Ise gelirken istisnasiz her gun yanima 4 adet medine hurmasi, ceviz ici, findik, badem, antep fistigi , cekirdekli kuru uzum aliyorum. Ogleye kadar yarisini, ogleden sonra yarisini yiyorum. Bir de mevsim meyvelerinden. Bu sekilde kan sekerimin dusmesini engelliyorum. Dene istersen, aliskanlik haline getirebilirsen market abur cuburlarini gozun gormez. Fiyat olarak abur cuburla karsilastirinca durum ne olur bilemem ama saglikli oldugu tartisilmaz. Hem de ay basinda toptan alacagin icin, alisveris planina dahil olur.
Ben de evden yemek goturenlerdenim. Uc bolmeli bir sefer tasim var. Aksamdan hazirliyorum, kagit torbasiyla birlikte dolaba yerlestiriyorum, sabah alip cikiyorum. Hem kesem, hem midem rahat. O yemegi disarida 10-15 tl ye yerim. Neden vereyim ki? Surekli yapinca aliskanlik oluyor ve gercekten zor gelmiyor. Gunluk rutinlerden biri iste
Akşam evde kalan yemeklerden mi koyuyorsun yoksa ayrı bir şey mi yapıyorsun?
Aksamda
Kesinlikle masraf etmemek için çok iyi fikir.
Sefer tası gibi bi setimiz var bizim de. Eşime neler gönderebilirim bilemiyorum ama. Bi gün yapsam bi gün üşeniyorum.
Aksamdan kalan yemekleri koyuyorum canim. Is yerinde elk ocak da var isitmasi sorun olmuyor.Akşam evde kalan yemeklerden mi koyuyorsun yoksa ayrı bir şey mi yapıyorsun?
Kesinlikle masraf etmemek için çok iyi fikir.
Sefer tası gibi bi setimiz var bizim de. Eşime neler gönderebilirim bilemiyorum ama. Bi gün yapsam bi gün üşeniyorum.
Ben eskiden çok alırdım
Ama artık hiç almıyorum
Bir bot sağlamsa 7 yıl gider
Almanın sonu yok sistem bize bunu zorluyor
İnsanlar yetinmiyor sırf birileri güzel diyecek diye kendimi sıkamam
İhtiyacı olanlara verdim . içinde bot ayakkabı mont pardesü falanda vardı. Kremleri vs attım gerisini olduğu gibi verdim. Yenilerinide almadım. Biri çok fazla eskimeden diğerini almıyorum.
Dolabım ferahladı. Giymediğim bir sürü şey ihtiyacı olanı ısıttı.
geçen kış mevsim sonu 3 tane kaban aldım ama 1 kaban fiyatına ,
enson 12-13 sen önce almıştım yani bekarken ,
daha 15 sene bakmam kabanlara
Benim bir arkadasimda eldn taksitli cp tlfonu aldi... daha bir yil olmadan yer dusmesiyle camini catlatiyor kilit tusu yerinden cikiyo bir muddet sonra telefon acilmamaya basladi filan.. bilinen bir markada degildi "sunny" adli bir marka.. 1100 lira civari bir para.. bir sure kullanamadi telefonunu. Yrni telefon almak zoeunda kaldi.. bence teknolojik aletleri taksitle almak bana abes geliyor... bir sikinti cikmasi halinde kullanmadigin halde boecunu odemek zoruna gidiyor insanin... gecen aylarda da telefonum artik bozuldu benimde.. bir arkadasimdan eski kullandigi akilli telefonunu almistim. Bu ayin basinda da bana hediye telefon geldi. (Ki bende birikim olmasina ragmen birikimime dokunmadan ayri bi yerde telefon icin biriktiriyordum :) ) biraz da aslinda para yokmus gibi davranmak gerekiyor bazen.
Aynen vallahi, biz de hep öyle birbirimizi gazlaya gazlaya alıp, yiyip içip gezip tozmusuz..ben de çok pişmanım bu konudaTeknolojiye verdiğim paraya acımaya başladım
Aldığın andan itibaren değer kaybediyor
Bgün aldığım telefon yarın ikinci el fiyatına düşüyor
Bir de camı falan kırılırsa yazık içim acıyor gerçekten
Benim telefonum da daha 3 aylık ama geçen yere düştü kenarı ezildi
Yazık ben daha 2 seneye yakın taksit ödeyeceğim
Çok pişmanım aldığıma ama oldu bi kere
Çevredekilere nasıl bir imaj çizdiğimiz önemli gerçekten
Mesela biZim ailelerimiz bizim bolluk bereket refah içinde olduğumuzu kenarıya para biriktirdiğimizi düşünüyorlar.
Yok deyince de nasıl olmaz ikiniz de çalışıyosunuz maaşınız var diyorlar
İşte bilmiyolar ki biz paraları saçıp savurmuşuz
Çok pişmanım geçen yıllarıma arkadaşlar neden daha akıllı davranmadım diye düşünüyorum. Çevremdekilerin de etkisiyle hep aldım hep aldım.
Onun yüzüğü varmış ben de pırlanta alayım, onun çantası x marka ben de alayım
Bunu hiç böyle düşünmedim kimseye özenmedim aslında
Ama yaptığım harcamaların alt metninde bu varmış şimdi fark ediyorum
İşyerinde bi grup arkadaştık birbirimizi gazladık, birbirimizden göre göre hep alışveriş yaptık.
Aynen vallahi, biz de hep öyle birbirimizi gazlaya gazlaya alıp, yiyip içip gezip tozmusuz..ben de çok pişmanım bu konuda(
Neyse,zararın neresinden dönersek kârdır.. zamanı yeni gelmiş demek ki...
Bizim burda ceket, kaban ve mont 20 tl. Ama biri kampanya yapmis 10 tl yaziyordu caminda.hanımlar kuru temizleme fiyatlarından haberi olan var mı ?
yarım pofuduk bir montum var. geçen yıl almıştım. temizlemeye vermem lazım ? ne kadar tutar?
Para biriktirmek için para harcamak mııı??Bugun telefon kulubesi seklinde kumbara gordum, cok dekoratif gorunuyordu. 70 tl idi, evirdim cevirdim ama almadim. Alsa miydim ki??
Simdi benim sadaka kumbaram var, daha fazla dikkat cekip gelen misafirler daha fazla atar mi diyeePara biriktirmek için para harcamak mııı??
Hayır hayır iyi ki almamışsın :)
Bunlar para tuzağı
Artık büyük resmi görüyorum
Kavanozdan da kumbara olur
Simdi benim sadaka kumbaram var, daha fazla dikkat cekip gelen misafirler daha fazla atar mi diyee
Dekoratifliğini sende yaparsin allarsın pullarsın oh :)))Bugun telefon kulubesi seklinde kumbara gordum, cok dekoratif gorunuyordu. 70 tl idi, evirdim cevirdim ama almadim. Alsa miydim ki??
Aslinda hersey ozentilikten oluyo.. o aliyoken ben niye almayayim oluyo... bende genellikle birsey alirkenn biraz sade biraz duzgun bisey aliyorum.. mesela bu sene ispanyol kollar moda.. gidip te bi tane ispanyol kol gitsi almadim. Neden seneye modasi kalmayacak onun. Aldigim urunu el verdikce kullanmaya calisiyorum. Hemen hemen bi 6-7 aene once aldigim mevsimlik badi tarzi bi kiyafetim var hala kullanirim.. cok sık kullanmadigim icinde haliyle eskime gibi bir durumu olmadiTeknolojiye verdiğim paraya acımaya başladım
Aldığın andan itibaren değer kaybediyor
Bgün aldığım telefon yarın ikinci el fiyatına düşüyor
Bir de camı falan kırılırsa yazık içim acıyor gerçekten
Benim telefonum da daha 3 aylık ama geçen yere düştü kenarı ezildi
Yazık ben daha 2 seneye yakın taksit ödeyeceğim
Çok pişmanım aldığıma ama oldu bi kere
Çevredekilere nasıl bir imaj çizdiğimiz önemli gerçekten
Mesela biZim ailelerimiz bizim bolluk bereket refah içinde olduğumuzu kenarıya para biriktirdiğimizi düşünüyorlar.
Yok deyince de nasıl olmaz ikiniz de çalışıyosunuz maaşınız var diyorlar
İşte bilmiyolar ki biz paraları saçıp savurmuşuz
Çok pişmanım geçen yıllarıma arkadaşlar neden daha akıllı davranmadım diye düşünüyorum. Çevremdekilerin de etkisiyle hep aldım hep aldım.
Onun yüzüğü varmış ben de pırlanta alayım, onun çantası x marka ben de alayım
Bunu hiç böyle düşünmedim kimseye özenmedim aslında
Ama yaptığım harcamaların alt metninde bu varmış şimdi fark ediyorum
İşyerinde bi grup arkadaştık birbirimizi gazladık, birbirimizden göre göre hep alışveriş yaptık.
Belki biri hediye ederDekoratifliğini sende yaparsin allarsın pullarsın oh :)))
Almaman iyi olmuş canım
Ben çocuklarım biskolata kutusunu kumbara yaptım)