Bugün ne almadın?

Bu arada iyi haftasonları

Haftasonu = alışveriş tuzağı

Lütfen bugün çarşı pazar avm de bir şeyleri alırken dikkat edin :)

Ben bugünü evde geçirmeyi, kişisel bakımlarımı yapmayı ve akşama saunaya girerek kapatmayı planlıyorum

Kocaman bir kutuphanem olsun isedigim icin aliyoeum bende :) yoksa bulundugum konumda 1 tane buyuk ve birkac kültür merkezinin kutuphaneleri var.. :)

Çarşıya gittim geldim, hiç bir yere bakmadan, hiç bir şey almadan alacağımı alıp döndüm...eskiden olsa gereksiz ne varsa toplar gelirdim :)))) oldum ben artık, güveniyorum kendime

Valla olmuşsun

Ben de eşimle bim e gittim
Kefir, tereyağ, soğan, sarımsak, limon, yoğurt ve ekmek aldık

Eşim kendine cips ve çikolata da aldı
Ben abur cubur yemiyorum
Ben tek gitsem almazdım mesela

45 tl tuttu şuncacık şey
Hayat çok pahalı

Gerçekten çok pahalı..Allah yardımcımız olsun, sürekli artıyor her şeyin fiyatı.

Biz kadınların en büyük zaafı kıyafet, çanta, ayakkabı, makyaj malzemeleri. Bugün bir mont gördüm spor şişme mont vitrine adeta yapıştım fakat bir anda eşimin çekelemesiyle kendime geldim :)

Ve sonra fark ettimki evde tam 3 tane spor 4 tane kışlık kaşe montum var. Gizem kendine gel dedim ve oradan hızla uzaklaştım.

Kendimi kontrol edemediğim ve tek başıma olduğum bir an olsaydı şu an almıştım...

Bazen kontrollü davranmak gerekiyor veya hiç vitrinlere bakmamak...

Benim en büyük harcamam yeme içmeye oluyor. Kendime elbiseler ayakkabılar almam ama yeme içme konusunda sınırım yok. Eşim de ben de oğlum da yemeği çok seviyoruz. Evde yemek olsa bile işten eve gelirken bir sürü şey alıyoruz. Abur cubur da var içinde ama en çok hazır yemek ; tavuk, pide gibi bir sürü şey. Taksitlerimiz de var halbuki ama özellikle İstanbula geldikten sonra yemek konusunda biraz sınırı aştık. Öğle yemeğini okulda yememe rağmen doymuyorum.Kilolu biri de değilim. Eşim de benden etkileniyor ben yerken o da yiyor. Önümüzdeki aydan itibaren aldıklarımızın hepsini yazıp kontrol edeceğim. Kendime çok kızıyorum. Kaç yaşında kadınsın nefsine mukayet ol diye. İnşallah buna bugünden itibaren bir dur diyorum. Bugün ne almadım ; abur cubur,hazır yemek hatta ekmek bile almadım. Evde ne varsa o yenecek.

Bence de kendine gel gizem :)
Sürüyle mont varmış ama insan istiyor işte
Sanki dünyadaki tüm sorunların o montu almakla bitecek, en mutlu insan sen olacakmışsın gibi istiyor
Buna karşı koymak çok zor.
Ben başaramam diye hiç bakmıyorum vitrin vs çünkü iradem sağlam değil

ddün kendime rimel aldım gratise 5 dakka ugruyayım dedim esimede o dıseada bekledi . ne aldın dedi rimel dedim ama cok dogal dedim instagramda cok anlatıyorlar dedim. bu instagramda nasıl tasarruf yapmalıyız anlatıyorlarmı diyor:)
elimdeki timeli birilerine vereyim diyorum birini bıs durmasınıda istemem
ama gercekten alınmaya kalksa cok cok secenek var.

Ahh hazır yemek dışarıda yemek
En sevdiğim şey herhalde benim de
Özellikle pide lahmacun iskender tarzı şeyler

Ama birincisi sürekli böyle beslenmek çok sağlıksız
Ben bi ara dozajı kaçırdım
Şu an zayıf biri olmama rağmen kötü kolesterolüm yükselmiş
Doktor katı yağ (margarin gibi) ve düzensiz beslenme eti fazla yeme gibi şeylerden olabileceğini söyledi
Hatta şu an diyet yapıyorum kolesterol düşürmek için
Uzun vadede siz zararlı çıkarsınız yani
En azından dışarıdan yemek olayını tamamen bitirmeseniz de sınırlayın

Öğretmensiniz galiba
Bence öğlen evden yemek götürmeyi deneyin ya da öğle yemeği yetmiyorsa ara öğün alın yanınıza tenefüslerde ya da molalarda yersiniz kuruyemiş meyve olabilir

Aslında elindekini bitirip de alman daha mantıklıymış ama şu youtuber ları izledikçe insanın alası geliyor di mi :)
Ben makyaj malzemelerini azalttım
2 far paletim var
1 eyeliner
1 allık
1 rimel
1 fondoten 1 pudra
1 kaş kalemi
4-5 tane de ruj

Hepsi bu kadar :)

Bitmeden de almamaya söz verdim
Zaten hep benzer makyajı yaptığım için aynı renkleri kullanıyorum
Far paletleri falan hiç biten şeyler değilmiş ya kullanıyorum ne zamandır ama daha çukur bile olmadı ortaları

Evet öğretmenim. Okulda yiyoruz yemeğimizi gayet doyurucu yemekler aslında. çantamda kuruyemişim hiç eksik olmaz trafikte kalınca iyi oluyor. Çok zayıf değilim çok kilolu da değilim L beden giyinirim genelde. Ama doymak bilmeyen bir iştahım var. Bugün hiç yemek,abur cubur almadım diye oturdum ne kadar mandalina elma varsa yiyorum akşamdan beri. Duygusal bir açlık içindeyim sanırım. En büyük zaafım o lahmacunlar iskenderler pideler. Bir de periyodik olarak bir yiyeceğe kafayı takıp onu sürekli yeme durumum var. Mesela bir çerezi çok mu beğendim kendimi bıktırana kadar yerim. Burada harika bir pastahane var oranın ürünlerinden artık gına gelene kadar her akşam alıyorum. Ama almayacağım , yazarken bir kez daha farkettim. Bu kadar israf hem bedenime hem ruhuma iyi değil. Kendimi vicdanen de iyi hissetmiyorum. Muhtaç insanlar var diyorum, hiç olmadı kenara koy evladının geleceği için diyorum. Ama şekerim düşünce kendimi kaybediyorum. Bugün almadım , kendime küçük küçük hedef koyucam ilk hedefim bir hafta dışarıdan yememek.

Bence yeme sorununuz başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir.
İnsulin direncinizin olup olmadığına baktırdınız mı
Bir de tiroid hormonlarına?

Evde doyurucu güzel şeyler olduğunda insan dışarıdan almak istemiyor aslında
Düşünsenize o çok bayılarak yediklerimiz kimbilir ne şartlarda üretiliyor

Belki şöyle yapabilirsiniz
Haftada bir dışarıda yiyelim diyip o haftayı tamamladığınızda ödül niyetine ailece güzel bir yemeğe gidebilirsiniz

Düşününce akşam yemeği olarak kıymalı pide yeseniz 3 kişi gittiniz diyelim 15 er liradan 45 lira
Ama bununla haftalık pazar alışverişi yapabilirsiniz aslında

haklısın hep daha iyisi var diye alıyo insan

Merhaba, konumuz dikkatimi çekti bende bir not bırakmak istedim. Öğrenciyim, üniversiteye başlamanın verdiği gazla(çevresel etki) 3 senedir makyaj yapıyordum her gün, tabi o bildiğimiz meşhur markalara para bayılınca inanılmaz masraf çıkıyordu ortaya. Kendimce makul ürünler alıyordum ama bir müddet sonra aldığım devlet kredisinin yetmediğini fark ettim. Sonra baktım cildim de kötüleşiyor bu sefer makyajı hepten bıraktım. Bu aralar doğal ürünlere çok meraklı olduğum için şampuan kullanmayı da bıraktım, sabun ve elma sirkesi kullanıyorum saçıma. Üstelik bir ara kendi nemlendiricimi de yaptım. Hem faydasını gördüm hem de bu değişiklikler maddi anlamda kazanç sağladı. Ayrıca pahalı markalar yerine bazen küçük butikleri tercih edebiliyorum alışveriş yapmaya ve inanın gayet kaliteli kumaşlardan ürünler de bulabiliyorum. Tabi takıntı haline getirmeden ihtiyaç dahilindeki ürünlere fazla para verilebilir bazen ucuz ürün güzel çıkmayabiliyor bunu da bir kenara not düşelim. Her gün çanta değiştirmediğim için ayda yılda bir kaliteli çanta almak masrafımı çok etkilemiyor açıkçası. Ama teknolojiye para harcıyoruz onu da belirteyim. Ailem de teknolojik bir şey alırken adam akıllı bir şey olsun senelerce kullanalım modunda olduğu için yine aynı şekilde bir kere alıp uzun vadede kullanmak adına para veriyoruz ona. Eğitim masraflarında da bir defter bitmeden yenisini almamaya özen gösteriyorum ya da kalem olsun silgi olsun bu temel ihtiyaçlarda da bitmedikçe yenilemiyorum.Ev ekonomisi annemden sorulur zaten o da benim gibi biraz. Ekleyeceklerim bu kadar :)

Merhaba, konumuz dikkatimi çekti bende bir not bırakmak istedim. Öğrenciyim, üniversiteye başlamanın verdiği gazla(çevresel etki) 3 senedir makyaj yapıyordum her gün, tabi o bildiğimiz meşhur markalara para bayılınca inanılmaz masraf çıkıyordu ortaya. Kendimce makul ürünler alıyordum ama bir müddet sonra aldığım devlet kredisinin yetmediğini fark ettim. Sonra baktım cildim de kötüleşiyor bu sefer makyajı hepten bıraktım. Bu aralar doğal ürünlere çok meraklı olduğum için şampuan kullanmayı da bıraktım, sabun ve elma sirkesi kullanıyorum saçıma. Üstelik bir ara kendi nemlendiricimi de yaptım. Hem faydasını gördüm hem de bu değişiklikler maddi anlamda kazanç sağladı. Ayrıca pahalı markalar yerine bazen küçük butikleri tercih edebiliyorum alışveriş yapmaya ve inanın gayet kaliteli kumaşlardan ürünler de bulabiliyorum. Tabi takıntı haline getirmeden ihtiyaç dahilindeki ürünlere fazla para verilebilir bazen ucuz ürün güzel çıkmayabiliyor bunu da bir kenara not düşelim. Her gün çanta değiştirmediğim için ayda yılda bir kaliteli çanta almak masrafımı çok etkilemiyor açıkçası. Ama teknolojiye para harcıyoruz onu da belirteyim. Ailem de teknolojik bir şey alırken adam akıllı bir şey olsun senelerce kullanalım modunda olduğu için yine aynı şekilde bir kere alıp uzun vadede kullanmak adına para veriyoruz ona. Eğitim masraflarında da bir defter bitmeden yenisini almamaya özen gösteriyorum ya da kalem olsun silgi olsun bu temel ihtiyaçlarda da bitmedikçe yenilemiyorum.Ev ekonomisi annemden sorulur zaten o da benim gibi biraz. Ekleyeceklerim bu kadar :)

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, yüz temizliğini de(kaş bıyık) kendim yapıyorum. Kaş bıyık için ayda en fazla 2 kez kuaföre giderim o da kaş için gerekebiliyor bazen kuaför daha iyi yapıyor o yüzden.bu yazdıklarımın yeri burası mı bilemedim şimdi ama haftada kuaföre vereceğim 15 TL cebimde kalıyor bu da ayrı bir artı.tabi bu benim 6 senedir alışkanlığım olduğu için bana rahat geliyor ama herkes buna uyamayabilir yine de eklemek istedim :)

Merhaba canım geliri düşük olup da iPhone alıp taksite boğulanların ben de yersiz görüyorum. Ancak aylık geliri o telefonu almaya yetiyorsa bence almasında sakınca yok. Çünkü bazı eşyalar gerçekten insanın hayatını kolaylaştırıyor ve aldığı parayı hak ediyor. İş adamları filan da Facebook vs kullanıyordur iPhone ile yazılım programcılık filan yapmıyordur :)) kendimden örnek verecek olursam ucuza ve e özellikleri aynı hatta bunun kamerası daha iyi dediğim telefon durduk yere şebeke hatası verince (arama yaptırmıyor) gittim nakit ödeme ile aldım iPhone ve 3 yıla yakın oldu hala mutlu mesut kullanıyorum

Fairy bulaşık deterjanını internetten uyguna alabilirsiniz. Topiğiniz hayırlı olsun :))

Selam :) biz de dün avmye gittik alışveriş için eşime ihtiyacı olan botu aldık. Ben kızım üzerimden inmeyince pantolon bakamadım yine ne yazık ki. 20 tl ye balon aldık kişisel bakım ürünlerine 170 tl verdik bot 250 tl idi. Bir de kv ve kendime eşofman aldım onlar da 70 tl yemeğimizi evde yemiştik orada birşey yemedik. Ee peki ne almadık? Kızım 50 tane oyuncak öptü kıyamayıp her dokunduğunu almadık hiç birini almadık

selamlar T thebutterflyeffect
önerilerin çok güzel
insanın özellikle ilk gençlik yıllarında kıyafete de kozmetiğe de çok ihtiyacı oluyor
çünkü üniversiteye başlamış oluyorsun daha farklı giyinmek gerekiyor
lisedeyken okula giderken giy formayı git
ama universite öyle değil tabiki
makyaja da yeni yeni başladığından hiç ürünün olmuyor e sürekli bi ihtiyaç

daha çok gençsin fondötene falan hiiiç ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum
cildin problemliyse zaten kullanma derim

şampuan meselesini ben çözemedim saçım çok yağlı bu yüzden neredeyse hergün yıkamak zorundayım
kısa kestirdim kolay olsun diye
ama eczane ürünü şampuan kullanıyorum.

kıyafetleri de yıllardır bedenim değişmediği için eskiyene kadar giyebilirim :) ama butik tarzı yerlere yönelmeyi deneyeceğim.

çanta ne kadar çok olursa o kadar zor oluyor kombinlemesi de
ben de iyi markalardan sağlam şeyler alıyorum. temel renklerde olmasına dikkat ediyorum. lacivert, bordo, siyah gibi.

şöyle bir şey de var "asla ucuz alacak kadar zengin değilim" 20 tl ye de çanta var ama iki güne yamulup gidiyor genelde.
genelde bi tane alıp yüksek kalitede almak daha yararlı sanırım. (markasından bağımsız bu söylediğim, illaki markası var diye kaliteli olacak değil)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…