Bugün ne almadın?

Ya işte o benim

Benim ve eşimin çocukluğu biraz fakir geçti :)
Babam işçi emeklisiydi
Tek maaş ev kira 2 çocuk okuyorduk
Kendim işe başlayana kadar da elim pek rahat etmedi açıkçası
Sonra da evlendim her şeyimi kendim yaptım
Bu zaten borçlanmamın başlangıcı
Sonra iş değiştirdim daha iyi bir işe geçtim çevremdekilerin hepsinin iyi evleri güzel mobilyaları düzgün eşyaları vardı

Birbirimize gidip geliyoruz tabi benim ev eşyalar falan olmuyor (açıkçası biz kendimiz de rahat edemiyoduk)
Bi tur eşya yeniledik
Yine borç devam

Yani bi nevi biz ne oldum delisi olduk

Şu an artık daha fazla ev eşyasına para harcamak istemiyorum o kadar saçma geliyo ki

Ve bi kaç ay önce 6s e 3500 tl verdim
Ceo muyum ben?
Alt tarafı instagrama giriyorum ya

Aslında halimiz içler acısı
Bizim lüks olarak gördüğümüz iphone bizim ülkemizdeki kur farkı ve vergiler yüzünden o kadar pahalı
aynı durum otomobiller için de geçerli

Amerikada kimseye 4000 dolara iphone satabileceklerini sanmıyorum
Ama biz 4000 liraya 4 yıl taksitine bile giriyoruz
Telefon o kadar zamana bozulur bile

Napiyim ben artık aldım kullancam bari iyi bakayım da uzun süre gitsin

Herkese günaydın
Gece bir rüya gördüm

Zara mağazasındayım
Kadife kısa kollu v yaka diz altı siyah bir elbise beğeniyorum (gerçekte de mağazada o elbise var)
70 tl
Ama alsam mı almasam mı derken alışveriş orucum aklıma geliyor
O sırada da uyandım zaten panikle

Sanırım artık bilinçaltıma da girmiş almama durumu

Bizim burda ceket, kaban ve mont 20 tl. Ama biri kampanya yapmis 10 tl yaziyordu caminda.

çok teşekkür ederim 15 tl ödedim kuru temizleme için.

kuru temizlemeci 10 dk bi yere kadar gitmiş o arada bime gidip gofret aldım (çok acıkmıştım)
manavdan yarım kg domates aldım
1 tane ekmek aldım.

kuru temizleme + malzemelere 18,15 tl ödedim.

Kuru temizleme fiyatı uygunmuş
Bizim evin oradakinde 30 yazıyordu

Bulaşık makinesi deterjanı bitti bizim
Önereceğiniz bir marka var mı?
Finish quantum kullanıyordum da pahalı o şindi

benim taaaa ilkokulumdan kalma (18 yıl olmak üzere sanırım) bi kumbaram var. ablamın hediyesi diye hep sakladım. üniversitede bile yanımda götürüp kullandım onu. şimdi ona evlilik için para atıyorum vay be zalımmmsınız yıllar

kumbaraya 1 tl- 50 kuruş- 25 kuruş atıyorum. ama ağzına kadar bozuk para dolunca harcaması zor oluyor. yarısına kadar dolduğunda cüzdanımdaki 10 tl ile kumbaradaki 10 tlyi değiştiriyorum ya da 5 tl olarak yapıyorum. kağıt parayı nakit biriktirdiğim cüzdana koyuyorum. bu şekilde evde bozuk birikmemiş oluyor

bir de 10 kuruş ve 5 kuruşları bozuk para cüzdanımda biriktiriyorum. dün saydım 6,95 tl varmış. bunlarla da küçük harcamalarımı yaparım. ekmek alırken iyi oluyor

Kuru temizleme fiyatı uygunmuş
Bizim evin oradakinde 30 yazıyordu

Bulaşık makinesi deterjanı bitti bizim
Önereceğiniz bir marka var mı?
Finish quantum kullanıyordum da pahalı o şindi

evet açıkcası ben de daha yüksek bekliyordum. avm içindeki bir yere götürmedim. mahalle arası sayılan bir yere götürdüm tabi arkadaşım tavsiye etmese oraya gitmezdim. inşallah sonuçtan memnun kalırım

Bu da iyi fikirmiş
Benim bozuk paralar orada burada duruyor
Aslında bi kumbaraya atılabilir
Hem sonrasında kağıt parayla değiştirince insan motive de olur ne çok biriktirmişim diye

Fairy guzel cnm bn cok memnunum piril puril cikiyor bulasiklar

Bulaşık makinem pek iyi yıkamıyor
Bazen aynı bulaşıkları 2. Sefer atmak zorunda kalıyorum makineye
fairy hiç denemedim ondan alayım :)
Teşekkür ederim önerin için

Bugün eşim arabayı bakıma götürecek 100.000 bakımı
Bir borç kapısı daha çıktı

Bnde bundan once denemk icin finish kullandim cok kotu cikti.bulasiklar heplekeli lekeli cikiyordu.geri yarim birakip fairy e gectim
O finishleri ne yapabilirim acaba onerisi olan var mi ?

Bnde bundan once denemk icin finish kullandim cok kotu cikti.bulasiklar heplekeli lekeli cikiyordu.geri yarim birakip fairy e gectim

Valla ne yapılır bilemedim
Çok mu var?
Çevrende kullanan biri varsa ona verebilirsin belki
Aileden birilerine?
Ya da sabredip kullanıcaksın. İkişer ikişer koysan iyi yıkamaz mı ki :)

Ben de deneme amacli finish almistim, memnun kalmadim. Her seferinde on yikama yaptirarak bir sekilde bitirdim onlari. On yikama yaptirinca randiman aldim. Onlar biter bitmez yine fairy aldim.

Ben belki de boş yere bulaşık makinesini suçladım
Belki de finish kötü yıkıyordu

Merhaba S Spizella konun hayırlı olsun
sen benim 1 sene önceki halimsin indirim gördü mü birşey almadan çıkmayan evde yüzlerce makyaj malzemesi olduğu halde aynı tonlarda 3er 5er ruj alan, pazara gittim mi aman 5 10 lira diyerek paraları saçan, avmye gidince eh o kadar gelmişim birşeyler alayım diyen bir insandım
ta ki ekim 2016ya kadar tam 1 yıl oldu ihtiyaç dışı hiç ama hiç bir şey almıyorum

bu 1 senelik süreçte ihtiyacım olan 1 pantolon,1 ayakkabı ve 1 bluz aldım başka da bir şeye ihtiyacım yok
evde bir sürü kıyafetim çantam var onları kullanıyorum makyaj malzemelerimi cilt temizleyicilerimi kremlerimi döndüre döndüre kullanıyorum o kadar stok yapmışım ki indirimlerde daha uzun bir süre beni idare eder

almadıkça artık canım almak alışveriş yapmak istemiyor avmye çok nadir gidiyorum
yemekhanedeki yemekler midemi rahatsız ediyor dışarıdan da günde 20 liradan aşağı yiyemiyorum o yüzden öğle yemeklerimi evden getiriyorum evde ne yaptıysam akşam onu koyuyorum ya da bazı pratik alternatiflerim var onları alıyorum yanıma
1.5 yıllık evliyim market indirimlerini takip etmeden alışveriş yapmam semt pazarlarından sebze meyvemi alırım
geze geze marketlerdeki fiyatları bildiğimden her ürün için belli fiyat skalası var kafamda pahalıysa almıyorum
ucuzsa, indirimdeyse birkaç tane alıp stokluyorum tekrar indirime girene kadar stoktan harcıyorum
abur cubur çok alırdım artık sağlıklı alternatiflere yöneldim

misafirliğe giderken eğer imkanım varsa evde tatlı yada kek yapıp götürüyorum dışarıdan almak yerine
daha bir sürü şeyler
sistem bizi harcamaya itiyor maalesef o kısır döngüden kurtulduğum için çok mutluyum

İnanamıyorum yazının ilk kısmı gerçekten beni tarif ediyor !!!
Son kısmı ise olmak istediğim kişiyi :)

Çok tebrik ederim öncelikle
Büyük bir şey bence düzene karşı durabilmek
Ciddi emek istiyor

Peki bu süreçte bütçen nasıl etkilendi?
1 yıl uzun bir zaman
Bolluk bereket arttı mı?
Yoksa o şekilde harcamadın ama başka giderler mi ortaya çıktı?
Yani para biriktirebildin mi ya da en azından elin daha çok rahatladı mı?

çok teşekkür ederim
seni de çok kararlı gördüm başarmaman için hiç bir sebep yok

gerçekten düzene karşı durabilmek zor ilk başta zorlanılıyor
arkadaşın bir şey alıyor bak çok ucuzmuş alsana diyor hayır ben alışveriş yapmıyorum diyorsun
dışarıda yiyelim diyorlar hayır ben evden getirdim diyorsun eskiden bayılırdım artık en fazla ayda 1 kere dışarıda yiyorum
çünkü hem malzeme kalitesi düşük hem gereksiz pahalı geliyor ben aynı paraya evde 2-3 günlük yemek çıkarıyorum
başta garip tepkilerle karşılaşsam da artık arkadaşlarımı da kendi tarafıma çekmeye başladım onlar da bazı şeylerin farkına vardı

kredi borcumuz var onu ödüyoruz en azından bir de böyle harcamalarla yük bindirmiyorum üstümüze
bu süreçte plansız bazı harcamalar çıktı tabi onları daha kolay finanse edebilmek bile yetiyor
buradaki birikim tasarruf konularını hep okuyorum kızlarla birlikte biriktirmeye çalışıyoruz işte

Çevre çok önemli bence de
Allahtan şu an ofis arkadaşlarım gayet tutumlu
Beni yoldan çıkarmayacak kişiler :)

Benim de ilk amacım kredi kartımı bitirebilmek
Her ay 2500 gibi bir ödeme yaparsam 4-5 ayda bitirebilirim diye umuyorum

Borçsuz bir hayata merhaba demek istiyorum ben de
Burayı her gün okuyacağım iyi motive oluyorum

Bu da iyi fikirmiş
Benim bozuk paralar orada burada duruyor
Aslında bi kumbaraya atılabilir
Hem sonrasında kağıt parayla değiştirince insan motive de olur ne çok biriktirmişim diye

aynen ben de oraya buraya bir sürü bozuk para atmıştım. sonra bir gün hepsini toparladım evde tv ünitesinde bulunan çanaktan çantalarımın en dip köşelerine kadar ayıkladım. 20-25 tl arası para çıkmıştı

20-25 tl daha önceden küçük bir rakam gibi görünüyordu ama bu rakam benim elektrik faturamın yarısı ya da su faturamın 2 katı. bu şekilde düşününce aslında küçük bir rakam değilmiş.

yine de bazı şeylerin farkına erken varmak güzel şey. ne mutlu bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…