Yakin zaten birbirineAh keşkehataylıyım ama Mersin’in ilçesindeyim
Kömbe yi diyorsun bol baharatlıYakin zaten birbirinerahat gider gelirsin.
Kısıri Hatay usulü yapıyorum ben.
Hatayli bir arkadaşim öğretmişti.
"Hatay sofrası "en sevdiğim restoran
Bir de susamlı Hatay kurabiyesivar ya özel kalıpta şekil verilerek yapılan bol tereyağlı ona bayılırım
Harika olmuş bol hareketliİyiyim şükür
Önceki günden 4.5 saat uyuduğum için 8 saat bile kesmedi bir mahmurluk var üstümde
Okuldabeden eğitimi dersi vardı hoplamali zıplamali bir ders oldu.Voleybol, baksetbol,sek sek ,yakan top ne bulursam oynadım baya tempo oldu benim için
Hala dinleniyorum.
Ben çok beğenmiyorum kısırKömbe yi diyorsun bol baharatlı
Hatay usulü olmayanları kısırdan sayamıyorum ben yaçok yavan kalıyor diğerleri
Sen hangi şehirdeydin?
Sen hiç Hatay kısırı yedin miBen çok beğenmiyorum kısır
Salata her cesit severim ama kısır sanki civciv yemi gibi geliyor bana
Hakan Gündayın herhangi bir kitabını almayı düşünüyorum ama var mı bilmiyorum:)Disipline Girmis BirKadin kütüphaneye gidince hangi kitabı alacaksın?
Ben yedim, yoğun nar ekşisi olayın seviyorum ama yine de bi değişik bir şey var tam çözemedim ne olduğunuSen hiç Hatay kısırı yedin mi
Komşum yapmıştı sanki yıllar yıllar önceSen hiç Hatay kısırı yedin mi
Ben yedim, yoğun nar ekşisi olayın seviyorum ama yine de bi değişik bir şey var tam çözemedim ne olduğunu
Ben normalde de biraz farklı yapıyorum
Kendimi övmek gibi olmasın hakkını veririmKomşum yapmıştı sanki yıllar yıllar önce
Belki güzel yapana denk gelmedim
Bende yaptığımda bol yeşillik koyarımKendimi övmek gibi olmasın hakkını veririm
Öncelikle Hatay kısırına asla baharat konulmaz hatta salça tuzlu ise tuz da konulmaz.
2. Püf nokta boolll yeşillik-nane maydonoz yeşil soğan- eğer istenirse marulun tazesinden biraz doğranabilir
3. Püf nokta salça asla kavrulmaz. Biber salçası daha fazla olacak. Örneğim 4 çay bardağı ince bulgur için 2 dolu biber salçası 1 dolu domates salçısı gibi olacak ölçü
Son olarak bol zeytinyağı bol nar ekşisi ve limon
Burda yaptığım herkes çok beğendi. Hatta okuldakiler o kadar çok sevdi ki kocaman sinide 30 kişiye yaptığım oldu. Bu kadar kendimi ve kısırımı övdüğüm yeter
Teşekkür ederimBende yaptığımda bol yeşillik koyarım
Baharat bende koymuyorum
Sizin tarifi deneyeyim salça önemli demek ki bu kadar dikkat etmiyordum
Ellerinize sağlık çok güzel anlattınız olsa yerdim
Tam bdv de kısır konusu okuyordumTeşekkür ederimyarın yapıcam inşallah buyrun beraber yiyelim Denerseniz yorumlarınızı beklerim
Ben de hataylı birinden yemiştim. Zaten tadı güzeldi nar ekşisi ile yoğrulmuş bir şeyin güzel olmaması zaten imkansız daKendimi övmek gibi olmasın hakkını veririm
Öncelikle Hatay kısırına asla baharat konulmaz hatta salça tuzlu ise tuz da konulmaz.
2. Püf nokta boolll yeşillik-nane maydonoz yeşil soğan- eğer istenirse marulun tazesinden biraz doğranabilir
3. Püf nokta salça asla kavrulmaz. Biber salçası daha fazla olacak. Örneğim 4 çay bardağı ince bulgur için 2 dolu biber salçası 1 dolu domates salçısı gibi olacak ölçü
Son olarak bol zeytinyağı bol nar ekşisi ve limon
Burda yaptığım herkes çok beğendi. Hatta okuldakiler o kadar çok sevdi ki kocaman sinide 30 kişiye yaptığım oldu. Bu kadar kendimi ve kısırımı övdüğüm yeter
Bdv de var kısırlı bir konuBen de hataylı birinden yemiştim. Zaten tadı güzeldi nar ekşisi ile yoğrulmuş bir şeyin güzel olmaması zaten imkansız dadiyorum ya alışmışım bi tada annemle kendi kısırımdan baskasına pek sıcak bakamıyorum. Ben de annem gibi yapıyorum çünkü
Salça soğan kavururum
Bulgur zaten önceden şişirilir
Yeşillik sadece yeşil soğan ve maydonoz kullanıyorum
Bol da pulbiber koyarım ben hatta az da karabiber
O yetmez yanına da acı biber yerim
Mikan ağzım sulandı
Kim açtı bu konuyu
Kısırın nesi dert olmuş Allah aşkınaBdv de var kısırlı bir konu
Kısır yapmış arkadası sana gelecez demiş müsait değilmiş konu sahibi ben kapıdan alırım aşağıya inip demişKısırın nesi dert olmuş Allah aşkına
Nar ekşisi mi az gelmiş
Bakayım
Arkadaşımın yaptığı normal mi gibi bişeydi galiba hepsıni okumadımAy bulamadım hangisi
E evine kabul etmediiğin insan kısırı da getirmeyiversin bir zahmetKısır yapmış arkadası sana gelecez demiş müsait değilmiş konu sahibi ben kapıdan alırım aşağıya inip demiş
kabul etmeyince konu sahibi kısırıda getırmemiş arkadası kendı de gelmemiş
Değişik bir konu