Bugün ne almadın?

Ise gelirken istisnasiz her gun yanima 4 adet medine hurmasi, ceviz ici, findik, badem, antep fistigi , cekirdekli kuru uzum aliyorum. Ogleye kadar yarisini, ogleden sonra yarisini yiyorum. Bir de mevsim meyvelerinden. Bu sekilde kan sekerimin dusmesini engelliyorum. Dene istersen, aliskanlik haline getirebilirsen market abur cuburlarini gozun gormez. Fiyat olarak abur cuburla karsilastirinca durum ne olur bilemem ama saglikli oldugu tartisilmaz. Hem de ay basinda toptan alacagin icin, alisveris planina dahil olur. :KK66:

Harika bi fikir bu
Ben de deneyeyim
Kuruyemiş pahalı ama önemli olan sağlıklı olması

Gerçi ben neredeyse hiç abur cubur yemem
Sadece regl günlerine doğru çikolata canım istiyor
Yoksa gün içinde falan hiç gofret kraker kek vs hiçbirini yemem
Kola falan içmem :)

Ama atıştırmalık olarak yanımda bişeyler getiricem
Çünkü düzensiz besleniyorum
Bugün yemek yemedim mesela öğlen işim vardı çıkamadım
Şu an içim bi fena oldu
Böyle zamanlrda bi avuç kuruyemişim olsa çok iyi olurdu

ben de yanımda kuru üzüm kuru kayısı taşıyorum :) küçük paketli olarak aldım. açlık ve tatlı krizini iyi bastırıyor :kk77:

Ben de evden yemek goturenlerdenim. Uc bolmeli bir sefer tasim var. Aksamdan hazirliyorum, kagit torbasiyla birlikte dolaba yerlestiriyorum, sabah alip cikiyorum. Hem kesem, hem midem rahat. O yemegi disarida 10-15 tl ye yerim. Neden vereyim ki? Surekli yapinca aliskanlik oluyor ve gercekten zor gelmiyor. Gunluk rutinlerden biri iste :KK66:

Akşam evde kalan yemeklerden mi koyuyorsun yoksa ayrı bir şey mi yapıyorsun?

Kesinlikle masraf etmemek için çok iyi fikir.
Sefer tası gibi bi setimiz var bizim de. Eşime neler gönderebilirim bilemiyorum ama. Bi gün yapsam bi gün üşeniyorum.

Aksamda

Sefer tası gibi bi setimiz var bizim de. Eşime neler gönderebilirim bilemiyorum ama. Bi gün yapsam bi gün üşeniyorum.

Aksamdan kalan yemekleri koyuyorum canim. Is yerinde elk ocak da var isitmasi sorun olmuyor.

Ben eskiden çok alırdım
Ama artık hiç almıyorum
Bir bot sağlamsa 7 yıl gider
Almanın sonu yok sistem bize bunu zorluyor
İnsanlar yetinmiyor sırf birileri güzel diyecek diye kendimi sıkamam

Dediğiniz doğru
Bi kere alıp sağlamını almak lazım
Herşeyin basic olanını almaya çalışıyorum ben artık
Yani her şeyle uysun diye gidip düz siyah ayakkabı alıyorum mesela
Bunu yaptığımdan beri ihtiyacım sanki azaldı gibi oldu ama daha çooook yolum var

İhtiyacı olanlara verdim . içinde bot ayakkabı mont pardesü falanda vardı. Kremleri vs attım gerisini olduğu gibi verdim. Yenilerinide almadım. Biri çok fazla eskimeden diğerini almıyorum.
Dolabım ferahladı. Giymediğim bir sürü şey ihtiyacı olanı ısıttı.

Ben de 1 büyük poşet ayırdım
Bulduğum öğrencilere verdim ankara özgür dönüşüm diye bir Facebook hesabı var gelip aldı insanlar
Ama veremediğim bazı kıyafetler var onları bi türlü elden çıkaramadım
Atmaya da kıyamıyorum
Giysi kumbarası varmış kızılayın ama baktım ankarada yerini bulamadım

Sizin yaptığınız doğru "eskimeden yenisini almamak"
Ben dolap boşaldı bişeyler alayım kafasına girdim bi ara
Allahtan çabuk çıktım o ruh halinden

geçen kış mevsim sonu 3 tane kaban aldım ama 1 kaban fiyatına ,
enson 12-13 sen önce almıştım yani bekarken ,
daha 15 sene bakmam kabanlara

Ooooo maşallah yahu :)
12 sene öncesinden bi eşyam var mı diye düşündüm ve yok benim
En eski 4-5 senelik var
Ne kadar içler acısı halimiz
Bundan 40 sene önce annelerimiz daha hazır giyim değil kendi diktiklerini ördüklerini giyerken şimdi biz bi giydiğimizi bi daha beğenmez olduk.

hanımlar kuru temizleme fiyatlarından haberi olan var mı ?

yarım pofuduk bir montum var. geçen yıl almıştım. temizlemeye vermem lazım ? ne kadar tutar?

Benim bir arkadasimda eldn taksitli cp tlfonu aldi... daha bir yil olmadan yer dusmesiyle camini catlatiyor kilit tusu yerinden cikiyo bir muddet sonra telefon acilmamaya basladi filan.. bilinen bir markada degildi "sunny" adli bir marka.. 1100 lira civari bir para.. bir sure kullanamadi telefonunu. Yrni telefon almak zoeunda kaldi.. bence teknolojik aletleri taksitle almak bana abes geliyor... bir sikinti cikmasi halinde kullanmadigin halde boecunu odemek zoruna gidiyor insanin... gecen aylarda da telefonum artik bozuldu benimde.. bir arkadasimdan eski kullandigi akilli telefonunu almistim. Bu ayin basinda da bana hediye telefon geldi. (Ki bende birikim olmasina ragmen birikimime dokunmadan ayri bi yerde telefon icin biriktiriyordum :) ) biraz da aslinda para yokmus gibi davranmak gerekiyor bazen.

Teknolojiye verdiğim paraya acımaya başladım
Aldığın andan itibaren değer kaybediyor
Bgün aldığım telefon yarın ikinci el fiyatına düşüyor
Bir de camı falan kırılırsa yazık içim acıyor gerçekten
Benim telefonum da daha 3 aylık ama geçen yere düştü kenarı ezildi
Yazık ben daha 2 seneye yakın taksit ödeyeceğim
Çok pişmanım aldığıma ama oldu bi kere

Çevredekilere nasıl bir imaj çizdiğimiz önemli gerçekten
Mesela biZim ailelerimiz bizim bolluk bereket refah içinde olduğumuzu kenarıya para biriktirdiğimizi düşünüyorlar.
Yok deyince de nasıl olmaz ikiniz de çalışıyosunuz maaşınız var diyorlar
İşte bilmiyolar ki biz paraları saçıp savurmuşuz :KK43:

Çok pişmanım geçen yıllarıma arkadaşlar neden daha akıllı davranmadım diye düşünüyorum. Çevremdekilerin de etkisiyle hep aldım hep aldım.
Onun yüzüğü varmış ben de pırlanta alayım, onun çantası x marka ben de alayım

Bunu hiç böyle düşünmedim kimseye özenmedim aslında
Ama yaptığım harcamaların alt metninde bu varmış şimdi fark ediyorum

İşyerinde bi grup arkadaştık birbirimizi gazladık, birbirimizden göre göre hep alışveriş yaptık.

Mesela biZim ailelerimiz bizim bolluk bereket refah içinde olduğumuzu kenarıya para biriktirdiğimizi düşünüyorlar.

Çok pişmanım geçen yıllarıma arkadaşlar neden daha akıllı davranmadım diye düşünüyorum. Çevremdekilerin de etkisiyle hep aldım hep aldım.

İşyerinde bi grup arkadaştık birbirimizi gazladık, birbirimizden göre göre hep alışveriş yaptık.
Aynen vallahi, biz de hep öyle birbirimizi gazlaya gazlaya alıp, yiyip içip gezip tozmusuz..ben de çok pişmanım bu konuda :KK43:(
Neyse,zararın neresinden dönersek kârdır.. zamanı yeni gelmiş demek ki...

Aynen vallahi, biz de hep öyle birbirimizi gazlaya gazlaya alıp, yiyip içip gezip tozmusuz..ben de çok pişmanım bu konuda :KK43:(
Neyse,zararın neresinden dönersek kârdır.. zamanı yeni gelmiş demek ki...

Haklısın hiç farkına varmayabilirdik.
Ben 6 senedir evliyim
Seneye çocuğumuz olsun istiyoruz artık düşünmeye başladık
Ama kenarda bi birikim olmadan boğazımıza kadar borç içindeyken çocuk bizim neyimize dedik :)
Bu yüzden artık bi toparlanma zamanı

Bugün ne almadığıma gelirsek de: benim bugün almaya niyetlendiğim hiçbir şey olmadı :)

Birazdan edebimle mesaiden çıkıp evime dönücem
Taze fasulyelerim var onlardan yemek yapıcam
Eşime de yarın koyarım o da işe götürür :) hadi bu günü de böyle kurtardık :KK70:

Bugun telefon kulubesi seklinde kumbara gordum, cok dekoratif gorunuyordu. 70 tl idi, evirdim cevirdim ama almadim. Alsa miydim ki??:rapci:
Para biriktirmek için para harcamak mııı??
Hayır hayır iyi ki almamışsın :)

Bunlar para tuzağı
Artık büyük resmi görüyorum :KK70:
Kavanozdan da kumbara olur :KK66:

Simdi benim sadaka kumbaram var, daha fazla dikkat cekip gelen misafirler daha fazla atar mi diyee :halay:

Ne iyi yüreklisiniz
Bence kendi el emeğimizle kumbaranızı dikkat çekici hale getirebilirsiniz
Benim halkbankasına ait kumbaram var
Sadece bankada açılabiliyor
İçine para atınca ak akçe kara gün içindir diyor :KK70: insan motive oluyo belki öyle bişey alabilirsiniz

Aslinda hersey ozentilikten oluyo.. o aliyoken ben niye almayayim oluyo... bende genellikle birsey alirkenn biraz sade biraz duzgun bisey aliyorum.. mesela bu sene ispanyol kollar moda.. gidip te bi tane ispanyol kol gitsi almadim. Neden seneye modasi kalmayacak onun. Aldigim urunu el verdikce kullanmaya calisiyorum. Hemen hemen bi 6-7 aene once aldigim mevsimlik badi tarzi bi kiyafetim var hala kullanirim.. cok sık kullanmadigim icinde haliyle eskime gibi bir durumu olmadi :KK70: birde oyle duzen oturtturdum ki kendime diyorum ki neyi attim ve kac tane attim... gidip iki tane tisortumu attiysam o sene onun yerine hemen iki tane koyuyorum en az.

Ayy bide telefon demisken disarida millet iphone diye cildiriyo ya... 4 sene once unideyken bi hocamiz demisti ki... elektrikci adamin cebinde iphone var.. ya alt tarafi insaata gidip elektrik hatti dösüyosun nereye kullanican iphone'u demisti... ya birde o kadsr bu telefonu kullanan kisi var o da benim gibi whatsapp'a girip instagramda takiliyo.. onu ben suanki telefonumla da yapiyorum. Bu arada brnim tel samsung j5.. bin liralik telefon... gidip simdi iphone 6s e niye 3.500 vereyim.bunda yaptigimi onda da yapicam.. sanirim birqz da gosteris merakimizdan... bizi zengin sansinlar olayi midir anlamadim ki :KK43: :KK43:

X