• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Yeni yıl için aileme ve eşime hediye almadım, almayacağım da. Akşam bizimkilere konustuk bu yıl hediye almayacağız. Haftaya benim doğum günüm yine hediye yok. Bahsetmiştim ev almayı düşünüyoruz, ailem kendi arasında konuşmuş ev alacağım zaman evin eksiklerini alırız diye düşünmüşler kombi, ankastre gibi sağolsunlar. Bu durumda acayip karlı çıktım sanırım:)

İyi düşünmüşler valla
Ev alınca oraya senin beğendiğin bişeyleri alsınlar ;)
Benim de cumartesi doğum günüm eşime bişey alma sakın dedim
Yeni yıl hediyesi işine ise hiç girmedik

Günaydın

Tebrikler S Spizella kısa sürede kartlarını kapatarak büyük adımlar attın

Benim tek kredi kartım var
kendime bir sınır koydum max 300 lirayı geçmeyecek şekilde alışveriş yapıyorum

Benim ilk öğretmenlik yerim :)
Muş taraflarında bir ilçedeydim
Merkezde değildim
Umarım siz daha güzel bi yerindesinizdir

Haha :) iyi taktikmiş valla ısıtmalı halı
Bizim komşular da her odada bi elektrikli soba yakıyorlardı
Elektrik trafosu kaldırmıyordu artık
Merkezdeyim ben şükür

dün rossmanna gittim tüm kozmetiklerde indirim vardı
baktım çıktım hiç birşey almadım
yüz kremine ihtiyacım var ama migros indiriminden alacağım orada daha uygun

Günaydın

Sağol mornergis mornergis eşimin evin giderlerini devralması ve arabayı kullanmayı bırakması bize bayağı yardımcı oldu

O biraz borca girdi ama benim kredi notumu düzeltmem için borçlarımı bitirmem gerekiyor

3 ayda bir findeks puanım geliyor
Bu son 3 ayda az riskli gruba gerilemişim kredi kartı borçlarım yüzünden

Mart ayındaki rapora kadar düzeltmem lazım

Yeni hedefim elime geçeni krediye yatırmak
1 Ayda 3 taksit birden ödemeye çalışacağım
O zaman bayağı faiz indirimi de alıyorum

dün rossmanna gittim tüm kozmetiklerde indirim vardı
baktım çıktım hiç birşey almadım
yüz kremine ihtiyacım var ama migros indiriminden alacağım orada daha uygun

Liste ile gitmek ve başka hiçbir şeye bakmamak çok işe yarıyor
Yüz kremi ise sadece onu alıp çıkmak başka şeye bakmamak lazım
Tebrik ederim rossmandan alışverişsiz çıkmak sağlam irade ister :) hem de indirim zamanında

Günaydın

300 tl makul bir rakam bu arada
İşin püf noktası taksitle aldığımızda taksitleri aylık gelirimizden düşmeyi unutmamak sanırım
Biz sanki taksit yapınca bedava gibi düşünüyoruz

Sağol mornergis mornergis eşimin evin giderlerini devralması ve arabayı kullanmayı bırakması bize bayağı yardımcı oldu

O biraz borca girdi ama benim kredi notumu düzeltmem için borçlarımı bitirmem gerekiyor

ben neredeyse her bankada kredisi, kartı olup geçtiğimiz 5 yıl içerisinde neredeyse bir ev parası ödeyen biriyim:(
kredi notum bile yoktu bir dönem ama ne zaman ki ev alma olayını ciddi ciddi düşünmeye başladım o günden sonra elime fazladan geçen 1 lirayı bile kartlara yatırmaya başladım.
şu an çok şükür bir tek kredi kartım var borcu olan o da 2bin TL civarı ve taksitli. inşallah kardeşimden aldığım parayı verdikten sonra şubatta onu da kapatacağım

Liste ile gitmek ve başka hiçbir şeye bakmamak çok işe yarıyor
Yüz kremi ise sadece onu alıp çıkmak başka şeye bakmamak lazım
Tebrik ederim rossmandan alışverişsiz çıkmak sağlam irade ister :) hem de indirim zamanında
Tabi tabi alacaklarımı belirleyip öyle gidiyorum en iyisi yoksa ucuz diye ala ala kasada yüksek meblağ çıkıyor
ah ah eskiden indirim zamanı mağaza açılır açılmaz giderdim doldururdum sepeti ne gereksizmiş
şimdi sadece ihtiyaç alıyorum
indirimli fiyatları bile pahalı artık ürünlerin

ben neredeyse her bankada kredisi, kartı olup geçtiğimiz 5 yıl içerisinde neredeyse bir ev parası ödeyen biriyim:KK43:
kredi notum bile yoktu bir dönem ama ne zaman ki ev alma olayını ciddi ciddi düşünmeye başladım o günden sonra elime fazladan geçen 1 lirayı bile kartlara yatırmaya başladım.
şu an çok şükür bir tek kredi kartım var borcu olan o da 2bin TL civarı ve taksitli. inşallah kardeşimden aldığım parayı verdikten sonra şubatta onu da kapatacağım

Ahh K kahvemsi mutluluk zararın neresinden dönsek kar yine
Malesef ben de aynı hatalara düştüm
Kurtulur da dünya gözüyle biz de bi ev sahibi oluruz umarım

Tabi tabi alacaklarımı belirleyip öyle gidiyorum en iyisi yoksa ucuz diye ala ala kasada yüksek meblağ çıkıyor
ah ah eskiden indirim zamanı mağaza açılır açılmaz giderdim doldururdum sepeti ne gereksizmiş
şimdi sadece ihtiyaç alıyorum
indirimli fiyatları bile pahalı artık ürünlerin

Malesef dolar arttıkça özellikle kozmetik çok zamlanıyor
Gereksiz almamak çok önemli
Kendi içimizdeki boşluğu doldurmak için alışveriş yeter sanıyoruz ama ilgisi bile yok aslında

her ay 3 taksit ödemeye banka izin vemiyor kredi olayında canım sen gidip bankanın içinden mi hallediyorsun acaba. yani şimdi ben her ay 2 taksit olrak kapatabilir miyim bankanın telefondan girdiğimde sistem izin vermiyor bana 3 taksit falan ödememe?

findeks puanı için bir ücret ödüyormusunuz? ben bir kere üye oldum, sözde kredi notunu vs ücretsiz vereceklerdi, gelmedi.

Selamlar,
Biz eşimle yaklaşık 3 yıl önce birbirimize hediye alma işine son verdik. Sadece evlilik yıldönümünde dışarıda yemeğe çıkıyoruz. Doğumgünlerinde de küçük bir pasta alıyoruz. Yılbaşı, sevgililer günü vs ticari günlerde birşey yapmıyoruz. Ancak kız kardeşim yılbaşında bize gelecek ve hepimize ayrı ayrı hediye almış. Mecburen benim de ona birşey almam gerekiyor :işsiz: İhtiyacını alayım dedim. Beyaz gömlek lazımmış. Bugün veya yarın halletmem gerekiyor.

Benim ilk öğretmenlik yerim :)
Muş taraflarında bir ilçedeydim
Merkezde değildim
Umarım siz daha güzel bi yerindesinizdir

Haha :) iyi taktikmiş valla ısıtmalı halı
Bizim komşular da her odada bi elektrikli soba yakıyorlardı
Elektrik trafosu kaldırmıyordu artık
Haram olsun devletinywrine olayım hepsini elektriksiz bırakırım komik değil yaptıkları hırsızlık

her ay 3 taksit ödemeye banka izin vemiyor kredi olayında canım sen gidip bankanın içinden mi hallediyorsun acaba. yani şimdi ben her ay 2 taksit olrak kapatabilir miyim bankanın telefondan girdiğimde sistem izin vermiyor bana 3 taksit falan ödememe?
findeks puanı için bir ücret ödüyormusunuz? ben bir kere üye oldum, sözde kredi notunu vs ücretsiz vereceklerdi, gelmedi.

Ben internet bankacılığından fazla ay ödeyebiliyorum
Ayrıca findex raporumu da talep edince mailime geliyor

Eskiden yani 2 sene önce aydınlanma dönemime kadar benim de kart borcum fazlaydı
aylık en az 1500 lira idi kart borcum
evet yine maaşımdan ödeniyordu ama elime para kalmıyordu
ve aldığım ürünlerin de çoğu ihtiyaç dışı harcamalardı

artık bir limitim var ve ihtiyaç harici alışveriş yapmadığım için kontrol edebiliyorum

Enpara.com kullanıyorum
İstediğin miktarda ödeme yapabiliyorsun
Yaptığın ödeme sonrasında kalan borcunu tekrar hesaplayıp kalan aylara bölüyor
Ödemen gereken aylık meblağ da düşüyor
Canım bankam :)

Kredi kartımdan 3 ayda bir 6 tl çekiliyor
Mail olarak geliyor
Ücretli yani ama durumumu takip ettiğim için kullanıyorum

Enpara.com kullanıyorum
İstediğin miktarda ödeme yapabiliyorsun
Yaptığın ödeme sonrasında kalan borcunu tekrar hesaplayıp kalan aylara bölüyor
Ödemen gereken aylık meblağ da düşüyor
Canım bankam :)

Kredi kartımdan 3 ayda bir 6 tl çekiliyor
Mail olarak geliyor
Ücretli yani ama durumumu takip ettiğim için kullanıyorum
Yani kızlar vakifbank tan kredi kullanıp da bu şekilde aylık 2 3 taksit birlikte yatıran var mı acaba? Seninki güzelmiş ya yani taksit sayısı mi aynı kalıyor diyelim ki 12 ay çektin o ay gittin 2 aylık yatirdin 10 ay üzerinden mi tekrar hesaplıyor 12 aya bölmuyor değil mi tekrardan? Ay nolur yapan varsa bu şekilde bi bankadan beni aydinlativersin

Yani kızlar vakifbank tan kredi kullanıp da bu şekilde aylık 2 3 taksit birlikte yatıran var mı acaba? Seninki güzelmiş ya yani taksit sayısı mi aynı kalıyor diyelim ki 12 ay çektin o ay gittin 2 aylık yatirdin 10 ay üzerinden mi tekrar hesaplıyor 12 aya bölmuyor değil mi tekrardan? Ay nolur yapan varsa bu şekilde bi bankadan beni aydinlativersin

şimdi örnekle anlatayım

benim 29 taksitim kaldı
aylık 1200 tl ödemesi
ama ben bu ay 3000 yatırırsam
kalan borcumdan 3000 düşüyor + erken ödeme yaptığımdan faiz de düşüyor.
kalan borcumu /28 'e bölüyor

yani 28 tane 950 (atıyorum) tl lik taksitim kalıyor.

ing bank fazla ödeme yapmama izin vermiyordu.
vakıf da vermiyor olabilir.
şubeden yapsanız olur mu acaba?

Back