• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Günaydın kızlar
Aldıklarını mutlulukla kullan S Spizella Ayakkabı dolabını çok beğendim, fiyatı da makulmus. Bizimde ihtiyacımız var böyle birseye ama yaza tasinacagiz diye erteleyip duruyoruz

günaydın kahvemsi
daha güzelleri senin olsun
taşınacağınız kesin ise yeni eve geçince al
ben de bahaneyle ayakkabı sayımın fazla olduğunu fark ettim

sadece benim 15 çift galiba.
azaltmalıyım kendi ayakkbılarımı

tabiki seve seve paylaşacağım
benim gibi ekonomi işlerine pek hakim olmayanların da okuyup anlayabileceği kitaplara denk gelirseniz siz de yazın lütfen :)

sağol mühendisciğim
sen nasılsın? annen hala yanında mı?

teşekkür ederim canım. biraz daha iyiyim ama hala alışamadığım ve kabullenemediğim durumlar var.

annem yanımda. onunla da neden böyle olduğunu dün uzunca konuştuk. iki ailenin de suçu vardı bu işte. yoksa biz iyiydik dedik. hayırlısı olsun artık. biz elimizden geleni yaptık. olacağı varsa yine olur. Allaha sığındım. dua ediyorum.

ben de bir yere para yatıracaktım. bi baktım hesabımdaki para suyunu çekmiş o_O tabi yanlış bir harcama yok. altına yatırdım bese otomatik yatıyor faturalar otomatikten çekmiş derken bir şey kalmamış vadesizde. bi garip oldum :oops:

kendimde de şunu farkettim ki mesela parayı başka bir hesaba veya altın hesabına yatırınca sanki hiç param yokmuş gibi hissediyorum. böylelikle de harcama yapmaya çekiniyorum. şu an sanki ay sonunu getirememiş gibi hissediyorum :halay: kötü ama güzel bi his. böyle böyle birikecek tabi.

bu arada yaptığım örgülerden bu hafta 1160 tl gelecek :) 160 ını anneme harcamayı düşünüyorum. gerisi birikime. :KK45:

teşekkür ederim canım. biraz daha iyiyim ama hala alışamadığım ve kabullenemediğim durumlar var.

annem yanımda. onunla da neden böyle olduğunu dün uzunca konuştuk. iki ailenin de suçu vardı bu işte. yoksa biz iyiydik dedik. hayırlısı olsun artık. biz elimizden geleni yaptık. olacağı varsa yine olur. Allaha sığındım. dua ediyorum.

kendi tecrübemden yola çıkarak konuşursam aileler çoğu ilişkinin gidişini değiştirebiliyor diyebilirim.
benim evliliğimde aileler hiç görüşmedi, 6 senedir evliyim 1 kere bile biraraya gelmiş değiller.
biz eşimle bir dinamik oluşturduk.
benim ailem eşimin tarafıyla görüştüğümü bilmiyor mesela
o yüzden özellikle bayramlarda zorlanmaya başladık
bi yerde patlayacak ama :) gittiği yere kadar

ailelerimizin birbirine uygun olmama durumu eşimle ilişkimizi başlamadan bitirebilirdi.
biz bi şekilde karşı geldik ama çok zordu, hala da zor.

keşke aileler biraz geri durup evlenecek kişilerin kararlarına saygı gösterebilseler..

ben de bir yere para yatıracaktım. bi baktım hesabımdaki para suyunu çekmiş o_O tabi yanlış bir harcama yok. altına yatırdım bese otomatik yatıyor faturalar otomatikten çekmiş derken bir şey kalmamış vadesizde. bi garip oldum :oops:

kendimde de şunu farkettim ki mesela parayı başka bir hesaba veya altın hesabına yatırınca sanki hiç param yokmuş gibi hissediyorum. böylelikle de harcama yapmaya çekiniyorum. şu an sanki ay sonunu getirememiş gibi hissediyorum :halay: kötü ama güzel bi his. böyle böyle birikecek tabi.

bu arada yaptığım örgülerden bu hafta 1160 tl gelecek :) 160 ını anneme harcamayı düşünüyorum. gerisi birikime. :KK45:

ya aslında o bir yatırım ama insana harcama gibi de geliyor.

para biriktirmenin asıl kuralı şuymuş;

gelir - birikim = aylık harcanacak giderler

yani gelirimizden kalanı biriktirmeyeceğiz
birikim yapıp kalanla geçinmeye çalışacağız aslında

kendi tecrübemden yola çıkarak konuşursam aileler çoğu ilişkinin gidişini değiştirebiliyor diyebilirim.
benim evliliğimde aileler hiç görüşmedi, 6 senedir evliyim 1 kere bile biraraya gelmiş değiller.
biz eşimle bir dinamik oluşturduk.
benim ailem eşimin tarafıyla görüştüğümü bilmiyor mesela
o yüzden özellikle bayramlarda zorlanmaya başladık
bi yerde patlayacak ama :) gittiği yere kadar

ailelerimizin birbirine uygun olmama durumu eşimle ilişkimizi başlamadan bitirebilirdi.
biz bi şekilde karşı geldik ama çok zordu, hala da zor.

keşke aileler biraz geri durup evlenecek kişilerin kararlarına saygı gösterebilseler..

evet kesinlikle aynı durum bu. fazlaca kültür ve istek çatışmasının ortasında kaldık. biz kararımızı vermiştik oysaki. her kültürü de ayrı ayrı sindirebiliyorduk ki zor bir şey değildi bu. ama aileler işin içine girince her şey değişti.

dün anneme dedim ki eğer biz nikah tarihi alsak siz sadece nikaha gelseydiniz bu konuşmalar olmayacaktı değil mi dedim aynen öyle dedi. şimdi ne farkı vardı dedim.

hiçbirine kızmıyorum ama ailelerin ikisine de kırgınım. aslında kurulmamış yuvamız yıkıldı gibi oldu.

gelenek ve göreneklerimize bağlıyım. isterimki Allahın emriyle gelsin istesinler ama işler o noktaya gelmişken problem çıkmasına da gönlüm hiç razı değil. kabullenmeyişim de bu yüzden zaten.

bazen keşke sadece biz karar verip evlensek herkesi de davet etsek bitse diye düşünmüşümdür. prosedürleri çok da sevmiyorum. bir evlilikte Allahın onay vereceği şey nikah. nişanmış kınaymış bilmem neymiş gerisi prosedür.

yine de vardır bunda da bir hayır. 2018 den ilk beklentim Şans.

ya aslında o bir yatırım ama insana harcama gibi de geliyor.

para biriktirmenin asıl kuralı şuymuş;

gelir - birikim = aylık harcanacak giderler

yani gelirimizden kalanı biriktirmeyeceğiz
birikim yapıp kalanla geçinmeye çalışacağız aslında

evet yatırımı bir borçmuş gibi maaşı alır almaz yapınca daha rahat biriktirebildiğimi farkettim.

2018 için birikim hedeflerimden biri de bu olsun o zaman.

maaş yatar yatmaz zorunlu birikime havale yapacağım.

bir de kumbarama amaç koyacağım. şu an ödemekte olduğum öğrenim kredim var. her ay 270 tl ödüyorum. son taksitim 2019 ocak ayında.
kumbaramı temmuz ayının sonuna kadar açıp saymayı düşünmüyorum. tırtıklamak gibi bir düşüncem de yok. ağustos sonunda çıkan miktar ile öğrenim kredimi kapatmayı düşünüyorum. yetmezse üstüne ilave ederim. ama yine de kapatacağım.

evet kesinlikle aynı durum bu. fazlaca kültür ve istek çatışmasının ortasında kaldık. biz kararımızı vermiştik oysaki. her kültürü de ayrı ayrı sindirebiliyorduk ki zor bir şey değildi bu. ama aileler işin içine girince her şey değişti.

dün anneme dedim ki eğer biz nikah tarihi alsak siz sadece nikaha gelseydiniz bu konuşmalar olmayacaktı değil mi dedim aynen öyle dedi. şimdi ne farkı vardı dedim.

hiçbirine kızmıyorum ama ailelerin ikisine de kırgınım. aslında kurulmamış yuvamız yıkıldı gibi oldu.

gelenek ve göreneklerimize bağlıyım. isterimki Allahın emriyle gelsin istesinler ama işler o noktaya gelmişken problem çıkmasına da gönlüm hiç razı değil. kabullenmeyişim de bu yüzden zaten.

bazen keşke sadece biz karar verip evlensek herkesi de davet etsek bitse diye düşünmüşümdür. prosedürleri çok da sevmiyorum. bir evlilikte Allahın onay vereceği şey nikah. nişanmış kınaymış bilmem neymiş gerisi prosedür.

yine de vardır bunda da bir hayır. 2018 den ilk beklentim Şans.

aslında herkes kendi çocuğu için "en iyisini" istiyor
ama iyi niyetlerden oluşan bu istekler çatışabiliyor ve işte senin yaşadıkların yaşanıyor.
bence Türkiye'de evlilik meselesi evlenen kişiler dışındaki kişilerce çok abartılıyor. bu benim şahsi görüşüm.
umarım senin için en iyisi olur.
şans seninle olsun :KK200:

taşınma kesin canım ama ne zaman neresi olacak nasip:)

tayinci misiniz?

evet yatırımı bir borçmuş gibi maaşı alır almaz yapınca daha rahat biriktirebildiğimi farkettim.

2018 için birikim hedeflerimden biri de bu olsun o zaman.

maaş yatar yatmaz zorunlu birikime havale yapacağım.

bir de kumbarama amaç koyacağım. şu an ödemekte olduğum öğrenim kredim var. her ay 270 tl ödüyorum. son taksitim 2019 ocak ayında.
kumbaramı temmuz ayının sonuna kadar açıp saymayı düşünmüyorum. tırtıklamak gibi bir düşüncem de yok. ağustos sonunda çıkan miktar ile öğrenim kredimi kapatmayı düşünüyorum. yetmezse üstüne ilave ederim. ama yine de kapatacağım.

ben de kumbaraya para atıp durdum ama bendeki kumbara bankada açılabiliyormuş sadece
bankaya sordum anahtar bizde yok dediler
bakalım umarım anahtarı buluruz :D
yoksa napıcam bilmiyorum gitti paracıklarım

Az önce bursum yattııııı :)
hemen bireysel emeklilik taksitimi ayırdım
135 tl

kalan 420 tl oldu onu da kredi kartıma yatırdım.

Kredi kartımın son borç durumunu hesapladım:

Ocak = 890 tl
Şubat = 555 tl
mart - ekim = 460 tl

kalan ödemelerim bu şekilde.
uzun süreli bi taksit var gördüğünüz gibi.

Bu ay başka bişey çıkmazsa
kredi kartıma 900 tl ve krediye 3100 tl yatırıp düz hesap 4000 tl borç azaltacağım
maaşımdan kalanla da yol-yemek-telefon faturamı yatırabilirim biraz da harçlığım kalır diye umuyorum
ocak zammına çok bel bağladım

ama iyi niyetlerden oluşan bu istekler çatışabiliyor ve işte senin yaşadıkların yaşanıyor.
bence Türkiye'de evlilik meselesi evlenen kişiler dışındaki kişilerce çok abartılıyor. bu benim şahsi görüşüm.

tayinci misiniz?

aynen ben de o yüzden kızamıyorum :) herkes ister çocuğunun iyi olmasını. şu an ne ben ne sevgilim (artık eski ama dilim varmıyor:KK61:) iyi değiliz yalnız :) umarım hayırlısı böyledir.

bakalım 2018 neler getirecek

ben de kumbaraya para atıp durdum ama bendeki kumbara bankada açılabiliyormuş sadece
bankaya sordum anahtar bizde yok dediler
bakalım umarım anahtarı buluruz :KK70:
yoksa napıcam bilmiyorum gitti paracıklarım

aaaa iş bankasının kumbarası mı ?

bi ara internette açma yöntemleri anlatılıyodu. youtubeta falan videosu vardır belki baktın mı :)

aaaa iş bankasının kumbarası mı ?

bi ara internette açma yöntemleri anlatılıyodu. youtubeta falan videosu vardır belki baktın mı :)

keşke iş bankası olsa onun videosunu ben de gördüm
bendeki şu
halkbankın

56b9a681-277d-4669-93b4-99747785457a.jpeg

tayinci misiniz?
yok canım kiracıyız:)
niyetimiz ev almak yaza kadar, ama bütçemize uyan bir yer henüz bulamadık. çok geniş bir yelpazede bakıyoruz, ondan dedim

Hanımlar ben de geldim aranıza şuan tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz krediler faturalar kira derken baya sıkıştık çocuk da küçük olunca harcamalar bir hayli arttı zaten sosyal hayat yok ben de market alışverişlerini mümkün olduğu kadar uyguna getirmeye çalışıyorum defter tutuyorum aylık harcamalarımizi da nerde ne ucuzsa ordan almaya çalışıyorum. Mesela önceden prima kullanırdım oğlum için 150 tanesini 90a alıyorduk bu ay a101in bezini deneyim dedim sofio indirime girmişken 100tanesi 34 lira denedim ve prima dan hiçbir farkı yok indirimdeyenken 100 daha aldım 200 tanesi 68 liraya geldi.bez kullananlar varsa gönül rahatlığıyla alabilir

Hanımlar ben de geldim aranıza şuan tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz krediler faturalar kira derken baya sıkıştık çocuk da küçük olunca harcamalar bir hayli arttı zaten sosyal hayat yok ben de market alışverişlerini mümkün olduğu kadar uyguna getirmeye çalışıyorum defter tutuyorum aylık harcamalarımizi da nerde ne ucuzsa ordan almaya çalışıyorum. Mesela önceden prima kullanırdım oğlum için 150 tanesini 90a alıyorduk bu ay a101in bezini deneyim dedim sofio indirime girmişken 100tanesi 34 lira denedim ve prima dan hiçbir farkı yok indirimdeyenken 100 daha aldım 200 tanesi 68 liraya geldi.bez kullananlar varsa gönül rahatlığıyla alabilir
Ayni fikirdeyim
Bende prima beyaz paketten kulanirdim pahali pahali
Simdi bim ve a101in bezi kullaniyorum gayet güzel
A101 indirimden faydalandim. 80adet 34 lira

Back