- 27 Nisan 2010
- 205
- 4
buraya bakıyorumda benim kızım hiç birşey yemiyor.
sabah kakınca anne sütü alır.
11 gibi kahvaltı ederiz.
2 ye kadar emer ve uyur. 4 buçukta kalkar ve anne sütü alır 5 dede birlitkte akşam yemeği yeriz. biz yemeklernmizi ona uydurduk.
akşam babasıyla meyve yerler.
gece yatmadanda cici bebe veririm.
aralarda genelli emziriyorum.
siz saati hergün ayarlayabiliyorsanız süper benim kızımın uyku saatlerine bağlı beslenmesi ve isteğine
oğlum 1 yaşında..
sabah 6 da devam sütü..
10 da kahvaltı karışımı
12 de bir tane babymıx yedi ve uyudu..
3 de sebze çorbası..
4.30 da tahıllı kaşık maması
6 da bir kase meyve püresi(muz elma portakal karışımı)
8 de mercimek çorbası
9 da tekrar babymıx
10.30 da 180 lik devam sütü....ardından banyo ve uyku..
bu arada tabaktan son kaşığı sıyırırken bittiğini anlıyor..eğilip tabağın içine bakıyor,bitti deyip alkışlıyor kendine..kendince keyifli hale getirmiş..benimde canıma minnet..
aynen benim oğlumda böyle ama mevye yemiyor onun yerine çorba içiyor bol bol anne sütüburaya bakıyorumda benim kızım hiç birşey yemiyor.
sabah kakınca anne sütü alır.
11 gibi kahvaltı ederiz.
2 ye kadar emer ve uyur. 4 buçukta kalkar ve anne sütü alır 5 dede birlitkte akşam yemeği yeriz. biz yemeklernmizi ona uydurduk.
akşam babasıyla meyve yerler.
gece yatmadanda cici bebe veririm.
aralarda genelli emziriyorum.
ne güzel bir topik olmuş ellerinize sağlık. ben de aranıza yeni katıldım(ek gıda olarak aslında) ve ben de el verdiğince takip edeceğim burayı.
yaklaşık 20 gün sadece sabah meyve suyu öğlenden sonra sebze püresi yedik. 5 gündür düzenli bir şekilde gitmeye çalışıyorum ama çok yemiyor bu aralar.
6 civarı anne sütü ardından hemen uykuya geçiyor tekrar.
9*30-10 gibi: kahvaltı: bir bebe ekmeğini ıhlamurla ıslatıyorum. ayrı bir yerde beyaz peynir ve azcık yumurta sarısını karıştırıp yediriyorum. bir de 20-30 cc ıhlamur içti bunları yerken.(pekmezi ve karışımı yemedi. pekmezi ileride tekrar deneyeceğim)
11 civarı anne sütü ve ardından uyku.
14 gibi: sebze püresi: patates, havuç, pirinç ve enginar(2 gündür ekliyorum) haşlayıp çatalla eziyorum. bir kasenin yarısını yiyor. sonrasında mızmızlanıyor ağzını kapıyor. dün kalan püreyi 5 gibi tekrar verdim bir kaç kaşık kaldı geriye.(daha önce püre yapıyordum daha fazla yiyordu. bir haftadır çatalla eziyorum sanki yemesi azaldı. tekrar püreye dönmek istemiyorum ama az yedi diye de huzursuzum. zorlamak da istemiyorum zamanla artar mı acaba yemesi. bu konuda yardımınıza ihtiyacım var aslında.)
17 civarı anne sütü
20 gibi: muhallebi: geçen netten bir tarif almıştım akşam onu yaptım bir kaseyi yedi hem de itirazsız. (6′şar yemek kaşığı mısır unu, pirinç unu, yulaf unu, tam buğday unu güzelce karıştırılır bir kavanoza konulur. 60 cc kaynamış soğmuş suya 1 tatlı kaşığı karışım konarak muhallebi kıvamında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine yarım muz+yarım elma püresi, 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ve 30-40 cc anne sütü eklenir. )
11 civarı anne sütü ve ardından uyku....
yaklaşık 5 gündür aşağı yukarı durum bu.
canım benim oğluş gece kaşık mamasını yemiyor. kendim yapayım diyorum bende. bu yulaf unu ve tam buğday ununu nerden bulacağız? marketlerde var mı? hiç dikkat etmemişim.
ne güzel bir topik olmuş ellerinize sağlık. ben de aranıza yeni katıldım(ek gıda olarak aslında) ve ben de el verdiğince takip edeceğim burayı.
yaklaşık 20 gün sadece sabah meyve suyu öğlenden sonra sebze püresi yedik. 5 gündür düzenli bir şekilde gitmeye çalışıyorum ama çok yemiyor bu aralar.
9*30-10 gibi: kahvaltı: bir bebe ekmeğini ıhlamurla ıslatıyorum. ayrı bir yerde beyaz peynir ve azcık yumurta sarısını karıştırıp yediriyorum. bir de 20-30 cc ıhlamur içti bunları yerken.(pekmezi ve karışımı yemedi. pekmezi ileride tekrar deneyeceğim)
14 gibi: sebze püresi: patates, havuç, pirinç ve enginar(2 gündür ekliyorum) haşlayıp çatalla eziyorum. bir kasenin yarısını yiyor. sonrasında mızmızlanıyor ağzını kapıyor. dün kalan püreyi 5 gibi tekrar verdim bir kaç kaşık kaldı geriye.(daha önce püre yapıyordum daha fazla yiyordu. bir haftadır çatalla eziyorum sanki yemesi azaldı. tekrar püreye dönmek istemiyorum ama az yedi diye de huzursuzum. zorlamak da istemiyorum zamanla artar mı acaba yemesi. bu konuda yardımınıza ihtiyacım var aslında.)
17 civarı anne sütü
20 gibi: muhallebi: geçen netten bir tarif almıştım akşam onu yaptım bir kaseyi yedi hem de itirazsız. (6′şar yemek kaşığı mısır unu, pirinç unu, yulaf unu, tam buğday unu güzelce karıştırılır bir kavanoza konulur. 60 cc kaynamış soğmuş suya 1 tatlı kaşığı karışım konarak muhallebi kıvamında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine yarım muz+yarım elma püresi, 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ve 30-40 cc anne sütü eklenir. )
17 civarı anne sütü
arkadaşla benim bebeğimde çok huysuz ne yapacağımı şaşırdım hiç birşey yemek istemiyor anne sütüde almıyordu zaten uyku duzenımızde yok 6 aylık artık ne zaman düzene oturacak sizin bebekleriniz günde kaç saat uyuyor yada kaç öğün ne yiyor lütfen bana yardım edin((