- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
Ben de büyük market zincirlerindeki, mağazalardaki kasa kuyruklarından bıktım.
O kuyruklar sayılıyor mu acaba?
Ay hayyal yapma simdi "ekonomik refah var o kuyruk ondan" cilar gelecek..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de büyük market zincirlerindeki, mağazalardaki kasa kuyruklarından bıktım.
Var bence neden bir şans vermiyoruz.Örneğin Doğu Perinçek.Daha kötü olamaz değil mi.Berna Laçin'in Kübaya gittikten sonra yazdıklarını okumuştum.Beni çok etkilemişti.Uygulamada ne gibi sıkıntılar olabilir mesela.Elektrik müh okuyorum henüz öğrenciyim.Staj yapıyorum bir yerde hafta içi belli günler çalışıyorum.
tek bir gavur olsa baska. artik bunaldim ben sadece forumda degil, cevremde insanlarda da goruyorum.Can Yücel'in bir sözü var bilir misin?
'Gavura kızıp da oruç bozulmaz' lütfen ne olursa olsun oyunu kullan.
Kime verirsen ver, ne olursa olsun.
Hepimiz uç parti sempatizanlarından bıktık ama bu bizim sesimizi duyuracağımız tek yol.
Evet bize engel olan emperyalist güçler var.Aselsanda görevli bilim adamlarının uçak kazasında nasıl öldüğünü intiharları hatırlayın.Yanlış düşünüyorsunuz bence.Bilerek engelleniyor.Zaten geri kalmış bir ülkeyiz kimsenin bu konuda yeterli imkanı yok ki.İmkan verilmezse nasıl ilim bulabilirler ki.Evlerinin bodrumunda kimya deneyleri mi yapacaklar ?Fizik bölümü okuyanların çoğu öğretmen oluyor.Çünkü Türkiyede bilim diye bir şey yok.Üretim yok.Hepimiz bundan şikayetçiyiz.Var olan şeyleri devam ettiriyoruz.Tam tersi ODTÜ'yü iyi yapan verdiği eğitimdir.Öğrencilerin de tabiki seçilmiş olması.Kendi okulumdan biliyorum.Büyük hayal kırıklığı yaşadım.Benim okulumda da çok zeki öğrenciler var.Soru sorduklarında off yine mi sen gözüyle bakılıyor.Ki bu Türkiye sıralamasında 5. okul falan.Kalite giderek düşüyor bence.Biz elimize taşın altına seve seve koyarız zaten koyuyoruz da 13 yaşından beri dershane okul yollarında sürünüyorum.Ama tekbaşımıza her şeye gücümüz yok.Sihirbaz değiliz.İnsanları yetiştiren de bizleriz.Zaten ben hepimiz ülkemiz için çalışmaktan bahsetmiştim.Orayı görmediğiniz sanırım.Tabi insanlara çocuk yaşta bu bilincin kazandırılması gerekiyor.Şöyle ki; istediğin dünya konusunda hem fikir olabiliriz. Ancak Japon amcalar 1928 gibi savaşların ortasında bir dönemde Kaizen diye bir çılgın çıkıp Toplam Kalite diye bir şey çıkarmış. Sonra bunu Ford takip etmiş ve devamı gelmiş. Hala daha bizim ülkemizde toplam kalite üniversite ders kitaplarını aşamadı. Demek istediğim şu ki; birey kendini yetiştirsin. ODTÜ iyi yapan devlet değil öğrencilerdir. KEndi arabamızı üreteceğiz dedik de önümüze kim çıktı. Devrim'den sonra adım var mı adam gibi bu konuda?
İlim ve bilim arandıktan sonra bulunur. Ama armut piş ağzıma düş olmuyor bu dünyada artık. Herkes bir taşın altına elini soksun önce, birey olarak elinden geleni yapsın. Bu da en az başta olanlar kadar insanların sorumluluğu. Evet net olarak AKP'nin gitmesini istiyorum ama saplantılı olarak kimseye fanatik değilim ya da konuşmuş olmak için eleştirmiyorum.
Niye kuyruk var? Çünkü millette bol bol para var,alıyo da alıyo..sana da sıra gelmiyoBen de büyük market zincirlerindeki, mağazalardaki kasa kuyruklarından bıktım.
Evet bize engel olan emperyalist güçler var.Aselsanda görevli bilim adamlarının uçak kazasında nasıl öldüğünü intiharları hatırlayın.Yanlış düşünüyorsunuz bence.Bilerek engelleniyor.Zaten geri kalmış bir ülkeyiz kimsenin bu konuda yeterli imkanı yok ki.İmkan verilmezse nasıl ilim bulabilirler ki.Evlerinin bodrumunda kimya deneyleri mi yapacaklar ?Fizik bölümü okuyanların çoğu öğretmen oluyor.Çünkü Türkiyede bilim diye bir şey yok.Üretim yok.Hepimiz bundan şikayetçiyiz.Var olan şeyleri devam ettiriyoruz.Tam tersi ODTÜ'yü iyi yapan verdiği eğitimdir.Öğrencilerin de tabiki seçilmiş olması.Kendi okulumdan biliyorum.Büyük hayal kırıklığı yaşadım.Benim okulumda da çok zeki öğrenciler var.Soru sorduklarında off yine mi sen gözüyle bakılıyor.Ki bu Türkiye sıralamasında 5. okul falan.Kalite giderek düşüyor bence.Biz elimize taşın altına seve seve koyarız zaten koyuyoruz da 13 yaşından beri dershane okul yollarında sürünüyorum.Ama tekbaşımıza her şeye gücümüz yok.Sihirbaz değiliz.İnsanları yetiştiren de bizleriz.Zaten ben hepimiz ülkemiz için çalışmaktan bahsetmiştim.Orayı görmediğiniz sanırım.Tabi insanlara çocuk yaşta bu bilincin kazandırılması gerekiyor.
Ben Aselsan'da staj yaptım, ortamı da gayet iyi biliyorum. Dediğin bir örnek olabilir elbette ancak savunma sanayisinde başka olaylar var işte. Bu boyutta kalırsak herkes otursun o zaman.Evet bize engel olan emperyalist güçler var.Aselsanda görevli bilim adamlarının uçak kazasında nasıl öldüğünü intiharları hatırlayın.Yanlış düşünüyorsunuz bence.Bilerek engelleniyor.Zaten geri kalmış bir ülkeyiz kimsenin bu konuda yeterli imkanı yok ki.İmkan verilmezse nasıl ilim bulabilirler ki.Evlerinin bodrumunda kimya deneyleri mi yapacaklar ?Fizik bölümü okuyanların çoğu öğretmen oluyor.Çünkü Türkiyede bilim diye bir şey yok.Üretim yok.Hepimiz bundan şikayetçiyiz.Var olan şeyleri devam ettiriyoruz.Tam tersi ODTÜ'yü iyi yapan verdiği eğitimdir.Öğrencilerin de tabiki seçilmiş olması.Kendi okulumdan biliyorum.Büyük hayal kırıklığı yaşadım.Benim okulumda da çok zeki öğrenciler var.Soru sorduklarında off yine mi sen gözüyle bakılıyor.Ki bu Türkiye sıralamasında 5. okul falan.Kalite giderek düşüyor bence.Biz elimize taşın altına seve seve koyarız zaten koyuyoruz da 13 yaşından beri dershane okul yollarında sürünüyorum.Ama tekbaşımıza her şeye gücümüz yok.Sihirbaz değiliz.İnsanları yetiştiren de bizleriz.Zaten ben hepimiz ülkemiz için çalışmaktan bahsetmiştim.Orayı görmediğiniz sanırım.Tabi insanlara çocuk yaşta bu bilincin kazandırılması gerekiyor.
Hele öğrenciler yazık.. Cebinde gelen paranın kaynağı belli, kıt kanaat burslarla geçiniyor. Ama şehrin X mekanında piyasa yapıyor. Ayağına X marka ayakkabı giyiyor. Dışarıdan bakınca vitrinin içini ben yaş itibariyle görebiliyorum ama bazen çok komik ya da bazen çok acınası olduklarının farkında değiller.Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ... diyorum ben de, 24 ay taksitle telefon alan insanların ülkesiyüz, 24 ay 2 sene demek yahu kim öle kim kala, 2 senede yeni model çıkacak bu sefer ona, üreten biz değiliz elbette, müthiş bir tüketim çılgınlığı,yol yaptı demek marifet değil o yollar zaten çöktü de şu daha önemli bir soru: o yolda bir tane Türk yapımı araba var mı
Gelişim bambaşka bir kültür ipek.Tüm dünyada artık mentörlük( yol göstericilik) uygulanıyor.California üniversitesinde hayatını dahileri araştırmaya adamış bir profesörün araştırmalarına denk gelmiştim.Her 20 yılda ortaya çıkan dahileri bir önceki 20 yıldaki dahiler ortaya çıkartıyormuş.Şöyle ki; istediğin dünya konusunda hem fikir olabiliriz. Ancak Japon amcalar 1928 gibi savaşların ortasında bir dönemde Kaizen diye bir çılgın çıkıp Toplam Kalite diye bir şey çıkarmış. Sonra bunu Ford takip etmiş ve devamı gelmiş. Hala daha bizim ülkemizde toplam kalite üniversite ders kitaplarını aşamadı. Demek istediğim şu ki; birey kendini yetiştirsin. ODTÜ iyi yapan devlet değil öğrencilerdir. KEndi arabamızı üreteceğiz dedik de önümüze kim çıktı. Devrim'den sonra adım var mı adam gibi bu konuda?
İlim ve bilim arandıktan sonra bulunur. Ama armut piş ağzıma düş olmuyor bu dünyada artık. Herkes bir taşın altına elini soksun önce, birey olarak elinden geleni yapsın. Bu da en az başta olanlar kadar insanların sorumluluğu. Evet net olarak AKP'nin gitmesini istiyorum ama saplantılı olarak kimseye fanatik değilim ya da konuşmuş olmak için eleştirmiyorum.
bol para mıNiye kuyruk var? Çünkü millette bol bol para var,alıyo da alıyo..sana da sıra gelmiyo![]()
Bence burda en büyük suçlu devlet ve tüm aksaklılarda başta burdan geliyor işte.AdAm_OLaCaK_KIZ adlı arkadaşın verdiği örnek mesela devletin bilerek engellediğini söylüyor.Söylediğiniz çoğu şey ekonomik yeterizliklerden ileri geliyor.Komünizmde insanlar doğuştan ev sahibi oluyorlar.Geçim derdi gibi büyük sıkıntıları yok.Ben Aselsan'da staj yaptım, ortamı da gayet iyi biliyorum. Dediğin bir örnek olabilir elbette ancak savunma sanayisinde başka olaylar var işte. Bu boyutta kalırsak herkes otursun o zaman.
Kaldı ki şu an bizim fabrikamız otomasyon bilen elek mühendisi arıyor. Kaç zamandır ilan veriyoruz, tanıdıklara söylüyoruz ancak bilen yok. dediğin gibi patır patır mezun veriyor okullar, her okul artık her bölümü açtı, bitirmek yetmiyor bunu anlayabildiyse öğrenciler farklılaşması lazım. Mezun oluyor iş bulamıyor. Her defasında her konuda devleti suçlamak da yanlış tabi. Çok derin bir konu. Kesinlikle haklı olduğun noktalar var. Fizik bitiriyor öğretmen oluyor ama fizik öğretmeni atanamıyor. Kendi içinde çok çelişen noktalar var. Ancak dinimizi bile hala oradan buradan öğrenip boyuna konuşan bir milletiz. Açıp da kendimizi okumuyoruz. Maalesef pek çok konuda bu böyle. Yurt dışında adam metroda İncil'in altını çize çize okuyor. Bizde bir ton hurafe. Aç bakalım kitapta yazıyor mu o hurafeler. Ama bakan yok, yani dediğim bireysel çabadan vazgeçmemek lazım.
yaziklar olsun sizin gibi dusunenlere, dun de hacda olenlere pastirma dedi biri.
ikiniz de ayni kafadansiniz.
once insan olup vicdanli davranmayi bilemiyorsunuz.
Allah kalbinize merhamet duygusu versin.
ben yine nefret ettim bu siyasetten.
@Mune oylar siliniyor mu? boyle zihniyetlerin yasadigi ulke icin kilimi kipirdatip oy vermeye gitmem. adim bu oylamada bile gecmesin lutfen.
al birini vur otekine.
Gelişim bambaşka bir kültür ipek.Tüm dünyada artık mentörlük( yol göstericilik) uygulanıyor.California üniversitesinde hayatını dahileri araştırmaya adamış bir profesörün araştırmalarına denk gelmiştim.Her 20 yılda ortaya çıkan dahileri bir önceki 20 yıldaki dahiler ortaya çıkartıyormuş.
Yunan tarihine bak Soktates, Aristo,Plato,Hipokrat birbirini takip ediyor.
Newton " başarılı oldum, çünkü devlerin omuzunda oturuyordum" demiş.
Nobel ödüllü bir bilim insanı ile çalışmak, Nobel kazanma ihtimalini %20 arttırıyormuş.
İnsanlar kendisi gibi olan ve bir yol gösterenin yanında büyük başarılara imza atıyor .
Özelliklede bugünkü eğitim sistemimizde hiç mümkün görünmüyor bir başarı kazanmak.
Bence burda en büyük suçlu devlet ve tüm aksaklılarda başta burdan geliyor işte.AdAm_OLaCaK_KIZ adlı arkadaşın verdiği örnek mesela devletin bilerek engellediğini söylüyor.Söylediğiniz çoğu şey ekonomik yeterizliklerden ileri geliyor.Komünizmde insanlar doğuştan ev sahibi oluyorlar.Geçim derdi gibi büyük sıkıntıları yok.
O senaryoda halinden memnun deilsin galiba ... Sana burda şu yazdıkların nankörce adice cümlelerin üzerine ağzının payını verebilecek o kadar cevval hanımlar olduğunu biliyorum ve görüyorun da ama sana inanki tenezzül etmiolardır benim gibi bişeyler açıklamaya.. anca mabatlarıyla gülüolardır bundan emin ol ükle takozu.
o kadar çok istiyosan strateji yapmayı başka partiye ver terörist olduğunu bile bile gidip de hdp ye oy veren elbette haindir.
Olen askerimize yazik degilmi kardesim bumu akil anlayisin akp geldiginde en azindan cocuklari daglara kacirmaz bombalar patlatmaz askerine polisine esinin cocugunun kursun sikmaz.ama illede vericem diyorsan o senin vicdani meselen sirf ak parti basa gelmesin gerekirse vatan elden gitsin gerekirse asker polisin olup gitsin diyorsun yani.yazik tek kelimeyle yazik insanin ak partiye olan hincinin kininin vatan sevgisinin onune gecmis olmasi ne aci.askerimiz polisimiz oldugunden uzuldugunuzdende supheliyim su durumda malum siz bilincli sivazliyorsunuz bu teroristlerin sirtini.siz elinizdekiyle yetinemeyen elindeki vatanini korumaya calisan yoneticinin kiymetini bilmeyen insanlar yarinlara bakmakta sorunlusunuz vatan gidiyor vatan suriye gibi elinizde cocukla yasayacak guvenli yermi aramak istiyorsunuz rahatlikmi batiyor size.allah bildigi gibi yapsin gozlerini kulaklarini kapatana aylarca anlatsan para etmez rabbim vicdan versin vicdani sorgulayarak oylarinizi verdirtsin ins
Hala hdp ye oy vermeyi düşünen varsa yazıklar olsun diyorum. Ve bu zihniyette insanlara bizim maasimizdan kesilen vergilerde haram olsun. Vatan haini demek az kalır şehit katilisiniz siz ve sizin gibiler !
BÖYLE AKILA...........
hdp ye oy veren pkklıları destekleyen kim varsa Allah belasını versin vatan aşkı imandandır sırf akp nefreti değil sizde ki islam düşmanlığı Allah sizin gibi din düşmanlarının da belasını versin
küçük ve akpyı destekleyen bir il de oo oda bir şey mi kömürlerde geldibirincisi çok hoş valla. Artık şu devirde süslü paket uzatılıp da alınıp da kapıyı kapatan var mı hala acaba? En azından paketsiz olsun da ne olduğu görülsün gelen kişi partici mi, bombacı mı ayırt edilsin. İnanılmaz saçma..
İkinicisi hediye ile oy satmaz bu millet. O an seni kandırır alır hediyeni ama yine gider bildiğini okur. Destekleme sözü almak son derece komik. Artık hangi ilde kapalı paketli sürpriz yapıldıysa.