Bugün ne almadın?

sadece bildiğimiz beyaz şekerli şeyleri yemiyorsun di mi?
yani pilav vs onlarda da şeker varmış ya
onlar serbest mi?
ben de böyle bişey yapmak istiyorum
1.5 -2 kilo vermem lazım

igde kurallar var canım :) pirinç yok. bulgur kepekli makarna yulaf gibi tahıl grubundan yeniliyor

bir de içerisinde işlenmiş şeker olan hiç bir şey yenmiyor.

tatlı, çikolata, meyve suyu, meyveli maden suları aklına gelebilecek her türlü şekerli gıda.

ama tatlı krizin olursa içerisinde doğal meyve şekeri olduğu için kuru meyve tüketebilirsin. fakat bunun da sınırı var tabi

bir kaç arkadaşınla sayfayı şikayet edip kapattırabilirsin canım :) ig şikayetleri dikkate alıyor diye biliyorum

minimalizm severlerle birlikte olmak çok iyi benim için.
çevremdeki insanlar ilgilenmiyorlar bu düşüncelerimle.
minimalizm bence bir yerden hayatımıza giren ve her alana yayılan bişey.
benim önce kıyafetlerden başladı
eşyalarımı azaltmak şeklinde devam etti
sonra gereksiz insanları, sosyal medyanın bir kısmını hayatımdan çıkardım
az ve öz eşya ve insan ile yaşamak istiyorum

yaşasın muhendisiniz çok gaza geldim sen de olunca
gıda mühendisimiz olarak bize yol göster

Şimdiye kadar olanlar canim iki yillik cogu da babamin verdikleri...

Oo Sağlıklı yaşam en sevdiğim... Instagram ve Facebook dan yayın yapan sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip etmenizi şiddetle öneririm arkadaşlar. Bende sağlıklı yaşamaya çalışıyorum, uzun süredir beyaz ekmek ve diğer ekmekleri almıyoruz. Un ve şeker hiç kullanmıyoruz neredeyse, ve karbonhidratta sınırlı. Paketli gıdalarla ilişkimizde koptu sayılır. Bence başta bağırsakla ilgili sorunlar ve diğer sağlık problemlerinin çoğu ne yediğimiz ve ne zaman yediğimizle alakalı tamamen. Bende kabızlık yada yeterince tuvalete çıkamama sorunu ile baş etmeye çalışıyorum. Ne kadar sağlıklı beslensem de bu sorunu aşamadığımdan, organ temizliklerini yapmayı düşünüyorum. Canan Hoca'nın son kitabında -kitabı almadım henüz bi paylaşımda rastladım- kabızlık çocukluktan itibaren var ise bu da normal değil inflamasyon çocukluktan itibaren başlamış olduğunu gösterir diyor. Sanırım bendeki sorun annemin biz daha 2-3 aylıkken nişastalı ballı muzlu mamalar hazırlayıp bizi bunlarla beslemesinden başlıyor. Keşke sadece anne sütü verseymiş, ama işte o zamanki bilinç koşullar vs buna engel olmuş. Ben sorunu taa bebekken başladığına inanıyorum bakalım düzeltebilecek miyim, tabi ki sorunu görmem yıllar aldı düzeltmekte yıllar alacaktır aynı şekilde.

That sugar bendeizledim sanırım 2-3 ay oluyor. Ara ara izlemekte fayda var. Diğer iki filmide yazdım bakalım, fırsat olunca izleyeceğim.

Duygusal yiyicilik bende de var.
İşten eve stresli, modum düşük olarak geldiysem illaki bi cips yiyeyim düşüncesi oluyor.
Önceden hep yerdim, şimdi %20 ye felan indirebildim :))
Amacım sıfıra ulaşabilmek :)

Memnun oldum bu arada :)

Filmde de anlatıyor ya; marketler özellikle çocukların göz hizasına koyuyormuş abur cuburları vs..
Hain marketler :)
Takdir ettim ama seni.
Ben de eşimi almadan çıksam iyi olacak alış verişe:))
O da sever abur cubur.

İnşallah 2 yılımız kaldı ama kısmetse Mart 15 sonrası ara ödeme yapıp 1 yıla düşüreceğiz ev kredimizi.
Beslere 280*2 ödüyoruz biz de.
Aslında bes değil bizimki, o tarz birşey ama değil.
Eşime dedim fark etmiyoruz ama baya bi ediyor aslında orada da.
11.500 birikmiş benimkinde. Fark etmeden 23 binimiz daha olmuş yani.

yarın başlıyormuş şekersiz 21 gün :) igde takipteyim konuyu.

evde kuru kayısı var ama yanına badem fındık falan alayım. lazım olacak gibi.

son günlerde kek puding iyi sarmıştım. depresyon hırkamı giyip koca bir kase puding yiyebiliyorum mesela

ben de alıcam kızlar heveslendm 21gün sekersizliğe 1hafta dayanabilcemmi çok merak ediyorum

bnde sıvı gıda azliğindan oluyo canım su içmiyorum fazla cay kahvede az su ıcınce her gn olmasda 2gnde 1gidiyorum ama bu bile sorun millet her gün cıkıyo. ben bedenimi yanlıs yonlendırdım abdesti tekrar almamak için geldi tuttum su ıcmedm tuvaletım gelmesin diye böyle böyle malesef yerlesti

ben de anne sütü alamayangillerdenim
annem o sırada kardeşinin boşanmasına üzülmüş
olan bana olmuş sütü kesilince

ben de bağırsak problemlerimi çok az anne sütü almama ve bağırsak floramın düzgün oluşmamasına bağlıyorum.
canan Karatay'ın diyetini yapıp çok memnun kalmış kişiler var çevremde.
ama ben canan hanım çöp kutusuna para bırakmak suretiyle dolandırılınca ona güvenmez oldum
halbuki ikisi çok farklı şeyler ama.

bayağı iyi birikim yapmışsınız bence fark etmeden
yoksa o para harcanır giderdi.

yaa muhendisiniz çok tatlısın
benim de var bi depresyon eşofman altım

ben de alıcam kızlar heveslendm 21gün sekersizliğe 1hafta dayanabilcemmi çok merak ediyorum

niye dayanamayalım
bence yaparız
hadi bakalım

su içmemek büyük sorun.
ben de içemezdim.
sonra ne oldu biliyor musun? bağırsaklarım çalışmadığından tuvalete gidememe ve dolayısıyla anal fissür yani çatlak oluştu 2 tane.
o yüzden lifli posalı gıdalar tüketmeli bol su içmeliyiz.
sabah kalktığın gibi 1 bardak su iç
inan ki faydasını 1 hafta içinde falan göreceksin

kızlar benim zaten pek tatlıyla aram yok olursa sadece sütlü tatlı yerim çikolata falan binde bir yani.ama cayı cok sekerli içiyorum onu da gunde en fazla 3bardak.suan mesela tek dusundugun nası cay içicem? cay kasıgıyla bal katsam oluyomu dıyete göre

1 tatlı kaşığı bal yiyebilirsiniz yazmış
çay içme bitki çayı iç?

kesinlikle. öderken külfet gibi gelmiyor şu an.

hatta onun dışında da birikim yapabiliyorum.
tatil yapabiliyorum.
canım bir şey istediyse yiyebiliyorum.

çok şükür bugünümüze

dayanılmaz bir şey değil emin olabilirsin. :) ilk bir kaç gün çok aşırı dikkat ediliyor. bunda var mı yok mu diye. sonra rutine giriyor. zaten dyt hanım kendisi de öğünler nasıl olmalı ya da şekersiz tatlı tarifi gibi paylaşım da yapıyor

sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadaan önce içilen 1 bardak su çok faydalıymış :) gün içerisinde 1,5 lt içsen bile sana faydası olacaktır

çılgın doktor canan hanım teyze mesleğimi yerici konuşmalar yaptığından ötürü şu an sempati sınırlarım dahilinde değil

beyaz un zehirdir diyip ertesi gün beyaz un kullanılan lahmacun gömerken az yakalanmadı

doktorluğuna lafım asla olamaz ama biraz değişik biri kendisi

yaa muhendisiniz çok tatlısın
benim de var bi depresyon eşofman altım

o anlar çok eğlenceli olmuyor mu ama.
bir de saçımı en ama en tepeden topuz yaparım. sağdan soldan pudingime dalmasın diye

ben de çayı şekerli içerdim. hatta baya baya tatlı gibi olurdu. sonra 4 arkadaş workandtravel a gittik. tabiki yanımızda 4 ay yetecek çay stoğu yaparak gittik. valizde şeker beyaz zehir sanılmasın diye almadık. nasıl olsa orada vardır mantığı ile. ama baktık şeker şeker gibi değil, bir de para tatlı geldi almadık. şekeri o an bıraktım. inan tadı daha güzel geldi

sen de bi denesene bırakırsın belki :)

eğer olmuyor dersen 1 tatlı kaşığı bal hakkın var. bal karıştırabilirsin.

yaa işte adamlar canının kıymetini biliyor
şekeri bize iteliyorlar valla

canan komik ya, geçen gün tuz yüzünden fransız devrimi oldu falan bişeyler diyordu tv de
lahmacuna laf yok, o serbest kendisine göre

Ama Canan Karatay’ın da haklı olduğu pek çok konu var bence.
Sadece bazen abartıyor ve tarzı farklı :)
Yalnız o para kaptırdığında ben de inanamamıştım
Nasıl yaptı o hatayı bilmem

Su için ben renkli şişe aldım.
Yanımda tutuyorum, onun sayesinde içiyorum baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…