Bugün Sahurda Ne Var ?(sahura özel tarifler)

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
44.080
153.942
Ramazanın vaz geçilmezi ramazan pidesi

Malzemelerimiz

1. 5 Bardak un

2. 300 ml ılık su

3. 100 ml ılık süt

4. 1 çorba kaşığı tereyağ

5. 3 çorba kaşığı zeytin yağı

6. 1 çorba kaşığı toz şeker

7. 1 tatlı kaşığı tuz

8. 1 paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için

1. Susam

2. Çörekotu

3. 1Yumurta sarısı

4. Yoğurt

Hazırlanışı

Adım 1: Unun üzerine instant kuru mayamızı döküyoruz ve elimizle biraz karıştırıyoruz.

Adım 2: 300 ml ılık suyumuzu ilave ediyoruz.

Adım 3: 100 ml ılık sütümüzü ilave ediyoruz.

Adım 4: 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ediyoruz.

Adım 5: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.

Adım 6: 1 çorba kaşığı şekeri ilave ediyoruz.

Adım 7: 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.

Adım 8: Elimizle 15 dakika mikser ile 10 dakika yoğuruyoruz.

Adım 9: yoğurduğumuz hamuru masa üstüne alıp elimizle 5 dakika daha yoğuruyoruz.

Adım 10: Hamurumuz hafif cıvık olmalı.

Adım 11: Yoğurduğumuz hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Adım 12: 2 Saat sonra hamuru çıkartıp iki eşit parçaya bölün ve pide şeklini verin.

Adım 13: Pide şeklini verdiğiniz hamuru keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verin.

Adım 14: Üzerini yoğurt ve yumurta sarısı karışımı ile bolca sıvayın, susam ve çörek otu ile süsleyin.

Adım 15: Daha önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırınımızın tabanına çelik tava yada borcam içinde kaynamış su koyun. Bu buharla pişmesini sağlayacaktır.

Adım 16: iç içe geçmiş iki tepsi kullanın, tabanı yanmasın. ama yoksa tek tepsiylede olur. Ben tek tepsiyle pişirdim. Tepsi içine un serpin ve bunun üzerine hamuru koyup 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. arada altına bakmayı unutmayın.
Alıntıdır

Çıtır Börek

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 şişe soda
1 yumurta
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Tuz

İÇ MALZEME
Beyaz peynir, maydonoz(İç istenilen şekilde hazırlana bilir)

YAPILIŞI

Öncelikle maya,tuz,soda,süt,yumurta, sirke,zeytinyağı karıştırılır.Un eklenerek hamur yapılır.Hamur çok sert olmayacak.Yarım saat üzerine bir kapak kapatılarak mayalandırılır...Sonra hamur 3 parçaya ayrılır,her parça ince bir şekilde açılır üzerine eritilmiş margarin veyahut tereyağı eritilip sürülür..Sonra rulo şeklinde sarılıp diğer hamura geçilir..3 bezede açılıp yağlandıktan sonra Hamur 2 parmak kalınlığında kesilir..Üzerine bastırılır ve iç malzemesi konur,tüm uçlar birleştirilir,kapatılır,üzerine yumurta sarısı sürülür..İsteğe bağlı çörek otu ve susam serpilir.175 derecede pişirilir...Afiyet olsun:))

MALZEMELER

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor

20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 5 su bardağı kadar)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

İçi : 100 gr beyaz peynir-maydanoz

YAPILIŞI

1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin.
2 ) Ilık süt sıvıyağ tuz şeker yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın.
3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. 4 er 4 er ayrı ayrı açın.

Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün.

4 ) Hamurları üstüste dizerek her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün.

5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip arasına peynir koyarak sarın (Bu kadar tombiş bir poğaça pişecek mi acaba demeyin bu aşamada =) ben dedim ama piştiler =) Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar)

6)30-40 dakika mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN........
Kaynak : kadınlar kulübü

Kol Böreği

Malzemeler
3 yumurta ( birini üzeri için ayırın )
6 adet hazır yufka
1 subardağı süt
1 subardağı yoğurt
Yarım paket margarin veye tereyağı
1 subardağından 1 barmak esik sıvı yağ
İç Malzemesi
Biraz köy peyniri, biraz beyaz peynir ,1 tutam maydanoz .

2 yumurtayı çırpma kabına kırın ve çırpın ardında margarinimizi tavaya alıp eritin eriyen margarıni ılması için kenara alın hata ben çabuk ılısın diye sıvı yagı katım ve ilk sıçaklığı çıkmış oldu yumurtaların içine yoğurt ve sütü ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpın ve sonrada yağı katın böreğimizin sosu hazır.
Yufkalarımızı tezkaha serin ve aralarına bu sosu eşit miktarda dağıtın 6 yufkanın hepsinede aynı işlemi yapın en üst katınada sosu döktükten sonra peynirli içi heryerine gelcek şekilde yayın

Dışta kalan yufkanın kenarlarını kesinki daha düzgün sarılsın kalan parçaları peynirin üzerine serpiştirin.Yufkanın tam ordasından ikiye kesin bu iki parcayı ayrı ayrı sarın

Böreklerimizi tepsi alın eğer sosunuz artıysa onuda üzerne gezdirin daha sonra kalan yumurtayı kırın ve üzerine sürün ben beyazını ayırt etmedim dilllerseniz ayırt edebilirsiniz
.
Bunu bir gece dolapta dinlendirin.Dinlenen kol böreklerimizi 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağırt serdiğimiz tepsimize dizin 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN ...

Tavada Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi

Evinizde fırın yoksa veya olsa da pratik ve kolay pizza nasıl yapılır öğrenmek mi istiyorsunuz? Tavada pizza resimli tarif makalemizde aşama aşama bu pizanın yapımına yer verdik.Şayet hamur yapmakla uğraşmak istemiyorsanız, fırından bir ekmek hamurundan alın, biraz un katıp yoğurun ardından, merdaneyla açıp tavaya koyalım.

Malzemeler
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 tutam tuz
1,5 su bardağı un

Sosu İçin
Rendelenmiş domates, domates salçası veya ketçap ( dilediğinizi seçebilirsiniz)

Üzeri için Malzemeler
Sucuk, salam, sosis, mantar, zeytin, mısır, rendelenmiş kaşar

Yapılışı
Malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
Kıvama geldiğinde merdaneyle açalım, ve Tavanın içini yağlayalım.
Hamurumuzu tavaya yerleştirelim.( çok kalın olmamalı, koyu kek hamuru kıvamında olmalı)
Üzerine sosunu yayalım.

Hamur İşleri, Çorbalar, Makarnalar Her Türlü Yemek Tarifi İçin Tıklayınız
Tüm malzemeyi hamurun üzerine koyup, tavanın üzerini hava almayacak şekilde
kapatalım.
2 dakika yüksek ateşte, ardından 7 dakika harlı ateşte pişirelim.
İşte hepsi bu kadar.
Kaynak:Kadınlar Kulübü

sabah bütün güzeliğile camdan gülmüserken yağmur toprağa düşmesiyle başlayan kokusuyla karşılandım bu sabah
Atölyemin başındayım bakalım hangi kokular yükselecek bizim atölyeden
Sucuklu Ekmek

1 yumurta
Kokteyl zeytin
Sucuk
kaşar peyniri
Ekmek ( benim bayat ekmek için değerlendirmesi için yaptığım bir tarif )
İlk olara yumurtayı çıpıyoruz malzemeyi karıştırıp ekmeğimizin üzerine sürüyoruz

75 derecelik fırına veriyoruz.

Fırında kremalı Patates

Malzemeler
4 orta boy patates
1 kutu krema (isteğe bağlı olmayada bilir )
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kadar kaşar peyniri
Tuz kirmizi biber kekik

Yapılışı
Ben patatesleri soydum ama dilerseniz soymayada bilirsiniz .Patatesi tahtaya alalım alt kısmınına bir tahta kaşık yerleştirelim kesdiğimiz zaman firen görevi görerek patatesi tam kesilmesini engeleyecektir .İnce ince tam kesmeden dilimlere ayıralım.

Daha sonra aralarına tereyağını küçük küçük parçalar halinde dilimlerin arasına koyalım.Patatesleri fırın tepsisine alalım tuz ve baharatlarını serpiştirelim

Kremasınıda ekledikten sonra fırnımızı 180 derceye ayarlayıp patatesler pişene kadar pişirelim
Pişen patateslerimizin üzerine rendelenmiş kaşar peynirmizi serpip tekrar fırınlayalım ,kaşarlar eriyip üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkaralım patatesler servise hazır ...

Afiyet olsun...

Çatı Böreği

MALZEMELER:

4 adet yufka

5 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı zeytin yağı

1 çay bardağı süt

1 adet haşlanmış patates

üzeri için

1 yumurta akı

çörek otu

süslemek için

küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

birazcık maydanoz

YAPILIŞI:
Geniş bir kaseye 4 tane yumurtayı kırıyoruz.5. yumurtanın ise akını üzeri için ayrı bir kaba alıyoruz sarısınıda geniş kaseye alıyoruz.çırpma teli ile yumurtaları karıştırıyoruz. üzerine sütü , yağı ,rendelediğimiz patatesi ve kabartma tozunu da katıp çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra 1. yufkayı tezgaha seriyoruz.üzerine kasedeki karışımdan fırça yada kaşıkla sürüyoruz.elimizle iyice yediriyoruz. sonra üzerine 2. yufkayıda seriyoruz aynı işlemi yapıyoruz. bu işlemi 4.yufkada da yapıyoruz ve yufkaları yarım ay şeklinde kapatıyoruz.sonrada yuvarlak bir kalıpla yada su bardağıyla yufkaya şekiller verip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. ben su bardağıyla şekil verdim siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

Üzerine de yumurta akını sürüyoruz.çörek otunu serpiyoruz.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. börekler fırından çıkar çıkmaz kaşar peyniri rendesinden serpiyoruz.maydanozla süsleyerek servise hazırlıyoruz

AFİYET OLSUN...
domez64

Kaygana

Kaygana nasıl yapılır? Kaygana malzemeleri nelerdir? Kaygana tarifi..

Malzemeleri:

4 çay bardağı un
5 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı: Karıştırma kabında yumurta, süt ve yoğurt çırpılır. Un ve ince kıyılmış maydanozlar eklenip krep kıvamına getirilir. Tavada yağ kızdırılıp karışım tavaya dökülür. Kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.
Kaynak
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/gurme/kaygana-tarifi-63104.html

efserimm bu bizde çok meşhurdurr.. kayganaa..

Biber Dolgulu Milföy

Malzemeler:
10 adet taze koy biberi.
Önceden kavrulmuş soğan ve kıyma tuz, karabiber ile tatlandırılmış,
1 kase beyaz peynir,
5 adet milföy hamuru
Üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam.
Yapılışı:
Milföy hamurlarını yumuşaması için tezgaha serin.Yıkanıp kurulanmış biberleri uzunlamasına kesin.İster kıymalı iç, isterseniz peynirli içle biberlerin içlerini doldurun.Milföy hamurlarını 2 cm"lik uzun çubuklar şeklinde kesin.
Biberlerin sap kısmi açıkta kalacak şekilde biberlere sarın.Şerit halinde istemezseniz kare olarak da kesip milföy'ü bütün halde de sarabilirsiniz biberlere. Biberler bitene kadar aynı işleme devam edin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden ısınmıs 200 dereceli fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

dilber

Bu cumartesi bunu yapsammı acabaa.. eşimin doğum günü napsam hazır sofra kurucamm yarışmayadamı katılsamm..

Bu cumartesi bunu yapsammı acabaa.. eşimin doğum günü napsam hazır sofra kurucamm yarışmayadamı katılsamm..
Canım bu tarif biraz kahvaltıya yönelik sanırım
Ama benimde denemek istediğim çok güzel leziz bir tarif
Eşinin yeni yaşını kutluyorum uzun nice yaşlara tuzlu bir tarifmi arıyosun ?
Harika bir fikir bence çok güzel olur yarışmaya katılımına vesile bir sepep

masamda olmasını istediğim bir tarif yarışmaya katılacağım tarifim süpriz efserim.. eşim içi güzel dileklerin için sağol eşimin doğum günü vesilesiyle iftara çağırdığım arkadaşlarım var bu tarifide yapsam hem görsellik olarak .hem lezzet olarak ana yemeğim başka canım.o ana yemekle katılırım yarışmayaa.. masayıda hazır kurmuş olacamm .. elleri kolları sıvasammı acebaa..

Şimdi anladım sen yemeğin yanında aparatif olarak düşündün ben heycanla bekliyorum masanı eminim bir birinden leziz yemekler yapacaksın

Şimdi anladım sen yemeğin yanında aparatif olarak düşündün ben heycanla bekliyorum masanı eminim bir birinden leziz yemekler yapacaksın
kafamda tasarladım bileee.. efserimmbide istediğimiz bir tarifle katılabiliyoruz değilmi belki tatlı,, belki salata, belki ana yemek, yada değişik bir pilav bunlardan bir tanesi ileee.... yuppiiii...

kafamda tasarladım bileee.. efserimmbide istediğimiz bir tarifle katılabiliyoruz değilmi belki tatlı,, belki salata, belki ana yemek, yada değişik bir pilav bunlardan bir tanesi ileee.... yuppiiii...
İstediğin tarif ile katılabilirsinAçılışı sen mi yapacaksın Kakao'cum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…