efserimm bu bizde çok meşhurdurr.. kayganaa..Kaygana
Kaygana nasıl yapılır? Kaygana malzemeleri nelerdir? Kaygana tarifi..
Malzemeleri:
4 çay bardağı un
5 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı: Karıştırma kabında yumurta, süt ve yoğurt çırpılır. Un ve ince kıyılmış maydanozlar eklenip krep kıvamına getirilir. Tavada yağ kızdırılıp karışım tavaya dökülür. Kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.
Kaynak
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/gurme/kaygana-tarifi-63104.html
Karadenizlisinefserimm bu bizde çok meşhurdurr.. kayganaa..
bize her yer trabzonnn..Karadenizlisinbende yedim çok beğendim
bize her yer trabzonnn..
Bu cumartesi bunu yapsammı acabaa.. eşimin doğum günü napsam hazır sofra kurucamm yarışmayadamı katılsamm..Eki Görüntüle 1563408
Biber Dolgulu Milföy
Malzemeler:
10 adet taze koy biberi.
Önceden kavrulmuş soğan ve kıyma tuz, karabiber ile tatlandırılmış,
1 kase beyaz peynir,
5 adet milföy hamuru
Üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam.
Yapılışı:
Milföy hamurlarını yumuşaması için tezgaha serin.Yıkanıp kurulanmış biberleri uzunlamasına kesin.İster kıymalı iç, isterseniz peynirli içle biberlerin içlerini doldurun.Milföy hamurlarını 2 cm"lik uzun çubuklar şeklinde kesin.
Biberlerin sap kısmi açıkta kalacak şekilde biberlere sarın.Şerit halinde istemezseniz kare olarak da kesip milföy'ü bütün halde de sarabilirsiniz biberlere. Biberler bitene kadar aynı işleme devam edin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden ısınmıs 200 dereceli fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
dilber
Canım bu tarif biraz kahvaltıya yönelik sanırımBu cumartesi bunu yapsammı acabaa.. eşimin doğum günü napsam hazır sofra kurucamm yarışmayadamı katılsamm..
masamda olmasını istediğim bir tarif yarışmaya katılacağım tarifim süpriz efserim.. eşim içi güzel dileklerin için sağol eşimin doğum günü vesilesiyle iftara çağırdığım arkadaşlarım var bu tarifide yapsam hem görsellik olarak .hem lezzet olarak ana yemeğim başka canım.o ana yemekle katılırım yarışmayaa.. masayıda hazır kurmuş olacamm .. elleri kolları sıvasammı acebaa..Canım bu tarif biraz kahvaltıya yönelik sanırım
Ama benimde denemek istediğim çok güzel leziz bir tarif
Eşinin yeni yaşını kutluyorum uzun nice yaşlaratuzlu bir tarifmi arıyosun ?
Harika bir fikir bence çok güzel olur yarışmaya katılımına vesile bir sepep
Şimdi anladım sen yemeğin yanında aparatif olarak düşündünmasamda olmasını istediğim bir tarif yarışmaya katılacağım tarifim süpriz efserim.. eşim içi güzel dileklerin için sağol eşimin doğum günü vesilesiyle iftara çağırdığım arkadaşlarım var bu tarifide yapsam hem görsellik olarak .hem lezzet olarak ana yemeğim başka canım.o ana yemekle katılırım yarışmayaa.. masayıda hazır kurmuş olacamm .. elleri kolları sıvasammı acebaa..
kafamda tasarladım bileee.. efserimmŞimdi anladım sen yemeğin yanında aparatif olarak düşündünben heycanla bekliyorum masanı eminim bir birinden leziz yemekler yapacaksın
İstediğin tarif ile katılabilirsinkafamda tasarladım bileee.. efserimmbide istediğimiz bir tarifle katılabiliyoruz değilmi belki tatlı,, belki salata, belki ana yemek, yada değişik bir pilav bunlardan bir tanesi ileee.... yuppiiii...