• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

sadece bildiğimiz beyaz şekerli şeyleri yemiyorsun di mi?
yani pilav vs onlarda da şeker varmış ya
onlar serbest mi?
ben de böyle bişey yapmak istiyorum
1.5 -2 kilo vermem lazım

igde kurallar var canım :) pirinç yok. bulgur kepekli makarna yulaf gibi tahıl grubundan yeniliyor

bir de içerisinde işlenmiş şeker olan hiç bir şey yenmiyor.

tatlı, çikolata, meyve suyu, meyveli maden suları aklına gelebilecek her türlü şekerli gıda.

ama tatlı krizin olursa içerisinde doğal meyve şekeri olduğu için kuru meyve tüketebilirsin. fakat bunun da sınırı var tabi

o canlı renkleri de kullanabilirsin
ben desenlerden kaçıyorum artık
çünkü her desen her şeyle giyilmiyor
düz ama canlı renkler ve desenli fularlar aksesuarlar kullanabilirsin

ben de minimalizm hakkında çok okudum çok öğrendim
ona uygun hareket etmeye çalışıyorum
eskiden ucuz olsun diye tercih ettiğim kıyafetler gerçekten 2 yıkamaya rezil oldu gitti
o yüzden "ucuz alacak kadar zengin değilim" sözünün gerçekliğine inanıyorum artık.

instagramım nasıl çalındı bi fikrim yok,
sadece telefondan giriyordum aslında.
bir de mail adresini değiştirmişler, şifre de yenileyemedim.
mail attım instagramın kendisine
3-4 gün sürdü kendimi kanıtlayıp hesabı geri almam. tüm fotoları sildim, sonra da hesabı komple sildim.

folik asit olarak ben solgar folacin kullanıyorum.
400 mikrogram

4-5 mg lık olanlardan kullananlar da var. ama dünya sağlık örgütüne göre 400 mikrogram günlük alım hamilelik öncesi dönem için yeterliymiş. (gebelikte arttırıyorlar sanırım)
eğer folat değerin olması gerekenden düşük ise önce onu bi belirleyip belki daha yüksek doz alman gerekebilir.
benim folat ım zaten üst sınıra yakındı. o yüzden 400 mikrogram kullanıyorum.

bir kaç arkadaşınla sayfayı şikayet edip kapattırabilirsin canım :) ig şikayetleri dikkate alıyor diye biliyorum

Neden olsun
Burada hayatımızı paylaşıyoruz
Resmen hergün birbirimizden haberimiz var

Ocak ayı itibariyle 33 oldum:skandal:
Evliyim 3.5 yaşında oğlum var.

Özellikle anne olduktan sonra hayata paraya insanlara bakış açım değişti
Hİç bir zaman zayıf biri olmadım
hep kilo fazlalıklarım oldu
Kendimin duygusal yiyici olduğunu keşfettim
O yüzden yeme şeklimi değiştirip kiloların da kendinden gideceini biliyorum

Tabi birikim ve minimalizm de hayatıma son yıllarda girdi
konu ile ilgili okuma ve paylaşım yapmayı da çok seviyorum

minimalizm severlerle birlikte olmak çok iyi benim için.
çevremdeki insanlar ilgilenmiyorlar bu düşüncelerimle.
minimalizm bence bir yerden hayatımıza giren ve her alana yayılan bişey.
benim önce kıyafetlerden başladı
eşyalarımı azaltmak şeklinde devam etti
sonra gereksiz insanları, sosyal medyanın bir kısmını hayatımdan çıkardım
az ve öz eşya ve insan ile yaşamak istiyorum

bugün biraz daha iyi aldın: 161,38. şu an beklemedeyim :)

ev kredisi başlı başına birikimdir zaten. ev almışsınız sonuçta :) Allah zorluk vermeden bitirmeyi nasip etsin.

ben de bireysel emekliliği borç öder gibi düşünüyorum. aylık 270 tl yatırıyorum :) devlet katkısıymış fon getirisiymiş ne kadar olur bilmem. ana param birikiyor sonuçta :) ben BES sevenlerdenim.

şekersiz 21 güne ben de başlayacağım. ig de dyt özge bezirci başlayacakmış :) takipteyim.
amacım kilo vermek değil işlenmiş şekeri bi nebze uzaklaştırmak :)

yaşasın muhendisiniz muhendisiniz çok gaza geldim sen de olunca :D
gıda mühendisimiz olarak bize yol göster ;)

Şimdiye kadar olanlar canim iki yillik cogu da babamin verdikleri...

ya senin de mi bağırsakların sorunlu?
benim de ibs var (hassas bağırsak sendromu)
bu yüzden her şeyi yiyemiyorum, dikkat etmezsem çok rahatsızlanıyorum.
paketli gıda yedikçe daha kötü oluyor.
o yüzden ev yapımı sağlıklı ve sulu yemekler yemeye çalışıyorum

Tabi buyur gel :)
Bağırsak sorunu kimde yok ki.. Kuru kayısı baya işe yarıyor bence.
Ben kuru kayısı ve bol su ile üstesinden geliyorum.

Ben de dün versem mi demiştim :))
O kitabı gördüm ama okumadım.
Bi şans vereyim, insan okudukça dehşete kapılıyor yiyemiyor.
Kendiliğinden diyet yani :)))

That sugar, big size me, fed up filmleri var.
Beni gaza getiren bu üç film oldu.
Muhakkak izleyin.
Yazık ediyorum dedim kendime.
Sadece kendimize değil, yeni nesillere de yazık oluyor paketli gıda yüzünden :KK43:

Oo Sağlıklı yaşam en sevdiğim... :KK54:Instagram ve Facebook dan yayın yapan sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip etmenizi şiddetle öneririm arkadaşlar. Bende sağlıklı yaşamaya çalışıyorum, uzun süredir beyaz ekmek ve diğer ekmekleri almıyoruz. Un ve şeker hiç kullanmıyoruz neredeyse, ve karbonhidratta sınırlı. Paketli gıdalarla ilişkimizde koptu sayılır. Bence başta bağırsakla ilgili sorunlar ve diğer sağlık problemlerinin çoğu ne yediğimiz ve ne zaman yediğimizle alakalı tamamen. Bende kabızlık yada yeterince tuvalete çıkamama sorunu ile baş etmeye çalışıyorum. Ne kadar sağlıklı beslensem de bu sorunu aşamadığımdan, organ temizliklerini yapmayı düşünüyorum. Canan Hoca'nın son kitabında -kitabı almadım henüz bi paylaşımda rastladım- kabızlık çocukluktan itibaren var ise bu da normal değil inflamasyon çocukluktan itibaren başlamış olduğunu gösterir diyor. Sanırım bendeki sorun annemin biz daha 2-3 aylıkken nişastalı ballı muzlu mamalar hazırlayıp bizi bunlarla beslemesinden başlıyor. Keşke sadece anne sütü verseymiş, ama işte o zamanki bilinç koşullar vs buna engel olmuş. Ben sorunu taa bebekken başladığına inanıyorum bakalım düzeltebilecek miyim, tabi ki sorunu görmem yıllar aldı düzeltmekte yıllar alacaktır aynı şekilde.:kk77:

That sugar bende izledim
Dehşet bir belgesel film bence
Eşim çok seviyor tatlıyı abur cuburu
Oğlumda öğrendi haliyle
Sağolsun çevre de hep çikolata süprüz yumurta ile gelince çocuk iyice alıştı
Ben evde olduğum müddetçe ev yapımı yapmaya ve meyve yedirmeye gayret ediyorum
Market alışverişini öğle tatilinde yapıp oğlum raflardan almasın diye onunla gitmeyerek çözüm bulmaya çalışıyorum

That sugar bendeizledim sanırım 2-3 ay oluyor. Ara ara izlemekte fayda var. Diğer iki filmide yazdım bakalım, fırsat olunca izleyeceğim.

Neden olsun
Burada hayatımızı paylaşıyoruz
Resmen hergün birbirimizden haberimiz var

Ocak ayı itibariyle 33 oldum:skandal:
Evliyim 3.5 yaşında oğlum var.

Özellikle anne olduktan sonra hayata paraya insanlara bakış açım değişti
Hİç bir zaman zayıf biri olmadım
hep kilo fazlalıklarım oldu
Kendimin duygusal yiyici olduğunu keşfettim
O yüzden yeme şeklimi değiştirip kiloların da kendinden gideceini biliyorum

Tabi birikim ve minimalizm de hayatıma son yıllarda girdi
konu ile ilgili okuma ve paylaşım yapmayı da çok seviyorum

Duygusal yiyicilik bende de var.
İşten eve stresli, modum düşük olarak geldiysem illaki bi cips yiyeyim düşüncesi oluyor.
Önceden hep yerdim, şimdi %20 ye felan indirebildim :))
Amacım sıfıra ulaşabilmek :)

Memnun oldum bu arada :)

That sugar bende izledim
Dehşet bir belgesel film bence
Eşim çok seviyor tatlıyı abur cuburu
Oğlumda öğrendi haliyle
Sağolsun çevre de hep çikolata süprüz yumurta ile gelince çocuk iyice alıştı
Ben evde olduğum müddetçe ev yapımı yapmaya ve meyve yedirmeye gayret ediyorum
Market alışverişini öğle tatilinde yapıp oğlum raflardan almasın diye onunla gitmeyerek çözüm bulmaya çalışıyorum

Filmde de anlatıyor ya; marketler özellikle çocukların göz hizasına koyuyormuş abur cuburları vs..
Hain marketler :)
Takdir ettim ama seni.
Ben de eşimi almadan çıksam iyi olacak alış verişe:))
O da sever abur cubur.

bugün biraz daha iyi aldın: 161,38. şu an beklemedeyim :)

ev kredisi başlı başına birikimdir zaten. ev almışsınız sonuçta :) Allah zorluk vermeden bitirmeyi nasip etsin.

ben de bireysel emekliliği borç öder gibi düşünüyorum. aylık 270 tl yatırıyorum :) devlet katkısıymış fon getirisiymiş ne kadar olur bilmem. ana param birikiyor sonuçta :) ben BES sevenlerdenim.

şekersiz 21 güne ben de başlayacağım. ig de dyt özge bezirci başlayacakmış :) takipteyim.
amacım kilo vermek değil işlenmiş şekeri bi nebze uzaklaştırmak :)

İnşallah 2 yılımız kaldı ama kısmetse Mart 15 sonrası ara ödeme yapıp 1 yıla düşüreceğiz ev kredimizi.
Beslere 280*2 ödüyoruz biz de.
Aslında bes değil bizimki, o tarz birşey ama değil.
Eşime dedim fark etmiyoruz ama baya bi ediyor aslında orada da.
11.500 birikmiş benimkinde. Fark etmeden 23 binimiz daha olmuş yani.

minimalizm severlerle birlikte olmak çok iyi benim için.
çevremdeki insanlar ilgilenmiyorlar bu düşüncelerimle.
minimalizm bence bir yerden hayatımıza giren ve her alana yayılan bişey.
benim önce kıyafetlerden başladı
eşyalarımı azaltmak şeklinde devam etti
sonra gereksiz insanları, sosyal medyanın bir kısmını hayatımdan çıkardım
az ve öz eşya ve insan ile yaşamak istiyorum

yaşasın muhendisiniz muhendisiniz çok gaza geldim sen de olunca :KK70:
gıda mühendisimiz olarak bize yol göster :KK66:

yarın başlıyormuş şekersiz 21 gün :) igde takipteyim konuyu.

evde kuru kayısı var ama yanına badem fındık falan alayım. lazım olacak gibi.

son günlerde kek puding iyi sarmıştım. depresyon hırkamı giyip koca bir kase puding yiyebiliyorum mesela :oha:

Kitabın siparişini internetten dün verdim
Henüz elime ulaşmadı
Okuyunca paylaşırım yorumlarımı
Bir kaç ay önce de Prof ahmet aydın kitabı almıştım
7den 70 e taş devri diyeti diye bir kitap
Kitap henüz bitmedi ara ara okuyorum
Dehşet şeyler
Yediğimiz yiyeceklerdeki sanayi oyunları vs
o yüzden de beslenme şeklimi değiştirmek istiyorum
ben de alıcam kızlar heveslendm 21gün sekersizliğe 1hafta dayanabilcemmi çok merak ediyorum

ya senin de mi bağırsakların sorunlu?
benim de ibs var (hassas bağırsak sendromu)
bu yüzden her şeyi yiyemiyorum, dikkat etmezsem çok rahatsızlanıyorum.
paketli gıda yedikçe daha kötü oluyor.
o yüzden ev yapımı sağlıklı ve sulu yemekler yemeye çalışıyorum
bnde sıvı gıda azliğindan oluyo canım su içmiyorum fazla cay kahvede az su ıcınce her gn olmasda 2gnde 1gidiyorum ama bu bile sorun millet her gün cıkıyo. ben bedenimi yanlıs yonlendırdım abdesti tekrar almamak için geldi tuttum su ıcmedm tuvaletım gelmesin diye böyle böyle malesef yerlesti

Oo Sağlıklı yaşam en sevdiğim... :KK54:Instagram ve Facebook dan yayın yapan sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip etmenizi şiddetle öneririm arkadaşlar. Bende sağlıklı yaşamaya çalışıyorum, uzun süredir beyaz ekmek ve diğer ekmekleri almıyoruz. Un ve şeker hiç kullanmıyoruz neredeyse, ve karbonhidratta sınırlı. Paketli gıdalarla ilişkimizde koptu sayılır. Bence başta bağırsakla ilgili sorunlar ve diğer sağlık problemlerinin çoğu ne yediğimiz ve ne zaman yediğimizle alakalı tamamen. Bende kabızlık yada yeterince tuvalete çıkamama sorunu ile baş etmeye çalışıyorum. Ne kadar sağlıklı beslensem de bu sorunu aşamadığımdan, organ temizliklerini yapmayı düşünüyorum. Canan Hoca'nın son kitabında -kitabı almadım henüz bi paylaşımda rastladım- kabızlık çocukluktan itibaren var ise bu da normal değil inflamasyon çocukluktan itibaren başlamış olduğunu gösterir diyor. Sanırım bendeki sorun annemin biz daha 2-3 aylıkken nişastalı ballı muzlu mamalar hazırlayıp bizi bunlarla beslemesinden başlıyor. Keşke sadece anne sütü verseymiş, ama işte o zamanki bilinç koşullar vs buna engel olmuş. Ben sorunu taa bebekken başladığına inanıyorum bakalım düzeltebilecek miyim, tabi ki sorunu görmem yıllar aldı düzeltmekte yıllar alacaktır aynı şekilde.:kk77:

ben de anne sütü alamayangillerdenim
annem o sırada kardeşinin boşanmasına üzülmüş
olan bana olmuş sütü kesilince

ben de bağırsak problemlerimi çok az anne sütü almama ve bağırsak floramın düzgün oluşmamasına bağlıyorum.
canan Karatay'ın diyetini yapıp çok memnun kalmış kişiler var çevremde.
ama ben canan hanım çöp kutusuna para bırakmak suretiyle dolandırılınca ona güvenmez oldum :D
halbuki ikisi çok farklı şeyler ama.

İşten eve stresli, modum düşük olarak geldiysem illaki bi cips yiyeyim düşüncesi oluyor.

Filmde de anlatıyor ya; marketler özellikle çocukların göz hizasına koyuyormuş abur cuburları vs..
Takdir ettim ama seni.
O da sever abur cubur.

İnşallah 2 yılımız kaldı ama kısmetse Mart 15 sonrası ara ödeme yapıp 1 yıla düşüreceğiz ev kredimizi.

bayağı iyi birikim yapmışsınız bence fark etmeden
yoksa o para harcanır giderdi.

yarın başlıyormuş şekersiz 21 gün :) igde takipteyim konuyu.

evde kuru kayısı var ama yanına badem fındık falan alayım. lazım olacak gibi.

son günlerde kek puding iyi sarmıştım. depresyon hırkamı giyip koca bir kase puding yiyebiliyorum mesela :oha:

yaa muhendisiniz muhendisiniz çok tatlısın
benim de var bi depresyon eşofman altım :D

ben de alıcam kızlar heveslendm 21gün sekersizliğe 1hafta dayanabilcemmi çok merak ediyorum

bnde sıvı gıda azliğindan oluyo canım su içmiyorum fazla cay kahvede az su ıcınce her gn olmasda 2gnde 1gidiyorum ama bu bile sorun millet her gün cıkıyo. ben bedenimi yanlıs yonlendırdım abdesti tekrar almamak için geldi tuttum su ıcmedm tuvaletım gelmesin diye böyle böyle malesef yerlesti

niye dayanamayalım
bence yaparız
hadi bakalım ;)

su içmemek büyük sorun.
ben de içemezdim.
sonra ne oldu biliyor musun? bağırsaklarım çalışmadığından tuvalete gidememe ve dolayısıyla anal fissür yani çatlak oluştu 2 tane.
o yüzden lifli posalı gıdalar tüketmeli bol su içmeliyiz.
sabah kalktığın gibi 1 bardak su iç
inan ki faydasını 1 hafta içinde falan göreceksin

benim de var bi depresyon eşofman altım :KK70:

niye dayanamayalım
bence yaparız
hadi bakalım :KK66:

su içmemek büyük sorun.
ben de içemezdim.
sonra ne oldu biliyor musun? bağırsaklarım çalışmadığından tuvalete gidememe ve dolayısıyla anal fissür yani çatlak oluştu 2 tane.
o yüzden lifli posalı gıdalar tüketmeli bol su içmeliyiz.
sabah kalktığın gibi 1 bardak su iç
inan ki faydasını 1 hafta içinde falan göreceksin
kızlar benim zaten pek tatlıyla aram yok olursa sadece sütlü tatlı yerim çikolata falan binde bir yani.ama cayı cok sekerli içiyorum onu da gunde en fazla 3bardak.suan mesela tek dusundugun nası cay içicem? cay kasıgıyla bal katsam oluyomu dıyete göre

kızlar benim zaten pek tatlıyla aram yok olursa sadece sütlü tatlı yerim çikolata falan binde bir yani.ama cayı cok sekerli içiyorum onu da gunde en fazla 3bardak.suan mesela tek dusundugun nası cay içicem? cay kasıgıyla bal katsam oluyomu dıyete göre

1 tatlı kaşığı bal yiyebilirsiniz yazmış
çay içme bitki çayı iç?

Takdir ettim ama seni.
O da sever abur cubur.

kesinlikle. öderken külfet gibi gelmiyor şu an.

hatta onun dışında da birikim yapabiliyorum.
tatil yapabiliyorum.
canım bir şey istediyse yiyebiliyorum.

çok şükür bugünümüze :KK51:

dayanılmaz bir şey değil emin olabilirsin. :) ilk bir kaç gün çok aşırı dikkat ediliyor. bunda var mı yok mu diye. sonra rutine giriyor. zaten dyt hanım kendisi de öğünler nasıl olmalı ya da şekersiz tatlı tarifi gibi paylaşım da yapıyor :KK15:

sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadaan önce içilen 1 bardak su çok faydalıymış :) gün içerisinde 1,5 lt içsen bile sana faydası olacaktır

ben de anne sütü alamayangillerdenim
annem o sırada kardeşinin boşanmasına üzülmüş
olan bana olmuş sütü kesilince

ben de bağırsak problemlerimi çok az anne sütü almama ve bağırsak floramın düzgün oluşmamasına bağlıyorum.
canan Karatay'ın diyetini yapıp çok memnun kalmış kişiler var çevremde.
ama ben canan hanım çöp kutusuna para bırakmak suretiyle dolandırılınca ona güvenmez oldum :KK70:
halbuki ikisi çok farklı şeyler ama.

çılgın doktor canan hanım teyze mesleğimi yerici konuşmalar yaptığından ötürü şu an sempati sınırlarım dahilinde değil :halay:

beyaz un zehirdir diyip ertesi gün beyaz un kullanılan lahmacun gömerken az yakalanmadı :KK70:

doktorluğuna lafım asla olamaz ama biraz değişik biri kendisi :KK59:

benim de var bi depresyon eşofman altım :KK70:

o anlar çok eğlenceli olmuyor mu ama.
bir de saçımı en ama en tepeden topuz yaparım. sağdan soldan pudingime dalmasın diye :KK8:

ben de çayı şekerli içerdim. hatta baya baya tatlı gibi olurdu. sonra 4 arkadaş workandtravel a gittik. tabiki yanımızda 4 ay yetecek çay stoğu yaparak gittik. valizde şeker beyaz zehir sanılmasın diye almadık. nasıl olsa orada vardır mantığı ile. ama baktık şeker şeker gibi değil, bir de para tatlı geldi almadık. şekeri o an bıraktım. inan tadı daha güzel geldi Hoppa

sen de bi denesene bırakırsın belki :)

eğer olmuyor dersen 1 tatlı kaşığı bal hakkın var. bal karıştırabilirsin. :21:

çılgın doktor canan hanım teyze mesleğimi yerici konuşmalar yaptığından ötürü şu an sempati sınırlarım dahilinde değil :halay:

beyaz un zehirdir diyip ertesi gün beyaz un kullanılan lahmacun gömerken az yakalanmadı :KK70:

doktorluğuna lafım asla olamaz ama biraz değişik biri kendisi :KK59:

ben de çayı şekerli içerdim. hatta baya baya tatlı gibi olurdu. sonra 4 arkadaş workandtravel a gittik. tabiki yanımızda 4 ay yetecek çay stoğu yaparak gittik. valizde şeker beyaz zehir sanılmasın diye almadık. nasıl olsa orada vardır mantığı ile. ama baktık şeker şeker gibi değil, bir de para tatlı geldi almadık. şekeri o an bıraktım. inan tadı daha güzel geldi Hoppa

yaa işte adamlar canının kıymetini biliyor
şekeri bize iteliyorlar valla

canan komik ya, geçen gün tuz yüzünden fransız devrimi oldu falan bişeyler diyordu tv de :D
lahmacuna laf yok, o serbest kendisine göre :P

Ama Canan Karatay’ın da haklı olduğu pek çok konu var bence.
Sadece bazen abartıyor ve tarzı farklı :)
Yalnız o para kaptırdığında ben de inanamamıştım:KK70::KK70::KK70:
Nasıl yaptı o hatayı bilmem:KK70:

Su için ben renkli şişe aldım.
Yanımda tutuyorum, onun sayesinde içiyorum baya.

Back