Bugün Sahurda Ne Var ?(sahura özel tarifler)

eee napam nevrestem baktım kimse katılmıyor bari sıvıyayım kolları dedimm nasipse cumartesi açarım konuyu bekleyin beni geliyorummm..:KK49::KK49::KK49:
:rolleyes::rolleyes:
kafamda tasarladım bileee.. efserimm:KK49::KK49::KK49:bide istediğimiz bir tarifle katılabiliyoruz değilmi belki tatlı,, belki salata, belki ana yemek, yada değişik bir pilav bunlardan bir tanesi ileee....:KK71::KK71::KK71: yuppiiii...
Evet tatlım istediğin tarifle seni bekliyoruz :KK73:

İstediğin tarif ile katılabilirsin:rolleyes:Açılışı sen mi yapacaksın Kakao'cum:KK73:
Nevoş ilk yarışmacımız belli oldu :rolleyes:

DOMATESLİ LORLU YUMURTA
image.jpg

MALZEMELER:
2-3 adet domates (yumuşak)
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı lor peyniri
Tuz
3 yemek kaşığı Sıvı yağ
Karabiber
pul biber
YAPILIŞI:
Domateslerimizi soyuyoruz. Daha sonra çok küçük şekilde küp küp doğruyoruz. Tava mızı önceden ısıtıyoruz. 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz. Domatesleri ve tuzu ekliyoruz, Çırpılmış yumurta ilave ediyoruz, üstüne lor peynirini ve baharatı ilave edip pişiriyoruz..
dilber dilber

Ramazanın vaz geçilmezi ramazan pidesi

Eki Görüntüle 1558878

Malzemelerimiz

1. 5 Bardak un

2. 300 ml ılık su

3. 100 ml ılık süt

4. 1 çorba kaşığı tereyağ

5. 3 çorba kaşığı zeytin yağı

6. 1 çorba kaşığı toz şeker

7. 1 tatlı kaşığı tuz

8. 1 paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için

1. Susam

2. Çörekotu

3. 1Yumurta sarısı

4. Yoğurt

Hazırlanışı

Adım 1: Unun üzerine instant kuru mayamızı döküyoruz ve elimizle biraz karıştırıyoruz.

Adım 2: 300 ml ılık suyumuzu ilave ediyoruz.

Adım 3: 100 ml ılık sütümüzü ilave ediyoruz.

Adım 4: 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ediyoruz.

Adım 5: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.

Adım 6: 1 çorba kaşığı şekeri ilave ediyoruz.

Adım 7: 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.

Adım 8: Elimizle 15 dakika mikser ile 10 dakika yoğuruyoruz.

Adım 9: yoğurduğumuz hamuru masa üstüne alıp elimizle 5 dakika daha yoğuruyoruz.

Adım 10: Hamurumuz hafif cıvık olmalı.

Adım 11: Yoğurduğumuz hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Adım 12: 2 Saat sonra hamuru çıkartıp iki eşit parçaya bölün ve pide şeklini verin.

Adım 13: Pide şeklini verdiğiniz hamuru keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verin.

Adım 14: Üzerini yoğurt ve yumurta sarısı karışımı ile bolca sıvayın, susam ve çörek otu ile süsleyin.

Adım 15: Daha önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırınımızın tabanına çelik tava yada borcam içinde kaynamış su koyun. Bu buharla pişmesini sağlayacaktır.

Adım 16: iç içe geçmiş iki tepsi kullanın, tabanı yanmasın. ama yoksa tek tepsiylede olur. Ben tek tepsiyle pişirdim. Tepsi içine un serpin ve bunun üzerine hamuru koyup 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. arada altına bakmayı unutmayın.
Alıntıdır

Kaygana bende çok severim, geçen gün sahurda kaygana yaptım, aslında hiç bilmem tarifini, kahvaltiliktarifler.com diye bir site var, orada tarif vermişler, ölçüler tam tuttu, bide fotoğrafla teker teker anlatmışlar, ben beğendim, oradan da bakabilirsiniz tarife :) ...

Son düzenleyen: Moderatör:
HAZIR YUFKADAN KOLAY PİŞİ
image.jpg

Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
tuz
Bölünmüş yufkaları ıslatmak:
için bir kase içme suyu
Kızartmak için :
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
1 yufkayı tezgaha yayın. 1 yumurtayı, bir kaseye kırın,tuz ekleyin, çatalla güzelce çok ama çok iyi çırpın. Çırpılmış yumurtayı yufkanın her yerine fırça ile sürün. Yufkanın her yeri yumurtalansın. Yufkayı bir kenarından başlayarak 2-3 parmak kalınlığında bitene kadar enli rulo şeklinde sarın. Diğer yufka içinde aynı işlemi tek tek yapın. 1 yufka+1 çırpılmış yumurta+sararak bitirme şeklinde. Bunları hemen de kızartabilirsiniz yok sabaha hazır olsun diyorsanız da yufkaları ortadan ikiye keserek bir tepsiye koyup tepsinin üstünü streçleyerek buzdolabında bekletebilir sabah kızartabilirsiniz. Bir kaba içme suyumuzu koyalım. . Derin bir tavaya yağ koyalım güzelce ısıtalım. Yumurtalı yufkaları 3-4 cm uzunluğunda keselim, kestiğimiz yumurtalı yufkaları önce suya batıralım çıkaralım bir süzgece çıkarttığımız yufkaları dizelim 1-2 dakika suyunu süzdürüp hemen kızgın yağa atalım ve güzelce kızartalım. Tavayı yavaşça ileri geri sallarsanız yufkalar puf, puf kabarırlar.Afiyet olsun...
dilber dilber

pratik ve çok lezzetli bir tarif..
image.jpg

peynirinizi ufalayın ve içine maydonozu kıyın.

2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
içine; peynir ve maydanoz

Genişçe bir teflon tavanın tabanını sıvı yağ ile yağlayın.
Yufkalardan birini etrafa taşacak şekilde serin, ortasına bir kasede karıştırdığınız süt, yağ yumurta karışımından sürün.
Diğer yufkanın yarısını birkaç parçaya ayırarak onları da tavanın ortasına serin. Yine sütlü karışımdan sürün.
Üzerine peynir ve maydanoz harcından serpiştirin.
Yarım kalan yufkayı parçalar halinde yine gelişigüzel serin ve aralara süt harcından dökmeyi unutmayın.
Son olarak en altta kalan ve kenarlardan taşan yufkayı güzelce ortada toparlayın.
Unutmayın ne kadar süt sürerseniz o kadar yumuşacık olur, elbette çok da abartmamak gerekli.
Tavayı ocağa alarak orta ateşte pişmeye bırakın, ara sıra spatula ile altını kontrol edin.ve yapışmaması için sallatın.
Alt kısım kızardığında böreği dikkatlice ters çevirerek diğer yüzünü de kızartın.
PrensesPeri PrensesPeri

Sahura pratik bir tarif:)

PASTIRMALI LAVAŞ

MALZEMELER

Lavaş ekmeği(Tortilla)
Pastırma
Kaşar peyniri
Yumurta
Terayağ

YAPILIŞI

Lavaş ekmeğe pastırma,kaşar,tereyağ serpiştirilir pişirilir.Almaya yakın yumurta kırılıp tekrar fırına verilir.

adra adra

image.jpg

EV YAPIMI SİMİT

MALZEMELER

1 paket kuru maya
1 silme çorba kaşığı tuz
1 silme çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Pekmez (Hepsi olur)
Susam

YAPILIŞI

Maya,şeker,tuz ve yağ derin bir kaba koyulup ılık suyla iyice eritilir.Aldığı kadar un koyulur.(Hamur çok sert olmasın.)Üzeri örtülüp 2 saat mayalandırılır.Sonra hamurdan parça koparılıp iki tane uzun şerit yapılıp burulur.Önce her tarafı hafif sulandırılmış pekmeze sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir.
adra adra

Yumurtalı Çökelek Tarifi'nin Malzemeleri
  • 1 kase çökelek
  • 2-3 dilim kaşar peyniri (küçük doğanmış)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Yumurtalı Çökelek Tarifi'nin Yapılışı
Tereyağını tavada erittikten sonra peynirleri ekleyin. Tereyağı ile peynirler karışıp, hafiften eriyen peynirlere kıyılmış maydanozu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Yumurta piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

• 1 kase çökelek
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Tereyağını tavada erittikten sonra peynirleri ekleyin. Tereyağı ile peynirler karışıp, hafiften eriyen peynirlere kıyılmış maydanozu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Yumurta piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hmmm guzel ama biz yokuz sahurda :KK66:

YEŞİL ZEYTİN SALATASI

MALZEMELER

Biberli yeşil zeytin
Domates
Sarımsak
Nar ekşisi
Biber salçası
Pulbiber
Kimyon
Zeytinyağı
Maydanoz
Ceviz

YAPILIŞI

Tüm malzemeler doğranıp,baharatlanıp,zeytinyağıyla harmanlanır.

adra adra

Tarifi isteriz :kk77::rolleyes:

• 1 kase çökelek
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Ellerinize sağlık :KK200:
Enfes görünüyor ellerinize sağlık :kk77:

Bu tarif kendiliğinden gelişen bir tarif ,yapılıyor mu bilmiyorum ama benim uydurduğum sevilen bir tarifim oldu...
index.php

Malzemeler
1 yumurta
1 paket margarin
1 subardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kapartma tozu
aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz ( benim peynir köy peyniriydi tuzunu bırakmamıştır diye az koydum )
Kaşar hariç dilediğiniz peynir ve maydanoz
Üzeri için çörek otu yada susam.

Öncelikle peniriniz köy peyniri ise benim gibi bir gece önceden birkaç kez suyunu değiştirmek kaydıyla suya bırakın tuzunu alın .Peyniri rendeleyip maydanozu ince ince kıyın karıştırıp kenara alın diger sıvı yağı margarin yoğurt ve 1 yumurtanın beyazını önce homojen kıvama gelinceye kadar elinizle karıştırınsonra unu kontöröllü yavaş yavaş ilave edin yağlı bir hamur olduğu için çabucak yoğrulur yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin sert olmaması lazım biraz elle yapışması lazım bunun nedeni açılaçagı zamada un ilavesi edeğiz hamururun sertleşmesini önleriz.

Hamuru eğer vakktiniz var ise üzerini temiz bir bezle örtüp biraz dinledirelim.
Hamuru 4 yumak yapalım ve matı hamurundan biraz kalın olamak üzere merdane ile acalım

Bir küçük tepsi kadar açalım üzerine maydanozlu penir karışımını serelim ve rula yapalım biraz elimizle rolayu açtığımız zemin üzerinde döndürelim fazla pastırmadan

Sonra 2 parmak kalınlığında keselim düz bir sekilde biraz elimizle bastıralım yağlanmış tepsiye dizelim

üzerlerine yumurta sarısı ve susam yada çörek otu serpelim.

175 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
image.jpg

Efser Efser

X