- 3 Eylül 2008
- 4.409
- 79
benim kizin istahi iyice azalinca ve demir ilacindan dolayi da kusmalari artinca ogun sayisini azaltmaya karar verdim.Ayina uygun ogun sayisinin da 4 oldugunu biliyorum ama 1-2 hafta 5 ogun ondan sonra da 4 ogune indirmeyie calisicam.Sorun su ki kizim bir seferde cok az gida tuketebiliyor,normalde 100 en fazla yediginde de 150 ml aliyor(cogunlukla kusuyor oyle yiyince).
6:00-devam sutu 120cc
9:30-kahvalti(artik kahvaltisini devam sutu ile yapiyorum,gunluk sut aliminin cok az olduguna kanaat getirdim cunku)1 dilim ekmek+tereyag+yumurta sarisi+peynir+90 cc devam sutu
13:30-enginar corbasi(enginar ve havucu hasladim,niyetim koyu kivamli pure sekilinde vermekti ama kizim agzini bile acmayinca mecbur devam sutu ile sulandirip biberonda verdim,onun da yarisini anca icti
18:00-yogurt 125 ml + 2 kasik patatesli havuclu yemek
21:00-3-4 kasik muhallebi(bayilarak yerdi simdi onun da fazlasini istemiyor)+60 cc devam sutu
Dun kendimize balik yapmistik,ilk defa kizima da verdim.Beni cok sasirtti ve severek yedi,bundan boyle haftada 1 defa vermeyi dusunuyorum.Sizden ricam ne tur balik verdiginizi paylasmaniz.Ben levrek verdim ama onun disinda ne verebiliriz emin degilim,kendim somonu cok severim acaba ondan verebilir miyiz?
benim oğlum 6.5 aylık ve çok iştahsız..özellikle kaşığa çok tepkili mümkün değil yediremiyorum kaşıkla..son çare bende biberonların deliklerini biraz büyütüp çorbasını falan onunla vermeye başladım..iyi olmadığını biliyorum ama hiç yememektense bu şekilde verim diyorum bi süre böyle devam ederim sonra yine kaşığı denicem..bugünkü menümüz ise şöyleydi:
8:30 da 100 cc mama içine bir yumurta sarısı,3 çay kaşığı labne peyniri,2 tatlı kaşığı pekmez(bitirdi)
11:30 da 200 cc sebze çorbası(patates,havuç,kabak,domates,yeşil fasulye,irmik) onu da bitirdi
16.00 da 150 cc devam sütü(içine bebe bisküvisi ve çok az muhallebi yapıp katıyorum kıvamlı olması için)
19.30 da yemek istemedi yavrum 50 cc kadar devam maması ve 50 cc kadar meyve suyu içti sadece
23:00 da aptamilin tahıl karışımından verdim 175 cc kadar içti ve 24:00 uyudu sabah 8:00 kadar rahat uyuyo ara sıra uyandığında su veriyorum yine uyuyo ondan sonra..
Sizce bebeğimin beslenmesi nasıl yeterli geliyormudur?
benim oğlum 6.5 aylık ve çok iştahsız..özellikle kaşığa çok tepkili mümkün değil yediremiyorum kaşıkla..son çare bende biberonların deliklerini biraz büyütüp çorbasını falan onunla vermeye başladım..iyi olmadığını biliyorum ama hiç yememektense bu şekilde verim diyorum bi süre böyle devam ederim sonra yine kaşığı denicem..bugünkü menümüz ise şöyleydi:
8:30 da 100 cc mama içine bir yumurta sarısı,3 çay kaşığı labne peyniri,2 tatlı kaşığı pekmez(bitirdi)
11:30 da 200 cc sebze çorbası(patates,havuç,kabak,domates,yeşil fasulye,irmik) onu da bitirdi
16.00 da 150 cc devam sütü(içine bebe bisküvisi ve çok az muhallebi yapıp katıyorum kıvamlı olması için)
19.30 da yemek istemedi yavrum 50 cc kadar devam maması ve 50 cc kadar meyve suyu içti sadece
23:00 da aptamilin tahıl karışımından verdim 175 cc kadar içti ve 24:00 uyudu sabah 8:00 kadar rahat uyuyo ara sıra uyandığında su veriyorum yine uyuyo ondan sonra..
Sizce bebeğimin beslenmesi nasıl yeterli geliyormudur?
bzim doktorumuz öncelıklı somonu onermekle beraber her turlu balıgı verebılecegımızı söylemıstı.ben son 3-4 aydır bız ne yıyorsak ondan verıyorum. mesela bugun bır tane mezgıt yedı. kızım haftada 2 kere balık yıyor bırı palamut balık corbası seklınde bırı de bagımsız dedıgım gıbı bız ne ve nasıl yıyoyrsak o sekılde.
canım bebeğinin kaç kilo olduğunu bilmiyorum ama miktarlar çok fazla.. bence biberonla vermek yerine kaşıkla ver ve bu kadar çok yemesini bekleme. emin ol bu kadar çok yemezse daha çok devam sütü alacaktır. mesela ben de ilk başladığımda 50 ml mama yapıyordum ve kaşıkla veriyordum hepsini yemiyordu. şimdi 100 yapıyorum yine hepsini yemiyor ama 70 falan yiyordur.. zamanla yavaş yavaş artar canım. yemeğini kaşıkla yedirdikten sonra devam sütü ver. her öğünden sonra verirsen belki 500 mlyi bulur. bu şekilde beslemeye devam edersen obez olabilir bebeğin.. bi de iştahsız diyorsun daha ne olsundevam sütü sevmiyorsa milumil deneyebilirsin..