğerinde neredeyse iyki asıldı sonuna kadar haketti diyor atıf hoca için

şimdi hangisine güvenelim söylermisin son dönemlerde gerçek tarihimize ulaşacağız kaynaklar değiştirildi vb. bi sürü hikaye dolanıyor
ve buna inanmamız hiçte zor olmaz öyle değilmi çünkü harf devrimi ile hiç bir kaynağı okuyamaz duruma geldikmi geldik cahil bırakıldıkmı bırakıldık
yani tarih değiştirilmedi ise bile harf inkilapı yüzünden ( haa o zaman neden harf devrimi yapıldı ) der insanoğlu

yani okuduğum kaynaklardan birşey yazmayacağım buraya incinmek incitmek an meselesi
özalın zehirlendiği kanıtlanmamışmıydı öyle hatırlıyorum

neyse hangi kaynağa göre badem gözlü oldu şimdi bende senin okuduğun kaynaklara güvenmiyorum deme hakkına sahibim değil mi ?

@_MedceziR_ ayrı alıntı yapmak istemedim alıntı yaptığın arkadaş yüzünden tüm sol görüşlüleri dine karşı olarak görmeyiz merak ettme :KK66: ha gördüğümüz bi kesim var o ayrı tabi
belliki ne dediğini bilmeyen bi insan kaale alıp cevap verip uğraşmak bile istemedim kendisiyle
Ya hangi mantıkla harf devriminin bizi cahilleştirdiğini söyleyebiliyorsunuz?

yazdıklarını okuyorum ama cevaplamıyorum sonra bana yükleniyolar diye soylenıyosun:KK14:
yükleniyorlarmıı...???öyle bişi ben dememm sadece samimi olmadığınızdan bahsetmişimdir.. :KK14::KK14:yazz bidanemm yazzz..ne güzel tatlı tatlı atışıyoruz burada

şükür dün kazen yazdı. seçimden sonra cezalarda değişim olacakmış. güzel

haftaya o hakaretvari yazanları görürüz burada soluk soluk artık
yalnız virajı alamayanlar olcaktır kesin, alışmak zor olur bu kadar rahatlıktan sonra :D

şimdi atıf hocayı örnek vermemin sebebi iskilipliyim ben :)

bu yaşa geldim net bilgilere sahipmiydim hayır çünkü ne dayatıldı ise onu öğrendik biz kitaplarda kara çarşaflı kadın öcü gibi gösterildiği günler hani

bu arada cumhuriyet karşıtı olmadığımı belirtmekte fayda görüyorum çünkü bi kendini bilmez sen o zaman oy kullanma atatürkü sevmiyorsan diyor ( hayda gelde çık işin içinden ) :)

cumhuriyet ile demokrasi ile ilgili bi sorunum yok haa laiklik ile car o ayrı :)

neyse atıf hocaya gelecek olursak kitabı zaten şapka kanununda 1.5 sene önce basılıyor bu sebeble asılmasın bi zahmet
şimdi bi çok siteye girdim sitelerden birinde istiklal mahkemelerinin usulsüzlüğünden haksızlıklarında bahsederken
diğerinde neredeyse iyki asıldı sonuna kadar haketti diyor atıf hoca için

şimdi hangisine güvenelim söylermisin son dönemlerde gerçek tarihimize ulaşacağız kaynaklar değiştirildi vb. bi sürü hikaye dolanıyor
ve buna inanmamız hiçte zor olmaz öyle değilmi çünkü harf devrimi ile hiç bir kaynağı okuyamaz duruma geldikmi geldik cahil bırakıldıkmı bırakıldık
yani tarih değiştirilmedi ise bile harf inkilapı yüzünden ( haa o zaman neden harf devrimi yapıldı ) der insanoğlu

yani okuduğum kaynaklardan birşey yazmayacağım buraya incinmek incitmek an meselesi
özalın zehirlendiği kanıtlanmamışmıydı öyle hatırlıyorum

neyse hangi kaynağa göre badem gözlü oldu şimdi bende senin okuduğun kaynaklara güvenmiyorum deme hakkına sahibim değil mi ?

@_MedceziR_ ayrı alıntı yapmak istemedim alıntı yaptığın arkadaş yüzünden tüm sol görüşlüleri dine karşı olarak görmeyiz merak ettme :KK66: ha gördüğümüz bi kesim var o ayrı tabi
belliki ne dediğini bilmeyen bi insan kaale alıp cevap verip uğraşmak bile istemedim kendisiyle
Özal konusunda ben de yazdıktan sonra baktım, biri diyor zehirlendi ön raporu bu, biri diyor yok zehirlenmedi ana otopsi raporu bu. iyice araştırmak lazım, ben takip etmemişim o konuyu, o yüzden emin değilim.
sorun ne biliyor musun? adam akıllı resmi tezlerden ya da abartı ve "mağdurcu" anti resmi tezlerden bir şey anlamak mümkün değil.
İskilipli şeriat yanlısıdır, devrimlere karşıdır, bunu dile getirmiştir. Şapka giyenlerin öldürülmesi gerektiğine dair fetvası vardır, İngiliz Muhipleri cemiyeti üyesi olduğu bilinir ve asılmıştır.
o dönem Cumhuriyeti rejime karşı yükselen her yeni seste katı önlemler almıştır. zaten İstiklal Mahkemeleri olağanüstü yetkilerle donanmış bir mahkemedir. elbette günümüz demokrasisinde yeri yoktur.
bu tarz mevzularda oh iyi olmuş vatan hainlerine demek yerine, tarihle yüzleşmek ve ders almak gerektiğini düşünüyorum.
elbette kaynağa güvenmeye bilirsin.
İskilipli bir kesime göre vatan haini, diğer kesime göre ise İslam Alimi.
bana göre ise yeni kurulan rejimin her türlü yanlışına rağmen onun karşısına çıkarılan İslam Alimi şeriatçı ve İngiliz yanlısı (ki ifadesinde kendisi de kabul etmiştir bunu) bir şahıssa burada İslamcıların sorgulaması gereken kendi alimleridir.

harf inkılabında gözden kaçan şu o dönemin halkı zaten Osmanlıca okuyamıyordu ve elimizdeki en iyi veri %10 o döneme göre.
yani zaten dedelerinin mezar taşını okuyamıyorlardı, arkasından sadece Fatiha okuyorlardı. Osmanlı Arşivleri korunmuştur, Osmanlıca belgeler okunabilir durumdadır, olmasaydı şu an Osmanlı hakkında hiçbir şey bilmiyor olurduk öyle değil mi?

Özal konusunda ben de yazdıktan sonra baktım, biri diyor zehirlendi ön raporu bu, biri diyor yok zehirlenmedi ana otopsi raporu bu. iyice araştırmak lazım, ben takip etmemişim o konuyu, o yüzden emin değilim.
sorun ne biliyor musun? adam akıllı resmi tezlerden ya da abartı ve "mağdurcu" anti resmi tezlerden bir şey anlamak mümkün değil.
İskilipli şeriat yanlısıdır, devrimlere karşıdır, bunu dile getirmiştir. Şapka giyenlerin öldürülmesi gerektiğine dair fetvası vardır, İngiliz Muhipleri cemiyeti üyesi olduğu bilinir ve asılmıştır.
o dönem Cumhuriyeti rejime karşı yükselen her yeni seste katı önlemler almıştır. zaten İstiklal Mahkemeleri olağanüstü yetkilerle donanmış bir mahkemedir. elbette günümüz demokrasisinde yeri yoktur.
bu tarz mevzularda oh iyi olmuş vatan hainlerine demek yerine, tarihle yüzleşmek ve ders almak gerektiğini düşünüyorum.
elbette kaynağa güvenmeye bilirsin.
İskilipli bir kesime göre vatan haini, diğer kesime göre ise İslam Alimi.
bana göre ise yeni kurulan rejimin her türlü yanlışına rağmen onun karşısına çıkarılan İslam Alimi şeriatçı ve İngiliz yanlısı (ki ifadesinde kendisi de kabul etmiştir bunu) bir şahıssa burada İslamcıların sorgulaması gereken kendi alimleridir.

harf inkılabında gözden kaçan şu o dönemin halkı zaten Osmanlıca okuyamıyordu ve elimizdeki en iyi veri %10 o döneme göre.
yani zaten dedelerinin mezar taşını okuyamıyorlardı, arkasından sadece Fatiha okuyorlardı. Osmanlı Arşivleri korunmuştur, Osmanlıca belgeler okunabilir durumdadır, olmasaydı şu an Osmanlı hakkında hiçbir şey bilmiyor olurduk öyle değil mi?

yaznın yarısına kadar katılıyorum ancak atıf hocanın savunmasının 10 sayfasının eksik olduğuna dair bir yazı okumuştum belgelerle gerçekler adlı bi siteydi sanırım
o yüzdende kabul etmişti diyemezdin
en basitinden benim babannem dün gecede yazmıştım osmanlıcayıda arapçayıda okuyabiliyordu elinde el yazması kitaplarıda vardı ve köyde yaşayan bi kadındı öyle şehirde falan değil
yani varsayalım halk bu yazıyo bilmiyordu ama kaynaklar osmanlıcaydı sonuçta yani yeni gelen nesiller bunu okuyamaz duruma geldimi geldi
osmanlı hakkında bildiklerimizin sence ne kadarı doğru peki?
evet kaynkalara ulaşmka gerek ahmet akgündüz hocanın dediğine göre çok çarpıtışdı ( bu hocayada güvenmiyosundur kesin :) )

ha birde evet günümüz demokrasisinde yeri yok ama katı önlemler alacağız derken bir çok alimin asıldığı göz ardı edilemez çok kesin çizgilerle konuşamıyorum çünkü bende okuduğum hiç bir kaynağa güvenmiyorum bunun için kapsamlı bir ders almak lazım orjinal kaynaklara ulaşmak lazım yani işkembneden sallarım tabi iki site okuyup zor değil bu ;)

ama sen bu konuda bi kaç tık daha iyi durumdasın eğitimini almışsın sonuçta

o dönem Cumhuriyeti rejime karşı yükselen her yeni seste katı önlemler almıştır. zaten İstiklal Mahkemeleri olağanüstü yetkilerle donanmış bir mahkemedir.
düşündümde o zaman ne biçim bir DİKTATÖRLÜK varmış...ee tabi kolay değil bir rejim kuruldu vede kanunlarla ,katı önlemlerle korunmayada alınacaktır.. mazallah ileriki yıllarda CUMHURİYETİ devirmek için bu tarz DİKTATÖRLER ve bu tarz ÖNLEMLER Alınıp asılmalar kesilmeler olursa nice olur bu ülkenin halii..

Bide bu İktidardaki partilere dikkat
Eki Görüntüle 1668640
e pes! baştan sayıyoruz!
Dersim: CHP
Maraş: DSP
Çorum Mayıs 1980 Başbakan Demirel (Adalet Partisi)
Sivas: Başbakan Tansu Çiller (koalisyon)
e pes, artık kendinizinkileri de mi başkalarına kaktırmaya başladınız. gençler bilmez ama biz unutmadık Sivata Tansu Hanım'ın otelin etrafını saran vatandaşlarımıza bir şey olmamıştır dediğini.
Maraş'ın da Çorum'un da Sivas'ın da kimlerin işleri olduğu tek tek bellidir.
bari vikipedi kullanmayı öğrense şu facebook adminleri de rezil olmasa bari.

Back