Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .

Öyle bir uygulama Türkiye için hayal, neden, çünkü biz daha siyasi tercih ile dini inanışın bambaşka şeyler olduğunu ayırt edemiyoruz dün gece biri chp ye oy verenler dinsiz dedi ya da ima etti diyim, halbuki ne alaka biri allah ile aramda olan konu diğeri dünyevi bir olay, bir de bizde statü çok önemli, bahsettiğin yazıyı ben de okudum çokta beğendim,orda demiş ya doktorun da belli bir geliri var dolayısıyla bıçak parası şu bu yok, adam statü için değil cidden doktor olmak için doktor olmuş hani 3 kuruşa versen adam bunu istiyor,ben doktorum He hey olayı değil oysa bizde beni ne doktorlar ne mühendisler istedi lafı klişe olmuş, bu sebepten Küba sağlık devi

Bir diğer örnek, memuriyette ilk yılim, geldiler ee sendikalı ol, x sendikasındanız,mhp nin sendikası,falanda sendika şu partiye yakın,sendika nedir emeği savunur hak arar değil mi, sendikanın partisi olamaz, her kesimden insan olur ortak paydalari emekçi olmalarıdır, biz daha lokal bazda bunu doğru yere oturtamamışız

Kötü birşeydir demiyorum bizde uygulanmaz,bizde sosyal devleti bir oturt yeter, her gelirden insan olsun ama uçurum olmasın, bolca orta direk olsun

tek bir gavur olsa baska. artik bunaldim ben sadece forumda degil, cevremde insanlarda da goruyorum.
oy versem ne olur ki? parti degisse devlet degisse bu insanlarin zihniyeti mi degisecek?
hic umudum yok artik insanliktan.
midem fiziksel manada bulaniyor.
kimsede ne merhamet kalmis ne sagduyu
tabii istisnalar var ama azinlik onlar.
bunun bir adim sonrasi ic savas.
artik oy la falan olacak is degil.

Oy anam oyy...seçimden önce burası bu hale geldiyse,sonrasını düşünemiyorum
Seçim gelmeden banlar acil gelmeli
Bişey değil kazenin daveti yüzünden kokularını da bıraktılar buraya...yine bulurlar

Evet bize engel olan emperyalist güçler var.Aselsanda görevli bilim adamlarının uçak kazasında nasıl öldüğünü intiharları hatırlayın.Yanlış düşünüyorsunuz bence.Bilerek engelleniyor.Zaten geri kalmış bir ülkeyiz kimsenin bu konuda yeterli imkanı yok ki.İmkan verilmezse nasıl ilim bulabilirler ki.Evlerinin bodrumunda kimya deneyleri mi yapacaklar ?Fizik bölümü okuyanların çoğu öğretmen oluyor.Çünkü Türkiyede bilim diye bir şey yok.Üretim yok.Hepimiz bundan şikayetçiyiz.Var olan şeyleri devam ettiriyoruz.Tam tersi ODTÜ'yü iyi yapan verdiği eğitimdir.Öğrencilerin de tabiki seçilmiş olması.Kendi okulumdan biliyorum.Büyük hayal kırıklığı yaşadım.Benim okulumda da çok zeki öğrenciler var.Soru sorduklarında off yine mi sen gözüyle bakılıyor.Ki bu Türkiye sıralamasında 5. okul falan.Kalite giderek düşüyor bence.Biz elimize taşın altına seve seve koyarız zaten koyuyoruz da 13 yaşından beri dershane okul yollarında sürünüyorum.Ama tekbaşımıza her şeye gücümüz yok.Sihirbaz değiliz.İnsanları yetiştiren de bizleriz.Zaten ben hepimiz ülkemiz için çalışmaktan bahsetmiştim.Orayı görmediğiniz sanırım.Tabi insanlara çocuk yaşta bu bilincin kazandırılması gerekiyor.

Ben de büyük market zincirlerindeki, mağazalardaki kasa kuyruklarından bıktım.
O kuyruklar sayılıyor mu acaba?
Niye kuyruk var? Çünkü millette bol bol para var,alıyo da alıyo..sana da sıra gelmiyo

Ay hayyal yapma simdi "ekonomik refah var o kuyruk ondan" cilar gelecek..

Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ... diyorum ben de, 24 ay taksitle telefon alan insanların ülkesiyüz, 24 ay 2 sene demek yahu kim öle kim kala, 2 senede yeni model çıkacak bu sefer ona, üreten biz değiliz elbette, müthiş bir tüketim çılgınlığı,yol yaptı demek marifet değil o yollar zaten çöktü de şu daha önemli bir soru: o yolda bir tane Türk yapımı araba var mı

Şükran can diye bir bilim kadını var ona yapılanları bilmem okudun mu

Ben Aselsan'da staj yaptım, ortamı da gayet iyi biliyorum. Dediğin bir örnek olabilir elbette ancak savunma sanayisinde başka olaylar var işte. Bu boyutta kalırsak herkes otursun o zaman.
Kaldı ki şu an bizim fabrikamız otomasyon bilen elek mühendisi arıyor. Kaç zamandır ilan veriyoruz, tanıdıklara söylüyoruz ancak bilen yok. dediğin gibi patır patır mezun veriyor okullar, her okul artık her bölümü açtı, bitirmek yetmiyor bunu anlayabildiyse öğrenciler farklılaşması lazım. Mezun oluyor iş bulamıyor. Her defasında her konuda devleti suçlamak da yanlış tabi. Çok derin bir konu. Kesinlikle haklı olduğun noktalar var. Fizik bitiriyor öğretmen oluyor ama fizik öğretmeni atanamıyor. Kendi içinde çok çelişen noktalar var. Ancak dinimizi bile hala oradan buradan öğrenip boyuna konuşan bir milletiz. Açıp da kendimizi okumuyoruz. Maalesef pek çok konuda bu böyle. Yurt dışında adam metroda İncil'in altını çize çize okuyor. Bizde bir ton hurafe. Aç bakalım kitapta yazıyor mu o hurafeler. Ama bakan yok, yani dediğim bireysel çabadan vazgeçmemek lazım.

Hele öğrenciler yazık.. Cebinde gelen paranın kaynağı belli, kıt kanaat burslarla geçiniyor. Ama şehrin X mekanında piyasa yapıyor. Ayağına X marka ayakkabı giyiyor. Dışarıdan bakınca vitrinin içini ben yaş itibariyle görebiliyorum ama bazen çok komik ya da bazen çok acınası olduklarının farkında değiller.

Gelişim bambaşka bir kültür ipek.Tüm dünyada artık mentörlük( yol göstericilik) uygulanıyor.California üniversitesinde hayatını dahileri araştırmaya adamış bir profesörün araştırmalarına denk gelmiştim.Her 20 yılda ortaya çıkan dahileri bir önceki 20 yıldaki dahiler ortaya çıkartıyormuş.
Yunan tarihine bak Soktates, Aristo,Plato,Hipokrat birbirini takip ediyor.
Newton " başarılı oldum, çünkü devlerin omuzunda oturuyordum" demiş.
Nobel ödüllü bir bilim insanı ile çalışmak, Nobel kazanma ihtimalini %20 arttırıyormuş.
İnsanlar kendisi gibi olan ve bir yol gösterenin yanında büyük başarılara imza atıyor .
Özelliklede bugünkü eğitim sistemimizde hiç mümkün görünmüyor bir başarı kazanmak.

Bence burda en büyük suçlu devlet ve tüm aksaklılarda başta burdan geliyor işte.AdAm_OLaCaK_KIZ adlı arkadaşın verdiği örnek mesela devletin bilerek engellediğini söylüyor.Söylediğiniz çoğu şey ekonomik yeterizliklerden ileri geliyor.Komünizmde insanlar doğuştan ev sahibi oluyorlar.Geçim derdi gibi büyük sıkıntıları yok.

Haklısın valla insani biktiriyorlar.

En büyük sıkıntının eğitim olduğunu düşünüyorum ben de,hersey eğitimle başlayacak ama eğitim düzeyi arttıkça bize oy verme oranı düşüyor diyen bir partinin eğitim için birseyler yapacağını düşünmek saflık

Canim işte bizim genlerimizde o yok neden herkes aynı evde oturacak neden ben daha iyisinde oturmayayım ki, ben 5+2 istiyorum...bizim insanımız böyle

Hahah neredeymiş o cevval hanımlar? Hepsi pıss valla göremedik bir cevvalliklerini :) Ben çok laf cambazı olduğum için değil düşüncelerimi mantıklı sebeplere dayandırdığım için sizin cevval hatunların diyecek bir şeyi kalmıyor.

o kadar çok istiyosan strateji yapmayı başka partiye ver terörist olduğunu bile bile gidip de hdp ye oy veren elbette haindir.

Neden Hdp olduğunu hala anlamadıysan gelip burada yazma ve kendince akıl vermeye de kalkma. Baraja en yakın ve Akp'yi bölen Hdp var. Gidip 0,1 alan partiye oy vermem Akp'nin ekmeğine yağ sürer, seni zeki zeni.

Akp mi bombalar patlamıyor? Ahahhahashdf ya terörden vuracaksan Akp ile gelmeyeceksin bana. Allah senin gözünü açtırsın ne diyelim.

Hala hdp ye oy vermeyi düşünen varsa yazıklar olsun diyorum. Ve bu zihniyette insanlara bizim maasimizdan kesilen vergilerde haram olsun. Vatan haini demek az kalır şehit katilisiniz siz ve sizin gibiler !

Senin maaşından vergi kesiliyor da benimkinden kesilmiyor mu? Zannedersin beni devlet besliyor ya da ben bir devlet kurumuyum da vergisi haram olacakmış bana ahahasf ya daha ne dediğini bilmiyorsun bir iki laf öğrenmiş konuşuyorsun.

BÖYLE AKILA...........

Yazacak bir şey bulamayıp argoya dönenleri ciddiye alacak değilim elbette.

Yukarıdaki troller milliyetçilikten girmiş aferin sen de dine bağla konuyu ki daha çok oy topla. Aahahahshd İslam düşmanlığı ile ne alaka hakikaten ya kafaya bak.

Bu da tüm trollere genel cevabım olsun. Tek başına iktidar dönemi bitti, lale devriniz bitti canım geçmiş olsun, çırpınmayın artık :)

küçük ve akpyı destekleyen bir il de oo oda bir şey mi kömürlerde geldi
ve adamlar arsa sahibi sadece evleri sobalı her türlü yardımı alıp 80 bin tlye araba alıp benim lüks için de yaşadığımı düşünen tipler 30 binlira ederinde araba var ev kira ve doğalgaz ödüyoruz kışın aylık en az 400 tl bebek var ama fitre zekat makarna onlara beleş her ay gidip gıda bankasından alışverişler yapılıyor ama ben elimde bir poşetle eve girerken saklıyorum
neyse artık anladın ne anlatmak istediğimi sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…