• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Valla ne diyim süpersıniz tulum peynırı bıle almıssınız
Ben de bu ara ugrasıyorum butceyle ilgili malum yenı yıl kapıda.....
Sizden ogrenıcegım cok sey var

siz evde kaç kişisiniz?
ben önceden aylık alışveriş yapıyordum 300-400 lira tutuyordu
sonra özellikle sebzeleri meyvelerin çürüyüp atıldığını görünce 15 günlük alışveriş yapmaya başladık
15 günün yemeğini planlamak da zor o yüzden haftalık alışveriş daha mantıklı geldi.

eşime sabah 2 tane tost yaptık peynirli, yanına da zeytin, biber ve bir kurabiye
öğlen yemeği için dünden kalan bezelye, pilav, yoğurt götürdü
akşama kabak mücveri var yoğurtlu ve yanına tarhana çorbası yaparız.

yarın için de akşamdan nohut yapacağız. yanına bulgur pilavı olabilir.
perşembe günü kızartma ve makarna
cuma kremalı domates çorbası ve bir fırın yemeği, köfte-patates olabilir.
cumartesi zaten yine alışveriş günü :)

Selamlar,
Bulantı ve kusma durumlarımdan kaynaklı olarak 2 haftadır hiç bir şey almadım. Daha doğrusu alamadım. Zira koku hassasiyeti başladı. Markete falan giremiyorum. Eşime ve kızıma bakıcı abla bakıyor. Kendi aralarında hallediyorlar yemek işini. 2 haftadır mutfağın yanından geçmedim. Çünkü mutfak da kokuyor :işsiz: Kraker ve leblebi ile besleniyorum. 10 günde 2,5 kilo vermişim açlıktan :KK57:

Gelmiş geçmiş olsun
bulantı konusunda böyle olacağını öngörmüştünüz diye hatırlıyorum
krakerle de nereye kadar idare edilecek bilemedim ama kaç hafta daha sürer böyle???o_O

siz evde kaç kişisiniz?
sonra özellikle sebzeleri meyvelerin çürüyüp atıldığını görünce 15 günlük alışveriş yapmaya başladık
15 günün yemeğini planlamak da zor o yüzden haftalık alışveriş daha mantıklı geldi.

eşime sabah 2 tane tost yaptık peynirli, yanına da zeytin, biber ve bir kurabiye

Gelmiş geçmiş olsun
krakerle de nereye kadar idare edilecek bilemedim ama kaç hafta daha sürer böyle???o_O
Geçen sefer 16. haftaya kadar sürmüştü ve 6 kilo vermiştim. Bu sefer de aynı olur diye tahmin ediyorum. :skandal:

siz evde kaç kişisiniz?

Gelmiş geçmiş olsun
5 yasında oğlum ve babam yanımızda 4 kişiyiz .ben calişmıyorum
Ne kadar harcanıyor ya da ne kadar harcamalıyım bilmiyorum
Ama maasımızın yuzde kırkını birikime yatırma gibi bi hedefim olusmaya basladi az olsun devamlı olsun hesabı

5 yasında oğlum ve babam yanımızda 4 kişiyiz .ben calişmıyorum
Ne kadar harcanıyor ya da ne kadar harcamalıyım bilmiyorum
Ama maasımızın yuzde kırkını birikime yatırma gibi bi hedefim olusmaya basladi az olsun devamlı olsun hesabı

bence kişi sayısına göre yemek masrafının artış göstermesi normal
hele ki çocuk varsa her şeyin iyisinden güzelinden alınıyor.

aylık giderlerinizi başka nerelerden kısabilirsiniz bunu hesap edin derim.
maaşın miktarı çok yüksek değilse %40 bana kalırsa yüksek bir birikim olabilir.
sonra dara da düşmeyin.
evet birikim önemli ama yaşam kalitemiz de önemli ;)
hele ki kaç gün ömrümüz kaldığını bilmediğimizi düşünürseniz kararında harcamak güzel bir seçenek.
ne çok kısarak ne de saçıp savurarak...

Allahım tam bir finansal cahilim :KK43:
umarım kurtulabilirim bu durumdan
Sanırım bu hale gelmeyen hiç kimse yok. Ben de birebir bu haldeydim. Önemli olan durumu fark edip, gidişata dur demek. Epey yol katettim ben kendimce ama daha yolum var. Öncelikle ihtiyaç kredilerinden sonrasında da ev kredisinden kurtulmayı ve hayatımın kalanını borçsuz geçirmeyi istiyorum.

Sanırım bu hale gelmeyen hiç kimse yok. Ben de birebir bu haldeydim. Önemli olan durumu fark edip, gidişata dur demek. Epey yol katettim ben kendimce ama daha yolum var. Öncelikle ihtiyaç kredilerinden sonrasında da ev kredisinden kurtulmayı ve hayatımın kalanını borçsuz geçirmeyi istiyorum.

benim de ihtiyaç kredim (35 bin tl ye yakın) ve kredi kartımda 5 bin tl kadar borcum var aslında
sonrasında başka borcum yok -gerçi daha ne olsun?
hiçbir şey almak istemiyorum, hatta şu an stresli bi dönemdeyim evden çıkasım bile yok bi süre. keşke izin verseler işten :)

Bizim elektrik faturamiz yüksek geliyor bunun için yaptığınız bir şeyler var mı acaba neleri atlıyorum da yüksek geliyor bu ay 114 lira gelmiş:/

Bizim elektrik faturamiz yüksek geliyor bunun için yaptığınız bir şeyler var mı acaba neleri atlıyorum da yüksek geliyor bu ay 114 lira gelmiş:/

Hmmm bence de yüksek
Lambaları gereksizse söndürebilirsiniz
Led ampullerle değiştirebilirsiniz

Çamaşır makinesini doluya yakın çalıştırabilirsiniz
Kısa ve düşük ısıdaki programlarda kullanabilirsiniz
Bulaşık makinesini de öyle

Kullanılmayan aletlerin fişini çekebilirsiniz (ben bunu hiç yapmam)
Kombi varsa kışın kombi çalıştığı için fatura yükselir

Tv yi ayarı varsa tasarruf modunda kullanabilirsiniz
Çay makinesini sürekli açık tutmayın eğer varsa
Sürekli evde birileri var mı?

Sürekli evde oğlumla ben varız su ısıtıcısi kullanıyorum kullanmadığım zamanlar fişini çekiyorum lambalara da dikkat ediyorum tv akşama kadar çalışır müzik dinliyoruz oğlusla çamaşır makinesini dolu çalıştırmaya çalışıyorum sadece Oglumun çamaşırları atarken çok dolmuyor.bu ay fırını da az kullanmaya çalışacağım. Bulaşık makinesini de büyük parçaları elimde yıkayıp daha az çalıştırmaya çalışacağım. Isıtıciyi da mı çıkarsam hayatımdan acaba S Spizella

Yilbaşi aksami yaklaşiyor
Marketlerde girişlere tüm cips cesitlerini sıralamişlar. Kolalar da ayni şekilde.almadimm:KK12:
Market tavuklarindan tümör fişkiriyor başlikli bi yazi okudum:KK12: tavuk indirimdeydi ama almadim
Haşlanmiş tavuğu cok seviyorum.ama bu okuduklarim ve söylenenler beni korkutuyor.
Zeytinler vardi açik. Bi tadayim dedim. Allahim ne kadar tuzluuu.
Allahtan benim zeytinim memleketten :kk77:

Sürekli evde oğlumla ben varız su ısıtıcısi kullanıyorum kullanmadığım zamanlar fişini çekiyorum lambalara da dikkat ediyorum tv akşama kadar çalışır müzik dinliyoruz oğlusla çamaşır makinesini dolu çalıştırmaya çalışıyorum sadece Oglumun çamaşırları atarken çok dolmuyor.bu ay fırını da az kullanmaya çalışacağım. Bulaşık makinesini de büyük parçaları elimde yıkayıp daha az çalıştırmaya çalışacağım. Isıtıciyi da mı çıkarsam hayatımdan acaba S Spizella

Çay makinesinde alttaki su kaynayınca ben kapatıyorum zaten 1 bardak içiyoruz
Eğer eşim kahve istediyse içine 1 bardak su koyup kaynatıyorum çok su koyunca uzun sürüyo kaynaması

Oğlunun kıyafetlerini ayrı yıkıyosun sanırım
Çok kıyafeti varsa bence biriktir toptan yıka

Fırında hazır ısınmışken arka arkaya iki yemek yapın diyolar
Ama bunu uygulamadım pek.
fırını haftada 1 ancak açarım

Bulaşık makinesini malesef ben haftada 5-6 kere çalıştırıyorum
Kısa program kullanıyorum bazen kurutma yaptırmıyorum ıslak çıkıyolar su lekelerini dert etmediğim için kurutmasa da olur diyorum :)

Yilbaşi aksami yaklaşiyor
Marketlerde girişlere tüm cips cesitlerini sıralamişlar. Kolalar da ayni şekilde.almadimm:KK12:
Market tavuklarindan tümör fişkiriyor başlikli bi yazi okudum:KK12: tavuk indirimdeydi ama almadim
Haşlanmiş tavuğu cok seviyorum.ama bu okuduklarim ve söylenenler beni korkutuyor.
Zeytinler vardi açik. Bi tadayim dedim. Allahim ne kadar tuzluuu.
Allahtan benim zeytinim memleketten :kk77:

Tebrikler arkadaşım :)
Yılbaşı diye niye ıvır zıvır yiyelim ki cips mips
Mısır patlatırsın :D

Tavuklar önceden 45 günde kesilecek büyüklüğe gelirken bu süre artık 40 güne düşmüş
Neden acaba?

BiZim de zeytinler memleketten
Ama ben zeytin pek sevmem yağını daha çok tüketiyorum ;)

Çay makinesinde alttaki su kaynayınca ben kapatıyorum zaten 1 bardak içiyoruz
Eğer eşim kahve istediyse içine 1 bardak su koyup kaynatıyorum çok su koyunca uzun sürüyo kaynaması

Oğlunun kıyafetlerini ayrı yıkıyosun sanırım
Çok kıyafeti varsa bence biriktir toptan yıka

Fırında hazır ısınmışken arka arkaya iki yemek yapın diyolar
Ama bunu uygulamadım pek.
fırını haftada 1 ancak açarım

Bulaşık makinesini malesef ben haftada 5-6 kere çalıştırıyorum
Kısa program kullanıyorum bazen kurutma yaptırmıyorum ıslak çıkıyolar su lekelerini dert etmediğim için kurutmasa da olur diyorum :)
Çay makinesi olarak kullanmıyorum sadece ısıtıcı olarak kullanıyorum çok elektrik harcıyor diye duymuştum. Koyduğum şu miktarına dikkat ediyorum ya çay demlemek için ya da kahve için çalıştırıyorum onun dışında çalışmıyor
Oğlumun kıyafetleri ayrı yıkıyorum daha minnak çünkü deterjanı falan ayrı ama çok fazla kıyafeti yok bi de kendi yemeye merak saldı habire kıyafet değiştiriyoruz malesef
Firin yemeği kek falan çok yaparım bu ay onu az çalıştırmayı düşünüyorum
Bulaşık makinesini de ben de hafta 5-6 çalıştırıyorum ekonomik program 3 saat sürüyor benimki lekeye takarım ama malesef o yüzden kurutmadan çıkaramamış sanırım. Ama elimde bi kaç parça fazla yıkayıp daha az çalıştırmayı denesem iyi olacak sanirim

Çay makinesi olarak kullanmıyorum sadece ısıtıcı olarak kullanıyorum çok elektrik harcıyor diye duymuştum. Koyduğum şu miktarına dikkat ediyorum ya çay demlemek için ya da kahve için çalıştırıyorum onun dışında çalışmıyor
Oğlumun kıyafetleri ayrı yıkıyorum daha minnak çünkü deterjanı falan ayrı ama çok fazla kıyafeti yok bi de kendi yemeye merak saldı habire kıyafet değiştiriyoruz malesef
Firin yemeği kek falan çok yaparım bu ay onu az çalıştırmayı düşünüyorum
Bulaşık makinesini de ben de hafta 5-6 çalıştırıyorum ekonomik program 3 saat sürüyor benimki lekeye takarım ama malesef o yüzden kurutmadan çıkaramamış sanırım. Ama elimde bi kaç parça fazla yıkayıp daha az çalıştırmayı denesem iyi olacak sanirim

Elde yıkayınca da bu defa çok su gidiyor :)

Bi dene bakalım fark edecek mi

Back