Bugün ne almadın?

Günaydın herkese
Size bir şey danışacağım

Bi arabamız var 2. El
Kredi çekerek almıştık
Şu an eşim satalım krediyi kapatalım diyor

İkimizin de işine servis var
Ben arabayı pek kullanmıyorum
Yazın avm lere gitmek için işime yarıyordu
Eşim çok masrafı var benzini, sigortası, bakımı derken bizi maddi açıdan zorluyor satalım diyor

Ne yapsak bilemedim

Satmazsak 31 ay daha taksit ödeyeceğiz
Satarsak krediyi erken kapama yapıp ödeyeceğimiz miktar arabanın değerinden düşük olacak

Yani araç 30 bine satılırsa kredi 27 bin
Ne dersiniz mantıklı mı?

Günaydın :))
Haftasonlari falan lazım olmuyor mu araç?
Yokluğunu hissetmeyecekseniz satın tabi.
Ama ben olsam satıp krediyi kapatmazdım, bir çok uzman ve burada arkadaşımız onay vermese de bir çok kişi de kredi çekip birikim yapiyor.Aylik taksitleri ödemede zorlanmiyorsaniz o da bi birikim gibi görülüp o para birikime ve ufak yatırıma çevrilebilir..yani ben olsam, altını ya da dövizi takip eder , arabayı satar o parayı da birikime atar, krediyi de ödemeye devam ederdim.kredinin zorluğu ilk yıl, sonraki yıllar maaş arttıkça ödenen o para göze gelmez oluyor..ama derseniz ki kredi öder gibi o parayı ben her ay biriktiririm, o zaman krediyi ödemek iyi olur...ama o da çok sağlam irade gerektiriyor

Ben de pişman olmaktan korkuyorum.
Şimdi durum şu
Arabayı haftasonları çok kullandık
Park ya da pikniğe gittik
Bi de avm ye gittik
Ankarada kış başladı sayılır
Kışın artık avm dışında bi yere gitmeyiz
Ama Alışverişte araba çok işe yarıyordu
Uzaktaki büyük marketlere gidiyorduk
(Evimizin önünden geçen market servisi de var bu arada)

Evimiz biraz toplu taşımaya ters bi yerde
Araba olmadan haftasonları bi yere gitmek işkence olabilir.

Bi de şu var
Araba olduğundan beri eşimin iş arkadaşları bizi servis gibi kullandı. Bi yere gidilecekse sen götürüver mesaiye kalınacaksa sen kal senin araban var biz servisi kaçırmayalım denildi
Mesela bi arkadaşı eşya taşıyacak bizimki arabasıyla gitti eşyalarını bi yerden bi yere götürdü.
Şehirdışına hamama pikniğe falan gittiler.
Açıkçası bunlr beni sinir ediyodu.

31 ay daha ayda 1000 tl civarı ödemek bilmiyorum mantıklı mı
Çok fazla faiz ödeyeceğiz

Bizim eve giren aylık gelir 7500 tlye yakın
Eğer hiç kredi ödemezsek
Ayda 3500 bile ev kirası faturalar ve kendi keyfimize harcasak 4000 tl kalır
Bunu değerlendirip bi kaç sene sonra ev almak da olabilir diye düşündük.

Benim işim ve eğitimim gereği bu sene yaza kadar yerimden kıpırdamadan ders çalışmam lazım. Acaba araba olmasa evde oturduğum yerde oturabilir miyim :)

Araba var diye arkadaşlarınızın bu kadar yüklenmesi hoş olmamış,sinirlenmekte haklısınız.. Arabaya alışınca yokluğu da büyük boşluk oluşturabiliyor... Maşallah geliriniz gayet güzel, şuana kadar çok iyi birikim yapmış olmanız gerekirdi, ama sanırım sizin de tıpkı benim gibi harcama alışkanlığınız var... Biz de yıllarca inanılmaz boş harcamalar yapmışiz...henüz 10 aydır birikim yapabiliyorum.

Yani benim fikrim, bu kadar iyi bir gelir varken kendimizi arabasiz bırakmamak yönünde..arkadaşlar da bahanelerle atlatılır..biz de çok kullanildik yıllarca ama artık müsade etmiyorum.

Gelir dediğim gibi gayet güzel , atabilecekseniz 4000 TL kenara, karar sizin.araba satılır, çok acil gezmeler için günlük 100 TL ye araç kiralanır, o sorun olmaz...

Evet damla cikolata aynı dediğin gibi harcandı gitti
Bi de eşimle iş yüzünden ayrı yaşıyoduk bi süre önce. 1 senedir beraberiz
2 ayrı ev vardı
Ondan önce de eşim askerdeydi askerden önce de yalnız ben çalışıyordum

Bi şekilde birikmedi. Evlenirken de herşeyi kendimiz yaptık borca girerek
İşte şimdi bu hale geldik

Ben de arabaya çok alıştım
Eşim hele çok seviyor arabasını
Ama arkadaşlarına hayır diyemiyor
Benden çok iş arkadaşları biniyodur yani arabaya
Mesela servis var ama arabaya güvenip servis saati erken diye kalkıp da servisle gitmiyor işe.
Servisle gitse 6.50 gibi kalkıcak
Arabayla gidince 7.30 gibi kalkıyor
Ben her gün servisle gidiyorum tabi.

Yine de Dün kendi satmayı düşündüğünü söyleyip bana sorunca tereddüt ettim.

Dediklerini de değerlendiricem artısını eksisini düşünmek lazım...

Aynen öyle, iyi düşünmek lazım.tabiki akarken biriktirecegiz ama çok da kasmayi uygun görmüyorum ben.gelirinize göre 30 bin TL para değil, 7 aylık birikiminiz neredeyse..araba günümüzde luksten ziyade ihtiyaç artık..çok masraf oluyorsa yokmuş gibi davranmayı deneyebilirsiniz.esiniz erken kalkıp yokmuş gibi servise biner, birileri isteyince de önceden programımız vardı, araba bakımda vb bahanelerle atlatirsiniz....artık 2. El araba fiyatları da eskisi gibi çok düşmüyor, ev alacağınız zaman birikiminize göre satıp eklemeyi de düşünebilirsiniz..benim fikrim bu yönde, mutlaka farklı fikirler gelecektir arkadaşlardan, iyi düşünmek gerek.. hayırlısi olsun inşallah hakkınızda...

Hahah aslında ne yapmam lazım biliyor musun
Arabayı alıp kendi iş yerimin otoparkına koyup burda bırakmam lazım haftaiçleri
Sen sağ ben selamet araba derdinden kurtuluruz

Gunaydin kizlar
Cnm bnce aylik geliriniz iyiymis ayda 1000 tl cokta zorlamaz bir sekilde odenir gider ama arabayi satarsaniz o para bir sekilde harcanip gidiyor ve araba fiyatlarida gun gectikce artiyor
Bilmiyorum cocugun var mi yada cocuk dusunuyor musun ama hamileyken falan hastane icin araba cok lazim oluyor ya da cocuk hastalandiginda falan..
Bnm dusuncem borclar bir sekilde odenir gider mal sahibi oldugunla kalirsin.

Kizlar bnde dun carsidan kuru patlican biber kabak aldim eksi aldim oraya 77 lira odedim
Lcwden kizima pantol kazak 47.90
Bir de kardesime kazak aldim 25 lirada o
150 lira harcadim geldim
Ne almadim kismina gelince kendime yesil bir gomlek begenmistim ama zaten cok var gerek yok diye almadim

Hahah aslında ne yapmam lazım biliyor musun
Arabayı alıp kendi iş yerimin otoparkına koyup burda bırakmam lazım haftaiçleri
Sen sağ ben selamet araba derdinden kurtuluruz
Bir şekilde göz önünden kaldırmak gerek :))) ben satmak olunca bi geriliyorum nedense artık, yıllarca o adar çok şey sattık ve o paraları yedik ki, ve artık çok iyi biliyorum satılan hiç bir şey yerine konmuyor, çok çok zor oluyor.iyi mal kötü gün için, bence satmayin, ama mutlaka saklayın :)))

Kafam-karisik tamamen katılıyorum yazdiklariniza :)))

Bu arada aldıklarınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmak nasip olsun.

Aynen bnde senin yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum sagol cnm

Bu arada yeşil gömleği almamak da büyük irade, tebrik ederim :)

Dur demeyi öğrenmek çok önemli, almanın sonu yok, ben de kendime dur diyebiliyorum artık çok şükür..
Aynen eskiden olsa kesin alirdim aman ne olacak kafasindaydim ama burayi okudukca sizlerin sayesinde bilinclendim cok sukur :)

Günaydın tam internetten alışveriş yapmayı düşünürken gördüm konunuzu:) gerçekten ihtiyacım varmı buna diye düşündüm bir an. Sanki algı operasyonu yapıyor mağazalar. İndirim indirim diye gözümüze sokulunca gerçekten ihtiyacım varmı diye düşünmeden alıyoruz çoğu zaman.

konun hayırlı olsun canım bende çok takılıyorum son aylarda birikim konularına..
işe öğlen yemeklerimi evden getiriyorum..
indirimde diye gereksiz stok yapmayı bıraktım..
özellikle deterjan konusunda tam bir istifçiydim..
artık gereksiz harcama yapmamaya çalışyorum..
yılsonu kredi kullanıp 100gr altın alacaktım ama çok yükseldi

Kuru şeyler çok pahalı değil mi ya? Sebzelerin piyasasını bilmiyorum ama herhalde bayağı aldınız :)
Çocuklardan kısılmıyordur eminim ki
Kendinizden kısmışsınız ama zaten yeterince kıyafetiniz varsa yeşil gömlek de eksik oluversin diye düşünmek lazım
Kızınız ve kardeşiniz güle güle giysin
Gömleği almadığınız için de tebrikler :)
İnsan bunları almışken bi tane de gömlek alıveriyim der ama siz dememeyi başarmışsınız

Bence arabayı satmayın hem zamana bereket geliyor hem ulaşım sorunu yaşamazsınız hemde alınmış alınmıştır, ev alırken satmanız daha mantıklı

Ben de eşime öyle dedim satmak istemiyorum ben çünkü elimizde hiçbir şey kalmayacak yani
Bi de alıştık büyük şehirdeyiz arabasız çok zor olacak
Bazen gece bi yere davetli oluyoruz toplantı yemek falan oluyor yağmur kar oluyor gidip gelmesi çok zor
Evin kapalı otoparkına koyalım haftaiçi hiç kullanmayalım dedim (oraya ulaşması daha zor, kapının önünde olunca ekmek almaya bile arabayla gidiyoruz yani)

Evet satılırsa yine elde var hiç olacak
6 aydır ödediğimiz taksit de havaya gidecek
Yok vazgeçirdim eşimi
Ama binme sınırı getircem

Lütfen sakince elindeki kredi kartını yere bırak :)
Hiçbir alışveriş sitesine bakmıyorum ne varmış diye bile bakmamak lazım
Cezbediyor
Ben napıyodum biliyo musunuz 60 tl bişey aldım diyelim 100 tl kargo bedava ya
İhtiyacım olmadığı halde 40 tl lik bişey daha alıyodum tamamlamak için
Hep tuzak bunlar

Teşekkür ederim hoşgeldin H hamis
Valla keşke önceden takılsaydım da borç yapmasaydım bu kadar
Benim iş yerimde yemek ucuz 3,5 tl dört çeşit yiyorum
Hatta personel yemekhanesi yerine öğrenci kısmında yersem 2 tl
Belki bazen öyle de yaparım

Deterjan dedin de benim ev 1+1 pek stok yapamıyorum
Sıvı deterjan önerin var mı onları saklaması daha kolay oluyor yer açısından.

100 gr altın mıı
Ay benim 2 gr vardı da biriktirdim diye seviniyodum 100 gr şu an benim için bir hayal
Malesef altın çok yüksek geçen gün yakın arkadaşıma doğum hediyesi olarak 1 gr alabildim ancak ayıp olmamıştır umarım

r

benim evde 2+1 canım çok yerim yok aslında
sıvı deterjanda abc markasını çok beğeniyorum ve perwoll
bak abc nin yumuşatıcısıda çok güzel
borç olmadan benim elim biriktiremez

benim evde 2+1 canım çok yerim yok aslında
sıvı deterjanda abc markasını çok beğeniyorum ve perwoll
bak abc nin yumuşatıcısıda çok güzel
borç olmadan benim elim biriktiremez

Teşekkürler bi de o markaları deneyeyim
Yumuşatıcı kullanmayı bıraktım :) bence bi fark olmuyo çamaşırlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…