Ayy bide telefon demisken disarida millet iphone diye cildiriyo ya... 4 sene once unideyken bi hocamiz demisti ki... elektrikci adamin cebinde iphone var.. ya alt tarafi insaata gidip elektrik hatti dösüyosun nereye kullanican iphone'u demisti... ya birde o kadsr bu telefonu kullanan kisi var o da benim gibi whatsapp'a girip instagramda takiliyo.. onu ben suanki telefonumla da yapiyorum. Bu arada brnim tel samsung j5.. bin liralik telefon... gidip simdi iphone 6s e niye 3.500 vereyim.bunda yaptigimi onda da yapicam.. sanirim birqz da gosteris merakimizdan... bizi zengin sansinlar olayi midir anlamadim ki
Bizim burda ceket, kaban ve mont 20 tl. Ama biri kampanya yapmis 10 tl yaziyordu caminda.
çok teşekkür ederim 15 tl ödedim kuru temizleme için.
kuru temizlemeci 10 dk bi yere kadar gitmiş o arada bime gidip gofret aldım (çok acıkmıştım)
manavdan yarım kg domates aldım
1 tane ekmek aldım.
kuru temizleme + malzemelere 18,15 tl ödedim.
Kuru temizleme fiyatı uygunmuş
Bizim evin oradakinde 30 yazıyordu
Bulaşık makinesi deterjanı bitti bizim
Önereceğiniz bir marka var mı?
Finish quantum kullanıyordum da pahalı o şindi
Fairy guzel cnm bn cok memnunum piril puril cikiyor bulasiklarKuru temizleme fiyatı uygunmuş
Bizim evin oradakinde 30 yazıyordu
Bulaşık makinesi deterjanı bitti bizim
Önereceğiniz bir marka var mı?
Finish quantum kullanıyordum da pahalı o şindi
benim taaaa ilkokulumdan kalma (18 yıl olmak üzere sanırım) bi kumbaram var. ablamın hediyesi diye hep sakladım. üniversitede bile yanımda götürüp kullandım onu. şimdi ona evlilik için para atıyorum vay be zalımmmsınız yıllar
kumbaraya 1 tl- 50 kuruş- 25 kuruş atıyorum. ama ağzına kadar bozuk para dolunca harcaması zor oluyor. yarısına kadar dolduğunda cüzdanımdaki 10 tl ile kumbaradaki 10 tlyi değiştiriyorum ya da 5 tl olarak yapıyorum. kağıt parayı nakit biriktirdiğim cüzdana koyuyorum. bu şekilde evde bozuk birikmemiş oluyor
bir de 10 kuruş ve 5 kuruşları bozuk para cüzdanımda biriktiriyorum. dün saydım 6,95 tl varmış. bunlarla da küçük harcamalarımı yaparım. ekmek alırken iyi oluyor
Fairy guzel cnm bn cok memnunum piril puril cikiyor bulasiklar
Bnde bundan once denemk icin finish kullandim cok kotu cikti.bulasiklar heplekeli lekeli cikiyordu.geri yarim birakip fairy e gectimBulaşık makinem pek iyi yıkamıyor
Bazen aynı bulaşıkları 2. Sefer atmak zorunda kalıyorum makineye
fairy hiç denemedim ondan alayım :)
Teşekkür ederim önerin için
Bugün eşim arabayı bakıma götürecek 100.000 bakımı
Bir borç kapısı daha çıktı
Bnde bundan once denemk icin finish kullandim cok kotu cikti.bulasiklar heplekeli lekeli cikiyordu.geri yarim birakip fairy e gectim
O finishleri ne yapabilirim acaba onerisi olan var mi ?
Ben de deneme amacli finish almistim, memnun kalmadim. Her seferinde on yikama yaptirarak bir sekilde bitirdim onlari. On yikama yaptirinca randiman aldim. Onlar biter bitmez yine fairy aldim.Bnde bundan once denemk icin finish kullandim cok kotu cikti.bulasiklar heplekeli lekeli cikiyordu.geri yarim birakip fairy e gectim
O finishleri ne yapabilirim acaba onerisi olan var mi ?
Merhaba S Spizella konun hayırlı olsun
sen benim 1 sene önceki halimsin indirim gördü mü birşey almadan çıkmayan evde yüzlerce makyaj malzemesi olduğu halde aynı tonlarda 3er 5er ruj alan, pazara gittim mi aman 5 10 lira diyerek paraları saçan, avmye gidince eh o kadar gelmişim birşeyler alayım diyen bir insandım
ta ki ekim 2016ya kadar tam 1 yıl oldu ihtiyaç dışı hiç ama hiç bir şey almıyorum
bu 1 senelik süreçte ihtiyacım olan 1 pantolon,1 ayakkabı ve 1 bluz aldım başka da bir şeye ihtiyacım yok
evde bir sürü kıyafetim çantam var onları kullanıyorum makyaj malzemelerimi cilt temizleyicilerimi kremlerimi döndüre döndüre kullanıyorum o kadar stok yapmışım ki indirimlerde daha uzun bir süre beni idare eder
almadıkça artık canım almak alışveriş yapmak istemiyor avmye çok nadir gidiyorum
yemekhanedeki yemekler midemi rahatsız ediyor dışarıdan da günde 20 liradan aşağı yiyemiyorum o yüzden öğle yemeklerimi evden getiriyorum evde ne yaptıysam akşam onu koyuyorum ya da bazı pratik alternatiflerim var onları alıyorum yanıma
1.5 yıllık evliyim market indirimlerini takip etmeden alışveriş yapmam semt pazarlarından sebze meyvemi alırım
geze geze marketlerdeki fiyatları bildiğimden her ürün için belli fiyat skalası var kafamda pahalıysa almıyorum
ucuzsa, indirimdeyse birkaç tane alıp stokluyorum tekrar indirime girene kadar stoktan harcıyorum
abur cubur çok alırdım artık sağlıklı alternatiflere yöneldim
misafirliğe giderken eğer imkanım varsa evde tatlı yada kek yapıp götürüyorum dışarıdan almak yerine
daha bir sürü şeyler
sistem bizi harcamaya itiyor maalesef o kısır döngüden kurtulduğum için çok mutluyum
İnanamıyorum yazının ilk kısmı gerçekten beni tarif ediyor !!!
Son kısmı ise olmak istediğim kişiyi :)
Çok tebrik ederim öncelikle
Büyük bir şey bence düzene karşı durabilmek
Ciddi emek istiyor
Peki bu süreçte bütçen nasıl etkilendi?
1 yıl uzun bir zaman
Bolluk bereket arttı mı?
Yoksa o şekilde harcamadın ama başka giderler mi ortaya çıktı?
Yani para biriktirebildin mi ya da en azından elin daha çok rahatladı mı?
çok teşekkür ederim
seni de çok kararlı gördüm başarmaman için hiç bir sebep yok
gerçekten düzene karşı durabilmek zor ilk başta zorlanılıyor
arkadaşın bir şey alıyor bak çok ucuzmuş alsana diyor hayır ben alışveriş yapmıyorum diyorsun
dışarıda yiyelim diyorlar hayır ben evden getirdim diyorsun eskiden bayılırdım artık en fazla ayda 1 kere dışarıda yiyorum
çünkü hem malzeme kalitesi düşük hem gereksiz pahalı geliyor ben aynı paraya evde 2-3 günlük yemek çıkarıyorum
başta garip tepkilerle karşılaşsam da artık arkadaşlarımı da kendi tarafıma çekmeye başladım onlar da bazı şeylerin farkına vardı
kredi borcumuz var onu ödüyoruz en azından bir de böyle harcamalarla yük bindirmiyorum üstümüze
bu süreçte plansız bazı harcamalar çıktı tabi onları daha kolay finanse edebilmek bile yetiyor
buradaki birikim tasarruf konularını hep okuyorum kızlarla birlikte biriktirmeye çalışıyoruz işte
Bu da iyi fikirmiş
Benim bozuk paralar orada burada duruyor
Aslında bi kumbaraya atılabilir
Hem sonrasında kağıt parayla değiştirince insan motive de olur ne çok biriktirmişim diye